Sony Xperia Z

poruka: 3.343
|
čitano: 989.210
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Sony Xperia Z

Dlanovi prilikom molitve uz vertikalno drzanje uredaja stvaraju mrak, kad se molitelj nagne tada svjetlo nade put do kamere i postane dan.

14 godina
Sony Xperia Z

Svaka cast! Al nisam neki vjernik nego sam sa curom isao jer je povratna karta bila 5 kn..pozz svako dobro

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z

Jel neko ovdje na lolipopu i na kojem?

0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Pozdrav!

Kako napraviti root na xperia z1 compact? Probao sam tutorijale sa youtubea ali ne rade.

Npr. ako radim sa newroot, krene i stane, probao sam sa ovim tutorialom:

stane kad dođe do djela "creating vm <loljavasucks>" 

Probao sa ovim:

krene i stane...

kaj se može napravit?

inače radi se o verziji 4.4.4

D5503

0 0 hvala 0
12 godina

Danas kupljen Sony Xperia Z3 Compact :D Moze prijedlog za zastitu za staklo i zastitu pozadi, case za taj mobitel??? Mozda ovaj SP (procito na temi lg g2 da je nillkin best buy): http://www.ebay.com/itm/For-Sony-Xperia-Z3-Compact-Nillkin-9H-Anti-Explosion-Tempered-Glass-Film-D5803-/201197322530?pt=AU_MobilePhoneAccessories&hash=item2ed84b8122 a Case nemam pojma koji, gumiran ili neki bolji ili nesto, neznam sto da trazim, boju lako odaberem kad bi znao sto gledat. Moze savjet za svaku od te dvije zastite, dobrodosli su i linkovi.

17 godina

Malo dosadnjikava noc pa nakratko o eh necemu.

jasko__ze kaže...

A gdje si čitao to za kameru??' Jer bi mi jako godilo poboljšanje kamere..nisam baš zadovoljan

Kamera je nesto poboljsana vec i ranije, no vecina radi lose slike zbog auto moda tj. detekcije scene koja skace iz moda u mod te ne koristenje fokusa prije snimanja same snimke..naprave svasta, najcesce zamucenost detalja.

Par jednostavnih stvari poboljsa snimke..bez obzira na svjetlo.

Uopceno, obican manual mod bez neke scene (scn off) omogucuje u postavkama ukljucivanje stabilizatora slike, pa uz fokusiranje prije snimanja isprobaj; npr. iso auto, uz multi autofokus se drzi ikona kamere za snimanje dok ne poplave kockice fokusa koje te zadovoljavaju (ili pomaknes prst s ikone kamere pa se prekida fokus pa nanovo fokusiras) i dizanjem prsta se tek snimi slika.

Gamer21 kaže...

Nebo i poslije kipovi u Mariji Bistrici sve zacrnjeno a malo prema dolje nagnem sve super.

Sarkazam je bio neshvacen prethodno; uglavnom mozes, kod situacija gdje imas nekakvo jako pozadinsko svjetlo (kao to nebo), isprobati uz npr. manualne postavke upaliti hdr (s time da hdr iskljucuje stabilizaciju slike) - na Z hdr opcija sluzi povecavanju dinamickog raspona kod takvih slucajeva, u svakom slucaju ono sto je prije bilo crno ispod neba postat ce donekle vidljivije iako ne nekakvim cudom sasvim osvijetljeno (uz ukljucen HDR isprobaj metering opcije koje podesavaju exposure - u ovom slucaju mozda spot measuring pa ako centrom kamere uperis barem djelic na kipove postat ce dodatno 'vidljiviji').

I tako dalje.

14 godina
Sony Xperia Z

Dali je neko flashao recovery preko Terminala ili ADB-a (onaj FOTAKernel)?

Trebala bi mi pomoć

Pokušavao sam nekoliko puta, ali svaki put bezuspješno?

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z

http://forum.xda-developers.com/xperia-z/orig-development/rom-gzr-validus-6-2-rom-unofficial-t2925809

Samo riječi hvale! Fluidan, ne troši previše baterije, dok ne dođe službeni poslužit će, a poznavajući Sonyeve inicijalne verzije firmwarea, možda i dulje

Samo flashajte verziju 7.0, kasnije u temi je link

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 12:40 (speedy56).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

kako da instaliram ovo? da samo flasham ili mi treba recovery?

14 godina
Sony Xperia Z

Staviš zip roma i gappse na sd karticu, iz zipa izvučeš boot.img file i flashaš ga preko fastboota (- fastboot flash boot boot.img -, piše u uputama da se može i preko flashtoola, ja sam iz cmd-a flashao ovom naredbom). Recovery dobiš s tim boot.img i iz tog recoverya flashaš rom (naravno, wipe se podrazumijeva).

Flashaj si zadnju verziju 2015-01-13, zadnje 2-3 stranice ti je link

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ne treba mi root? dolazim sa 4.4.4 offical

13 godina
odjavljen
Gamer321 kaže...

ne treba ti root ali ti treba otkljucani bootloader s obzirom da je rom baziran na custom kernelu.

14 godina
Gamer321 kaže...

Iskreno, ne znam, problem je dali će fastboot flashati boot.img bez roota, mogu samo pogađati. 

Probaj malo proguglati o tome, iako ti ja savjetujem da rootaš stock Sonya

12 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Prava gnjavaža s tim, na s3 je to bilo u par poteza
nema veze, preriskatno mi je sada sve to raditi, sačekat ću offical ipak

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
speedy56 kaže...
Gamer321 kaže...

Iskreno, ne znam, problem je dali će fastboot flashati boot.img bez roota, mogu samo pogađati. 

Probaj malo proguglati o tome, iako ti ja savjetujem da rootaš stock Sonya

ak ima otkljucan bootloader moze bez problema flashati .img preko adb odnosno fastboota, ak mu je zakljucan bootloader moze uraditi root i poslje toga moze flashati custom recovery, pa preko recoverya stavljat samo romove koji su bazirani na stock odnosno sony kernelu. A za rom o kojem ste pricali nemoze koristiti bez otkljucanog BL

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2015 22:31 (Robilad).
14 godina
Robilad kaže...

ak ima otkljucan bootloader moze bez problema flashati .img preko adb odnosno fastboota

To me muči, dal može fastbootom flashati bez roota? 

Ako može, onda mu je najbolje da samo pukne gore .img i flasha rom (prerootan)

Naravno sve uz pretpostavku da mu je BL otključan, iako ne vjerujem da bi pitao za flashanje rom-a, a ima zaključan bl

Btw - koristi neko onaj Viper for Android? Dolazi s ovim rom-om, a mogu reći da mi je zvuk bolji bez vipera, pa nek užim čemu tolki hype oko toga

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2015 22:38 (speedy56).
15 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

boot.img se može flashati ako je otključan bootloader, root mu ne treba, zato jer se to radi iz fastboota

Kada imam Sony mob koji omogućuje bootloader unlock, uvijek si flasham boot.img sa recovery-em i iz cmw-a roknem Supersu ili neki drugi ROM, tako da nema beda

1 0 hvala 2
16 godina
Sony Xperia Z

da li ima neki alternativni down link za validus rom posto ne mogu da skinem sa  android hosta..probao sam operu,chrome i ie ali ni jedan browser ne moze da skine

atila2602

0 0 hvala 0
14 godina
atila2602 kaže...

da li ima neki alternativni down link za validus rom posto ne mogu da skinem sa  android hosta..probao sam operu,chrome i ie ali ni jedan browser ne moze da skine

Ja sam zadnju verziju skinuo bez problema preko te stranice... chrome koristim

Ako hoćeš mogu ti uploadati na dropbox pa skineš

15 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

Dobre vi upload brzine imate kad vas je volja uploadati 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Stavio sam si ipak ovaj rom. E sad, nisam stavio zadnju verziju pa me zanima jel moram napravit clean install ili mogu samo izrecoverya bez brisanja instalirati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MARKOZD15 kaže...

Dobre vi upload brzine imate kad vas je volja uploadati 

t com, 10/1 mbps, vidio sam da mi je na torrentu otkad mi radi pc već seedao cca 300mb, a rom zip ima oko 250..., a svejedno mi je kaj mi se u pozadini uploada

Gamer321 kaže...

Stavio sam si ipak ovaj rom. E sad, nisam stavio zadnju verziju pa me zanima jel moram napravit clean install ili mogu samo izrecoverya bez brisanja instalirati?

Trebaš full wipe napraviti, piše ti kraj linka na zadnju verziju u xda temi

12 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Jooj. Jel ima kakve razlike? Da ne radim bezveze full wipe

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gamer321 kaže...

Jooj. Jel ima kakve razlike? Da ne radim bezveze full wipe

optimizacija kernela, neke sitince i meni jako bitna stvar - u Faux clocku set on boot opcija radi za sve parametre, a ne samo za frekvenciju cpu-a

12 godina
Sony Xperia Z

Sta bi preporucili za ovaj mobitel dali bolje kupiti battery case ili onaj vanjski koji moze puniti mobitel 2-3 puta sve zavisi o amperazi te baterije?

Dali neko koristi mozda to i kako je zadovoljan?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z

Da uzimam sebi, uzeo bih taj portable punjač. Ima frend originalni od Sonya, ali ga koristi za neku slabiju Xperiju, fino izgleda, mali i praktičan, ne znam sad kolko puni, em nisam previše pitao, a i da jesam nema puno smisla uspoređivat punjenje 2 različite baterije.

Caseove mi je inače svetogrđe stavljati na ovakve mobitele, a pogotovo te debele battery.

Kolko koristiš uređaj, 3h sot drži bez problema, a trebalo bi biti svakome dosta za 1 dan

0 0 hvala 0
11 godina
Sony Xperia Z

Pozdrav ljudi evo dobio ovi telefon i želim ga malo prilagodit sebi. Imam 283 i ne može se otključati bootloader. Evo par pitanja:

1) kako ga najlakse rootati?

2) koji i kako staviti recovery?

3) postoji li neki custom rom koji bi preporučili (imam locksn bl pa nek je Sony based)

4) može li se dobiti touch to wake opcija?

5) postoji li način za prilagođavanje nav bara ( izgled i redosljed)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
thebatman kaže...

Pozdrav ljudi evo dobio ovi telefon i želim ga malo prilagodit sebi. Imam 283 i ne može se otključati bootloader. Evo par pitanja:

1) kako ga najlakse rootati?

2) koji i kako staviti recovery?

3) postoji li neki custom rom koji bi preporučili (imam locksn bl pa nek je Sony based)

4) može li se dobiti touch to wake opcija?

5) postoji li način za prilagođavanje nav bara ( izgled i redosljed)

1) Stavio kernel 230, rootao sa easy root aplikacijom za windowse, vratio 283

2) Flashau xzdualrecovery

3) eXistenZ 3.0

4) Koliko vidim ne

5) Koliko vidim ne.

15 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

4) postoji sa custom kernelom (ali nemoš bootloader otključati)

5) možeš

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z

Može mi netko, ako ste kupovali u zadnje vrijeme, dati link za prednju i zadnju zaštitnu foliju? 

Prošle koje sam kupio na ebayu se više ne prodaju, a ne mogu naći nikako da daju i prednju i zadnju

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice