Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.574
|
čitano: 5.689.854
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

treba mi novi monitor pa se dvojim izmedju navedena dva modela

DELL U2412M, 24", 1920x1200, IPS, UltraSharp 
vs 
DELL Alienware OptX AW2310 3D, 23",120Hz

inace koristim komp za gaming i ponekad photoshop zbog preprade slike za fotografske natjecaje

ima li itko iskustva sa ovim Alienware monitorom i koliko zapravo znaci tih 120Hz a imam graficku koja to moze podrzazi gtx770

Unaprijed hvala!!

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Koji monitor kupiti
moj glas za Alienware
14 godina
Sosili kaže...

Pozdrav,

treba mi novi monitor pa se dvojim izmedju navedena dva modela

DELL U2412M, 24", 1920x1200, IPS, UltraSharp 
vs 
DELL Alienware OptX AW2310 3D, 23",120Hz

inace koristim komp za gaming i ponekad photoshop zbog preprade slike za fotografske natjecaje

ima li itko iskustva sa ovim Alienware monitorom i koliko zapravo znaci tih 120Hz a imam graficku koja to moze podrzazi gtx770

Unaprijed hvala!!

Idi na DELL U2412HM a ovih 120Hz zaboravi.

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

3n3m1 možete li mi molim vas objasniti zbog čega "zaboraviti na 120Hz?"

inače se uopće ne razumijem u monitore pa bih svaki savjet bio dobrodošao 

puno hvala :)

0 0 hvala 0
13 godina
roby27 kaže...

Sviđa mi se, možda neki za zvučnicima?

Luc
17 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ljudi moji pomagajte

Moram si kupit neki monitor ili tv.

Namjena za igranje igrica i ukoliko je tv spajanja na kompjuter, znači da mi radi odlično na PlayStationu-u i da ga mogu spojit na PC.

tv dijegonale 32" mislio sam ovaj http://www.protis.hr/products/details/televizor-samsung-32f5300-lcd-led-jamstvo-4g/71211

monitor 29" ovaj http://www.protis.hr/products/details/monitor-led-ips-29-lg-29ea93p-2560x1080-300-cdm2-5-000-0001-5ms-black/67626

Sad za TV nosam siguran da li će mi bit čista slika kad ga spojim na kompjute

molim vas da mi date neki savjet

maksimalni budžet je 4200 kn preko toga ne bi išal

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pregledavam sad temu malo i vidim da se ne spominje uopće AOC, koliko ja znam to su relativno dobri monitori za ne prevelike svote novaca. Mislim dali zna netko nešto više? Dali bi se isplatilo uzimati neki AOC monitor ili ipak Dell ili slično bolja marka?

“Why is marijuana against the law? It grows naturally upon our planet. Doesn’t the idea of making nature against the law seem to you a bit.. unnatural?” ― Bill Hicks

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

To i mene zanima nemam veliki budget ima neki 

ag neovo hw

22 inch za 500 kn  ako bi mi ko mogao pomoci ne zelim se zafrknut pri kupnji da ne kupim smeće :((

qWERTZ
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.8.2013 4:27 (zareediton).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

LP, posto mi je danas moj stari 19'' dell riknuo moram naci nesto drugo. 

Imam gigabyte gtx 460 1 GB, i dosad je na ovom manjem monitoru radila savrseno. Posto nemam love za nadogradnju grafe ne bih htio uzeti nesto preveliko i onda imati veliki pad u framerateu jer grafa nema snage za to. 

Pa me sad zanima koliki monitor da uzmem da je 16:9 a da mi rezolucija ne ubije performanse previse. Hoce li 1680x1050 biti previse za ovu grafu. Ili cu ju morati overclockati da imam performanse kao na ovom manjem. 

Hvala. 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Da li koji ducan u Zg. ima izlozeno i upaljeno vise od 2-3 monitora da malo uzivo procijenim sliku? Vecina toga je kod svih "dobavljiva" a nekako mi je monitor glupo kupovati iskljucivo citajuci reviewe pa da se nebi iznenadio kad ga kuci raspakiram i upalim :/

Zanima me jako LG 24ea53vq ili isti takav 27" pa ako ga je netko vidio u kojem ducanu molim pomoc

0 0 hvala 0
12 godina

Imaš u Vemilu dosta upaljenih monitora a taj model LG-a imaš u 22" verziji tamo izloženo. Za ostale dućane koji imaju upaljene monitore Links, TM, HarveyNorman...

12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Hvala Roby! Na Vemil sam, iskreno, skroz zaboravio :)

Bio sam jucer usput u Harveyu i malo ih ima (jedan 27" i 7-8 manjih) a sto je najgluplje svi su spojeni preko nekog splitera koji puca rezu namjestenu po najmanjem monitoru tamo tako da je slika mutna na pola njih :)

0 0 hvala 0
12 godina

Tako većina dućana i radi nažalost sve preko splitera.

13 godina
neaktivan
Uskoro kupujem monitor za svakakvu uporabu( video, film, gaming....) Budget je 1500 kn +- 150 kn pa moze lo netko napisat svoj prijedlog
15 godina
neaktivan
Lukahec123 kaže...
Uskoro kupujem monitor za svakakvu uporabu( video, film, gaming....) Budget je 1500 kn +- 150 kn pa moze lo netko napisat svoj prijedlog

Dell U2312hm

Nedostatak je sto nazalost nema HDMI.

13 godina
neaktivan
A ima li neki sa hdmi i IPS matricom
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Luka pogledaj si LG 24ea53vq, ja sam isto u nabavci i taj mi je za sada favorit. Ima i hdmi i dvi, ips panel i kao bonus dijagonala je 24" umjesto standardnih 23"

Vidim da ga dosta ljudi preporucuje ali nisam primjetio da se javio i neki vlasnik da napise dojmove.

0 1 hvala 1
13 godina
Koji monitor kupiti

Šta će ti hdmi,kad imas DVI to ti je skoro isto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Doca15 kaže...

Šta će ti hdmi,kad imas DVI to ti je skoro isto.

Cuj meni treba i jedno i drugo jer zelim spojiti ps3 i komp. Kroz hdmi ide i zvuk pa ga samo proslijedim na slusalice jer monitor ima i headphone out a komp spojim na zvucnike.

16 godina
Koji monitor kupiti

Jest da se treba malo protegnut, al da uzimam za PS3, uzeo bih ovo

http://www.asus.com/Monitors_Projectors/MX239H/

A kome ne treba HDMI, dell u2312hm, preporuka iz licnog iskustva {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav

Odlučio sam kupiti neki 24'' koji će mi najmanje umarati oči. Dvoumim se između ova dva: Dell u2412m i Benq bl2411pt

Da nisam pročitao neka negativna iskustva sa tiranjem kod della zbog pwm, njega bih uzeo. - često radim na niskom osvjetljenju gdje je to izraženije.

Što se ovog drugog njega, on nema tih problema, ali ga nama kod nas. Neznam kakva je kvaliteta u odnosu na della, tj. kolike su šanse da dobijem par loših pixela.

I što ako bih naručio iz npr. Njemačke i onda bude neki kvar - onda ga mogu zamijenit preko nekog servisa ovdje?

Kolike su šanse da će se pojaviti u HR u skorije vrijeme?

Možda imate neku bolju preporuku (do 2500kn)?

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Dell bez dileme 

12 godina
neaktivan
frenky17 kaže...

Ima neki poseban razlog zasto preporucujes ovaj monitor? Gledam reviewe i ne vidim nista posebno, plus mi je sto ima zvucnika a veliki minus sto ima samo 2 hdmi ulaza.

13 godina
mmoskon kaže...
frenky17 kaže...

Ima neki poseban razlog zasto preporucujes ovaj monitor? Gledam reviewe i ne vidim nista posebno, plus mi je sto ima zvucnika a veliki minus sto ima samo 2 hdmi ulaza.

A meni još plus ružan {#}

17 godina
Koji monitor kupiti

Kakav je ovaj monitor http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=999000068637 ? Ima li nesto isplativo oko 2000kn od 27", tj. ima li kakav best buy kao sto je dell na 23" ?

0 0 hvala 0
12 godina

josipva

Pogledaj si ovaj klik

16 godina
darijoman kaže...
mmoskon kaže...
frenky17 kaže...

A meni još plus ružan {#}

Ako je ovo nekom ruzno, onda stvarno ne znam... 

Monitor je vise- manje prosao dobro u recenzijama, i korisnici su ga dobro ocjenili, ima 2 hdmi izlaza, izlaz za slusalice, ah-ips, dobre zvucnike za monitor (da imam konzolu i to bi mi bilo bitno), e sad da je nesto skuplji, jeste...

HP 23xi ima skoro isti ekran, a dosta je jeftiniji, nema samo te neke dodatke kao ovaj Asus.

12 godina
neaktivan
roby27 kaže...

josipva

Pogledaj si ovaj klik

Taman trazim reviewe tog modela i nije da ih bas nalazim :/
Nakon malo isprobavanja odlucio sam da ipak idem na 27" umjesto 23/24 i za oko mi je zapeo Asus mx279h ili neki od LGova u toj dimenziji a ovaj tvoj sa linka ima i zvucnike sto bi mi bilo super samo ne nalazim previse informacija o njemu. Za LGove ea63 i ea73 serije spominju nekakv bug sa sharpnessom (resetira se) i ne znam kako da provjerim da li ga taj model ima.

16 godina
mmoskon kaže...
roby27 kaže...

josipva

Pogledaj si ovaj klik

Taman trazim reviewe tog modela i nije da ih bas nalazim :/
Nakon malo isprobavanja odlucio sam da ipak idem na 27" umjesto 23/24 i za oko mi je zapeo Asus mx279h ili neki od LGova u toj dimenziji a ovaj tvoj sa linka ima i zvucnike sto bi mi bilo super samo ne nalazim previse informacija o njemu. Za LGove ea63 i ea73 serije spominju nekakv bug sa sharpnessom (resetira se) i ne znam kako da provjerim da li ga taj model ima.

Pa taj Asus je veci brat od onog sto sam ja predlozio...

Iskreno mene je vuklo da ga uzmem, al ipak mi je 27" malo prevelko za PC, a i podosta kosta, mada da imam konzolu definitivno bih razmislio o 27" verziji, ustvari na manje ne bih isao, pa bio u pitanju LG ili Asus...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice