hvala na odgovoru brzom
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
netreba mi neki ogromni mob..prosjek..ipak je u pitanju mob
on ide u ruku jel.. tako da 
sve je to stvar navike... veliki možda mogu biti nezgodni za telefoniranje ali za rad na njima ak što veće to bolje... što se tiče telefoniranja, slušalica obična ili BT i problem riješen...
a na W10 dolazi dobra fora za rad s jednom rukom... ali i na to se treba priviknuti
Ja sam više lud radi ovog servisa, Mobis, a prije je sve perfektno obavljao. Ovo su njihovi razlozi zašto mobitel nije gotov
- 1.mobitel se testira, nazvati u ponedjeljak (20.11)
- 2.čeka se odobrenje od strane NOKIE (23.22)
- 3.čeka se odobrenje od Microsofta( 24.11)
- 4.čeka se PIN od Microsofta za aktivaciju matične ploče (25.11)
Cura mi radi u vip službi za korisnike i rekla je da je rok za popravak mobitela 15 radnih dana, da tako kod njih piše. E sada da li je to istina i što napraviti pobodom njihovih izmišljanja? A ne želim im scenu stvarati ako nije potrebno
Dobro je da smo dobili i OH mode,fakat bilo bi bolje da imamo opciju swipe lijevo za otvaranje menija.
netreba mi neki ogromni mob..prosjek..ipak je u pitanju mob
on ide u ruku jel.. tako da 
sve je to stvar navike... veliki možda mogu biti nezgodni za telefoniranje ali za rad na njima ak što veće to bolje... što se tiče telefoniranja, slušalica obična ili BT i problem riješen...
a na W10 dolazi dobra fora za rad s jednom rukom... ali i na to se treba priviknuti
Ja tu opciju pokušavam što više forsirati ali teško se privikavam na nju. Navikao sam rastegnuti prst do vrha ekrana i svaki put nakon što dokačim vrh ekrana sjetim da iman tu foru sa home tipkom :D (Lumia 920 u pitanju)
https://www.reddit.com/r/WindowsStartscreens/
Mislim da bi Ms konačno trebao poraditi na početnom ekranu. Napraviti pivot. Ili nešto na foru iphonea. Samo nek swipe u lijevo bude popis aplikacija a u desno novi ekrani. Jer beskonačno skrolanje mi je glupo. Da bar ugrade straničenje kad se skrola prema dolje. Ovako ostane ni na nebu ni na zemlji kad zaustaviš skrol.
Baš super ideja,da se to predloži Microsoftu u Insider programu bilo bi super,zasad je nicky.sl,Sum i kizo u tom progranu koje znam...
jel zna neko da li su podrzani selfi stapovi za wp? Gledao sam neke sto se povezuju preko headphone jack-a pa da li radi okidac na njima?
Skoro pa sve sistemske aplikacije ne mogu se prebaciti na SD karticu, samo par njih se može (Win10 zadnji build)
Jel je i kod ostalih ista situacija ?
trebali bi biti
jel zna neko da li su podrzani selfi stapovi za wp? Gledao sam neke sto se povezuju preko headphone jack-a pa da li radi okidac na njima?
Radi.
Skoro pa sve sistemske aplikacije ne mogu se prebaciti na SD karticu, samo par njih se može (Win10 zadnji build)
Jel je i kod ostalih ista situacija ?
Ako su sistemske ne može (logično). Ako su 3rd party one mogu.
Mislim da bi Ms konačno trebao poraditi na početnom ekranu. Napraviti pivot. Ili nešto na foru iphonea. Samo nek swipe u lijevo bude popis aplikacija a u desno novi ekrani. Jer beskonačno skrolanje mi je glupo. Da bar ugrade straničenje kad se skrola prema dolje. Ovako ostane ni na nebu ni na zemlji kad zaustaviš skrol.
Ja sam zadovoljan trenutnim funkcioniranjem start ekrana, pogotovo ne bih volio nesto na fazon iOS-a, ali ovi na redditu su fakat dobre stvari napravili.
Ja sam zadovoljan trenutnim funkcioniranjem start ekrana, pogotovo ne bih volio nesto na fazon iOS-a, ali ovi na redditu su fakat dobre stvari napravili.
Sto ljudi sto ćudi 
Ali meni je ovo postalo nepregledno, pa čak i dosadno.
Sve mijenjaju ali ono najvažnije, start screen, ne diraju previše. Ako izuzmemo dodavanje po jedne kolone ili transparentnost u wm10.
Nema nikakvih pomaka po tom pitanju.
Budući da su si sami ograničili manevarski prostor zbog swipe u desno koji otvara popis aplikacija trebali bi nešto napraviti. Dali vertikalni skrol sa page-vima, kao npr Flipboard, ili što već.
Idiotski je skrolati u nedogled prema dolje i nemati mogućnosti složiti što će gdje biti kad kreneš prema dolje. Ovako da imamo paging znao bih što imam na prvoj stranici, što na drugoj itd.
Koliko se sjećam na iphone 4s swipe u lijevo je dozivao search ako se ne varam a u desno su bile stranice sa aplikacijama.
Budući da nemamo task bar (koja ironija windows bez task bara) pa nema opcija za settinge, popis aplikacija ili što bi već mogao zakačiti u taj fiksni redak, morali bi swipe u lijevo dodati da otvara popis aplikacija, a u desno bi bili drugi pagevi sa aplikacijama.
Forsirati i dalje ovaj nepregledni skrol je po meni glupo i nadam se da će veliki umovi Redmonda nešto "izmisliti".
Slažem se, barem djelomično s tobom. iOS je imao nekada swipe lijevo i to je bio spotlight, search, tu bi mogla čak biti cortana sa novostima (nešto kao na novijim HTCovima).
Što se tiče tileova, problem je jer dosta aplikacija ne iskorištava sve mogućnosti "živih" tileova, pločice su trebale biti neštio između widgeta i ikona a sve češće služe samo kao ikone za pokretanje aplikacije.
Ko je insider ovo bi trebao reći Microsoftu jbt.
Ruska zvijer od 6.5 inča pogonjena W10M u izradi !
Pa čuj... Uz stvarno minimalno truda možeš si složit start da ti bude kakav god hočeš... Staviš separatore, foldere, pametno poslažeš tileove i imaš odlično organizirani start screen... Tvoja mašta ti je granica. Ali stvarno ga se da izmijenit do neprepoznatljivosti.
Ja nikako ne bih htjeo stranice, eventualno horizontalni skrol...
na njemačkom MS store može se naručiti Display Dock uz unos promotivnog koda
evo jedne ideje tko kupi 950 XL kod nas ili negdje drugdje pa nek se ogrebe za Display Dock u Njemačkoj: kod prvog postavljanja postavite regiju Njemačka i otvorite novi MS račun na regiju Njemačka (ovo je tek toliko da zavarate Microsoft da ste kupili mobitel u Njemačkoj. poslije lako napravite hard reset i vratite svoj MS račun i regiju)...
sa Lumia Offers aplikacijom dobijte promotivni kod.
idite na njemački store i sa promotivnim kodom naručite DD. naravno morate imati nekoga u Njemačkoj na čiju ćete adresu naručiti...
ako ovo radi, javite... :) prije se moglo npr kod kupovina novih 1520 ili 930 na isti način dobiti poklon bon za kupovinu aplikacija u nekim regijama...
Photo Perfect Pro aplikacija trenutno besplatna (8 kn)
http://www.windowsphone.com/s?appid=f0d28051-50e9-46dc-940f-d258644f9092
Jel ima Facebook Beta za win10 phone, ili je samo za PC ?
U trgovini je ne pronalazim.
Jel ima Facebook Beta za win10 phone, ili je samo za PC ?
U trgovini je ne pronalazim.
https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/facebook-beta/9wzdncrfj3pk
Project Islandwood - iOS aplikacije za Windows 10 Mobile
http://blogs.msdn.com/b/johnkenn/archive/2015/11/30/getting-started-with-project-islandwood.aspx
Kako je ne mogu naći onda preko mobitela u trgovini, upišem u tražilici facebook beta i ne pronađe mi je.
Kako da je onda skinem i instaliram ?
edit: uspio sam, kopirao sam link u edge i preko njega otvorio i instalirao
Kako je ne mogu naći onda preko mobitela u trgovini, upišem u tražilici facebook beta i ne pronađe mi je.
Kako da je onda skinem i instaliram ?
edit: uspio sam, kopirao sam link u edge i preko njega otvorio i instalirao
da, otvoriš samo link u browseru na telefonu ili možeš preko nekog QR čitača i kamere...
ako imaš Chrome browser na kompjuteru instaliraj plugin https://chrome.google.com/webstore/detail/windows-phone-store-qr/imnodmdmelbigacgeladdbfnkoadecei?utm_source=chrome-app-launcher-info-dialog pa ti kad otvoriš link pokaže QR kod koji onda skeniraš sa kamerom telefona
I ovo je zanimljivo, i to jako. 😊http://wmpoweruser.com/microsofts-surface-phone-is-reportedly-due-in-the-second-half-of-2016/
To bi znacilo da bi ovaj tjedan trebao doci novi build gotovo pa savrsen odnosno identican finalu.
prvenstveno jer astorija ima puno problema i ozbiljno narušava performanse sistema, a iOS apllikacije ipak će sami developeri prilagođavat za WP pa je realnije očekivati da će prije i bolje raditi iOS... ne zaboravimo i toplo-hladne odnose na relaciji google-microsoft...