WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.051.351
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito
Indestructible kaže...

Lumia Camera opet u storeu

da, i to ne ona koja dođe sa W10M već ona koja je bila izbačena... ali kod drugog pokretanja prebacuje na običnu kameru...

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2015 1:30 (dadn).
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Perfect Tube se vratio u Store !

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Nova alatka za hakiranje odnosno rootanje WP uređaja u cilju stavljanja custom ROM-ova, dump ROM-a i druge stvari... podržana je većina WP8.1 i W10M uređaja

tko želi bacit pogled http://wpinternals.net

KORISTITI SAMO NA VLASTITU ODGOVORNOST

XDA forum tema

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2015 11:52 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
WindowsPhone - Općenito

To je nova stvar za mene. Šta se na WP dobija rootanjem? Šta menjaju custom ROM-ovi (prvi put čujem da postoje na ovoj platformi)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

To je nova stvar za mene. Šta se na WP dobija rootanjem? Šta menjaju custom ROM-ovi (prvi put čujem da postoje na ovoj platformi)?

e to ćemo tek vidjeti što će biti od toga i koliko će to trajati... slijedeći službeni update i najvjerojatnije možemo tome reći zbogom kad zakrpaju bootloader

custom ROM ti je u biti otključan sistem da možeš npr raditi neke modifikacije, instalirati "neslužbene" aplikacije tj. homebrew i piratske, raditi dump ROM-a.... to je bilo vrlo popularno za vrijeme WP7 kad su na HTC WP7 uređaje stavljali Nokia custom ROM-ove

17 godina
odjavljen

Pa nije ovo android da moraš kemijati sa OSom da bi radio kako spada...

Homebrew možeš instalirati bez problema, čak ti ni dev account ne treba. Doduše, moraš imati source u VSu ali ako nekom nešto treba da si sam nakuca (kao ja npr.), onda je i to dovoljno.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Pa nije ovo android da moraš kemijati sa OSom da bi radio kako spada...

Zašto ne?

Sva tri OS-a rade kako spadaju, a entuzijasta postoji na sve tri strane (iOS/jailbrake, Android/root i WP/interop), nekome je zabava instalirati nešto što nije moguće tvornički.

Swedish latin super funk.
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

a ni opcija dumpa ROM-a i backupa svega nije loša... lako vratiš sve nazad 

što se tiče homebrewa da, ali ipak ima raznih ograničenja kad nemaš full unlock...

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2015 14:24 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Silwncer kaže...

Dal je ovo svima ili samo meni?

Edit: sada vidim da je smao za win10, ma nabijem ih

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2015 14:32 (jaZey).
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Ima nekoliko stvari koje su mi zgadile win.. Kao da rade sami protiv sebe.

Moj PC  
1 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
jaZey kaže...
Silwncer kaže...

Dal je ovo svima ili samo meni?

Edit: sada vidim da je smao za win10, ma nabijem ih

i što ima Windows s time? to je autor aplikacije tako napravio... prigovaraj njemu... btw. jesi probao instalaciju preko Mojih aplikacija (pod trgovinom idi pod moje aplikacije pa potraži na popisu, nekad tako reinstalacija radi...

13 godina

a nazalost izgleda da je tako, da su im druge platforme vaznije

12 godina

To i je iz mojih aplikacija, na storu mi ga uopće ne pronalazi, i išlo je autore ne microsoft

ali ovdje piše da je i za win 8.1

link na store

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2015 15:30 (jaZey).
18 godina
WindowsPhone - Općenito

@Dex.pwn

zasto palac dolje?

• onedrive smanjit ce prostor
  • neke popularne aplikacije vec dugo nemaju nadogradnju
  • nove aplikacije dostupne samo za nadolazeci win10
  • programeri odustaju od wp razvoja aplikacija
  • here drive i maps onemogucen nadogradnjom 
  • od kako su krenule u Insider zadnje nadogradnje zanimljivo al na tri razlicita 8.1 uredaja isti simptomi da se aplikacije ruse, izbaci iz phone i sms.. nakon resetiranja na tvornicke kratki period pa opet pocme rusenje..
  • men na dva uredaja whatsapp i sms ne salju poruke vec moram ugasit i upalit mob kad se tako dogodi

i tako jos nekih sitnica.. sad ce netko reci to samo meni.. mozda je ali dogada se i drugima. neke stvari korisnik primjeti ovisi o vremenu i razini koristenja uredaja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2015 16:26 (BlackDwarf).
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
BlackDwarf kaže...

@Dex.pwn

zasto palac dolje?

• od kako su krenule u Insider zadnje nadogradnje zanimljivo al na tri razlicita 8.1 uredaja isti simptomi da se aplikacije ruse, izbaci iz phone i sms.. nakon resetiranja na tvornicke kratki period pa opet pocme rusenje..
  • men na dva uredaja whatsapp i sms ne salju poruke vec moram ugasit i upalit mob kad se tako dogodi

i tako jos nekih sitnica.. sad ce netko reci to samo meni.. mozda je ali dogada se i drugima. neke stvari korisnik primjeti ovisi o vremenu i razini koristenja uredaja.

pola toga nije istina što si napisao...

- za one drive čekaj prvo da vidimo što će biti jer je sve rekla-kazala...  istina smanjit će se ali ostaje da vidimo točno kako a ne sada bezveze dizati paniku... 

- to što aplikacije nemaju nadogradnju žali se autorima aplikacija

- realno to tako ide... guraju se novi uređaji....

- nije istina za here drive... radi normalno

- ne znam o čemu govoriš za 8.1... 630 i 535 sa 8.1 rade normalno bez ikakvih problema i rušenja aplikacija

- isti odgovor kao i za prethodno...

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

info zaslon (glance) i podaci o kretanju imaju novo ažuriranje za W10M...

i za jednu i za drugo ažuriranje morate ponovno pokrenuti telefon da bi se završila instalacija. izaberite obavjet ili pokrenite aplikaciju da ponudi ponovno pokretanje telefona...

koliko vidim ima novih opcija u info zaslonu... sada na info zaslonu (kad je ekran ugašen) osim sata pokazuje i datum, dan i mjesec

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2015 17:50 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
BlackDwarf kaže...

@Dex.pwn

zasto palac dolje?

• OneDrive nema nikakve veze s WP OSom. Ti OneDrive možeš imati i bez Windows Phonea.
  • Žali se autorima, MS ne sili autore da isti stalno ažuriraju aplikacije.
  • Recimo neke aplikacije ne rade na iOSu od prije koju godinu a iste traže noviji sustav. Istva stvar je i za WP
  • Žali se istim autorima. MS ne sili autore da isti izrađuju aplikacije. On ih pokušava prebaciti, a to što je autor glup, to nije naša stvar. Ja imam sve aplikacije koje mi trebaju i ne žalim se.
  • HERE Drive nije, on radi kako treba. Za HERE Maps se isto žali autoru(po 3. put). Vlasnici su se promijenili i to je vjerojatno razlog. Ionako imam više koristi od Drive appa, za druge korisnike ne znam.
  • Kao što samo ime MSovog programa s korisnicima kaže, Windows Insideri su ljudi koji testiraju sustav prije javnog puštanja. Znači testiraju, da se takvi bugovišto si ti napisao ne bi desili u finalnoj inačici.
  • Ako ti Hard reset ne pomogne, onda jednostavno odnesi na servis. Šta ti se tu više ima reći? Ja na svome Ativ Su nikad nisam imao većih softwareskih problema. Jedini kojeg sam imao kada sam testirao WP 8.1 jer kamera nije radila.
17 godina
odjavljen
BlackDwarf kaže...

Big deal.

BlackDwarf kaže...

Što nema apsolutno nikakve veze sa MSom ili WPom, nego sa developerima.

BlackDwarf kaže...
programeri odustaju od wp razvoja aplikacija

Lol. Di si to pročitao? Na appleovoj stranici?

BlackDwarf kaže...
here drive i maps onemogucen nadogradnjom 

Ne ser. Rade normalno, baš sam se u ponedjeljak navigirao sa Here Drive dok su bile one blokade jer je Ćaća izlazio iz zatvora.

BlackDwarf kaže...
od kako su krenule u Insider zadnje nadogradnje zanimljivo al na tri razlicita 8.1 uredaja isti simptomi da se aplikacije ruse, izbaci iz phone i sms.. nakon resetiranja na tvornicke kratki period pa opet pocme rusenje..

Taj problem nijednom nisam vidio a imam Win10 od prvog test builda. L640 LTE.

BlackDwarf kaže...
men na dva uredaja whatsapp i sms ne salju poruke vec moram ugasit i upalit mob kad se tako dogodi

Opet baljezganje. Radi najnormalnije i opet, to je problem whatsappa a ne MSa i oni to nemaju obvezu krpati!

Od 7 stvari, 6 i pol je krivih.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
15 godina
WindowsPhone - Općenito

Utisak nakon skoro tjedan dana korištenja 535 sa w8.1. Mobitel radi savršeno. Niti jednom se nije resetirao ili da mi se aplikacija srušila. Instalirao 3 igrice, instalirao još 4-5 programa. Viber mi napokon radi kako sam oduvijek očekivao. Ono na galaxy mini SII je bilo živo sranje.  Baterija mi izdrži skoro cijeli dan kad ga cimplam cijelo vrijeme.

Bf3 & Bf 4 - nick - Tonyhrv
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
tonik kaže...

Utisak nakon skoro tjedan dana korištenja 535 sa w8.1. Mobitel radi savršeno. Niti jednom se nije resetirao ili da mi se aplikacija srušila. Instalirao 3 igrice, instalirao još 4-5 programa. Viber mi napokon radi kako sam oduvijek očekivao. Ono na galaxy mini SII je bilo živo sranje.  Baterija mi izdrži skoro cijeli dan kad ga cimplam cijelo vrijeme.

Da li dobiješ obavijest kada je došla poruka na Viberu, kod većine ne dolazi, nego se mora otvoriti viber da bi vidio da je stigla poruka.

15 godina
WindowsPhone - Općenito

Zavisi kako kad. Nekad ne, a nekad da.

No vidim da JA kad pošaljem nekome, onda poruka piše poslana, ne i isporučena, a druga osoba ne dobije uvijek isti tren, nego dobije kroz neko vrijeme. To vrijeme varira od par minuta pa do sat vremena. A to je bilo i kod prijašnjeg mobitela, i do mobitela koji mi koristi sestra i cura. A to su svi različiti mobiteli.

Tek kad vidim da piše isporučena, onda 100% je dobivena.

I ima slučajeva da ima veze wi-fi i mobilni internet. Kad je wi-fi onda večinom se desi da ne dobije se odma poruka. dok na mobilnoj mreži se da vjerojatnost dobitka poruke istog trena povečava.

Plus još na sve to. To je bila boljka kod prijašnjeg mobitela. Kad sam nekog zvao onda mi poziv je bio cijelo vrijeme na spajanju, tj. druga osoba nije dobivala poziv. U tom slučaju moram prekinut poziv, zvrcnut regularnim pozivom-prekinut, i onda preči na viber. Tad sve proradi. No to mi se jako često dešavalo na mini galaxy-u SII, dok na lumiji sad svega par puta samo.

Bf3 & Bf 4 - nick - Tonyhrv
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Dali netko tko ima lumiu 640 ima volju napisati dojmove? ako netko ima wm10 gore da i on ubaci koju mudru

Moram kupit starom mobitel pa pa me zanima kak šljaka,i ako može vaše mišljenje od tipkama na ekranu pošto mi je to trn u oku

I dali se isplati davati 100 kuna više za LTE model?pošto je 4g daleko kao i delta kvadrant

SIVE LUBANJE SILOM
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Hrvoje.RH kaže...

Dali netko tko ima lumiu 640 ima volju napisati dojmove? ako netko ima wm10 gore da i on ubaci koju mudru

Moram kupit starom mobitel pa pa me zanima kak šljaka,i ako može vaše mišljenje od tipkama na ekranu pošto mi je to trn u oku

I dali se isplati davati 100 kuna više za LTE model?pošto je 4g daleko kao i delta kvadrant

već je puno puta rečeno da je Lumia 640 odličan mobitel i da su dojmovi pozitivni. Još da je kamera malo bolja bila bi stvarno sve top... znači odličan izbor za cijenu u usporedbi prema drugim modelima

Win10M radi dobro. imatu još bugova sitnih, ništa kritično i još će proći par mjeseci dok to sve ne poprave.. za nove korisnike, bolje je da se upoznaju s radom na WP sa 8.1 jer je stabilniji

12 godina
odjavljen
tonik kaže...

Zavisi kako kad. Nekad ne, a nekad da.

No vidim da JA kad pošaljem nekome, onda poruka piše poslana, ne i isporučena, a druga osoba ne dobije uvijek isti tren, nego dobije kroz neko vrijeme. To vrijeme varira od par minuta pa do sat vremena. A to je bilo i kod prijašnjeg mobitela, i do mobitela koji mi koristi sestra i cura. A to su svi različiti mobiteli.

Tek kad vidim da piše isporučena, onda 100% je dobivena.

I ima slučajeva da ima veze wi-fi i mobilni internet. Kad je wi-fi onda večinom se desi da ne dobije se odma poruka. dok na mobilnoj mreži se da vjerojatnost dobitka poruke istog trena povečava.

Plus još na sve to. To je bila boljka kod prijašnjeg mobitela. Kad sam nekog zvao onda mi poziv je bio cijelo vrijeme na spajanju, tj. druga osoba nije dobivala poziv. U tom slučaju moram prekinut poziv, zvrcnut regularnim pozivom-prekinut, i onda preči na viber. Tad sve proradi. No to mi se jako često dešavalo na mini galaxy-u SII, dok na lumiji sad svega par puta samo.

Whatsapp radi savršeno na ovoj platformi,brz i tačan, a Viber je bio bezveze .

Ne znam ja ništa....
17 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Kao vlasnik L640 LTE mogu reć da je mobitel odličan, kamera isto ok (za privremeno uslikavanje gluposti, nisam Lupino) i uglavnom sa Win10 šiša bilo kojeg androida u tom cjenovnom rangu, čak i malo iznad.

Ako će ti to biti mob za posao, savršen izbor (eventualno bi mogla faliti koja app za mobilno bankarstvo). Baterija drži 2-3 dana (net/wifi upaljeni skoro uvijek, mailovi na push, pol sata razgovora dnevno), OS je brz i lijep, zvučnik dovoljno glasan a kvaliteta izrade jako dobra.

BTW, LTE nije u delte kvadrantu nego jako blizu. U svim većim gradovima radi ali kako moja pretplata na VIP nema 4G tarifu (doplatiti 30kn mjesečno, moš mislit), to još nisam isprobao (ne da mi se ubaciti T-Mobile karticu).

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Hrvoje.RH kaže...

Ja ću je uzeti sutra sigurno. Sad je samo pitanje hoće li biti na akciji za Black Friday ili će biti redovna cijena. Mogu ti napisati onda sutra navečer osobno utiske..

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
13 godina
neaktivan
Ja sam super zadovoljan mobitelom (Lumia 640).
Također imam W10M i super šljaka što se moba tiče, izuzev bugova u sustavu (zasad).
Onscreen tipke uopće ne smetaju (nisam ni ja bio pobornik istih), unutar samih aplikacija povlačenjem prstom prema gore, traka se sakrije.

Razmišljao sam isto kao i ti, što se LTEa tiče, pa sam radije uzeo DS verziju.
Iako se sada čini, nakon 2 i pol mj što imam mobitel, da je LTE sve bliže. Al ok je i HSPA.
- HTC 8S -

1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Vidim da si kupio palvi a on je glosy,kakoav je sa otiscima prstiju i općenito dal se poznaju tragovi

SIVE LUBANJE SILOM
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Hrvoje.RH kaže...

Vidim da si kupio palvi a on je glosy,kakoav je sa otiscima prstiju i općenito dal se poznaju tragovi

imam TPU S masku pa nemam otisaka :) na samoj plavoj glossy ostaju otisci ali ne toliko da bi poružnjivalo ili smetalo... iako mi prekrasno izgleda bez maskice, sa proziro-plavom maskicom izgleda super... barem meni..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice