Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.574
|
čitano: 5.690.194
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Koji monitor kupiti

Ja bih kupovao nesto sto je provjereno i imas vise informacija ili cak koji test za monitor. GW2760HS je tu vise nego provjeren. Taj npr. imaju Stjepanj, Rambox itd. Za tog Acera kao i za BenQ GW2870 ces tesko naci informacije. Za EW2750ZL imas lijepu recenziju na pcmonitors.info. Za Samsunga kojeg si linkao mi se nije dalo traziti informacije. Znaci, najbolje ti guglat pa malo sam usporediti.. ako nisi ziher koju matricu, guglaj jos jedanput VA / PLS / IPS ili procitaj kaj pise na tftcentral ili nekoj drugoj poznatoj stranici za monitore.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 19:42 (The_Fichek).
17 godina
Migi86 kaže...

Za cijenu od 1570kn/keš lova 1440-1500kn to je uloženo-dobiveno odličan izbor, uostalom kolko ja vidim to je trenutno najeftiniji 27/VA monitor koji eto ima i DVI priključak.Onaj ispigani i osjetno skuplji Samsung nema DVI priključak, ali to je več klasična i poznata Samsung škrtost na standardnim konektorima.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat

The_Fichek kaže...

Ja bih kupovao nesto sto je provjereno i imas vise informacija ili cak koji test za monitor. GW2760HS je tu vise nego provjeren. Taj npr. imaju Stjepanj, Rambox itd. Za tog Acera kao i za BenQ GW2870 ces tesko naci informacije. Za EW2750ZL imas lijepu recenziju na pcmonitors.info. Za Samsunga kojeg si linkao mi se nije dalo traziti informacije. Znaci, najbolje ti guglat pa malo sam usporediti.. ako nisi ziher koju matricu, guglaj jos jedanput VA / PLS / IPS ili procitaj kaj pise na tftcentral ili nekoj drugoj poznatoj stranici za monitore.

Pa ne mora ništa guglat, ako je pregledal kaj se pisalo u zadnjih par stranica u ovoj temi, ne može promašit ovaj dolnji link.Dakle opet VA/AMVA vs IPS, onako istaknuto u praksi one najbitnije i lako uočljive razlike.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=104&jumpto=4520670&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 14:20 (rambox).
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Htio bi kupit konačno novi monitor. Imam jedan pra stari CRT preko 12 godina (vidi sliku), već sam izmjenjo 3 kompa, al monitor nisam nikad. E sad bi kupio neki moderniji srednje ili veće veličine, pa me zanima dal mi netko može preporučit koji bi bio dobar za moj komp (vidi sliku). Gdje da odem u Zagrebu i kakve su cijene.

0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

Imam priliku mijenjati svoj dell u2515h 1440p ips monitor za asus 144hz 1080p tn monitor.

Što mislite isplati li se ili ne? 

nekako mi je naknap gtx 970 sa 1440p rezolucijom a nemam namjere više ići na multi riješenja niti na neke enormno skupe grafe.

Možda bi bilo zgodno vratiti se na 1080p pri 144hz i naravno 1ms vs 6ms

ali gubim kvalitetu slike što ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Rai

Koliko si spreman potrositi za novi monitor i koju velicinu monitora bi htio? ako nemas pojma, odi u izlog kakvog ducana da dobis osjecaj kolko je velika koja dijagonala. 21.5" imas best buy za 920kn, 23-23.6" dijagonala ide od cca 1050kn, best buy 24, tj. 23.8" modeli od 1300-1400kn. 

toxic

Ja nebih mijenjao ni u ludilu.. O kojem 144Hz monitoru pricas?

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2016 14:28 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan
toxic kaže...

Imam priliku mijenjati svoj dell u2515h 1440p ips monitor za asus 144hz 1080p tn monitor.

Što mislite isplati li se ili ne? 

nekako mi je naknap gtx 970 sa 1440p rezolucijom a nemam namjere više ići na multi riješenja niti na neke enormno skupe grafe.

Možda bi bilo zgodno vratiti se na 1080p pri 144hz i naravno 1ms vs 6ms

ali gubim kvalitetu slike što ne?

Po meni ovisi dal igraš kompetitivne online pucačine. U koliko voliš zaigrati sve žanrove i možeš dobiti stabilnih 60 FPS-a na 1440p i medium-high detaljima, ja osobno ne bih ništa mjenjao.

17 godina
The_Fichek kaže...

Rai

Koliko si spreman potrositi za novi monitor i koju velicinu monitora bi htio? ako nemas pojma, odi u izlog kakvog ducana da dobis osjecaj kolko je velika koja dijagonala. 21.5" imas best buy za 920kn, 23-23.6" dijagonala ide od cca 1050kn, best buy 24, tj. 23.8" modeli od 1300-1400kn. 

toxic

Ja nebih mijenjao ni u ludilu.. O kojem 144Hz monitoru pricas?

Ma ne znam došo sam u napast..

Asus VG248QE

9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Rai

Spreman sam do nekih 1500kn. Srednji ili veći monitor. 23.8 spada pod srednje veličine ili?

Di u Zagrebu da odem, ima ko kakav dobar dućan?

11 godina

toxic

Po meni, da ima G-Sync bi bila tijesna odluka. Ovako Dell ima 2 vece prednosti, IPS i 1440p, naspram Asusove jedne, 144Hz. Dell bi trebao bi biti dobar i za pucacine, sa cime si vjerojatno imao iskustva. Asus bi trebao biti bolje za ne pucacine, nego ako si fanatic za pucacinama. Ja to nebih mijenjao..

Rai

23.8" spada u zlatnu sredinu za 1080p rezoluciju po mnogima. Mozes ti kupiti i 27" za 1500kn, no onda moras odluciti zelis li 1080p na toj dijogonali. Nekome dobro, nekome ne. Kaj se tice 24" trebas se odluciti za tip matrice, o cemu mos citati ili Ramboxov post i/ili zguglat, uglavnom trebas se informirati, ako vec nisi o IPS vs PLS vs VA, ili ako gledamo takozvane naprednije iste matrice, AH-IPS vs AD-PLS vs AMVA. Nakon kaj se odlucis za matricu je lagano preporuciti.. I da, vidi koje konektore zelis, HDMI i/ili DVI ili ti nije problem sluziti se konverterom. Zatim gledaj sto zelis od ergonomije laptopa; VESA da ne; micanje po visini i u stranu; Pivot? Sto se te ergonomije tice, laptopi sa bilocime od toga osim VESA su poskupjeli. VESA mount znaci da monitor mos stavit na zid. Malo to sve vidi pa se javi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2016 15:33 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Rai

23.8" spada u zlatnu sredinu za 1080p rezoluciju po mnogima. Mozes ti kupiti i 27" za 1500kn, no onda moras odluciti zelis li 1080p na toj dijogonali. Nekome dobro, nekome ne. Kaj se tice 24" trebas se odluciti za tip matrice, o cemu mos citati ili Ramboxov post i/ili zguglat, uglavnom trebas se informirati, ako vec nisi o IPS vs PLS vs VA, ili ako gledamo takozvane naprednije iste matrice, AH-IPS vs AD-PLS vs AMVA. Nakon kaj se odlucis za matricu je lagano preporuciti.. I da, vidi koje konektore zelis, HDMI i/ili DVI ili ti nije problem sluziti se konverterom. Zatim gledaj sto zelis od ergonomije laptopa; VESA da ne; micanje po visini i u stranu; Pivot? Sto se te ergonomije tice, laptopi sa bilocime od toga osim VESA su poskupjeli. VESA mount znaci da monitor mos stavit na zid. Malo to sve vidi pa se javi.

Hvala ti na trudu, al ja se baš ne kužim tolko u tehnologiju kao ti. Pa nisam dosta stvari skužio iz tvog posta. Al ovak laički da ti probam objasnit: Recimo da bi uzeo srednje veličine monitor (23.8), da je ok (netreba biti ništa pree extra), a ako ga mogu okretat ljevo-desno još bolje. ovaj svoj stari mogu okretat, neznam kako je to kod novih dal im je fiksno postolje. Pa me zanima neki dućan ili mi link od tak nekog monitora pošalji molim te.

9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ajd ti nama prvo reci kakav PC imas?

9 godina
neaktivan
Migi86 kaže...

Evo

17 godina

Nije ok, jer ima TN LCD panel=preskupo 24 smeče.

Kaj se tiče izbora monitora, možda bi ipak bilo najbolje da kupiš 27 monitor.Tebi to možda sad izgleda veliko, ali vjeruj mi to je sve samo ne veliki monitor.Hm kolko ja vidim VA Acer K272HLbd, trenutno ga za gotovinu moš kupit u nekoliko Web dučana i to za 1440-1500kn.Kratko i jasno uloženo-dobiveno, to je trenutno najisplativiji monitor dakle veličina+VA LCD panel.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+27%22

24 vs 27 monitor

Nisam siguran ali mislim da uz Acer ne dobiš DVI kabel, pa eto još moraš obavezno kupit DVI kabel i onda nema problema.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat

Rai kaže...
Migi86 kaže...

Evo

Slaba korist od te fotke, jer osim procesora ne vidim ništa bitno dakle kakvu imaš grafičku karticu.

Pogledaj na dolnji link, pa skini taj paket programa i onda otvori Speccy verziju za tvoje Windowse.Nakon kaj proskenira komp, uslikaj tu fotku pa okači na forum dakle kao ovaj dolnji primjer.

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/kupio-novi-komp-kako-ga-odrzavati/122828.aspx?page=0&jumpto=2391074&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 15:46 (rambox).
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

evo jel to?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

i jel moguće da mi je tako vruća matična ploča? šta da radim? pa komp sam kupio nedavno

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 15:03 (Rai).

0 0 hvala 0
17 godina
Rai kaže...

i jel moguće da mi je tako vruća matična ploča?šta da radim? pa komp sam kupio nedavno

Zanemari tih 110stupnjeva, to je klasično krivo Speccy očitanje senzora dakle nema problema.

9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Znači ovo je moj komp, jel mi može sad neko reći neki monitor i dućan u zagrebu (do 1500kn)

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

Kupio bih novi monitor,mogu dati oko 3000..

Imam i5 4670k na 3.4Ghz,gtx770,8GB RAMa..

Može preporuka molim vas..Da li ići na 24" ili 27" i koji monitor uopće..

Koristio bih ga za "sve" (gaming,filmove) a od igrica igram sve,ali shootere baš i ne..

Da li mi konfa može dati dobar performance u igrama na 2560x1440 il da ostanem na 1920x1080 i samim time 24" ili 27"?

hvala na vremenu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozz ekipa molio bih preporuku monitora za gamin i surfanje 27 ili 28 sa rezom 2,560x1,440 i 144Hz do 300-350 eura,ako ima za tu cenu !Ducani u Njemacku!

Unapred Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Rai

Moras se nekako odluciti sam zelis li 24" ili 27". Kaj se matrica tice mogu ja pisati, ali sve je vas napisano. Rambox non stop linka taj post IPS vs VA (pls je gotovo pa ista stvar kao ips pa mos smjestit u isti kos, VA je malo drugacija matrica), tako da se nemoras muciti ni sa engleskim, lijepo je pojasnio na hrvatskom.

12 godina
LEGIJA kaže...

Pozz ekipa molio bih preporuku monitora za gamin i surfanje 27 ili 28 sa rezom 2,560x1,440 i 144Hz do 300-350 eura,ako ima za tu cenu !Ducani u Njemacku!

Unapred Hvala.

nema.

12 godina
malimujo123 kaže...

Pozdrav,

Kupio bih novi monitor,mogu dati oko 3000..

Imam i5 4670k na 3.4Ghz,gtx770,8GB RAMa..

Može preporuka molim vas..Da li ići na 24" ili 27" i koji monitor uopće..

Koristio bih ga za "sve" (gaming,filmove) a od igrica igram sve,ali shootere baš i ne..

Da li mi konfa može dati dobar performance u igrama na 2560x1440 il da ostanem na 1920x1080 i samim time 24" ili 27"?

hvala na vremenu :)

sve ovisi koje ces postavke postaviti u igrama, odnosno razina detalja ce odrediti koliko ces dobiti prihvatljiv fps...ako ganjas high-ultra postavke onda bolje Full HD.. 

17 godina
neaktivan
roby27 kaže...
LEGIJA kaže...

Unapred Hvala.

nema.

dobro onda koji bestbuy preporucijete  27 ili 28 sa rezom 2,560x1,440 i 144Hz

12 godina

prvo reci koja ti je konfa...graficka...

17 godina
neaktivan
roby27 kaže...

prvo reci koja ti je konfa...graficka...

i5-4460, 8gb ram,r9 280x ako je grafa slaba za te monitore molim vas preporucite za ovu konfu best buy monitor hitno mi je sutra ujutro idem u kupovinu!Isto monitor cu koristiti i za PS4! 

12 godina

ako zelis 1440p ovo su best buyevi do 600eura

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4878099_-s2716dg-dell.html TN

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4750288_-mg279q-asus.html  IPS

kaj se tice konzole na njoj ne mozes preko 60Hz to znas

15 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

trebao bi savjet u vezi kupnje monitora :).

Kući imam gw2255 i koliko sam ga stigao koristiti bio sam zadovoljan.

Sad mi treba novi monitor jer nisam kući. Namjena je programiranje i kad kupim novu kantu CS:GO. A monitor bi bio 22 do 1000 ili 24 do 1500. Dali je i dalje gw2255 best buy za 22.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 12:49 (anarky1988).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Da, ali ima noviji GW2270 model sa malkice naprednijom matricom, matiranom izradom i tanjim rubovima za 20kn vise.

9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Rai

Moras se nekako odluciti sam zelis li 24" ili 27". Kaj se matrica tice mogu ja pisati, ali sve je vas napisano. Rambox non stop linka taj post IPS vs VA (pls je gotovo pa ista stvar kao ips pa mos smjestit u isti kos, VA je malo drugacija matrica), tako da se nemoras muciti ni sa engleskim, lijepo je pojasnio na hrvatskom.

24 ,jer 27 mi je nekako pre veliki. daj molim te neki link di da kupim monitor.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice