Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.557.746
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dal treba uz 4.2.2 drugi kernel ili da ostavim semaphore 1.3.0s? Kak da znam koji link skinut od svih tih linkova?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Može neko stavit link za "provjerenu" verziju 4.2.2?  Jer malo prije sam skinuo očito neko sranje jer mi je pisalo abort kod instalacije..

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
DexusOne kaže...

Može neko stavit link za "provjerenu" verziju 4.2.2?  Jer malo prije sam skinuo očito neko sranje jer mi je pisalo abort kod instalacije..

Evo skini odavdje zadnju verziju. Lega mi ima 4.2 Build ali vidim da ima već Build 5 pa njega probaj staviti.

BF Nick: Xtream_Switch
14 godina
neaktivan

Ok ,tnx.. U međuvremenu sam stavio stock GB  2.3.6 i cijeli dan je dobro , mislim si više nema frke sa pucanjem signala , kad evo malo prije opet..Sad mi više ništa nije jasno..

0 0 hvala 0
15 godina

Na kojoj si ti mreži uopće?

Ako si vratio na stock 2.3.6. i opet isto onda ti može biti i hardverski problem.

14 godina
neaktivan

Ma lud sam već od moba, ne mogu ti opisat.. Danas cijeli dan nestaje signal i nakon tog se nekad ugasi mob i ful isprazni baterija.. 

T mobile , imam prejaku opciju.. 

Kaj misliš kaj bi moglo bit hardwareski? SI imao kakva iskustva ili znaš nekog da je nekaj mjenjo baš hardwareski?

0 0 hvala 0
15 godina

A nemam pojma. Ako si sve vratio na stock onda ne vjerujem da je išta softverski. Ako imaš garanciju nosi na servis. Nisam još naletio na nikoga da ima problema sa pucanjem signala sa kojim god softverom da je stavio tak da čisto sumnjam da je do roma.

14 godina
neaktivan

Istekla mi je pred godinu dana.. Zvao sam danas u servis i veli mi lik da može bit softwareski jer nije dovoljno samo vratiti na stock nego sve potpuno izbrisati i stavti ful novi software... Veli da se nešto promjeni kod rootanja i onda su nekompatibilni kernel , firmware, modem itd.. tak da.. Neznam ni sam , fora je kaj sam skužio da mi je baterija ful pri kraju , sva se nekak napuhnula ( dobro da se nije prolila po kontaktima) i izvadio sam ju van, sad ćekam sljedeći tjedan da kupim novu.. Ćak sam si počeo mislit da možda dolazi do kratikih prekida napona zbog slabosti baterije jer recimo dok mi pukne signal , mob se zna ugasit i baterija ful ispraznit .. 

14 godina

može li se na ovaj mobitel stavit offical 4.1.2 android

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tony1999 kaže...

može li se na ovaj mobitel stavit offical 4.1.2 android

nema službenog JB za taj mob

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
17 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, imam Galaxy S i počeo me dosta zezati pa sam stavio C-ROM i sve radi lijepo, ali mi ne radi podatkovni promet mreže. Na VIP-u sam i postavio sam APN-ove prema uputama koje su mi iz VIP-a poslali pa me zanima jel ima netko takvog iskustva i što mi je činiti? Hvala

Pauk

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hi :D Imam samsung galaxy S i9000 , radio je normalno super sve , dok nije ispao i ostetio se ..  ima ogrebotinu na ekranu , mogu upaliti mobitel cujem zvuk upale se i te dvije tipke isto , ali na ekranu nema nista :D ne reaguje :D zanima me da li neko zna sta je tacno u pitanju i koliko kosta popravak ? Unaprijed hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jučer sam umjesto ICS333 stavio SlimBean 4.2.2 build 6.0 i zasad sam i više nego zadovoljan. Baterija, meni najvažnija stavka, mi se čini bolje iskorištena nego na ICS333, vjerojatno zbog najnovije verzije Semaphore kernela za JB (3.0) za i9000 koji je uključen u ovaj rom. Rom je vrlo male veličine, apsolutno bloatware free (dakle bez ikakvih Samsungovih aplikacija), ali ima gro opcija za customiziranje i prilagođavanje mobitela (na to sam jučer potrošio većinu vremena dok sam ga sređivao).

Apsolutno je sve moguće customizirati, od broja redova/stupaca na glavnom ekranu i app draweru, do gustoće prikaza i ikona na lock-screenu. To se obavlja ili u opcijama ili u izvrsnom Nova Launcheru uključenom u rom. Fotić je po kriterijima smartphoneova bogat opcijama, ne kao SGS4, ali ima dovoljno opcija da se svatko može igrati fotografa amatera.

Rom nije preveden na hrvatski, ali koristi Android open source (AOSP) tipkovnicu koja podržava hrvatske znakove i hrvatski layout. Neki su imali prigovore na fluidnost builda 6.x na XDA forumima, ali meni mobitel zasad radi fluidno (doduše, još ga nisam natrpao aplikacijama). Probao sam CM10.0 i on je štekao, pogotovo kad bi koristio internet, zbog čega sam ga downgradeo na ICS333.

Jedine mane su što rom ima siromašan izbor wallpapera i tranzicija. Wallpaperi se vrlo lagano mogu skinuti s interneta, za tranzicije ne znam baš. Video player nije uopće uključen u rom, što je u biti dobra stvar budući da mislim da ne postoji open source video player koji bi mogli umetnuti, ali se uz par klikova lako može skinuti sasvim solidan MXPlayer sa Storea.

To je to, rom je mrcina i preporučujem svima da ga uzmu u obzir kad će stavljati novi custom rom :) Ispod je par screenshotova:

Ikonica za poruke je inače zelena Ikonica za poruke je inače zelena
App drawer App drawer
Landscape u meniju Landscape u meniju
App drawer - widgeti App drawer - widgeti
Homescreenovi Homescreenovi
Izvan fokusa, brze opcije Izvan fokusa, brze opcije
Fotić - detaljnije opcije Fotić - detaljnije opcije
Fuck flowers
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.6.2013 14:10 (i_rambo_plache).
Moj PC  
11 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel mi moze iko pomoci? Imam i9000 i odjednom je potpuno mrtav. ne reagira na nikakvu kombinaciju tipki, vađenje baterije, punjenje, ni na komp ga nemogu spojiti. Ne reagira na amabas nista (doduse neznam one specijalne šeme za držanje tipke i spajanje na USB...).
Ugl, zadnje što je radio je sviranje na youtubeu, nakon toga sam ga zakljuco, spremio u đep i to je zadnje što sam vidio.
Software je neki stariji, sa kraja 2011 ili pocetka 2012, 2.3 ili neka starija.. neznam tocno a nemogu ni provjeriti. Nikad nije rootan ni nista slicno, sve serisko.

Ima još oko 2 mjeseca garancije i odnio bi ga na servis u t-šljam ali prvo trebam neke važne podatke spremiti na komp i maknuti sa mobitela.

Any help???

0 0 hvala 0
15 godina
Vegas kaže...

Jel mi moze iko pomoci?

Probaj držati Volume down+Menu tipka+Power. S tim ulaziš u download mod pa moš preko Odina staviti neki novi rom gore. Naravno ako to šljaka...

Ako ti to radi onda ćemo razgovarati. :)

13 godina
neaktivan
Vegas kaže...

Ako ne ulazi u Download Mode ili recovery, onda je matična ploča riknula, što znači da je gotov. A što se tiče popravka, pošalji poštom u Europatrade, oni su brzi i profesionalni za razliku od onih koji rade za T-Com. Ja sam tako poslao svoj SII.

Od svakoga prema njegovim mogućnostima, svakome prema njegovim potrebama.
17 godina
neaktivan

nope, ne reagira ni dok je spojen na USB ni "na suho".
odose moji podaci u qrac.. pa nek ja backup radim svake prijestupne {#}

znaci mogu slati europa tradeu bez znanja t-coma?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pozdrav,iman i9000 vec duze vrjeme al zadnjih 3 tjedna  me zeza signal pokusao sam sa mjenjanjem rom-a i karnela al nepomaze,kad dodem negdje u grad signal mi je ful a kad sam ovako u ruralnim podrucijima ili doma gotovo pa da nemam nijednu crticu na pokazivacu,cak mi znade i pucat,cak sam zamjenio novu karticu(tele2) s istim brojem al  to je pomoglo jedno za mi manje puca veza,kod starog mi isto tele2 a kod njega signal na mobitelu full a meni nola tako da do njih nije...jel imao iko slicno iskustvo,prijedlozi?

0 0 hvala 0
15 godina

Itekako može biti do operatera. Lega mi ima Galaxy-a ko i ja samo je on na teletu a ja na vipu. U gradu, sl. brod konkretno, zna mu se dogoditi da nema niti jedne crtice dok je kod mene ful signal. Stavim svoju karticu u njegov mob i u njegovom mobu isto imam ful signal tako da nije do moba.

U svakom slučaju stavi neki drugi rom tipa zadnji SlimBeen (čitam da ga jako hvale) pa s njim probaj.

12 godina
neaktivan

a nezz stavljao sam svoju karticu u mob od starog i njegovu u svoj,obojica tele2 u njega full signal kako got okrenes u mene minimum minimuma...
zvao sam ove krelce iz teleta kaze probaj tako i zamjeni karticu kod njih...a romova sam par izminio i karnela isti vrag -.-
mogao bi modem reinstalirat po mozda proradi 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vegas kaže...

nope, ne reagira ni dok je spojen na USB ni "na suho".
odose moji podaci u qrac.. pa nek ja backup radim svake prijestupne {#}

znaci mogu slati europa tradeu bez znanja t-coma?

Možeš, ti si kupio mobitel i sad je tvoj, možeš s njime raditi što hoćeš, uključujući i slati Europatradeu. {#}

Od svakoga prema njegovim mogućnostima, svakome prema njegovim potrebama.
13 godina

Da malo oživimo temu :)

Koji rom koristite/kernel/launcher?

Ja sam trenutno na slim beanu 6.2, semaphore kernel uz njega defaultni te Nova launcher prime i bas sam zadovoljan :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Rom: Malcho Beast Rom 4.2.2

Presao s Beast Rom-a 4.1.2, imam nekih sitnih problemica prilikom poziva i nije tolko brz na 4.2.2.

Stavicu jos jednu novu verziju i ako nebude ispravilo greske vracam se na BEAST 4.1.2(najbolji i najbrzi ROM koji sam probao).

Launcher APEX, sa 4.2.2 jednostavno nije tolko glatko kao na 4.1.2.

Pozdrav.

Beast rom

P.S. Probat cu jos Beast 4.2.2 based on CM 10.1.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.6.2013 6:38 (Zver).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dobro jutro svima

Već duže vremena pratim temu jer mi istječe garancija na GT i9000 T-mobile, ( T-mobile 2.3.3-I9000XXJVO ) nikako da pronađem mjesto na kojem je info mogu li "direktno" s ove verzije na recimo 4.1.2 ili 4.2.2 ? 

0 0 hvala 0
12 godina

Jest amatersko pitanje, ali sta cu kad nisam u tim vodama :/ kako da uradim root na mobitelu ? imam nepotrebnih aplikacija ( one sto dodju uz mobitel ) pa da ih obrisem guse mi memoriju

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
anelko kaže...

Jest amatersko pitanje, ali sta cu kad nisam u tim vodama :/ kako da uradim root na mobitelu ? imam nepotrebnih aplikacija ( one sto dodju uz mobitel ) pa da ih obrisem guse mi memoriju

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1809098

Bitno je da slijediš upute jer iako praktički ne možeš zeznuti mob (osim ako ne zezneš bootloader, što nije moguće prije rootanja), možeš zakomplicirati proces ako se ne pridržavaš uputa.

Od najvažnijih stvari da ne zakompliciraš proces su:

- Da prije svih flashanja i bilokakvih promjena uključiš USB Debugging (opisano na linku kako)

- Da koristiš samo one fajlove koji su ti dani u postu s gornjeg linka

Bitno je da imaš na mobu verziju Androida 2.3.6, i bitno je da se CF-root ime "poklapa" s imenom stock roma kojeg imaš prije rootanja. Dakle, ako imaš stock rom "2.3.6 i9000XXJVU" onda se CF-root mora zvati "CF-root JVU". Fajlovi koji su dani u gornjem linku se poklapaju i ako se pridržavaš uputa, sve bi ti trebalo raditi.

P.S.

Brisanje ugrađenih aplikacija i s rootanim mobitelom nije tako jednostavno, jedino što rootanje radi je omogućava pristup dijelovima interne memorije kojima je zabranjen pristup u nerootanim uređajima. Za uninstalliranje ugrađenih aplikacija ti treba neki root uninstaller (ima ih na Storeu, ali ne mogu dati preporuku jer ih nikad nisam koristio) iako mislim da je najbolje ne gubiti vrijeme na brisanje aplikacija nego jednostavno staviti neki custom rom koji u pravilu brže i efikasnije rade od stock romova.

Fuck flowers
12 godina
i_rambo_plache kaže...
anelko kaže...

P.S.

Brisanje ugrađenih aplikacija i s rootanim mobitelom nije tako jednostavno, jedino što rootanje radi je omogućava pristup dijelovima interne memorije kojima je zabranjen pristup u nerootanim uređajima. Za uninstalliranje ugrađenih aplikacija ti treba neki root uninstaller (ima ih na Storeu, ali ne mogu dati preporuku jer ih nikad nisam koristio) iako mislim da je najbolje ne gubiti vrijeme na brisanje aplikacija nego jednostavno staviti neki custom rom koji u pravilu brže i efikasnije rade od stock romova.

Onda necu nista dirati, vjerovatno si isprobao mnogo toga pa znas sta je bolje uraditi. Inace nedavno sam nabacio 4.0 android pratio upute preko yt.  Ugl. rekli su mi ako je rootan mob trebam samo drzati malo duze aplikaciju i pojavi se uninstall. Meni to nece, vjerovatno nije rootan. 

17 godina
neaktivan
anelko kaže...

Onda necu nista dirati, vjerovatno si isprobao mnogo toga pa znas sta je bolje uraditi. Inace nedavno sam nabacio 4.0 android pratio upute preko yt.  Ugl. rekli su mi ako je rootan mob trebam samo drzati malo duze aplikaciju i pojavi se uninstall. Meni to nece, vjerovatno nije rootan. 

Ako nisi rootao, onda nisi mogao staviti 4.0 Android, nego vjerojatno neki mod koji izgleda kao 4.0 ;)

Ovo s držanjem aplikacije malo dulje nije istina budući da se ugrađene aplikacije nalaze u drugom folderu u memoriji kojem stock uninstaller nema pristup. Ako hoćeš brisati ugrađene aplikacije, treba ti uninstaller koji ima pristup tom dijelu memorije, a takvi uninstalleri se zovu root uninstalleri.

Fuck flowers
14 godina

Bok. Ništa od HTC-a, prodan je. Planiram uzet Galaxy S/ S Plus. zanima me jer moguće na galaxy s staviti android on samsung galaxy s advanced, ili od S2.

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=665-evo romovi za galaxy s,ja osobno imam slim bean 4.2.2 i odličan je

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.6.2013 10:15 (jura).
Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice