15.6" FHD i 22" FHD - različita veličina prozora

poruka: 2
|
čitano: 4.001
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Lijep pozdrav svima,

imam na stolu kombinaciju laptopa s Full HD ekranom i dijagonale 15.6" (dell inspiron 7520) i dodatnog Full HD monitora dijagonale 22" (LG 22MA53) postavljenog kao primarni monitor.

Konfiguraciju koristim u extend načinu rada, naravno. OS je Win 8.1.

E sad, to sve fino funkcionira i sve je to lijepo, ali ima jedna boljka što me smeta.

Naime, veličine prozora na jednom i na drugom monitoru nisu iste. Npr. otvorim windows explorer prozor i dok se prevlači s LG-a na della, dok je otprilike pola-pola na jednom i drugom ekranu, vidi se da se razvuče i po vertikali i po horizontali za određenu veličinu - npr. prozor se s 997x574 pixela poveća na 1246x718 pixela. Također, ista stvar je s bilo čime.

Uz to ne znam da li me oko vara, ali recimo kod nekih programa čini se i kao da je cijelo sučelje prozora zumirano (npr. personalization iz control panela) , a ne da je samo prozor raširen.

Jednom sam se pokušao igrati i s postavkama u control panelu (Control Panel\Appearance and Personalization\Display), ali nisam dobio neki rezultat. Ne znam da li sam ja nešto zeznuo ili se ovo ne može ujednačiti.

U intelovim grafičkim driverima pronašao sam jedino mogućnost da za LG-a prilagodim proporcije, ali s time dobijem stisnutu sliku i crne trake sa svih strana.

Odabir koji je monitor glavni nema utjecaja, situacija je ista.

Pa me zanima, da li netko ima kakav prijedlog kako natjerati da se na dellu ne zoomiraju prozori?

0 0 hvala 0
17 godina

bump

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice