WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.032.553
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: WindowsPhone - Općenito
uss kaže...
karlanal kaže...

provokacija ili ne, to je nažalost surova istina, ajde evo ja sad u slijedećih pol godine želim kupot mobitel, šta da uzmem, tj koji izbor imam a da je na wp platformi

HP Elite X3

Lumia 950 i Alcatel isto mogu poslužiti još 2 - 3 godine. Nadam se da ti nije ponižavajuće koristiti ove telefone u društvu sa najnovijim Iphonima i Galaxijama koji su duplo skuplji.

Koristim Lumia 950, puno je jeftinija od HP Elite X3, ima bolju kameru, ali je HP ipak u skoro svemu ostalom bolji.

Zapravo bih ti preporucio 950 XL kao "ugodan" kompromis, ali zato sto preferiram veci displej (kad sam kupovao, ispala mi bolja prilika za 950, ali mi nakon L1520 i dalje nedostaje displej...).

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Imam staru L520 i desilo se ovo "Unable to find a bootable option. Press any key to shut down." 

Eh sad, probao sam sa "Windows Device Recovery Tool" i nakon skidanja i instaliranaj softwera izbaci ovo tj. zaustavi se: http://tinypic.com/r/65a8u8/9

Haj malo iskoristite znanje je*o vas android i iOS to na njihovim temama. :D 

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Hoces ti windows na mobitelu :)
17 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

koji je najbolji servis za nokie, imam 1520 koja pati od ghost toucheva na jednoj strani, dragoj je ispa,ja sam vratia display u kućište ali izgleda da nije sve lipo silo pa prijavljuje ghost toucheve, trebalo bi to jednom posložit

iPhone is a smartphone for dumb people

0 0 hvala 0
16 godina
Na YouTube imas uputstva kako se mijenja ekran i touch staklo. Moze se vidjeti da konektori sa onim tankim vodovima mogu lako ispasti. Ako ti nije problem otvoriti i probaj to ponovno prikopcati.
Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.
17 godina
neaktivan
uss kaže...
Na YouTube imas uputstva kako se mijenja ekran i touch staklo. Moze se vidjeti da konektori sa onim tankim vodovima mogu lako ispasti. Ako ti nije problem otvoriti i probaj to ponovno prikopcati.

jedini problem na tome mi je da kod sim sd-card slota ima jedna vida za koju nemam kacavidu

EDIT

evo zadnji pokušaj, naručen t2 prekoconrada pa da vidimo

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2017 19:03 (karlanal).
17 godina
karlanal kaže...

koji je najbolji servis za nokie, imam 1520 koja pati od ghost toucheva na jednoj strani, dragoj je ispa,ja sam vratia display u kućište ali izgleda da nije sve lipo silo pa prijavljuje ghost toucheve, trebalo bi to jednom posložit

Meni se isto desilo... 1520 je inace imala dosta rasiren bug sa ghost touchevima, ali ja nisam imao taj problem dok mi nije ispala nakon cega je nastupilo ludilo, bukvalno je "sama radila" sta joj je ceif, od otvaranja aplikacija do pozivanja kontakta. Na servisu su mi rekli da samo displej kosta 100EUR-a, pa nisam nista poduzimao nego kupio L950 jer mi se zurilo.

Ako uspijes nesto napraviti, napisi ovdje molim te, rado bih je ponovno osposobio...

9 godina
neaktivan
uragan kaže...
Gotovo je,Microsoft kupio linkedin,a isti ukinuo aplikaciju za w10m,dosao je i taj dan

:/

10 godina
neaktivan
Nigga kaže...

Imam staru L520 i desilo se ovo "Unable to find a bootable option. Press any key to shut down." 

Eh sad, probao sam sa "Windows Device Recovery Tool" i nakon skidanja i instaliranaj softwera izbaci ovo tj. zaustavi se: http://tinypic.com/r/65a8u8/9

Haj malo iskoristite znanje je*o vas android i iOS to na njihovim temama. :D 

probaj sa WP Internals

http://www.wpinternals.net/index.php/downloads

Emergency Flash Loaders fajlu (HEX) za 520 potraži na http://lumiafirmware.com (tražiš prema product codu tvoje 520, s našeg područja su bili 059S7B9 TMOBILE, 059T873 TELE2, 059S971 VIPNET, 059S7H0 CV version, no pogledaj na telefonu ispod baterije)

stavio sam screen kako tražiš fajlu. to ti je HEX fajla (klineš na lijevu koju sam označio strijelicom, jer desno skidaš mbn fajlu). tu možeš isto skinuti i firmvare ako ga već sa WDRT nisi skinuo

PS

ako ti zatreba Engineering SBL3 fajla za 520 (za otključavanje bootloadera ;))

https://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=64100811&postcount=267

17 godina
neaktivan
knight kaže...
karlanal kaže...

Meni se isto desilo... 1520 je inace imala dosta rasiren bug sa ghost touchevima, ali ja nisam imao taj problem dok mi nije ispala nakon cega je nastupilo ludilo, bukvalno je "sama radila" sta joj je ceif, od otvaranja aplikacija do pozivanja kontakta. Na servisu su mi rekli da samo displej kosta 100EUR-a, pa nisam nista poduzimao nego kupio L950 jer mi se zurilo.

Ako uspijes nesto napraviti, napisi ovdje molim te, rado bih je ponovno osposobio...

evo uspia nekako odvidat vidu kod sim utora, rastavia mob i sastavia ponovno po uputama i zasad sve uredno radi, problem je bia u malom zubiću na dnu kućišta koji se bia iskrivia tako da mob nije moga sist savršeno u kućište te je zbog toga display imao ghost toucheve

koji je opće zadnji software za 1520 dostupan

17 godina
zaposleni_server kaže...
uragan kaže...
Gotovo je,Microsoft kupio linkedin,a isti ukinuo aplikaciju za w10m,dosao je i taj dan

:/

Nisu ukinuli, ali su ostavili staru koja ne valja, sto je fakat bezobrazluk, ako ne planiraju uskoro objaviti W10 Mobile ili UWP verziju. Nije da sam ljubitelj aplikacija koje zamjenjuju web sajtove, ali je problem sto mi ni mobilna web verzija ne radi kako treba, tj. ne mogu raditi pretragu.

10 godina
neaktivan
karlanal kaže...

To se kurčeva ovaca bojala da ju neki duhovi na androidu proganjaju, čini se da su stigli po nju i na wp aaaaaaaaaaaaaaaaaa

9 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

krivo, nije to nikakav novi tablet. radi se o patentu kad se dva uređaja približe (spoje), da se može koristiti multidevice touch...

17 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

evo nakon podužeg testiranja od strane moje žene sa hungry cellsom mogu javit da lumia 1520 opet fercera ka prvog dana

na njoj je instaliran 14.393.693 i nije to loše, još uvik mi se sviđa look i feel os-a ali ima dosta problema

kažete za poslovne ljude, dosta poslovnih ljudi koristi facebook koji je katastrofa na wp, dobro je dok ga držži u memoriji ali ajme ti ga se ako ga makne iz memorije

treba mu 5-6 sekundi da pokrene aplikaciju, šta je žalosno

dalje, užasan shortage aplikacija koje svakodnevno koristim, npr. cinestar, cineplexx, mobile, njuskalo, ebay, vip tv za van, erste, cannon print, nikon wireless mobile utility

skoro sve što pametni telefon čini pametnim, nema

opet kažem, meni je žao šta je tako jer mi se sam os jako sviđa 

zaključak ide nokia 1520 na prodaju

dali tko zna koliko je realno da tražim za uređaj star 3 godine

0 2 hvala 0
17 godina
karlanal kaže...

dalje, užasan shortage aplikacija koje svakodnevno koristim, npr. cinestar, cineplexx, mobile, njuskalo, ebay, vip tv za van, erste, cannon print, nikon wireless mobile utility

skoro sve što pametni telefon čini pametnim, nema

To je samo tvoj usage scenario. Meni ne treba niti jedna od tih apps (btw, ebay ima za Windows Mobile). Koristim masu drugih, mnogo "pametnijih" aplikacija koje nisu proxiji za web stranice i prakticno mi nista ne nedostaje.

Evo spiska (neke common sam i preskocio):

2Day, 8Zip, Admin Shell (SSH Client), Authenticator, Fiction Book Reader, Fotor, LG WebOS TV Remote, Metro Transmission (client za Transmission torrent), Navi Computer, NextGen Reader, OBD AutoDoctor, OpenPGP fur Windows Phone, PassKeep,  Polarr Photo Editor, ProShot, Remote Desktop, Reslio Sync, Skype for Business, Sparkasse mBanking, WiFi analyser...

Postujem da imas svoj nacin koristenja, ali boldana recenica jednostavno nije OK, jer kao sto rekoh to je tvoj scenarij koristenja.

Btw, drago mi je da je Lumia proradila ispravno. Kod mene je, bojim se, malo gori problem ipak.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2017 18:34 (knight).
17 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ako na smartphoneu radi samo polovici usera kako treba onda to nije pametan telefon, nego polupametan telefon 

0 3 hvala 0
17 godina
Ako na Androidu nema npr. 2Day app, to ne znaci da je Android polupametni telefon.

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Zato je dobro da uvijek imas izbor pa kome pase,dobro,kome ne,ne

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
knight kaže...
Ako na Androidu nema npr. 2Day app, to ne znaci da je Android polupametni telefon.

kako ne  

10 godina
odjavljen
knight kaže...

https://m.downloadatoz.com/2day/com.notresoft.day2mobile/

Jel ovaj app? Koliko vidim uredno ima apk za download a isto tako koliko vidim to je kalendar a toga na andoridu imas hiljade ali bukvalno....

9 godina
neaktivan
Daj nas vise oslobodi androida,da zelimo biti na androidu,bili bi,to nisi bas shvatio

1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
@uragan
De olabavi malo. Ja odgovaram na poruku u kojoj se slominje android ali njemu nisi nista prigovorio... Pisacu sta hocu svudjalo se to tebi ili ne... Moj post je on topic za razliku od tvog....
9 godina
neaktivan

Šta se može koristit sparkasse app za hr erstebanku?
Iskreno to je jedina apo koja mi fali.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
@torent,opet nisi shvatio poantu a to je da android ima 80% zastupljenosti a po ducanima i vise pa da imam ikakvih zelja prema androidu,imao bih ga,ne bi mi ti morao objasnjavati

5 0 hvala 0
17 godina
zaposleni_server kaže...

Šta se može koristit sparkasse app za hr erstebanku?
Iskreno to je jedina apo koja mi fali.

E sorry to nisam napomenuo, ja sam u BiH, Sparkasse ima svoju Windows Phone app (ne znam da li je samo za lokalno trziste...), ne znam kakvo je stanje u Hr.

17 godina
Torent kaže...
knight kaže...

Jel ovaj app? Koliko vidim uredno ima apk za download a isto tako koliko vidim to je kalendar a toga na andoridu imas hiljade ali bukvalno....

Nije. I nije kalendar.

Nego UWP task management app, znam da ih ima na Androidu kao sto ima i raznih na WP, a neke imaju na obje platforme, ali ova je vrhunska i ekskluzivna za Windows PC/Mobile.

https://www.2day-app.com/

Ono sto je poenta mog pisanja je da to ako se meni dopada/treba ova app, a nema je na Androidu, ne mogu zbog toga reci da je isti "polupametni" telefon, jer nema svako isti scenarij koristenja niti svakom treba bas ova app.

10 godina
odjavljen
knight kaže...
....

Nije. I nije kalendar.

Nego UWP task management app, znam da ih ima na Androidu kao sto ima i raznih na WP, a neke imaju na obje platforme, ali ova je vrhunska i ekskluzivna za Windows PC/Mobile.

https://www.2day-app.com/

Ono sto je poenta mog pisanja je da to ako se meni dopada/treba ova app, a nema je na Androidu, ne mogu zbog toga reci da je isti "polupametni" telefon, jer nema svako isti scenarij koristenja niti svakom treba bas ova app.

To ok. Tu se slazemo.... Vise ti je to stvar navike jer cisto sumnjam da nema isto tako mocne ili mocnije aplikacije na IOSu i androidu....Sa ekonomskog stanovista totalno je glupo pisati aplikaciju kao exluzivu za platformu sa minornom zastupljenoscu na trzsitu ali vjerovatno i nije pisana sa ekonomskom racunicom na pameti.... Zato sam isao gledati....

Evo sad gledam to je one man show. Covjek radi na MS platformama a ovo je uradio iz hobija.... Ima logike.....

https://www.linkedin.com/in/jeremyalles

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2017 10:12 (Torent).
9 godina
neaktivan
Torent,napisao si u poruci @uragan,pa si se valjda meni obratio,ne vidim potrebe za bezobraznim ispadima

3 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Torent kaže...
knight kaže...

Prividja ti se i luapradas bezveze..... GDje ti vidis svoje ime ovdje???????????????? Kao sto rekoh ne vrti se svijet oko tebe....I ides na block jer sa djecom mi se ne piskara. bios i zabavan neko vrijeme sad si samo obicni smor....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice