Koji montor?!

poruka: 16
|
čitano: 3.676
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Koji montor?!

Trazim monitor kojim bih zamjenio 19'' lcd Asus koji je star oko 3g.

Nisam bas pri lovi pa sam mislio uzeti u Linksu na obrocno placanje neki od oko 1200kn.

Poceo sam traziti po forumu sto bi mi bilo najbolje ali iskreno sve me jos vise zbunilo.

Tipa led zapravo nije pravi led, bolje uzeti sa sto vecom rezom ili ipak ne jer su ikone premale i slicne ''i don't get it'' stvari.

Jedino sto sam shvatio da bi mi bilo dobro uzeti s hdmi i sto veci konrast to bolje.

Molim pomoc ako imate volje..

Ova dva mi se cine ok ali tako mi se cinio i ovaj Asus pa nakon kupovine su mi ''svi'' rekli da je smece. Komp mi je dobar, vise ga koristim za gaming, na njemu filmove ne gledam gotovo nikad.

1.

http://www.links.hr/index.php?naziv=Monitor+21.5%27%27+LCD+SAMSUNG+B2230H+LS22PUHKFY%2C+5ms%2C+300cd%2Fm2%2C+70000%3A1%2C+D-SUB%2C+DVI%2C+HDMI%2C+crni&option=artikl&id_kategorija=10032603&id_artikl=100.326.118

2. 

http://www.links.hr/index.php?naziv=Monitor+21.5%27%27+LED+PHILIPS+224CL2SB%2C+5ms%2C+250cd%2Fm2%2C+20.000.000%3A1%2C+D-SUB%2C+HDMI%2C+crni&option=artikl&id_kategorija=10032860&id_artikl=100.328.028

Jesi li ova dva ok?

Hvala puno.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji montor?!

Evo da ne otvaram novu temu imam pitanje, dali se isplati uzimat full hd monitor koji ima samo VGA priključak?

To mi pari previše bezazleno, i da će slika biti loše kvalitete, ali eto, možda sam u krivu pa da me netko ispravi?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1654425
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Koji montor?!
AbeDomeNuS kaže...

Evo da ne otvaram novu temu imam pitanje, dali se isplati uzimat full hd monitor koji ima samo VGA priključak?

To mi pari previše bezazleno, i da će slika biti loše kvalitete, ali eto, možda sam u krivu pa da me netko ispravi?

Monitor koji ima samo VGA ili D-SUB priključak ne kupuj kak se kaže bjež što dalje od njega i to je to.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
14 godina
neaktivan
rambox kaže...
AbeDomeNuS kaže...

Monitor koji ima samo VGA ili D-SUB priključak ne kupuj kak se kaže bjež što dalje od njega i to je to.{#}

Sreća se samo informiram, da sam zajunio uzeo bih nešto tako XD

A šta ćeš, hvala na informacijama jer da imam lovu za ikakav monitor uzeo bi nešto sa velikom rezolucijom za što manje para što naravno uključuje full HD najvjerojatnije + samo VGA port :)

Uhhh, tko će dočekat lovu za novi monitor, imam osjećaj da neću nikad skupit a na ovom CRT-u mi doslovce oči ispadaju, prološio mi se vid i migrenu dobio :(

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1654425
14 godina
protjeran
14 godina

Strava :) Jesu dobri Acer monitori?

Meni se ovaj cini kao bas taj koji trazim.

14 godina
protjeran

taj ja mislim uzeti ali neznam koliko godina je garancija

14 godina
BlaBlaLaLa kaže...

Za Acer je 36mj, to jamstvo osigurava tvrtka svim dobavljačima.

Bas gledam da u tehnomarketu mozes produziti garanciju koja pokriva i ostalu eventualno nastalu stetu za relativno mali iznos.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 10:16 (plug-in).
14 godina
protjeran
plug-in kaže...
BlaBlaLaLa kaže...

Za Acer je 36mj, to jamstvo osigurava tvrtka svim dobavljačima.

Bas gledam da u tehnomarketu mozes produziti garanciju koja pokriva i ostalu eventualno nastalu stetu za relativno mali iznos.

Dobio sam mail u kojem kazu da navedeni proizvod ima garanciju 24 mjeseca.

14 godina
protjeran

Za monitor koji sam htio kupiti :(

Poštovani,

Nazalost to je greska, koju smo upravo ispravili.Monitor ne podrzava HDMI.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AbeDomeNuS kaže...
Uhhh, tko će dočekat lovu za novi monitor, imam osjećaj da neću nikad skupit a na ovom CRT-u mi doslovce oči ispadaju, prološio mi se vid i migrenu dobio :(

Vid ti se ne pogorsava radi CRT-a kao takvog. Vid ti unistava:

• dugotrajno gledanje u izvor svjetlosti
  • dugotrajan fokus na tocku jednake i malene udaljenosti od ociju pri cime ti ocni misic gubi elasticnost.
  • moguca losa slika na CRT-u (neki imaju bas mutnu sliku za razliku od nekih drugih) previsoka rezolucija na nekvalitetnom CRT-u cesto uzrokuje mutnu sliku.
  • niska frekvencija osvjezavanja (neka bude barem 75 Hz)

Naravno to je sve ako nemas nekakvo posebno zdravstveno stanje koje ti utjece na vid (dijabetes recimo). Postoji i vjezba kako odrzavati ocni misic elasticnim: drzis nesto 15-ak cm ispred ociju (olovku, prst...) pa fokusiras na to, pa onda na nesto udaljeno (barem 4 metra), pa onda brzo natrag na objekt ispred ociju, to ponovi barem 10 puta svaki puta kad se sjetis...

LCD ce ti samo rijesiti problem mutne slike i problem osvjezavanja.

Nadam se da mi moderatori nece zamjeriti offtopic, jer vid treba cuvati...

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
14 godina
protjeran
14 godina

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji montor?!

Benq  XL2410T  LED 120HZ 2ms 

Gdje bi mogao kupiti ovaj monitor u hr?

I zamolio bi prijedloge drugih monitora slicnih perfomansi

Hvala