Sony Xperia Z

poruka: 3.343
|
čitano: 989.206
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Sony Xperia Z
Traxx85 kaže...

Pozdrav... nov sam ovde iz Bosne, istrazivao sam malo po internetu..
Uglavnom Kupio sam mob xperia Z u Bh Telecom nas provajder .. i super je sve radilo i brzina i sve.. onda sam imao problem sa kontrolnom plocom. istekla mi je bila garancija, pa sam odnio kod nekog privatnik-a da mi to rijesi.. uglavnom rijesio mi je problem..platio sam kontrolnu plocu ali .. sad mi je mob. malo sporiji i vidim da nije isti sowtwer kao sto je bio prije.. ocitava T Mobile na pocetku kad upalim mob.
Pa sam vidio na netu da se moze flash-ovati, root ili nadograditi firmware.. mene samo zanima da li zavisi kontrolna ploca da se ne moze flashovati neka druga verzija..jer stvarno primjetim na mob kak mi sporije radi a dok sam imao stari softwe od telecom-a super mi je radio ..cak i igrice brzo radile, HVALA 

Instalirao sam flash tool, vidim ima moj provajder.. zanima me da li mogu flashovati da ne budem imao nikakvih problema..ili ima neka procedura HVALA jos jednom  

hakom u hrvatskoj dozvoljava flešanje i mijenjanje softwarea na bilo koji način bez gubitka garancije. jedino fizička oštećenja ne prolaze. a kako je to uređeno u bosni neznam. možda da se raspitaš po forumu negdje na široko, ne u ovoj usko vezanoj temi.

a i uvijek postoji opcija da sve vratiš na to kako je tvornički bilo ako u servisu zahtijevaju tako. u bosni naravno.

11 godina
neaktivan

Mene garancija ne zanima.. garancija je prosla...mene samo zanima da li ja mogu flashovati preko flash tool.. i da li je to sigurno i da li necu zajebat sta oko mob. 
Nasao sam firmware za moj provider sa najnovijim softwerom BH Telecom.
Sve sam namjestio i cak ista procedura na youtube ima objasnjeno..ali ipak nisam siguran pa zato pitam vas koji se bolje razumijete.
HVALA 

13 godina
odjavljen
Traxx85 kaže...

Mene garancija ne zanima.. garancija je prosla...mene samo zanima da li ja mogu flashovati preko flash tool.. i da li je to sigurno i da li necu zajebat sta oko mob. 
Sve sam namjestio i cak ista procedura na youtube ima objasnjeno..ali ipak nisam siguran pa zato pitam vas koji se bolje razumijete.
HVALA 

Mozes bez ikakvih problema flashati.

11 godina
neaktivan
Robilad kaže...
Traxx85 kaže...

HVALA 

Stvarno ? Radim ovo prvi put ali prvo sam pregledao po net-u i youtube.. ima sve objanjeno..al ipak prvi put trema :) ne bi volio da sta zaebem pa da moram na servis nositi..ionako me oderao 100€ za kontrolnu plocu. I zanima me da li ima razlike ako je neka sad druga kont. ploca.. pa da zahtjeva nesto posebno.. jer cudno mi kako nije stavio bh firmware ..nego stavio t mobile.. 

13 godina
odjavljen
Traxx85 kaže...
Robilad kaže...
Traxx85 kaže...

HVALA 

Stvarno ? Radim ovo prvi put ali prvo sam pregledao po net-u i youtube.. ima sve objanjeno..al ipak prvi put trema :) ne bi volio da sta zaebem pa da moram na servis nositi..ionako me oderao 100€ za kontrolnu plocu. I zanima me da li ima razlike ako je neka sad druga kont. ploca.. pa da zahtjeva nesto posebno.. jer cudno mi kako nije stavio bh firmware ..nego stavio t mobile.. 

Nemas sta shebat..i nema veze ako je druga maticna u njemu. Lik ti je stavio neku polovnu maticnu koja je iz drugog moba i koji je bio na tcomu..i jos jednom bez brige mozes flashati tft bilo koje verzije i regije ako je za tvoj uredjaj.

14 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Kako da skonima ovo ispravljanje reci  oznaceno u plavom ? jako me nervira ne mogu redovno da pisem ..

Repent the end is near!
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.11.2014 21:08 (Scarfaceee).

0 0 hvala 0
14 godina
Scarfaceee kaže...

Kako da skonima ovo ispravljanje reci  oznaceno u plavom ? jako me nervira ne mogu redovno da pisem ..

U postavkama jezik i ulaz > tipkovnica xperija >prijedlozi

11 godina
neaktivan
Robilad kaže...
Traxx85 kaže...
Robilad kaže...
Traxx85 kaže...

HVALA 

Nemas sta shebat..i nema veze ako je druga maticna u njemu. Lik ti je stavio neku polovnu maticnu koja je iz drugog moba i koji je bio na tcomu..i jos jednom bez brige mozes flashati tft bilo koje verzije i regije ako je za tvoj uredjaj.

Hvala stari :) Upravo sam flashovao preko flash tool BH firmware moj provajder.. sve obrisano i instalirano radi kao na pocetku.. primjeti se brzina :) 

13 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

evo ljudi update sam napravio kad mi je doso s popravka na 4.4.4 i s vremenom slika mi se kvari i pocne blesavit.mislio sam da je lcd al kad se pali kristalno je cista nakon nekoliko sati koristenja mi blesavi pa sad probam custom rom stavit da vidim dal ce bit sta drugacije, ne znam kako da boot loader odkljucam nikako nece preko fast boota :S 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Sony Xperia Z

ta custom rom ti netreba unlock bootladser

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Sony Xperia Z

jel imao netko problema sa Agramom za servis uređaja?

zbog vode mi je otišsao donji zvučnik

0 0 hvala 0
12 godina
Sony Xperia Z

ja sam mjenjao svoje zvucnike bas zbog vode i promjenili su ih i cini mi se da su ovi puno bolji jer je zvuk cistiji i jaci nego na onim koje sam dobio uz mob

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

Meni je bio vanjski zvučnik krepao mojom greškom, odnio ga na garanciju i bez problema su sve riješili kroz par dana, zamijenili ploču skroz

1 0 hvala 1
12 godina
dennocro kaže...

ja sam mjenjao svoje zvucnike bas zbog vode i promjenili su ih i cini mi se da su ovi puno bolji jer je zvuk cistiji i jaci nego na onim koje sam dobio uz mob

jel si probao ponovo sa njim u vodu?

12 godina
Sony Xperia Z

da i radi opet super, mada je ovo bilo u bazenu a prvi put i u moru, pa je mozda to razlika zbog soli al nisam siguran..pa morat cu ga prije isteka garancije poslati na servis samo da mi zamjene poklopce jer su se malo sjebali

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Sony Xperia Z

Stigao novi update preko PC-a ... 10.5.1.A.0.292 ... {#} T-Mobile

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2014 14:21 (LUX_67A).

4 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Dal bi neko mogao preporučiti jeftinije slušalice, (100 kuna), koje ne idu u rupu uha. Bitno je da rade na mobu, jer nije isto kako su prstenovi na jacku (TRRS) poslagani.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Sony Xperia Z

Danas odlucio bzvz provjeriti koliko jos mb imam za potrositi, nikad ne potrosim 2gb al ono radi radoznalosti, na t-comu sam i imam existen verziju ovu zadnju, i kad posaljem poruku mi kaze da su mi poruke odjendom prestale raditi i izgubim signal i pise da je kartica nedostupna i onda se opet sve vrati, dali je to problem roma ili je problem u kartici ili mobitelu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Pozdrav

Novi sam ovdje i čitam ovu temu već neko vrijeme

Sinoć uradio system update na 10.5.1.A.0.292

I iskren da budem ne primjetim apsolutno nikakvu razliku...jedino mi haman vuče bateriju više...inače, može li se vratiti na stariju verziju ako zaista bude oslabilo bateriju???

Konkretno mislim na 10.5.1.A.0.283 , jer mi je ta bila do sinoć???

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z

Možeš preko Flashtoola flashtati .283 firmware u ftf-u (nađeš na xda)

Jako jednostavan proces

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
speedy56 kaže...

Možeš preko Flashtoola flashtati .283 firmware u ftf-u (nađeš na xda)

Jako jednostavan proces

Jesi li ti nabacio sebi ovaj novi update...kakvi su tvoji utisci???

Jer možda ja i umišljam ovo za bateriju, mob je kod mene tek par dana :D

14 godina
Sony Xperia Z

Nisam stavljao jer je veličina updatea 1.5mb. Čitao sam da su kamera i signal nešto sitno bolji, ali ostao sam na existenZ romu.

Kolko ti baterija drži, ne vjerujem da nešto više jede od .283 jer, kao što sam rekao, 1.5mb je update

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ja koliko vidim drži mi dobro do nekih 50%...tj brže opada kad ide ispod 50%...nisam veliki korsinik ali mislim da bi mi maximalno izdržala dan i po kada ga ne bih čačkao puno...jer recimo, od ujutro do poslijepodne (dok sam na poslu), ne koristim ga puno (malo viber i messenger i Chrome) i bude na nekih 75%...ali onda do navečer kad se koristi intenzivnije ode do 20-30 % i samim tim moram puniti jer bi mi se na poslu sutradan ugasio garant..

A gdje si čitao to za kameru??' Jer bi mi jako godilo poboljšanje kamere..nisam baš zadovoljan

14 godina
Sony Xperia Z

Ma po xda se nešto govorkalo, u existen temi sam vidio, ali ne očekuj nikakav velik pomak, vjerojatno tek tolko da će se vidjeti razlika

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

Kad vam stigne Android L, dobit ćete podršku za RAW format slike, tako da će poboljšanje biti jako vidljivo

Na XZ je post processing katastrofa, noise reduction ubije svaki detalj i slika izgleda ko obojana, dovoljno je prebaciti u burst i dobiju se već puno bolji rezultati

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Samo da pitam ako neko zna, za koliko bi vrijedila sad xperia z, ako se prodaje uopce

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Lovro2209 kaže...

Samo da pitam ako neko zna, za koliko bi vrijedila sad xperia z, ako se prodaje uopce

Ja mislim da je vise nema, al cijena je bila oko 1500-1800kn nova...

CoolerMaster Support
14 godina
Sony Xperia Z

Bok svima!Imam xperiu z,zanima me kad idem slikati drzim mobitel ravno i zacrni se tj ne vide se detwlji a kad ga zakrenem prema dolje sve se normalno vidi,da li je to normalno? I jos mi je bootloader zakljucan,no mogu li rootati mobitel? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Gamer21 kaže...

Bok svima!Imam xperiu z,zanima me kad idem slikati drzim mobitel ravno i zacrni se tj ne vide se detwlji a kad ga zakrenem prema dolje sve se normalno vidi,da li je to normalno? I jos mi je bootloader zakljucan,no mogu li rootati mobitel? Hvala

Vjarojatno ekspozicija, ako si u prvi plan scene stavio nebo sigurno će se donji dio zatamniti jer ti mobiteli nemaju tako dobar dinamički raspon, normalno je

14 godina
Sony Xperia Z

Nebo i poslije kipovi u Mariji Bistrici sve zacrnjeno a malo prema dolje nagnem sve super.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice