Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.574
|
čitano: 5.689.864
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Koji monitor kupiti

Se ti mos odluciti za matricu koju zelis? Ne linkamo ducane nego cijene na nabava.net, barem ja.

9 godina
neaktivan
roby27 kaže...
malimujo123 kaže...

Pozdrav,

Kupio bih novi monitor,mogu dati oko 3000..

Imam i5 4670k na 3.4Ghz,gtx770,8GB RAMa..

Može preporuka molim vas..Da li ići na 24" ili 27" i koji monitor uopće..

Koristio bih ga za "sve" (gaming,filmove) a od igrica igram sve,ali shootere baš i ne..

Da li mi konfa može dati dobar performance u igrama na 2560x1440 il da ostanem na 1920x1080 i samim time 24" ili 27"?

hvala na vremenu :)

sve ovisi koje ces postavke postaviti u igrama, odnosno razina detalja ce odrediti koliko ces dobiti prihvatljiv fps...ako ganjas high-ultra postavke onda bolje Full HD.. 

A ganjam recimo-da,iako znam da mi konfa trenutno nije high end da mogu imati pervezije..

Onda ostaje pitanje,da li ići uzet 60 ili 144Hz, Full HD na 24 il 27?.. kako ne igram shootere odziv mi i nije najbitniji,

rekao bi da išao na IPS panel onda,samo mozgam frekvenciju i velicinu..

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 14:40 (malimujo123).
11 godina

Nije fora u odazivu, koliko refresh rateu i G-Sync ili FreeSyncu. Pitanje je kolko mislis potrositi na monitor i kada bi skupio jos novca da uopce mozes iskoristiti 1440p 144Hz ili sta si vec mislio.

17 godina
Koji monitor kupiti

1. Dal G-sync i Freesync imaju smisla ako imam 60Hz monitor, i planiram se igrat samo do 60Hz? Dakle ako lockam na 60Hz FPS?

2. Dali iste tehnologije imaju smisla ako imam grafičku koja može vrtit igre do 100FPS, a monitor je 120Hz? 

Koliko sam skužio problem je trganje slike kad FPS prijeđe frekvenciju osvježvanja monitora, ali ako ju ne prelazi te tehnologije nemaju svrhe, zar ne?

Mislim realno gledano kupiš 144Hz monitor i grafičku iz srednjeg višeg segmenta i Gsync i Freesync na tom monitoru nemaju apsolutno nikakve svrhe jer igre ti rade do 80-90 FPS.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 16:39 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Znaci zajebao sam se gadno, uzeo sam ipak na kraju Asusa 27 VX279h-W i monitor se valjda najvece smece od monitora koje sam imao. Blac bleeding je toliko los da moram nakretat glavu da dobro vidim sliku. Uzas od monitora ne kupujete to smece nikako!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Praetorian1 kaže...

Znaci zajebao sam se gadno, uzeo sam ipak na kraju Asusa 27 VX279h-W i monitor se valjda najvece smece od monitora koje sam imao. Blac bleeding je toliko los da moram nakretat glavu da dobro vidim sliku. Uzas od monitora ne kupujete to smece nikako!

vrati i uzmi neki drugi 

ja monitor volim pogledat prvo uživo, a ako ne to onda naručim prek web shopa jer imaš pravo 10tak dana da ga vratiš jer ti se eto ne sviđa 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 16:45 (lllnuclearlll).
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Se moze tako?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Praetorian1 kaže...

Se moze tako?

zavisi o dobroj volji trgovca, gdje si kupio?

niš te ne košta probat...

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

U jednoj trgovni, ma sumnjam da bi pristali. Jer to nije nika greska. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

ako si narucio preko weba imas pravo po zakonu 14 dana na povrat i zamjenu robe, tako barem e-kupi ima

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

A nisam vec u trgovini. Nisam online htio jer ne moze na rate.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Za trgovinu ne znam kakva je politika ali siguran sam da se moze ako imas racun i roba je neostecena.

9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Se ti mos odluciti za matricu koju zelis? Ne linkamo ducane nego cijene na nabava.net, barem ja.

ja se u to ne razumijem (matrica), daj mi onda pošlji neki sa nabava.net

i koji su najbolji samsung,lg,phillips...??

17 godina
Praetorian1 kaže...

Znaci zajebao sam se gadno, uzeo sam ipak na kraju Asusa 27 VX279h-W i monitor se valjda najvece smece od monitora koje sam imao. Backlightbleeding je toliko los da moram nakretat glavu da dobro vidim sliku. Uzas od monitora ne kupujete to smece nikako!

A čuj taj Asus koristi LG AH-IPS LCD panel, dakle prvo pljuj po LG-u jer je Asusu isporučio okvirno loš IPS panel.Dalje moš nastavit pljuvat po Asusu, zato jer su oni izabrali/naručili i na kraju odobrili navedeni IPS Panel za taj model monitora.

Fučkaj ga sad pljuneš 1000dolara, a dobiš ovo dole IPS panel+bože sačuvaj probijanje pozadinskog osvjetljenja, i da tu je standardni IPS Glow kao bonus dodatak jel.

Realno gledano takav je situacija, jeftini ili skuplji "multimedijski IPS paneli" imaju manje ili više problema sa probijanjem pozadinskog osvjetljenja.To je poznata mana IPS LCD panela, posebno izražena na jeftinim IPS LCD panelima.Profi IPS LCD Panel je druga priča, ali takav monitor 90% kupaca ne može kupit jer je puno preskup.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=125&jumpto=4627657&sort=asc&view=flat

Nisam ja badave posebno istaknuo kao manu, upravo to probijanje pozadinskog osvjetljenje na multimedijskim IPS LCD panelima.Dakle opet isti link VA/AMVA vs IPS, hebiga nis ja kriv kaj na mojem Benq GW2760HS zapravo nema nikakvog probijanja pozadinskog osvjetljenja.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=104&jumpto=4520670&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 17:40 (rambox).
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ma LG je mila majka za ovo sranje. Koji god sam LG imao odlicne boje i sve je bilo. Evo ovaj Philipsov monitor jede ovo Asusovo sranje za dorucak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

e ljudi ajd recite jel ovo previse bleedinga, znaci stavio sam za test brighntess do kraja i crni screen. Slike su lose kvalitete

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Praetorian1 kaže...

e ljudi ajd recite jel ovo previse bleedinga, znaci stavio sam za test brighntess do kraja i crni screen. Slike su lose kvalitete

To je normalno za IPS LCD panel, dakle kad ga nafrljiš na 100% Brightnes onda izgleda kao da svjetli u mraku.Sad ti fino stavi 60% Brightness, pa onda vidi kako če to izgledat u praksi, a bit če okvirno približno slično jer to je IPS LCD panel.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ma probao sam i na 0 isto sranje. Ne isplati mi se reklamirat jer ce rec da nema greske

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nema tu nikakvog bleedinga, mozda mrvu u lijevom kutu i to je normala za IPS. Nisi trebao ici na IPS matricu, ako te to smeta. Jedna od prednosti AMVA matrice je sto nema IPS glow, znaci ako te to smetalo, trebao si ici na AMVA/VA, ali sto je tu je..

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

To je onda IPS Glow

Ma jbt pa ne mogu dobro sliku vidit u igrama, pogotovo u nocnim scenama, na granici igrivog je. Jel mogu dobit povrat novca za to, jel mi se isplati pitat u trgovini gdje sam kupio??

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 19:39 (Praetorian1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Lako moguce da onda ono sto si slikao nije isto sto u stvarnosti. Tesko je zakljuciti samo sa slike. Moguce da imas prekomjernog pozadinskog probijanja svijetla i to je onda valjan razlog za povrat monitora, a koliko ces novca dobiti nazad zavisi hoce li ti priznati i u kakvom je stanju ambalaza ili ako je opravdana greska monitora, mozda i nije bitna ambalaza. To zavisi od ducana do ducana, citaj dio za "povrat robe" u ducanu u kojem si kupio.

Rai kaže...
The_Fichek kaže...

ja se u to ne razumijem (matrica), daj mi onda pošlji neki sa nabava.net

i koji su najbolji samsung,lg,phillips...??

Napisao sam nacin na koji ces razumijeti. Evo ti taj Ramboxov post: http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=104&jumpto=4520670&sort=asc&view=flat

Dalje guglaj, znaci copy paste sljedece. "VA vs IPS vs PLS", mozes ti to. Mogu ti ja linkat 10 monitora i sta onda. Nemogu ja odluciti koju ti matricu zelis. Evo ti i moj amaterski review IPS vs AMVA: http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?jumpto=4887630&sort=asc&view=flat&page=186 Imas sad i dojam kolege koji ima problem sa IPS, tj. tzv. "IPS glowom". Hebiga, moras uci u problematiku, ako zelis najbolje za sebe. Znaci nema najboljeg monitora za neke normalne novce, nego se gleda prema tvojim zeljama.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 19:46 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

A sutra cu otic pa vidjet u trgovinu.

Btw na rate je uzeto, ako to sta znaci.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Koji između ova dva odabrati za igre i multimediju?

2 Monitor Acer K272HLbd
8 Monitor BenQ GW2760HS
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Nije fora u odazivu, koliko refresh rateu i G-Sync ili FreeSyncu. Pitanje je kolko mislis potrositi na monitor i kada bi skupio jos novca da uopce mozes iskoristiti 1440p 144Hz ili sta si vec mislio.

Trenutno imam i5 4670k i gtx770.bitan mi je gaming i da boje izgledaju dobro(crna pogotovo),

mogu dati 3-4k za monitor a planiram nadograditi ovaj komp sa gtx970 isto u tam rangu,nešto kasnije već..

Jednog dana ću složiti perverziju sa brutalom(npr 980 u SLI) i tad ću gledat neki 27" tipa ROG swift..

Sad razmišljam o 144Hz, 24", (po mogućnosti sa g-syncom iako nije neophodno) da je oke na 770 dok ne dode 970 :)

17 godina
Koji monitor kupiti

Meni generalno najbolju sliku daje Panasonic plasma koju imam 2 i pol godine. Crna je crna...

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 23:32 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

malimujo123

Mislim da ti je sad onda najisplativiji neki 1080p 144Hz 24" sa TN pa onda gledaj da bude dobar TN. Isti sa IPS bi kostao skoro 2x vise (klik), a sa G-Sync jos vise. Znaci ovako nesto bih ti preporucio: https://www.alzashop.com/24-benq-xl2411z-d601841.htm?o=13 ili https://www.alzashop.com/24-asus-vg248qe-d390105.htm?o=14, ali definitivno sacekaj jos necije misljenje !

Kad nabavis gtx970 mozes preci na 1440p, na izmaxanim postavkama ne racunaj na vise od 100fps u novim igrama na toj rezi. SLI 980 mislim da ti se ne isplati jer smo zakoracili u 2016. te se ocekuje velik pomak u iducoj generaciji grafa, sto kazu svaki put, al tko zna. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 23:43 (The_Fichek).
17 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Evo da podelim moje danasnje iskusto:Nocas sam ovde na topiku trazio preporuku ips monitora i jedno veliko hvala kolegama koji su pomogli,i tako ja odem danas u media marketu u minhenu i vidim asusaov PG278Q ludilo od monitora 700eura i kupim ga i dogjem kuci i neradi ,spoji sam ga na pc samo dobijem NO SIGNAL????Probao sam jos na dva laptopa isto ,probao sam i na ps4 isto NO SIGNAL?!!!!!

moja konfa je i-5 4460

grafa  r9280x 

8gb ram

Citao sam po netu ispada da svaki drugi monitor ima problrmr i da ljudi stvarno frustrirani.E sad ako neko ima nesto pametno mi preporuciti da probam pre nego ga ujutru vratim!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

To sa DP kablom nema signala?

Btw. koliko je kostao https://www.asus.com/Monitors/ROG-SWIFT-PG279Q/ koji naspram tog kojeg si kupio ima IPS, vjerojatno ne za puno vise novca.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2016 0:52 (The_Fichek).
17 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

To sa DP kablom nema signala?

Btw. koliko je kostao https://www.asus.com/Monitors/ROG-SWIFT-PG279Q/ koji naspram tog kojeg si kupio ima IPS, vjerojatno ne za puno vise novca.

1.Moja grafa ima mini DP takvog kabla u momentu nemam kuci ,ali sam probao sa kabelom hdmi to DP,isto sam probao i sa DP adapter to hdmi i nikako da proradi!??

2.Mislim da nisu imali taj PC279Q

3.Sta mislis da ga vratim sutra i da trazim novi?

11 godina

Ne znam, ako si i dalje u Njemackoj vrati. Svakako ih pitaj koliko im kosta PG279Q, ako nije puno skuplji reci da si se predomislio i da bi sacekao tog.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2016 1:16 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice