Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 20.927
|
čitano: 5.020.463
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 mjeseci
protjeran
Re: Koji monitor kupiti
hahhaajaads kaže...

Kak 1440p izgleda ak u igrama stavim 1080p ? Da eventualno produram sa ovom grafom do izlaska novih...

Loše i zblurano, ako bi to radio na 4K ekranu bilo bi ok jer se pikseli "podudaraju".

Koji ti je budžet za monitor i jel paše izvana ili samo kod nas?

11 godina
Kec na desetku kaže...
hahhaajaads kaže...

Kak 1440p izgleda ak u igrama stavim 1080p ? Da eventualno produram sa ovom grafom do izlaska novih...

Loše i zblurano, ako bi to radio na 4K ekranu bilo bi ok jer se pikseli "podudaraju".

aha, a dobro onda budemo izdurali na nizem fpsu... a budzet cca 250€

ugl gledam odsvud, trenutno mi je cak top pick LG 27GP850P-B (do 180hz oc) za cca 260€ (vani ima CU ali sa dostavom i porezom ispadne preko 270€ a ne znam jel mailbox prima monitore od 27"...), pa onda onaj noviji LG 27GR75Q-B za cca 240€ kod nas

14 godina
Koji monitor kupiti

Jel bi Gigabyte M27Q bio best buy za 225€?

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
4 1 hvala 1
15 godina
maxy0 kaže...

Odlična kupovina za tu cijenu, svakako.

It is always darkest just before the dawn.
13 godina
hahhaajaads kaže...
Kec na desetku kaže...
hahhaajaads kaže...

ugl gledam odsvud, trenutno mi je cak top pick LG 27GP850P-B (do 180hz oc) za cca 260€ (vani ima CU ali sa dostavom i porezom ispadne preko 270€ a ne znam jel mailbox prima monitore od 27"...), pa onda onaj noviji LG 27GR75Q-B za cca 240€ kod nas

LG 27GP850P-B je bio prošali tjedan na amazonu.de za cca 220E s dostavom (samo što im za monitore traje dostava oko mjesec dana), planirao uzeti, ali sam zakasnio, sad ih trenutno nema na ponudi.

EDIT: A kako je @maxy0 spomenuo da ima M27Q sad za 225E, uzimam njega, dostava za 2 tjedna.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2024 13:55 (sosta).
13 godina

Da, a i svi ti monitori od oko 250€ su realno slični i mislim da tu nema neke bitne razlike u kvaliteti i performansama za normalnog gamera. Kako te potrefi panel oko IPS bleeda i glow-a je pitanje lutrije tako da ni tu nemaš nekog izbora. Uglavnom, ne može se nešto pogriješiti uzeo neki od tih Gigabyte, DELL, AOC ili LG monitora jer je to po meni sve ista klasa. Pogledaj malo te koji te zanimaju i vidi jel neki baš ima neki dodatni feature koji ti je bitan.

Evo da se i ja napokon oglasim po pitanju svog Dell G2724D, hvaljenog i preporučenog . Isto sam tražio kao i ti i kolega 27inča HRR gaming monitor "on a budget" za tako oko 250€ (do 300€ max) i sve sam to pregledao i istražio. Na kraju sam uzeo od kolege na forumu DELL-a jer mi dobro naletio i po cijeni koja mi je bila ok. 

Što se tiče monitora, evo u par riječi. Monitorom sam zadovoljan sve redom osim po mome sudu što sam mogao bolje proći na lutriji za IPS panel (bleed/glow). Osim toga mogu reći da je monitor doabr za gaming, da je brz i radi odlično, FreeSync radi odlično te su dobre i boje, odnosno prikaz. Gledam naravno u kontekstu cijene i stvarno mogu reći da je dobar i svjetal monitor i da je užitak gejamat.

Jedini minus ( meni ne treba 16 USB-ova, KVM i slično) mi je taj bleed/glow, ali to je naravno izraženo ovisno tko u kakvim uvjetima igra (uz svjetlo ili po mraku) i od tipa igre i scene te se naravno primjeti kad je baš full tamna scena ili crno nešto. Uz to, nekome to možda i ne smeta niti bi nešto primjetio i tako. Ali ono, to je potencijalna boljka i 3 puta skupljih monitora, kao coil whine na grafi, pa kako koga dopadne. 

Da sam monitorom zadovoljan, jesam. Da me taj bleed nekad smeta, smeta me jer na prethodnom IPS-u mi je bio zanemariv, pa me ovo sad razočaralo ali ok, nije realno tolika drama.

I da li bi preporučio monitor? Pa svakako bi za tako 250 - 300€ bi jer mislim da drugi nisu ništa bolji a ovaj ima potvrđeno brz i dobar odziv. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2024 14:52 (itomic009).
15 godina
maxy0 kaže...

Samo provjeri da je monitor M27Q rev.2  jer prva revizija ili model ima BGR subpixelni raspored što dosta utječe na jasnoću teksta u odnosu na RGB.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2024 14:02 (ghibli7).
15 godina
ghibli7 kaže...
maxy0 kaže...

Samo provjeri da je monitor M27Q rev.2  jer prva revizija ili model ima BGR subpixelni raspored što dosta utječe na jasnoću teksta u odnosu na RGB.

Wow, nisam imao pojma da je ovo uopće "the thing" kod IPS monitora  

It is always darkest just before the dawn.
14 godina
ghibli7 kaže...
maxy0 kaže...

Mislim da jest rev. 2.0, M27Q-EK piše u opisu proizvoda

http://trakt.tv/user/MjezZza
4 godine
Koji monitor kupiti

Ja sam naručio ovaj iz hg spota, čekam da dodje, neznam jel ti to pomaže nešto ima ocjenu 8 na rtings.

https://www.hgspot.hr/monitor-gigabyte-g27q-ek-27-ips-qhd-2560x1440px-1ms-144hz-hdr400-freesync-premium-2x-hdmi-dp-2x-usb-3-0-zvucnici

1 0 hvala 0
15 godina
Zeppelin Graf kaže...

Ja sam naručio ovaj iz hg spota, čekam da dodje, neznam jel ti to pomaže nešto ima ocjenu 8 na rtings.

https://www.hgspot.hr/monitor-gigabyte-g27q-ek-27-ips-qhd-2560x1440px-1ms-144hz-hdr400-freesync-premium-2x-hdmi-dp-2x-usb-3-0-zvucnici

Razlika između G27Q i M27Q je malo veća refresh rate 170Hz vs 144Hz,KVM prekidač i USB Type C u korist ovog M,također nešto bolji,širi sRGB color gamut ali to su stvarno nijanse.G27Q ima bolji kontrast 1,096 : 1  vs 745 : 1 i osvjetljenje,bolji prikaz crne boje u tamnim prostorijama.

Ostalo je sve više manje isto,slaba ergonomija itd..Ja sam bio potrefio na primjerak sa jako malo backlight bleedinga.

Imam samo pohvale za taj monitor.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2024 18:28 (ghibli7).
16 godina
Koji monitor kupiti

Molin preporuku za 27"monitor,cijene 200-300 eura na kojem bi se samo koristio sony playstation 5.Fala.

1 0 hvala 0
15 mjeseci
Evo, samo mali komentar na G27Q. Dobio prvi primjerak i testirao par dana. Ips glow prevelik desni kut gore i dolje. Vratim ga natrag dobijem novi uz uvazenu reklamaciju. Novi primjerak isti glow na istom mjestu. Vracen uz povrat novca. Inace ovo mi je peti IPS monitor pa znam toleriranu vrijednost glowa i bleeda Lp

1 0 hvala 0
15 godina
trancertt kaže...
Evo, samo mali komentar na G27Q. Dobio prvi primjerak i testirao par dana. Ips glow prevelik desni kut gore i dolje. Vratim ga natrag dobijem novi uz uvazenu reklamaciju. Novi primjerak isti glow na istom mjestu. Vracen uz povrat novca. Inace ovo mi je peti IPS monitor pa znam toleriranu vrijednost glowa i bleeda Lp

IPS monitor bez backlight bleedinga i glowa ne postoji.Koliko će ga biti je lutrija.I ja sam ga imao na svojem jer je to na IPSu neizbježno,takva je tehnologija,neznam koja je tolerirana vrijednost za to ako je uopće ima.

A znam da možeš vratiti monitor ako ti se ne sviđa.I radi toga između ostalog su ljudi napravili OLED monitore.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2024 18:54 (ghibli7).
11 godina
sosta kaže...
hahhaajaads kaže...
Kec na desetku kaže...
hahhaajaads kaže...

LG 27GP850P-B je bio prošali tjedan na amazonu.de za cca 220E s dostavom (samo što im za monitore traje dostava oko mjesec dana), planirao uzeti, ali sam zakasnio, sad ih trenutno nema na ponudi.

Znaci ima ga na akciji ponekad, onda budem cekao sljedecu akciju kad bude pa uzmem. Dostava mi iskreno nije problem jer se ne zurim sa kupnjom...

15 godina
oliol kaže...

Molin preporuku za 27"monitor,cijene 200-300 eura na kojem bi se samo koristio sony playstation 5.Fala.

LG 27GP850P-B,Dell G2724D ili Gigabyte M27Q rev.2.Preporuka za LG koji je malo skuplji,oko 360 eura kod nas ali ako ćeš čekati,citiram kolegu sosta  "(LG 27GP850P-B je bio prošli tjedan na amazonu.de za cca 220E s dostavom (samo što im za monitore traje dostava oko mjesec dana)",isplatilo bi se.

Edit: Što se tiče Playstation 5 kompatibilnosti jedino Dell G2724D podržava DP 2.1 propusnost a samim time i VRR na PS5 pa radi toga ipak preporuka za Dell.

Edit: Ipak je LG 27GP850P-B dostupan kod nas za 260 eura.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2024 8:24 (ghibli7).
13 godina
ghibli7 kaže...
oliol kaže...

LG 27GP850P-B,Dell G2724D ili Gigabyte M27Q rev.2.Preporuka za LG koji je malo skuplji,oko 360 eura kod nas ali ako ćeš čekati,citiram kolegu sosta  "(LG 27GP850P-B je bio prošli tjedan na amazonu.de za cca 220E s dostavom (samo što im za monitore traje dostava oko mjesec dana)",isplatilo bi se.

LG 27GP850P-B je kod nas od 260 E koliko vidim.

15 godina
sosta kaže...

LG 27GP850P-B je kod nas od 260 E koliko vidim.

Tako je kolega,većina dućana drži cijenu oko 360 eura,ovog nisam vidio lg-ultragear-27gp850p-b-gaming-monitor-165hz-1ms-freesync/?utm_source=nabava za 260.Ovdje smo da ispravimo jedan drugoga ako tko pogriješi.

Poprilična razlika u cijeni.Imajući u vidu moguće probleme i reklamacije postavlja se pitanje koliko se isplati za 40 eura manje čekati ovaj monitor sa Amazona mjesec dana?

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2024 8:16 (ghibli7).
13 godina

Na forumu koliko vidim imaju dosta dobra iskustva s Amazon reklamacijama, čak bi rekao bolja nego u našim trgovinama. 32" model sam čekao mjesec dana, sad sam naručio 27" M27Q, za njega je 2 tjedna, na ta 2 modela mi je već ušteda preko 100E nego kod nas, to mi nije hitno, tako da sam svjesno pristao na to, ali naravno svatko ima mogućnost izbora kako i gdje potrošiti svoje novce.

4 godine
Koji monitor kupiti

Kaj je taj  LG 27GP850P-B bolji puno od G27Q-EK?

2 0 hvala 0
15 godina
Zeppelin Graf kaže...

Kaj je taj  LG 27GP850P-B bolji puno od G27Q-EK?

Za isključivo gaming kažu da je bolji.Evo side by side usporedbe ta dva monitora na Rtings.com.Razlike su doslovno u nijansama.

Pogledajte pa sami donesite zaključak koji bi vam više odgovarao i koja bi mu bila primarna namjena.Također ako kupujete monitor pitajte kolege sa foruma kakva su njihova iskustva sa istim monitorom.

Ja ne mogu tvrditi da je LG 27GP850P-B u globalu lošiji ili bolji monitor od G27Q jer ga nisam koristio.Za G27Q znam da je vrlo dobar ali meni gaming nije primarna stvar.

Kolega itomic009 je nekoliko postova prije po meni napisao jako realan i objektivan osvrt što se tiče svega ovoga.

https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/gigabyte-g27q-vs-lg-27gp850-b-27gp83b-b/12904/24452?usage=3623&threshold=0.10

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2024 14:23 (ghibli7).
9 godina
Koji monitor kupiti

Ja imam LG 27GP850 nekih godinu dana ili malo jače. Nikakvih problema nema s njim i igrat na njemu je užitak (bar meni).

Taraba WoW
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
Koji monitor kupiti

Izgleda da je ovaj dell zesca lutrija sto se tice panela, bar ovi tak u komentarima govore...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
hahhaajaads kaže...

Izgleda da je ovaj dell zesca lutrija sto se tice panela, bar ovi tak u komentarima govore...

Misliš na IPS glow i bleeding?Neznam kakva su ti očekivanja za 2K IPS monitor do 300 eura.Imao sam i na dvaput skupljem M28U priličan glow.

Koliko sam ja vidio lik preporučuje Dell G2724D kao best buy 2K monitor do 200USD(u USA).Jedini minus po meni malo niži sRGB i DCI-P3 color gamut u odnosu na konkurenciju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2024 13:15 (ghibli7).
14 godina
Koji monitor kupiti

Vidim da se ntko nije dotakao teme mini -led monitora.

Odlučih kupiti veći 27" qhd monitor nakon 10 godina 24"FHD, a da tehnološki bude neki pomak , pa sam se odlučio za entry mini led - Acer Nitro XV275UP3 WQHD, 170Hz DP,2ms (GTG), 2 FreeSync Premium, HDR10 Vesa HDR1000 - Na Amazon.de do prošlog tjedna bio "back to school" popust tako da je za HR ukupna cijena bila 311 eur (70 eur popusta)

Prvi utisci su fantastični jer kontrast (manje) i svjetlina (više) u rangu Oled ekrana (Imam OLED TV pa znam što govorim). HDR je pravi (HDR1000) i filmovi i igre izgledaju puno bolje nego na SDR-u.

Oprez: Kod HDRa se mora ručno prebacivati u Windowsima (win+alt+B) i na monitoru (radi i preko aplikacije acer diplay widget). Čitam, ovo bi se moglo popraviti u win 11 24h2.

Rad u SDR odličan, ekran ekstra svijetao (meni odgovara). VA matrica, nema pozadinskog probijanja po rubovima niti kada je isključen local dimming. panel je 10 bitni (8+frc). U paketu HDMI i DP kabel. Metalne noge, moguće pivotirati ekran u oba smjera.

Za ove novce, moja preporuka.

2 0 hvala 2
16 godina

Sa novim updateom win 11 sam prepoznaje kad uključiš igru autoHDR mode....eto jućer updejto, danas izbacuje da uključim.....ide lepo znaš kako....

15 godina
Bok narode, jel tko zainteresiran za LG Oled 27” - 240hz 2k monitor.. razmisljam si mozda da kupim 32” pa akp je tko za neka se javi da pregovaramo oko cijene. Monitor je star cca 6 mjeseci
Intel 80286
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Koji monitor kupiti

Ekipa stigao mi monitor IPS 1440p 24". Ima IPS bleed sto je bilo za očekivati, ali neznam jel ovo previše?

1 0 hvala 0
15 mjeseci
Je li to g27q?
4 godine

Da. Mislim na oko se ne vidi toliko jako kao slikano s mobitelom, samo me zanima jel to normalno?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice