Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.583
|
čitano: 5.705.215
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Gle mozes ti nabrajati do sutra koje igre rade koje ne...stvar je takva da dosta toga NE radi tj ne podrzava taj omjer/rezoluciju pa ti pricaj borbene koliko oces.

No stvar je u cijeni no naravno vi kao i inace zaboravljate na to,

dakle kolega xxx mu je preporucio najeftiniji ultrawide s freesyncom no on kosta 2400kn.

ako mu se to svida i moze se toliko rastegnuti njegov izbor! 29" nije lose, ja sam bio iskljucivo protiv da se radilo o manjoj dijagonali koje su dostupne u tom rangu od 2000kn!

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2016 19:39 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Koji monitor kupiti
Stjepanj kaže...

stvar je takva da dosta toga NE radi tj ne podrzava taj omjer/rezoluciju pa ti pricaj borbene koliko oces.

Dakle koristim monitor, sve igre koje zasada igram mi podržavaju tu rezoluciju, nabrojim naslove koji bez problema rade, (Mafia 3 ima probleme u glavnom izborniku, ali ima ona puno problema) i onda ti meni govoriš da pričam borbene?!

I stariji Sniper Elite 3 radi odlično u 21:9 formatu, Divnity Original Sin također, AC: Syndicate.....

Bitno da ja pričam borbene, a ti si u pravu!

EDIT:

Mnoge PnC avanture ne podržavaju ovu rezoluciju. Tu je stvar jednostavna, ako se preferira taj žanr, 21:9 monitor nije kandidat...

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2016 19:54 (doktor1).
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

taj LG29UM68 i mene tolko privlaci iako mi novi monitor ne treba. jedino nisam siguran dal bi mi ppi bio premali (vjerojatno bi).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
brada09 kaže...

taj LG29UM68 i mene tolko privlaci iako mi novi monitor ne treba. jedino nisam siguran dal bi mi ppi bio premali (vjerojatno bi).

2560x1080 za 29" paše odlično.

Problem bi bio sa 2560x1080 rezolucijom na 34" UW monitoru

11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Gle mozes ti nabrajati do sutra koje igre rade koje ne...stvar je takva da dosta toga NE radi tj ne podrzava taj omjer/rezoluciju pa ti pricaj borbene koliko oces.

No stvar je u cijeni no naravno vi kao i inace zaboravljate na to,

dakle kolega xxx mu je preporucio najeftiniji ultrawide s freesyncom no on kosta 2400kn.

ako mu se to svida i moze se toliko rastegnuti njegov izbor! 29" nije lose, ja sam bio iskljucivo protiv da se radilo o manjoj dijagonali koje su dostupne u tom rangu od 2000kn!

lp

Ja sam dosad naišao na jednu igru koja ne podržava 21:9, i to je Dota 2. A kad igraš 16:9 na UW monitoru, stvar je identična kao i da igraš na običnom FHD monitoru. Crne crte nimalo ne smetaju.

brada09 kaže...

Isti je ppi kao i na 24-inčnom FHD monitoru.

15 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Opet Stjepko i njegov "sirotinjski" 4K  

I ajde Stjepko pokazi nam 16:10 monitor sa freesyncom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

ma kaj ti znas, zaostao si jedno desetljece s hw...onaj dual core do prosle godine ti je bio i vise nego dovoljan za tvoje gluposti!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Domdom32 kaže...

Isti je ppi kao i na 24-inčnom FHD monitoru.

ajde to bi onda mozda i proslo cak.  kolko vidim to je 91,79 ppi. 

ja sam se navikao da je najmanji ppi od ekrana koje koristim na dnevnoj bazi je dellov sa 117,49 ppi.  

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

ma kaj ti znas, zaostao si jedno desetljece s hw...onaj dual core do prosle godine ti je bio i vise nego dovoljan za tvoje gluposti!

Ajde mudrac daj link na 16:10 monitor sa freesyncom..

Spao si na takvu tugu od kompa da te sramota ispunit moj komp hihihi... da "gaming on skylake" 

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2016 20:28 (ansha).
17 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Hahah otkopale su s ratne sjekire opet. Znači što se moje situacije tiče čekam rasplet servisa i onda skupljat pare za doktorov ultrawide LG. Hvala svima još jednom na savjetima.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2016 20:34 (Prince-Artas).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

A normalno, to je trenutno jedino uzbudljivo za taj novac 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Evo upravo gledam u lg29um58-p

Kaj reci? klasicna 27" izgleda kao golijat naspram ovoga 29" ultrawide!lol!

tako da se slazem s toxicom kaj veli da je 29" "premali za ultra wide! razvucena 24 i nista vise" ako prelazite s 22-24" napredak je nikakav(izbjegavati)!

Ovaj model je ips no bijele boje nigdje, neka veca nazubljenost nije primjetna s 50+cm!

Istina kad radite multitasking mjesta ima vise no opcenito slika je manja(jebeno uska:) pa sam se nasao dosta cesto da se naginjem naprijed da vidim kaj pise!

Eto moje kratko iskustvo i ako kupujete novi monitor 27" 16:9 VA za 1400kn je 3 koplja bolji od ovoga...LP

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 0:19 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Naravno da sve zavisi o namjeni. Za praktički bilokakav multitasking, više otvorenih PDF-ova ili biločega jedan do drugog ili uređivanje videja ili biločega što ima timeline ultrawide je bolji odabir, kao i za gledanje bilokakvog multimedijalnog sadržaja koji podržava 21:9. Kome treba visina ekrana i navikao je na 16:9 taj će i gledati taj format. Sve na kraju zavisi o osobnom dojmu, s koje udaljenosti se gleda u monitor itd. itd.

Možda ti se slika čini manja jer je rezolucija veća od 27" 1080p?? Ikone se daju povećati, ali oštrina (ppi) je uvijek ista.

17 godina
Koji monitor kupiti

Prešo sam sa 24" 16:9 na 29" 21:9 i više sam nego zadovoljan...

Gledam mnogo filmova na monitoru jer ih ne prebacujem na USB da gledam na TVu i tada je 27" 19:6 naspram  29" 21:9 malen... I šta ćemo sada?

Da ne kažem da igre u 21:9 foramtu izgledaju fantastično...

Naravno nebi bilo loše imat 34", ali meni bi bio prevelik...

ALi nema smisla....

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2016 23:59 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Naravno da sve zavisi o namjeni. Za praktički bilokakav multitasking, više otvorenih PDF-ova ili biločega jedan do drugog ili uređivanje videja ili biločega što ima timeline ultrawide je bolji odabir, kao i za gledanje bilokakvog multimedijalnog sadržaja koji podržava 21:9. Kome treba visina ekrana i navikao je na 16:9 taj će i gledati taj format. Sve na kraju zavisi o osobnom dojmu, s koje udaljenosti se gleda u monitor itd. itd.

Možda ti se slika čini manja jer je rezolucija veća od 27" 1080p?? Ikone se daju povećati, ali oštrina (ppi) je uvijek ista.

lako za ikone, tekst je premali...a to ako povecas ostat ce ti drek od prostora(2 reda texta)! izbjegavati! nemogu vjerovati da to netko ide preporucivati i jos k tome je skoro 1000kn skuplji od ultra popularnog i odlicnog benq 27" 2760 da nema smisla!

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 0:05 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan

Tekst čega je premali? U 99% programa tekst je moguće povećati i smanjiti. Ja radim s tekstom po cijele dane i ništa mi nije premalo. A da ne pričamo da je tekst (i sve ostalo, osim širine ekrana) identičan tekstu na 24-inčnom FHD monitoru koji se smatra sweetspotom za 1080p...

13 godina
protjeran
Domdom32 kaže...

Tekst čega je premali? U 99% programa tekst je moguće povećati i smanjiti. Ja radim s tekstom po cijele dane i ništa mi nije premalo. A da ne pričamo da je tekst (i sve ostalo, osim širine ekrana) identičan tekstu na 24-inčnom FHD monitoru koji se smatra sweetspotom za 1080p...

pa to ti velim, napretka nema...pljunes 2200kn za kaj? a imao si 22-24"!lol

17 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Šutnja je zlato.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Domdom32 kaže...

pa to ti velim, napretka nema...pljunes 2200kn za kaj? a imao si 22-24"!lol

Pa ja sam bez riječi. Znači napredak se mjeri samo u visini ekrana, ali ne i u širini? Preporučam da prestanemo uopće razgovarati u dijagonalama i inčima i počnemo mjeriti isključivo visinu ekrana.

Naravno, Freesync, viši refresh i sve ostalo je također potpuno nebitna stvar.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 0:41 (Domdom32).
13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

ako je tebi to napredak, blago tebi onda...a i vidim da si vlasnik doticnog pa mislim da nema smisla raspravljati! sry druze previse sam ja toga vidio da bi rekao da to ista valja, a niti su jeftini!LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Mislim da je veći problem to što ga ti nemaš nego to što ga ja imam...

13 godina
protjeran
Domdom32 kaže...

Mislim da je veći problem to što ga ti nemaš nego to što ga ja imam...

ti spavas? gledam upravo u njega, placen 2600kn

11 godina
neaktivan

Ja spavam, a tebi je 29 inča i 24 inča ista veličina... Nema smisla...

11 godina

Stjepko ti si naviko na 27" 1080p i boli te briga :) Navika je čudo. Oni koji pređu sa manje dijagonale, njima je vjerujem 29" super jer zašto ne imati rastegnuti 24". Eh sad, bi li dao 2300kn za monitor, naravno da ne.. Slažem se da je 27" za 1500kn veći best buy, kao i 24" za oko 1000kn.

13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

ja se ne navikavam na nista...lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ja ne vjerujem da netko moze preporucivat FullHD na 27" kao idealno. kaj vas ne bode ta pikselasta slika ?? 

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Zato jer nije pikselasta, kratko i jasno. Meni je odličan 27" 1080p 16:9 ali mi je lagano dosadio kao i svaki dosada pa bi se rado mijenjao za Stjepanjov po njemu puno lošiji 21:9...samo on eto ne može nagovoriti prijatelja da pređe na "bolji" monitor.

Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
protjeran
brada09 kaže...

Ja ne vjerujem da netko moze preporucivat FullHD na 27" kao idealno. kaj vas ne bode ta pikselasta slika ?? 

Probao sam isti monitor kao moj samo 24 inča, da slika je čistija ali jednostavno ne možeš na manje dimenzije kad jednom probaš više, bar ja.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
17 godina
Prince-Artas kaže...
brada09 kaže...

Probao sam isti monitor kao moj samo 24 inča, da slika je čistija ali jednostavno ne možeš na manje dimenzije kad jednom probaš više, bar ja.

Ali 29" UW ti je rašireni 24" 16:9!

17 godina
protjeran
doktor1 kaže...
Prince-Artas kaže...
brada09 kaže...

Ali 29" UW ti je rašireni 24" 16:9!

Lol kako sam to propustio registrirati do sad u svakom slučaju otiću do nekog dućana malo pogledati to uživo kako izgleda. FHD i 27" mi je dobra kombinacija što ne znači da ne postoji bolja.

EDIT:

Stvar je da sam uzeo novi radni stol (budu slike kad kompletiram PC) dubine 80cm a on je kao stvoren za veće stvari od UW 29". Sad kad si mi ovo "otkrio" neznam jel za mene taj monitor.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 10:09 (Prince-Artas).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice