Lim preko bloka pa se slabije vidi. Ne ističe se pleksi.
Vidit ću sa EKWB kolko će me koštati iz Slovenije da naručim, ako se bude moglo.
Vidit ću sa EKWB kolko će me koštati iz Slovenije da naručim, ako se bude moglo.
3 metra UV plavo 53kn sa dostavom sa EKWB
Oboje je UV reactive, znas to jelda?
Mozda ako uzimas UV tekucinu da uzmes obicna prozirna crijeva?
Mislim samo zbog toga sto ce se crijeva ciniti malo tanja ako uzmes prozirna, ovako ce i crijevo i tekucina imati plavu boju.
Samo prijedlog jer neznam dali ti to pase ili ne.
Kad je vec rezervoar proziran i imat ce plavu UV tekucinu onda i crijevo uzmes prozirno bez UV.
Kako god da izaberes neces pogrjesiti ali samo da znas razlike.
Koliko ti crijeva treba?
Znam da je oboje UV reactive i to mi se čini najljepše da izgleda, ova crijeva su prozirna bez UV svijetla inače.
To mi i je bio prvi plan, da uzmem prozirna obična crijeva i stavim UV tekućinu. Treba mi malo manje od metar crijeva ali nije skupo i uzeo bi 2 metra, nek se ima. Ali, ako odlučim se na obična prozirna to imam i tu za nabaviti, ne trebam naručivati sa EKWB, samo tekućinu onda, i čekat ću da skupim love i za fitinge, kad več naručujem
Znam da je oboje UV reactive i to mi se čini najljepše da izgleda, ova crijeva su prozirna bez UV svijetla inače.
To mi i je bio prvi plan, da uzmem prozirna obična crijeva i stavim UV tekućinu. Treba mi malo manje od metar crijeva ali nije skupo i uzeo bi 2 metra, nek se ima. Ali, ako odlučim se na obična prozirna to imam i tu za nabaviti, ne trebam naručivati sa EKWB, samo tekućinu onda, i čekat ću da skupim love i za fitinge, kad več naručujem
Znam da je prozirno UV plavo, imam ga i ja
Samo sam predlozio ako mozda neznas, nista lose nisam mislio.
Ma nema problema, vidio sam na njušci plavo masterkleer ali mi ružno izgleda, tako da ću ostati izgleda na običnim prozirnim, to mi je i najjeftinija solucija, moram malo i na budget pazit, već mi je samo poštarina sa EK 13 eura a naručio bi nešto za 7 eura hah Osim ako ne nađem dobru alternativu za original tekućinu.
Btw, evo te neke estetske promjene koje sam planirao. Za krov sam mislio napraviti nešto na foru kao što Z11 ima, ne identično ali taj prinsip.Nadalje, maknuti prečkice sa front bezela i ostaviti samo CM značku. 15 min u photoshopu i eto kako bi otprilike izgledalo
Koliko te izašla ova 3d folija ..
I znas li mozda ljepi li se ona na drvo
Foliju sam platio 60kn dimenzije 127x50 cm i lijepi se vjerovatno na šta hoćeš, tako i drvo, samo ga očisti da nema prašine ili masnoće na površini na koju lijepiš.
Uskoro...
Vidio sam na njuškalu je jutros, šta si je več pokupio
To sam ja već dogovorio prošli tjedan, htio sam uzeti njegov 360mm ali sam zakasnio, no quad sam ga zamolio da sačuva do danas, dok mi sjednu pare za prodani 612S, a sada čekam odgovor na mail.
360 ide meni danas
Znači ti si taj
Ha dobro, neću se buniti na quad
Malo više potrošeno nego što sam planirao, ali sam zato miran sa potencijalom za hlađenje, mogu dodati u loop i ploču i grafu ako zaželim.
Samo treba još ventilatora pokupovati, to ću za početak sa eBay-a pouzimati što jeftinije. Na quadu će biti samo push ili pull.
Haha, pa sa tim mozes hladit i gajbu piva a ne samo proc i grafu
Braćo, koliko ste iskeširali?
450kn.
250kn, ali ja neplacam postarinu i spustam cjenu i nehebem za fiksno.
Phobyu od 240mm sam platio 200kn. Tako da fali jos pumpica al ubrzo ce rodendan pa cu si ju pokloniti.
A lega ti ces po zimi morati gasiti ventilatore da ti voda nesmrzne u tolikom hladnjaku
jos ces i susjedu hladit komp sa njim
OGLAS: Iznajmljujem l/jedeno hladnu vodu za smrzavanje procesora. Šifra: Nosim duge gaće
Samo nastavi
Hahah, bit će ovo dobra kombinacija, 480+120 rad, al izazov će biti strpati quad u HAF-a.
Onda ću se stvarno detaljnije pozabavit OC-om, zasad je na 4GHz i temperature su dobre, oko 45 full, ali sa 480 očekujem da budu 30 i kusur najviše
Uz ovo definitivno trebam u nabavu MBO blokova, a za grafu sumnjam jer je full cover blok oko 100 dolara Možda neki homemade ako nabavim bakra jer imam prstup CNC-u
Probat ću izvući da barem ne platim poštarinu, ciljam da me izađe ispod 500kn. Bojim se cjenkati da ne bi propustio priliku jer su jako rijetki po oglasnicima radijatori, znate i sami.
Hahah, bit će ovo dobra kombinacija, 480+120 rad, al izazov će biti strpati quad u HAF-a.
Onda ću se stvarno detaljnije pozabavit OC-om, zasad je na 4GHz i temperature su dobre, oko 45 full, ali sa 480 očekujem da budu 30 i kusur najviše
Uz ovo definitivno trebam u nabavu MBO blokova, a za grafu sumnjam jer je full cover blok oko 100 dolara Možda neki homemade ako nabavim bakra jer imam prstup CNC-u
Probat ću izvući da barem ne platim poštarinu, ciljam da me izađe ispod 500kn. Bojim se cjenkati da ne bi propustio priliku jer su jako rijetki po oglasnicima radijatori, znate i sami.
Trazi polovni blok za grafu, naletit ce neki garant, ima tip prodaje za 250kn po komadu 2 nova za 5870 grafe od EK, nisam sigurn dali sam se dobro sjetio koja je grafa u pitanju ali nije ni bitno, samo na njega isbusis rupe koje tebi pasu.
Ili odi kod nekog starog tokara da ti proda plocicu bakra pa napravi svoj a izith ti napravi plexi.
Nije to nuklearna fizika.
A cjenkanje je IN, recesija je i tesko se sta prodaje a svako prodaje jer mu trebaju novci tako da... moras malo
Ja cu imati jedna 360mm i jedan 240mm tako da je povrsina slicna, 240mm ide u kuciste a 360 van sastrane.
Fali nam jos samo ledomat.
Ma pratim oglase stalno, ali problem je zbog VRAM-a, htio bi da je full cover blok da hladi i njih umjesto da stavljam ježiće, to mi se ne sviđa. Ako ću izgubiti garanciju zbog skidanja hladnjaka onda se mora isplatit
Bakar sam već prije pokušao nabavit da si izradim za CPU, NB i MOSFET-e i faznu, i jedino sam uspio naći gdje ima za kupiti.
Taj što si vidio na njuškalu je za 5870 i 100kn komad je, sad ne znam kako bi izveo to da paše na 7870...
Da, cjenkanje je in, ali s obzirom na to da kod nas ne postoji trgovina koja prodaje opremu za vodeno hlađenje (osim closed loop), i koliko su rijetki radijatori po oglasnicima ovo stvarno nisam htio riskirati. Tko zna kad će quad opet izletit u oglasnik... Možda ako ja budem prodavao
100kn je ako je u kompletu sa grafickim karticama, posebno je 250kn komad.
Nazovi pa pitaj.
Aha, u redu. O tome ću odlučit nakon što radijator stigne, a i pošto mi je to opet udarac po džepu, sumnjam da ću išta kupovati u skoro vrijeme...
Evo ga ljudi, stigo je, i majku li mu kolki je.
Nažalost uz njega nisu stigli ni šarafi ni fitinzi, pa ću vjerovatno izvaditi ovaj 120mm i od njega iskoristiti šarafe i fitinge dok ne nabavim ostale.
Hladnjaca
Ali izgleda odlicno
@ rapture686
Nisam sve gledao no naletio sam na sliku (sami pocetak) od G15 rev2 gdje si je prekrio karbonom.
Sada, je li to pravi karbon ili samo neka bezveze naljepnica?
Ako je karbon, jesi to sam radio ili...? Kako se ponasa na tipkovnici i na misu?
G15v2 sam stavio kao primjer kako ću raditi svoju G510 koja je gotova. Nije pravi karbon, ali nije ni bezveze naljepnica, nego folija za aute. Pod rukama je dobar osjećaj, ima skroz blagu teksturu, koja meni osobno odgovara. Trošenja zasad nema ni 1%, lako se čisti od svačega (žderem puno za kompjuterom ).
7.5 metara paracorda stiglo jučer, i 3 metra 10/13mm crijeva u ponedjeljak, od kolege dombaka.
Naručeni produžetci, 24 i 6 pin.
Quad još čeka, ovaj tjedan ništa nisam stigao raditi, škola malo stisla. Do ponedjeljka bi quad trebao biti montiran, kao i PSU cover.
Edit: otkazana narudžba produžetaka radi kupnje mobitela.
jel napreduje sta :O ?
Zamrla je tema, ispričavam se, no uskoro ide stvarno veliki update.
Prodana je moja matična, ASRock 890GX Extreme4, koju šaljem kupcu sutra ili preksutra. Čim dobijem novac od te ploče, naručuje se ASUS M5A97 EVO R2.0 (http://www.asus.com/Motherboards/M5A97_EVO_R20/#overview).
Nakon toga u prodaju ide Phenom II, ali ne odma, jer ću potrošiti novac na ploču. Planiram uzeti FX-6300 jer čujem da su Piledriver najbolji FX procesori.
Ako netko ima prijedlog za drugu pločU i/ili procesor, slobodno neka napiše. Uzmite u obzir da planiram overclockati.
Nova ploča će biti kod mene nadam se već do kraja idućeg tjedna, tada ponovno slažem vodeno hlađenje, ali sa quad radijatorom.
Sa eBay-a neki dan stigla jedna flip switch koja je naručena za probu, spojio sam (hvala XXX-man) na ventilator i sve je ok, tako da ću naručiti još 3, na 2 će biti spojeni ventilatori od radijatora (po 2 venta na jednu) a na druge dvije će biti spojene LED trakice.
Na slikama sklopka i primjer kako će biti ugrađene.