WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.051.154
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Ja moram da kažem da nisam posebno zadovoljan Lumijom 640 (dual sim, ne LTE):

Ekran malo zafrkava, ponekad je poprilično neosetljiv i povremeno (3 puta do sada), kada se ekran probudi iz standby-ja, neka boja bude jako izražena (što se do sada rešavalo sa dva pritiska na power dugme). Koliko sam video na netu, oba problema su uobičajena.

Ponekad neće da se spoji na WiFi mreže (bilo otvorene, bilo zaključane, ali sa od ranije unetom ispravnom šifrom) iako ih uredno vidi. Nakon što se restartuje kompletan telefon, odmah se spoji. Ni ovo, izgleda, nije neuobičajeno.

Povremeno se dobija utisak nedorađenosti softwarea. Na primer, nema swipe unos ni rečnik za naše jezike; kada se unosi broj u dialer, ne radi automatski quick search kroz imenik; ugrađeni mail klijent ima iritantan bug: kada mi stigne više od jednog maila i otvorim prvi, ponekad mi ne daje nikakve opcije za izlazak iz njega (ni prelazak na sledeći/prethodni mail, ni u inbox), već samo mogu pritisnuti 'back' dugme, koje me izbaci iz aplikacije. Sve ovo je navodno ispravljeno u W10P, W10P navodno samo što nije, ali sudeći po komentarima ljudi u Insider programu, zapravo je daleko od spremnog za prime time.

Kvalitet aplikacija, naročito besplatnih, nije bolji nego na Androidu, samo je manji izbor. Čak su neke aplikacije koje postoje na obe platforme lošije izvedene na WP (npr Opera Mini, a i Viber mi je mušičaviji).

Sve u svemu, uređaj je lep, zavodljivo lep. Nije s**nje. Zvuk kod razgovora je dobar, IE je solidan browser, kamera je pristojna za telefon ove cene, GPS funkcioniše dosta dobro, ekran je lep, živ, osnovni dizajn OS-a mi se sviđa, uglavnom ništa nije komplikovano (iako nisu sva rešenja intuitivna). Međutim, imao sam "kineza" sličnih karakteristika (quad core A7, 1GB RAM, 720p ekran) sa Androidom 4.2 pre L640 i, sveukupno, bolje je funkcionisao i platforma je mnogo bogatija.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2015 23:26 (Ivan(4)).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Ti si onda nezadovoljan WPom, a ne Lumiom 640. Jer više od pola ovih stvari je do samog OSa, tj. na WP8.1 nema tih mogućnosti koje želiš, a biti će (već jesu) dostupne na W10M (swipe,smartsearch).

- HTC 8S -
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2015 23:27 (NeoOS).

1 0 hvala 0
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Problemi sa ekranom i WiFijem nisu do platforme, nego do izvedbe uređaja (mada zapravo ima indicija da i oni imaju više veze sa OS-om, nego sa hardwareom). Stvari koje mi smetaju na WP kao platformi nisu do konkretnog uređaja, ali utiču na konkretni uređaj i na to koliko će jedan vlasnik konkretnog uređaja biti zadovoljan njim, tj kad neko pita "Da li da nabavim L640?", relevantne su. W10 bi trebalo da otkloni dosta nedostataka WP8.1, ali, iako "samo što nije", nije ni izbliza tako ispoliran da bih se pouzdao da ću uskoro moći da kažem da na OS/platformu nema većih zamerki.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2015 23:36 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ne uspoređujte WP sa sadašnjim Androidom i iOS-om već sa ANdoridom i iOS-om dok su bili stari 2-3 godine... ljudi moji nisu ni oni tako brzo došli na fenomenalne i super OS-ove... oni su mogli sanjat d su bili tako dobri kao WP kad su bili toliko stari... 

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Ako telefon kupujem sada, onda ću upoređivati sadašnje uređaje i platforme u sadašnjem stanju.  Osim toga, MS se ne bavi smartphoneovima od juče, naprotiv, u tom poslu je mnogo duže od Applea i Googlea i Windows platforma, iako nije bila tako popularna kao Symbian, je ipak bila solidno poštovana i imala je vrlo lepih i cenjenih uređaja (npr HTC TyTn II). MS ovo trenutno odeljenje za smartphoneove je kombinacija MS-ovog poprilično dugačkog iskustva na softverskoj strani i Nokijinog na hardverskoj, i nikako se ne mogu smatrati početnicima.

Moj PC  
2 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito
Ako ti ne paše što ga koristiš. Imaš na izbor. Nijedan os nije u par godina postao dobar bez problema pa tako neće ni WP. Imaš siguran i pouzdan, fluidan Os. Ali mora se prigovarati. Što ne prigovaraš Microsoftu?
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Čitao fanboyske komentare ljudi kao što si ti, kojima je sve savršeno, pa kupio i za*ebo se i eto, sad šta ću, koristim. Al' mislim da je fer da upozorim druge potencijalne kupce da su stvari daleko od savršenih (a nabrojao sam i dosta pozitivnih stvari o OS-u i konkretnom uređaju).

I ponavljam, pošto si taj deo izabrao da ne pročitaš, MS nije od juče u ovome, imao je svoj (sasvim solidan) smartphone OS pre Applea i Googlea, tako da su komentari da niko nije sve nab'o iz prve neprimenljivi.

EDIT: Uostalom, ne pričam sa stanovišta zaljubljenika u tehnologiju, pa da kažem "Ok su, popraviće se.", nego sa aspekta da li preporučujem nekome da da pare za nešto što smatram komadom potrošačke elektronike, a od potrošačke elektronike očekujem da je izvadim iz kutije, uključim i da odmah radi kako treba.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 0:21 (Ivan(4)).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

nisi u pravu,sve što si napiso je netočno

dajac
15 godina
Silwncer kaže...
tonik kaže...

Zavisi kako kad. Nekad ne, a nekad da.

No vidim da JA kad pošaljem nekome, onda poruka piše poslana, ne i isporučena, a druga osoba ne dobije uvijek isti tren, nego dobije kroz neko vrijeme. To vrijeme varira od par minuta pa do sat vremena. A to je bilo i kod prijašnjeg mobitela, i do mobitela koji mi koristi sestra i cura. A to su svi različiti mobiteli.

...

Whatsapp radi savršeno na ovoj platformi,brz i tačan, a Viber je bio bezveze .

Whatsapp nisam još imao priliku probat jer svi su mi preko vibera. Pa neznam šta da kažem sa svog stajališta o njemu.

Bf3 & Bf 4 - nick - Tonyhrv
16 godina
Ivan(4) kaže...

Ako telefon kupujem sada, onda ću upoređivati sadašnje uređaje i platforme u sadašnjem stanju.  Osim toga, MS se ne bavi smartphoneovima od juče, naprotiv, u tom poslu je mnogo duže od Applea i Googlea i Windows platforma, iako nije bila tako popularna kao Symbian, je ipak bila solidno poštovana i imala je vrlo lepih i cenjenih uređaja (npr HTC TyTn II). MS ovo trenutno odeljenje za smartphoneove je kombinacija MS-ovog poprilično dugačkog iskustva na softverskoj strani i Nokijinog na hardverskoj, i nikako se ne mogu smatrati početnicima.

Naravno, problem je što tek dolazi Windows10 mobile (upitno je i do kada će doći za sve uređaje), naravno da ćeš uspoređivati sa 8.1, te sa najnovijim androidom (ovisno o uređaju).

dajac59 kaže...

nisi u pravu,sve što si napiso je netočno

Nije sve netočno, problem sa Wifi-em je prisutan kod relativno velikog broja uređaja (barem na forumima, u globalu je to mali postotak, promil).

Swedish latin super funk.
15 godina
WindowsPhone - Općenito

Evo, danas ujutro sam uzeo Lumiju 640 Dual Sim model. Što se tiče cijene, uzeo sam je u jednoj trgovini u Austriji na popustu za 130 eura. Osobno smatram da sam full povoljno prošao. Sad na mobitel : -Pakiranje: klasično Microsoft, oskudno. Dobio sam uređaj, kratke korisničke upute i punjač. Nisam dobio ni slušalice ni kabel za prijenos podataka. Za tu cijenu, osobno mislim da su mogli ubaciti, ali neću se žaliti.

-Dizajn: Solidna izrada uređaja, nema nikakvog škljocanja ni škripanja. Uređaj može stojiti uspravno na stolu zbog dizajniranih rubova, kao u obliku kocke (ne znam kako to opisati točno :D )

-Kvaliteta izrade:Solidno, nema škljocanja ni škripanja, kao što sam gore napisao. Što se tiče boje, uzeo sam crnu boju. Za sad nisam primjetio da prima otiske, solidno izgleda.

-Performanse: Za ovaj cjenovni rang sam jako jako pozitivno iznenađen. S obzirom da sam imao Galaxy S3 sa hrpom bloatwarea, ovo mi doslovno "leti". Odmah sam instalirao neke od aplikacija koje koristim često (FB, messenger, Whatsapp, Viber, Skype, Shazam, Datoteke, Ebay). Nigdje nisam primjetio nikakva trzanja ni usporavanja uređaja. Igre još nisam stigao instalirati ni isprobati jer imam ograničen pristup internetu, tako da, ako nekog baš zanima, može mi se javiti u PP.

-Grijanje: Nisam primjetio nekakvo posebno grijanje uređaja. Radi čisto solidno, grije se kad se instalira/koristi više aplikacija, ali osobno smatram da je to daleko od toga da se ne može držati u rukama.

-Memorija: Od 8 GB prostora koje imam na uređaju, meni kao korisniku je ostalo oko 3 GB, tako da sam si odmah prebacio micro SD karticu sa S3.

Zaključak (osobno): Osobno smatram da je ovaj uređaj jako dobar u ovom cjenovnom rangu, ako ne i najbolji. Nisam imao prilike isprobati neke druge uređaje, tako da nisam objektivan. Ekran je jako lijep, rekao bih nekako "duboko crni". Piksele osobno nisam primjetio kad sam gledao sa vrlo male udaljenosti internet stranice. Sve u svemu, mislim da je ovaj uređaj po omjeru uloženo/dobiveno vrlo dobar. Eto, ukratko, pa ako netko ima još nekih pitanja, slobodno postavite..Ne znam baš pisati recenziju, pa mi ne zamjerite

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
alen4430 kaže...
-Memorija: Od 8 GB prostora koje imam na uređaju, meni kao korisniku je ostalo oko 3 GB, tako da sam si odmah prebacio micro SD karticu sa S3.

Ono što ti preporučam je da si veće aplikacije (npr. igre kada ćeš skidati) staviš na SD karticu, jer kod WPa, za razliku od Androida, aplikacije u potpunosti idu na karticu, sve datoteke, a ne samo cache i neke sitnice.

15 godina
WindowsPhone - Općenito

Da, to je ogromna prednost. To me živciralo kod androdia. On je, makar ja prebacio na sd, neki postotak koji je dosezao čak i do 70% opet imao u glavnoj memoriji makar sam prebacio na sd. tako da 5+ za tu mogučnost kod wp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Šta kažete na Petricovu "recenziju" Lumie 950(XL)

www.wpnovosti.com || WoT: zemo323
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 17:15 (majstorSZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
WindowsPhone - Općenito

Opisao je sve realno, i što je. Imam neki filing, da w10 os će u buduće jako pomrsit račune iphonu, a tek androidu. Ja doduše nisam zagriženo fanboy ničijih os-a. Meni je bitno da mobitel radi i ne šteka. A kad bi gledao dubinski u njih onda realno gledam na mogučnosti, prednosti i mane samog mog korištenja. ios sam privremeno isprobao ni največu manu koja mi se nimalo nije dopala je kod iphone 4 da nemože se podatci slat bluetothom među drugim mobitelima koji nisu iphone. Nego samo airdrop-om, tj. samo među ios sustavom. Bar koliko sam ja to utvrdio. Svi osevi imaju mnoge mogučnosti, to se nemože osporit. ali WP se tu zagrijava da ih sve *ajebe.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Realan osvrt na fon.

Puno previse love za nista.

1 4 hvala 0
16 godina
Ivan(4) kaže...

Ja moram da kažem da nisam posebno zadovoljan Lumijom 640 (dual sim, ne LTE):

Ekran malo zafrkava, ponekad je poprilično neosetljiv i povremeno (3 puta do sada), kada se ekran probudi iz standby-ja, neka boja bude jako izražena (što se do sada rešavalo sa dva pritiska na power dugme). Koliko sam video na netu, oba problema su uobičajena.

Ponekad neće da se spoji na WiFi mreže (bilo otvorene, bilo zaključane, ali sa od ranije unetom ispravnom šifrom) iako ih uredno vidi. Nakon što se restartuje kompletan telefon, odmah se spoji. Ni ovo, izgleda, nije neuobičajeno.

Da imas pravo u svemu gore navedenom, s tim da taj problem sa osjetljivoscu ekrana sigurno nije do os-a nego do samog uredjaja. Kod Lumije 640 xl je isto sranje. Kod L920 to se nikad za nikad nije desilo. Meni je najteze bilo naviknut se na ''nekapacitivne tipke'' na L640xl, inace taj prelazak sa L920 na L640xl je bio cista degradacija svakom pogledu osim izdrzljivosti baterije.  Inace moja najveca zamjerka na wp je povrremeno kasnjenje push up notifikacija ali koliko sam primijetio u zadnje vrijeme da jos samo viber sere glede toga, sto bi mozda znacilo da je bilo do aplikacija a ne do osa... Mislim da su ovo sve djecije bolesti i da je pored svega wp sjajan a tebi kazem da imas sranje uredjaj bas kao i ja i preporucio bih ti da isprrobas neki wp sa kapacitivnim tipkama - razliku ti ne mogu opisat. Neki ce rec da ja serem i da su L640 i L640 xl exstra ovo - ono, ali oni ustvari nisu  ''zahtjevni korisnici'' i pomenuti telefoni i jesu namijenjeni bas njima i nikad nisu drzali L920 u rukama jer da jesu dijelili bi mije misljenje :) (jbg kad L920 jos nisam prezalio).

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ja bih prije rekao da je kašnjenje notifikacije više vezano uz software...

npr. Lumia 640 LTE VIP i 640 LTE Tmobile....

sve isto osim softvera... na VIP nema problema (za viber mi u isto vrijeme dolaze notifikacije na PC i na Lumiji), a na Tmobile kasne... i naravno ljudi krive Microsoft a možda bi trebali operatere i njhovo brljanje po softveru....

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 18:27 (dadn).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
WindowsPhone - Općenito

''Sada kada smo vam sve rekli – kakvi su vaši dojmovi? Prelazite li na Windowse ili ostajete na Androidu i iOS-u?''
 Pa Petricu imaju i oni koji ostaju na wp-u  ;).

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Toni je stručnjak za recenzije,nema Petrić pojma,kad se sjetim 920...

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Ma taj Petric vadi mast, kru ga nedo

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

trenutno besplatne aplikacije

Photo Editor 10

https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/photo-editor-10/9nblggh0brkq

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Alen bolje recenzira nego Petrić !

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Koji sad Alen?

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Jesi se ti izgubio ? :D @alen4330.

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
Silwncer kaže...

Alen bolje recenzira nego Petrić !

Hvala hvala. Iskreno ovo mi je prva recenzija mobilnog uređaja, tako da nisam baš najbolje napisao. :)

EDIT: Igranje-isprobao sam (zbog ograničenog interneta) Temple Run 2 i Subway Surfers. Igrice rade bez trzanje, sve radi glatko.

Punjenje-prvo punjenje je trajalo oko 2:30 sati po mojoj nekoj procjeni. Uređaj se nije nešto pretjerano zagrijavao dok sam ga koristio. Također, nisam imao problema sa korištenjem uređaja tijekom punjenja.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2015 13:06 (dadn).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Silwncer kaže...

Toni je stručnjak za recenzije,nema Petrić pojma,kad se sjetim 920...

Misliš na mene?   

12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

SmartphoneHrvatska,nice try .

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
WindowsPhone - Općenito

Haha,