Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 20.631
|
čitano: 4.928.538
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Koji monitor kupiti

Uzeo Xiaomi G Pro 27i, kontrast kao i brightness bolesni, nikad svjetliji monitor nisam vidio.

Boje odlične, čak i dosta jake..kao nekakav qled, kut gledanja odličan za IPS.

Miniled koristim kada gledam nekakav video ili igram igre, jer za desktop nije preporučljiv.

Super response time.

Uglavnom preporuka, šteta eto što ga zasad nema u većoj dijagonali tipa 32 inča.

G2724 kad su upaljeni jedan do drugog, neusporedivi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.10.2024 9:31 (mkexx).

4 0 hvala 1
13 godina
Re: Koji monitor kupiti
mkexx kaže...

Miniled koristim kada gledam nekakav video ili igram igre, jer za desktop nije preporučljiv.

Zbog čega nije preporučljivo? 

13 godina
Koji monitor kupiti

Mali elementi sa tamnom površinom koji su prisutnim u surfanju internetom te korištenjem sustava nisu vizualno dobri...nije tu miniLED zrel još. Vidi se dosta blooming.

Kad se igre i video u pitanju to je druga priča.

0 0 hvala 1
15 godina
mkexx kaže...

Mali elementi sa tamnom površinom koji su prisutnim u surfanju internetom te korištenjem sustava nisu vizualno dobri...nije tu miniLED zrel još. Vidi se dosta blooming.

Čini mi se da su to spomenuli na tom's hardware review-u. Da treba staviti standard mod za miniled, koji je navodno najbolji.. baš iz razloga bloominga na rubovima.

Možda sam u krivu, čitao sam review pred koji tjedan.

It is always darkest just before the dawn.
11 godina
Koji monitor kupiti

Ekipa, dal 2k monitor koji ima 2.0 HDMI, prenosi 120hz na PS 5? 

0 0 hvala 0
13 godina
mkexx kaže...

Ja imam mini led ips i vidi se mali blooming samo kod izuzetno tamnih scena i to samo oko nekih dijelova slike ovisno na kojem se dijelu šta prikazuje,  ne preko cijelog ekrana, što je iznimno rijetko, a desktop sa crnom pozadinom mi nema bloominga oko ikona, kod surfanja internetom isto nema nikakvih problema niti kod korištenja windowsa sa tamnom pozadinom. Osim ultra tamnih scena sve ostalo je stvarno top. Čini se da ti možda nije postavljeno kako treba, neznam za Xiaomi ali na mome treba podesiti opciju local contrast i onda mini led dođe do izražaja, kako je kolega već spomenuo čini se da bi možda trebalo monitor podesiti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.10.2024 12:42 (Cryogenic).
16 godina

dAJ BACI SLIKE USPOREDNE Della i Xiaomija, naravno da nije za uspoređivat kada su 2 različite tehnologije u pitanju

2 godine
Cryogenic kaže...

Ja imam mini led ips i vidi se mali blooming samo kod izuzetno tamnih scena i to samo oko nekih dijelova slike ovisno na kojem se dijelu šta prikazuje,  ne preko cijelog ekrana, što je iznimno rijetko, a desktop sa crnom pozadinom mi nema bloominga oko ikona, kod surfanja internetom isto nema nikakvih problema niti kod korištenja windowsa sa tamnom pozadinom. Osim ultra tamnih scena sve ostalo je stvarno top. Čini se da ti možda nije postavljeno kako treba, neznam za Xiaomi ali na mome treba podesiti opciju local contrast i onda mini led dođe do izražaja, kako je kolega već spomenuo čini se da bi možda trebalo monitor podesiti.

To govoriš o ovom philips tvu iz mojpc?

16 godina
gogo-bbb kaže...

Ekipa, dal 2k monitor koji ima 2.0 HDMI, prenosi 120hz na PS 5? 

Ako sam monitor podržava high refresh rate, onda prenosi.

2.0 HDMI je dovoljan za FHD i QHD rezoluciju u 120 hz.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.10.2024 14:18 (lobotomac90).
13 godina
notloB kaže...
Cryogenic kaže...

To govoriš o ovom philips tvu iz mojpc?

Philips pml9008

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.10.2024 18:01 (Cryogenic).
15 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

molio bih za preporuku monitora 34" za Hommeoffice i da je zaobljen. 

Programi koje najcesce koristim su: Babtec, SAP, Outlook.

Unaprijed hvala.

Edit: ovaj mi je zapeo za oko:

https://www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/B0B3WJ7JN3/tt0003-21

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.10.2024 18:02 (B-52).

0 0 hvala 0
13 godina
Wiz3m4n kaže...

dAJ BACI SLIKE USPOREDNE Della i Xiaomija, naravno da nije za uspoređivat kada su 2 različite tehnologije u pitanju

Prodan je Dell :)

16 godina

Neka je, žao mi je što nije bilo ovog Mini Led Aoca za 350e prije kada sam klincima kupovao monitor.....ili tog Xiaomija

13 godina
Cryogenic kaže...
mkexx kaže...

Ovako to nekako izgleda, drukčija je boja slova, ima bloom okolo.

Ako se stavi LC na High, tu se najviše vidi, ako je na low, najmanje vidljivo ali su bijele površine dosta tamnije.

Vidi se na 9:30

16 godina
Koji monitor kupiti

koljektivna raspaljotka

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
mkexx kaže...
Cryogenic kaže...
mkexx kaže...

Ovako to nekako izgleda, drukčija je boja slova, ima bloom okolo.

Ako se stavi LC na High, tu se najviše vidi, ako je na low, najmanje vidljivo ali su bijele površine dosta tamnije.

Vidi se na 9:30

Kužim o čemu pričaš, ja te sjene oko miša nemam na 9:30, meni je sve kao i na normalnom monitoru/televizoru, čini se da je do panela/dimming zona, ja svakako nebi bio zadovoljan sa tim monitorom i nebi mogao tako raditi, živciralo bi me. Ja bi razmotrio neki drugi monitor ili manji tv bez tih boljki, ovo je stvarno strašno na 9:30, moj pml9008 nema tih sjena oko miša, stvarno sramota da prodaju takve monitore i nebi nikad rekao da baš tolka razlika u bloomingu među mini led panelima i još košta oko 400 eura. 

Evo snimka mog panela

https://www.youtube.com/shorts/W-udzBO5Dq8

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2024 10:01 (Cryogenic).
13 godina
Koji monitor kupiti

Tako je to zasada kod MiniLed monitora ( u tebe je ipak TV), kažem isključim LD u Windowsima, i sve je super.

Kad igram igre ili gledam filmove uključim i odlično sve, od SDR do HDR, boje odlične te svjetlina.

Monitor vrijedi svaki € u toj klasi...

2 0 hvala 0
12 godina
Koji monitor kupiti

hmmm Da, kod mene na Samsung-u Q90B nema tih sjena - zna me hebat kad je komplet tamno da se slabo vidi kursor miša di je i takve stvari ali ovo sa sjenom kao na tom Xiaomi bome ne - ali cijena za taj X je stvarno brutalno dobra s obzirom na obzir, šteta da nemaju 32"

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Ja sam zbog toga otpilio MiniLED, i kod TVa (uzeo OLED), kupio IPS i cekam malo zrelije OLED monitore...
16 godina

Zrelije = jeftinije.....bude ih kroz 1-2g.

8 mjeseci
protjeran
Koji monitor kupiti

Gledam mijenjati monitor - sada imam 32" 2K monitor, i to mi se čini kao sweetspot. Prvo PPI je sasvim ok, a drugo ne traži mi bijesan hardware. Gejmam samo SP igre, dakle ne ganjam high refresh rate, komp mi je 90% za igre i multimediju, ne pišem romane na njemu, nekad minimalno radim uredske poslove. Htio bih OLED 32" 2k, radi kvalitete prikaza boja i crnine tako da mi SP igre budu što atraktivnije, ima li šta da bi preporučili?

Akagi, Kaga, Sōryū, Hiryū, Shōkaku, Zuikaku
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2024 18:44 (Kido Butai).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Oh, ne kolega, sad ces dobit preporuku za 4K 43" tv/monitor. 3, 2, 1!

maximum effort
8 mjeseci
protjeran
metallic kaže...

A ne ne ne, nemam gdje s tim, imam 65" TV u sobi sa PS5 kada želim veliku dijagonalu 

32" je max za moj monitor...

12 godina
Kido Butai kaže...
metallic kaže...

A ne ne ne, nemam gdje s tim, imam 65" TV u sobi sa PS5 kada želim veliku dijagonalu 

Ma kuzim te naravno, ja sam na 28" npr. Ne kuzim sto je sad forumasima fetis uzimat te ogromne dijagonale...

maximum effort
8 mjeseci
protjeran
metallic kaže...
Kido Butai kaže...
metallic kaže...

Ma kuzim te naravno, ja sam na 28" npr. Ne kuzim sto je sad forumasima fetis uzimat te ogromne dijagonale...

Koji imaš monitor, pa mozda bi mogao i 27/28" OLED ako ima šta dobrog u toj veličini...

12 godina
Kido Butai kaže...
metallic kaže...
Kido Butai kaže...
metallic kaže...

Koji imaš monitor, pa mozda bi mogao i 27/28" OLED ako ima šta dobrog u toj veličini...

Pa u toj velicini, vec imas izbora ako zelis OLED, dakle 27, 28.

Ja sam jos na ASUS vg289Q. 4K 60hz, kupljen samo za SP rpg.

maximum effort
16 godina

Drug. Nemaš baš 2k 32 oled monitora. Imaš 27 2k no 32 su svi barem koliko ja pratim 4k. 

3 godine
Koji monitor kupiti

ajmo preporuku za monitor, uvjeti:

min 32"

min 2k

ne 60hz

po mogucnosti izbjeci va matricu

ne wqhd

budzet je otvoren ali sa tendencijom ustede

koliko vidim za 200eur ima aoc ips 32" 2k 75hz https://www.nabava.net/monitori/aoc-q32v4-monitor-cijena-ips-315-32-16-9-147991331

sljedeci korak za 300eur bi bio gigabyte ips 32" 2k 170hz https://www.nabava.net/monitori/gigabyte-gs32q-monitor-cijena-ips-315-16-9-605577131

i to je to, onda nema nista do vrlo skupih 43" 4k?

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2024 23:47 (Petar hw).
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
Petar hw kaže...

ajmo preporuku za monitor, uvjeti:

min 32"

min 2k

ne 60hz

po mogucnosti izbjeci va matricu

ne wqhd

budzet je otvoren ali sa tendencijom ustede

koliko vidim za 200eur ima aoc ips 32" 2k 75hz ips https://www.nabava.net/monitori/aoc-q32v4-monitor-cijena-ips-315-32-16-9-147991331

sljedeci korak za 300eur bi bio gigabyte ips 32" 2k 170hz https://www.nabava.net/monitori/gigabyte-gs32q-monitor-cijena-ips-315-16-9-605577131

i to je to, onda nema nista do vrlo skupih 43" 4k?

ASUS ProArt PA328QV - 419,00 €

ASUS ProArt PA328CGV - 667,71 €

3 godine
Koji monitor kupiti

oba nista bolje ne nude od gigabytea gore?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice