Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 20.637
|
čitano: 4.930.045
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Koji monitor kupiti
ACPWinters kaže...

Pozdrav svima , moze prijedlog za samsung monitor 24'' od 2000,2500kn , za gaming i gledanje filmova.

Nemože !

Znači pitanje MORA glasiti: Pozdrav svima , moze prijedlog za BENQ monitor sa AMVA panelom, 24'' od 2000,2500kn , za gaming i gledanje filmova.

Promijeni to i pokaj se, pa se onda vrati.

Sve što imam u životu sam ukro, jedino sam vozačku kupio
15 godina
protjeran
Givan kaže...
Lijep pozdrav!
Kupio bi si monitor, recimo 24", nasao sam dva super monitora i dvoumim se koji da kupim pa bi volio da mi malo pomognete. Sluzio bi za gaming i surfanje.
Radi se o:
1. DELL U2414H
2. SAMSUNG LS24E510CS/EN curved.
Oba su oko 2000 kn manje/vise, koji je po vama bolji i koji preporucujete?

Odgovor gore vrijedi i za tebe !

Sve što imam u životu sam ukro, jedino sam vozačku kupio
14 godina
Koji monitor kupiti

Ljudi kojeg rađe Dell U2715H ili Dell U3415W?
Igranje, web dizajn, programiranje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav , evo prvi put se oglasavam u ovoj temi naime imam monitor star 3,4 god i odlucio sam ga promijenit.

Neznam nista o ovome ali ama bas nista stoga me zanima koji monitor bi mi preporucili kupiti do 1300kn, iz Splita sam po mogucnosti poslovnice od tu. 

Igram uglavnom LOL,FIFU ali takoder za poneke filmove i surfanje ovako :D

Naglasavam neznam stvarno o ovome nista pa samo da mi preporucite pa cu se malo dalje raspitat jos , hvala unaprijed

0 0 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti

Vec sam se raspitao na drugom forumu, pa sam se evo prije kupnje sjetio i bug-ovog foruma, pa da vidim imaju li majstori tu nesto pametno za nadodat :)

Bozic je skoro tu i vrijeme je darivanja, pa si mislim darovat jedan gayming monitorcic sa malo vise srceka kako mi Dell P2414h ne bi bio usamljen u ovo blagdansko vrijeme.
Pošto vidim da LG 24GM77 vise i nema za kupit, sveo sam izbor na ASUS VG248QE i Benq xl2411z.
Kolega tu na forumu mi je privatno rekao da je imao navedenog Benq-a i da nije bio zadovoljan prikazom boja, te da je sa njega presao na navedenog ASUS-a. Pa svodim izbor trenutno na njega.

Ima li negdje u Zg da mogu pogledat te monitore uzivo?
Da li jos netko ovdje ima mozda neki prijedlog alternative na navedena dva modela?
Reko mi je gamerski kolega na infogameru da je imao AOC monitore sa 144Hza i da su mu jebeni bili, ali nisam nigdje vidio pohvale na AOC osim kod njega.

Budzet mi je ajmo rec 2500, nije problem ni 3k dat, ali ne znam da li je vrijedno uzimat nesto vise.

Igram pretezito pucacine (CoD, BF, CS), WoW, Dotu, poceo sam Shadow of Mordor, odigrao FC4, Witchera 3... Ilitiga; igram sve osim strategija :p

0 0 hvala 0
9 godina
popo kaže...
ACPWinters kaže...

Pozdrav svima , moze prijedlog za BENQ monitor sa AMVA panelom 24'' od 2000,2500kn , za gaming i gledanje filmova. *

Nemože !

Znači pitanje MORA glasiti: Pozdrav svima , moze prijedlog za BENQ monitor sa AMVA panelom, 24'' od 2000,2500kn , za gaming i gledanje filmova.

Ali ubaci i jedan samsung cisto da vidim :D

11 godina
DariX kaže...

Pošto vidim da LG 24GM77 vise i nema za kupit, sveo sam izbor na ASUS VG248QE i Benq xl2411z.
Kolega tu na forumu mi je privatno rekao da je imao navedenog Benq-a i da nije bio zadovoljan prikazom boja, te da je sa njega presao na navedenog ASUS-a. Pa svodim izbor trenutno na njega.

Ima li negdje u Zg da mogu pogledat te monitore uzivo?
Da li jos netko ovdje ima mozda neki prijedlog alternative na navedena dva modela?
Reko mi je gamerski kolega na infogameru da je imao AOC monitore sa 144Hza i da su mu jebeni bili, ali nisam nigdje vidio pohvale na AOC osim kod njega.

Budzet mi je ajmo rec 2500, nije problem ni 3k dat, ali ne znam da li je vrijedno uzimat nesto vise.

Igram pretezito pucacine (CoD, BF, CS), WoW, Dotu, poceo sam Shadow of Mordor, odigrao FC4, Witchera 3... Ilitiga; igram sve osim strategija :p

Ja sam u slicnoj situaciji, čitao masivno. I do onog što sam zaključio  da se svede na compromise.

Prvo sto bi reko je ako imate ips monitor i bitna vam je boja nemojte uopće uzimat gaming monitor jer je boja sekundarna stvar na gaming monitoru gdje se fokusira na odaziv ono famaozno 1ms GTG, što je glup podatak jer ne igramo crno bijele igre pa da je relevantan a i obično se postiže s overdrivom koji opet recimo svi monitori nemaju na 144 hz tako da opet onih 1ms pada u vodu,a i svaki proizvođač mjeri na svoj način.

No recimo da vam lošija boja ne smeta, ostaje vam biranje između dodatnih mogućnost, osobno sljedeći monitor ne uzimam bez podesivog stalka (iako je to obično 400 kn skuplje minimalno), dalje ide zavrsna obrada monitora konkretno sam isto gledao taj asus vs benq i asus ce biti ljepši u stvarnosti jel je glosy(dat će i bolje bojezbog toga) ali je problem sto se zato vise prlja i vidu se više odrazi u monitoru može poslužit kao ogledalo , dok benq toga nema al je zato malo manje privlačan mat boja jeli.

Ono što je meni bitno je koliko monitor zamara oči, tu benq ima prednost jer je flicker free i nebi trebao imat treperenje

, a i ima blue light filter (iako flux se može instalirat na bilo kojem monitoru).

No problem je što benq iako je dobar malo je glupa kupnja jer nema display porta koji je  budućnost, a i garancija je manje asus ima 5 godina(iako ovisi do trgovine), asus ima display port....

Što se tiče integriranih programa ono u čemu je asus bolje i je što ima Ugrađen nišan što je nekom tko igra fps mnogo dobro  jer može no scopat valda, me igram fps cisti pa mi nije bitno.

Također oba monitora mogu koristit light boost....

No budući da se guglao naletio također i na ovo  AOC G2460PF što je više manje ono što želim, ali pošto nvidu koristim (i igre koje igram su nvidia) cekam malo da se skupi iskustava pa ću vidit oću li iskeširat. Jer ove godine navdno gura te ekrane što bi značilo da će cijene past ako dolar ne ode na mjesec 

Također što je dobro na aocu je usb hub nikad dosta usb-a na pcu.... 

No da skratim ono što bi ja gledao je PMW/flicker free, portove za gpu, estetika/ mat vs glosy,  te nakraju apove u monitoru i koje podrzaje tipa light boost i slicno.

Nadam se da je pomoglo nešto lp 

Nisam vjerovao, dok nisam vidio, a kad sam vidio, nisam mogao vjerovati!
16 godina
MaciStyle kaže...

Pozdrav , evo prvi put se oglasavam u ovoj temi naime imam monitor star 3,4 god i odlucio sam ga promijenit.

Neznam nista o ovome ali ama bas nista stoga me zanima koji monitor bi mi preporucili kupiti do 1300kn, iz Splita sam po mogucnosti poslovnice od tu. 

Igram uglavnom LOL,FIFU ali takoder za poneke filmove i surfanje ovako :D

Naglasavam neznam stvarno o ovome nista pa samo da mi preporucite pa cu se malo dalje raspitat jos , hvala unaprijed

Ako misliš kupovat preko klasičnog dučana, onda ti u Splitu okvirno ostaje samo Links.Kaj se tiče konkretne preporuke, eto ovaj dole Benq AMVA monitor uloženo-dobiveno ispada najbolji izbor.

https://www.links.hr/hr/monitor-24-led-benq-gw2470h-4ms-250cd-m2-200000001-d-sub-hdmi-crni-100333221

Vezano za VA/AMVA vs IPS LCD paneli, pogledaj dolnje linkove pa vidi one ralne i lako uočljive razlike.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=104&jumpto=4520670&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=175&jumpto=4861010&sort=asc&view=flat

Za kraj obrati pažnju na monitor video kabel, da ne bi na kraju nekako završio na jadnom i ofucanom VGA kabelu.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Dakle nakon par dana korištenja LG 34UC97, monitor je vrh, šta više reći :) Sad još čekam GTX 690 :)

Probao sam igre, filmove, adobe proizvode, sve 5.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Schtefek kaže...

Ljudi kojeg rađe Dell U2715H ili Dell U3415W?
Igranje, web dizajn, programiranje.

Razlika u cijeni je velika, ali ako ti je nebitna - U3415W.

16 godina
Koji monitor kupiti

Dali je ovo OK izbor do 2000kn?

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15827

Ili preporučujete nešto drugo? Koristit će se za rad i povremen gaming.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...

Na integrirki (pogotovo HD3000 I HD4000 serijama) neće ti ni raditi. Kabel je često dobar, iako oni niske kvalitete mogu biti problem također. Verzija nije bitna kod kabela (većina ima dobre električne karakteristike), nego na kartici, u driverima i u monitoru.

Eh @Tonči samo da te obavjestim da 1440p radi bez problema na Integralki (HD 4600), ne znam od kud tebi one informacije da neće radit...

11 godina
lllnuclearlll kaže...

Dali je ovo OK izbor do 2000kn?

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15827

Ili preporučujete nešto drugo? Koristit će se za rad i povremen gaming.

vrlo dobar je taj monitor a mozes i ovo uzet u obzir

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=BenQ+EW2750ZL

16 godina
odjavljen
HrcHC kaže...
Tonči kaže...

Na integrirki (pogotovo HD3000 I HD4000 serijama) neće ti ni raditi. Kabel je često dobar, iako oni niske kvalitete mogu biti problem također. Verzija nije bitna kod kabela (većina ima dobre električne karakteristike), nego na kartici, u driverima i u monitoru.

Eh @Tonči samo da te obavjestim da 1440p radi bez problema na Integralki (HD 4600), ne znam od kud tebi one informacije da neće radit...

Iz iskustva. Na kojem procesoru, kojem driveru, koji monitor?

12 godina
popo kaže...
ACPWinters kaže...

Pozdrav svima , moze prijedlog za samsung monitor 24'' od 2000,2500kn , za gaming i gledanje filmova.

Nemože !

Ovo je interna šala teme za odabir monitora.

p.s. nego, čini li vam se kako cijene ovih monitora sa 2k te 4k i 5k rezom, jako slabo padaju..?

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2015 11:37 (metallic).
16 godina
Koji monitor kupiti

Fhd tj entry 2k je jos uvijek za vecinu gamera jaka reza a 3k,,4k i 5k nece bit best by jos godinama ...o tome se radi

Iako fhd na svakom mjestu pitanje he kakvog fhd-a tj koje tehnogije panela puno tu chibenika ima

Bdw prochiche jos sigurno 2 godine dom 3k ne ips padne na ispod 2k keka i jos da je za gaming ;-)

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2015 10:20 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Koji monitor kupiti

Mišljenje o ovom monitoru?

http://www.samsung.com/hr/consumer/it/monitor/uhd-monitor/LU28E590DS/EN

Može li se pronaći nešto bolje za tu cijenu a da je 4K

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

1920x1080 - "2K" (FHD, jer pravi 2K je 2048x1080)

3840x2160 - "4K" (UHD, jer pravi 4K je 4096x2160)

2560x1440 možemo zvati 2,5K.

Noviji monitori se i zbog razlike u formatima i sve većeg izbora imenuju i drugačije; recimo, 5K je često 5K3K monitor zbog 5120x2880. Taj stil će biti i češći kad krenu 6K, 7K i 8K ekrani ili 21:9 varijante i sl.

xK dolazi iz filmske industrije i odnosi se na širinu, stupce.

Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
Tonči kaže...

Noviji monitori se i zbog razlike u formatima i sve većeg izbora imenuju i drugačije; recimo, 5K je često 5K3K monitor zbog 5120x2880. Taj stil će biti i češći kad krenu 6K, 7K i 8K ekrani ili 21:9 varijante i sl.

ali pravi 2K kako ga nazivaš onda nije 16:9 format slike, na što se očito ide kao na neki mainstream standard.

btw. gdje su nestali 16:10 monitori na ovim jačim rezolucijama koji su po meni ugodniji za rad, pogotovo programiranje i sl.???

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2015 12:19 (lllnuclearlll).
15 godina
Koji monitor kupiti
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
lllnuclearlll kaže...
Tonči kaže...

ali pravi 2K kako ga nazivaš onda nije 16:9 format slike, na što se očito ide kao na neki mainstream standard.

btw. gdje su nestali 16:10 monitori na ovim jačim rezolucijama koji su po meni ugodniji za rad, pogotovo programiranje i sl.???

Pa, nisu. Format je nebitan, IMHO. Nekoć je format bio bitan jer su umjesto 1280x960 gurali manje vertikale kao 1280x720 ili umjesto 1600x1200 stavili 1600x900 ili 1680x1050 na iste fizičke dijagonale. Osobno, ne vidim razlog da mi bude bitan format - monitore kupujem po vertikalnoj rezoluciji i veličini, a ne po formatu. 16:9 možeš slobodno gledati kao 16:10 ili 4:3. Samo ignoriraj bočni višak i riješio si problem.

Zašto želiš 16:10? Recimo, ja za sve više preferiram 21:9. Još i šire to može. :)

13 godina

Definitivno je najbolji izbor za tu cijenu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2015 13:53 (3n3m1).
15 godina
3n3m1 kaže...

Hvala. Monitor je naručen i u srijedu ga kupim u Zadru. 

Battlelog: MUDO_HR
16 godina
Tonči kaže...

Zašto želiš 16:10? Recimo, ja za sve više preferiram 21:9. Još i šire to može. :)

Zbog te dodatne visine mi je to zgodno za rad, imaš više prostora ipak, pogotovo kad radiš s kodom. Ali to sam rješio kupnjom još jednog manjeg monitora koji mi je pivotiran, tako da...

16 godina
lllnuclearlll kaže...

Nisu nigdje nestali jel, samo je potražnja za njima drastično pala, i zato takvih monitora ima vrlo malo u ponudi raznih dobavljača.16-10 zbog svoje dijagonale onako visi u zraku, i može se reč da je za široke mase multimedijalnih korisnika pregažena kao plitak potok.Na kraju ti ostane profi/poslovna primjena, ali i tu večinom danas ljudi kupuju 16-9 monitore veče rezolucije. Tu prevladava 27/1440p IPS LCD panel, ili puno skuplji 27/4K ali IPS LCD panel a ne TN kaj drugo.

3n3m1 kaže...

A je šipak najbolji izbor, pa za tu lovu kupiš pošteni 27/1440p monitor a to je uloženo-dobiveno itekako bolje.

https://www.nabava.net/monitori__90/acer-monitor-cb270hubmidpr-ips-led__12020281

Dakle 25/1080p monitor košta 1500kn, a ovaj 1440p Dell košta samo duplo više hm da isplativo malo morgen.Ajmo bit realni šta je bolje(ako imaš mjesta na stolu), jedan 25/1440p monitor, ili ipak dva 25/1080p monitora jedan uz drugi?

https://www.nabava.net/monitori__90/acer-monitor-g257hlbidx-ips-led__9246871

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
13 godina
rambox kaže...
3n3m1 kaže...

A je šipak najbolji izbor, pa za tu lovu kupiš pošteni 27/1440p monitor a to je uloženo-dobiveno itekako bolje.

Acer je mrvicu skuplji a ovih 2incha više neču komentirati,s druge strane mislim da je Dell optimalniji izbor ako korisnik visi stalno za monitorom zbog boljeg fokusa na manji ekran kao i nešto oštriji prikaz slike.Ako je nekomu veličina ekrana bitna neka ide na tog Acera,stvar kompromisa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2015 16:36 (3n3m1).
9 godina
metallic kaže...
popo kaže...
ACPWinters kaže...

Nemože !

Ovo je interna šala teme za odabir monitora.

p.s. nego, čini li vam se kako cijene ovih monitora sa 2k te 4k i 5k rezom, jako slabo padaju..?

Moze onda neki prijedlog ? :D

13 godina
Tonči kaže...
HrcHC kaže...
Tonči kaže...

Iz iskustva. Na kojem procesoru, kojem driveru, koji monitor?

i5 4690K, driveri zadnji intel, Dell U2515H. Imam samo jedan probelm, a to još nisam shvatil zbog čega se dešava, kad mi se otvore mali windows prozori tipa adapteri od lana (tam di su tcp/ip konakcije i ostalo), taj prozor odnosno slova u njemu znaju biti bolje zamućena nego ostatak ekrana.., kao da se na taj prozor ne primjenjuje cleartype ili nešto tog tipa. To mi se događa konstantno samo na 2-3 ta manja prozora, ne znam kak bi bolje objasnil. Budem stavil prt sc kad stignem.

16 godina
odjavljen
lllnuclearlll kaže...
Tonči kaže...

Zbog te dodatne visine mi je to zgodno za rad, imaš više prostora ipak, pogotovo kad radiš s kodom. Ali to sam rješio kupnjom još jednog manjeg monitora koji mi je pivotiran, tako da...

Pa da, ali to želim reći: 16:9 meni nije ništa izgubio u odnosu na 16:10 - jer, da uzimam i želim 1600, uzmem 30" :) Ja sam prešao s katodne 1280x1024 na 1600x1200 pa na 1920x1200 i zatim na 2560x1600. Zatim sam išao na niže na 2560x1440, ali manju dijagonalu, no uzeo dva komada 24". Otad nisam išao na manje od 1440x2. Sada sam na 1x 3440x1440 i bio sam u međuvremenu na raznim kombinacijama; najviše 3 monitora po 1440, od čega jedan 21:9. 21:9 mi je zasad dosta. Iduće što idem je da se vraćam na 2x 5K ili idem na 1x 21:9 7K ako izađe do kraja 2016. Prednost koju imam uz 5K u oštrini kôda (programer sam primarno) je nevjerojatno dobra, samo su mi preskupi sada, a nisu baš savršeni (imaju problema s driverima).

14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Jedno tehničko/troubleshoot pitanje...stigao mi novi 27" Benq GW2765HT i kad ga spojim na DVI-D slika je preloša na 1440 rezoluciji, ikone mutne, tekst praktički nečitljiv. Kad ga stavim na 1080, onda izgleda ok.

Nakon pola sata zezanja sa svim i svačim, spojim preko Display porta sa kabelom koji sam dobio uz monitor i sve izgleda ok i na 1440.

U čemu je problem? Zar ne bi DVI-D trebao uredno raditi s tom rezolucijom? Zbog toga sam i zasebno naručio DVI-to-DVI kabel.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice