jel zna netko koja je razlika između ovih monitora i koji ima kvalitetniju sliku, porvenstveno za igrice, fotografije i video
LCD ili LED
- poruka: 15
- |
- čitano: 9.130
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
LCD ili LED??? Valjda misliš CCFL ili LED jel uvijek je to LCD. taj LED LCD je u većini slučajeve prodavanje magle i većinom lošiji od klasičnih CCFL LCD-ova i više pazi koji je tip matrice u monitoru, poželjno za fotografije IPS ili neka VA.
Ak sam dobro shvatio LED LCD-i imaju poveći odziv ne? Pa nisu dobri za igre.
Navodno je onaj Panasonicov novi LED LCD dobar, jedan od najboljih,ali skup je da boli glava.
http://hdtelevizija.com/2010/05/16/recenzija-lcd-panasonic-tx-l42d25e-106-cm/
pa to je televizor
Ak sam dobro shvatio LED LCD-i imaju poveći odziv ne? Pa nisu dobri za igre.
Navodno je onaj Panasonicov novi LED LCD dobar, jedan od najboljih,ali skup je da boli glava.
http://hdtelevizija.com/2010/05/16/recenzija-lcd-panasonic-tx-l42d25e-106-cm/
Kakve veze ima odziv sa pozadinskim osvjetljenjem?
Kakve veze ima odziv sa pozadinskim osvjetljenjem?
Odziv ne ali ulazno kašnjenje da. Kod npr. Drect LED-a sa Local Dimmingom treba elektronici vremena za odasidti paljenje i gašenje dioda kako treba jel ipak tu zna biti preko 200 grupa dioda.
Jos jedna marketinska fora i to jedino ima smisla da se stavi jedna diodana jedan piksel. SVe dotle je to bezevez i samo mlacenje prazne slame. Jos mi jedan biser tvrdio kako je ekran na lapu od 400 EUR-a sa tn matricom i LED osvjetljenejm superioran ekranu na mom lapu koji je kostao 1500 EUR-a i ima S-IPS matricu. Sta ti je moc marketinga.
Osnovna i najbitnija razlika između LED i LCD ekrana je u pozadinskom osvjetljenju.
Kako LED monitori imaju LED diode koje su odgovorne za pozadinsko osvjetljenje, slika na njima postiže bolji kontrast i daje vjerniji prikaz boja.
Naravno, pitanje je modela i implementacije te tehnologije pa tako imamo kvalitetne LED monitore, a ima i škarta koji su čak nešto lošiji od svojih kvalitetnijih LCD konkurenata.
Malo brkas pojmove. I led ekrani su LCD. Imas LCD ekrane sa LED pozadinskim osvjetljenjem i LCD ekrane sa lampama kao pozadinskim osvjetljenjem. Prednost LCD-a sa LED osvjetljenjem jeste uniformnije osvjetljenje i mogucnost regulacije osvjetljenjea na pojedinim dijelovima ekrana cime se dobija privid boljeg kontrasta i prirodnije crne boje al je to sve manje vise bezveze jer imas dublju crnu boju ali i tamniju bijelu i ostale boje na tom dijelu ekrana i zato sam rekao da je to dobro samo kad bi postojala jedna LED na jedan piksel pa se smanji osvjetljenje samo crnih piksela. Ipak je i dalje bitnija matrica nego pozadinsko osvjetljenej i losu TN matricu nikakavo LED osvjetljenje nece napraviti dobrom.
Jos jedna marketinska fora i to jedino ima smisla da se stavi jedna diodana jedan piksel. SVe dotle je to bezevez i samo mlacenje prazne slame. Jos mi jedan biser tvrdio kako je ekran na lapu od 400 EUR-a sa tn matricom i LED osvjetljenejm superioran ekranu na mom lapu koji je kostao 1500 EUR-a i ima S-IPS matricu. Sta ti je moc marketinga.
Što se tiče onog gore pobrkao sam odziv i ulazno kašnjenje....
Jučer baš meni frend u busu veli nemoj plazmu uzimat ona ti puno troši ima mali rok trajanja, lošiju sliku...
Pod ovim boldanim nisam mislio na tebe vec jednu drugu legendu ;)
Znam sta si pobrako i razumjeli smo se samo si me zbunio sa time i zato sam pitao.
Osnovna i najbitnija razlika između LED i LCD ekrana je u pozadinskom osvjetljenju.
Kako LED monitori imaju LED diode koje su odgovorne za pozadinsko osvjetljenje, slika na njima postiže bolji kontrast i daje vjerniji prikaz boja.
Naravno, pitanje je modela i implementacije te tehnologije pa tako imamo kvalitetne LED monitore, a ima i škarta koji su čak nešto lošiji od svojih kvalitetnijih LCD konkurenata.
Uf koliko gluposti za nekog tko je 2 godine na forumu i rekao bi čovjek zna zbrojit 2+2 kad su u pitanju osnovni tehnološki pojmovi.
LCD su ekrani koji mogu imati LED i klasično (s lampom) pozadinsko osvjetljenje.
mislim uzeti ovaj monitor pa sta mislite o njemu
Jučer baš meni frend u busu veli nemoj plazmu uzimat ona ti puno troši ima mali rok trajanja, lošiju sliku...
Plazma puno trosi... hajde neka mu bude, ali da ima mali rok trajanja (100.000 radnih sati) i losiju sliku, to je smijesno.
Tvoj prijatelj s...