CRT, prejako osvjetljenje

poruka: 2
|
čitano: 1.117
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Naime, imam Samsung SyncMaster 796MB kojeg sam kupio novog prije nešto više od 3 god. za backup monitor. Prije toga sam kupio novi LCD i riješio se dva stara CRT-a što sam kasnije shvatio nije bilo baš najpametnije pa sam kupio ovoga za svaki slučaj (nije bio skup i reklamirao sa kao neki "gejmerski model" nemam pojma...) U svakom slučaju osvjetljenje na njemu je katastrofa (barem za moje oči). Jednostavno je prejako i nema šanse da dobijem pravu crnu na njemu bez obzira što je osvjetljenje na 0 a kontrast na 90! Praktički kao da imam neki LCD. Jedino kad imam pravu crnu je kad ga upalim dok se ne zagrije :)

Zanima me, čitao sam po netu da se preko softwera zvanog windas i posebnog kabela može hackati tvorničke postavke monitora ili da se preko regulacije napona može srediti slika...

Je li se tko bavio time?..ili bi bilo najpametnije da ga odnesem negdje (ako znate di slobodno recite) na servis da ga stručnjaci spimpaju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Mislim da je to problem cijele zadnje serije samsungovih crt monitora jer očito su nabrijavali svijetlinu slike da bi sa svijetlinom mogli konkurirati lcd monitorima jer je to tada bilo trendy. ja sam imao dva komada 997mb sa jednakim problemom, tj monitor je na blank screen-u u mraku svijetlio kao neki lcd iako je svijetlina bila stavljena na nulu. Detalje u mračnim scenama je prikazivao jednako loše kao lcd.

Moj ti je savjet fash memoriju sa nokia monitor test programom u đep i udri po oglasniku. Vjerujem za 100-200 kn se može nać još uvjek dobra kištra od 17 ili 19 inča. Posebno obrati pozornost na oštrinu slike/ čitljivost teksta, focus i konvengenciju.

Ja sam se na taj način dočepao uščuvanog trinitrona 21" kojeg nebi mijenjao za nikakav lcd

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice