Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.557.764
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Trebam pomoć ako je neko voljan. Soft brickao sam ovo čudo i treba mi link na neki racionalan recovery način.

Provao sam stavit cf root na stock froyo, blokalo je i bio je u download modu. Nakon vađenja baterije pojavio se što i na slici dolje..

Najveći problem je što znam da je soft brick a ne hard brick, al nemože se ući u download mode jer ovaj model koji posjedujem nikad nije mogao ući u download mode kombinacijom tipki.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.5.2013 23:12 (cecenac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
cecenac kaže...

Trebam pomoć ako je neko voljan. Soft brickao sam ovo čudo i treba mi link na neki racionalan recovery način.

Provao sam stavit cf root na stock froyo, blokalo je i bio je u download modu. Nakon vađenja baterije pojavio se što i na slici dolje..

Najveći problem je što znam da je soft brick a ne hard brick, al nemože se ući u download mode jer ovaj model koji posjedujem nikad nije mogao ući u download mode kombinacijom tipki.

Mora moći ući u download mod tak da držiš power i volume down tipke neko vrijeme (to je Galaxy Tab jel?). Ubuduće kad ćeš rootati uključi debugging iako ne kužim što će ti rootan mob ako stavljaš stock rom.

Fuck flowers
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 16:38 (i_rambo_plache).
14 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Mora moći ući u download mod tak da držiš power i volume down tipke neko vrijeme (to je Galaxy Tab jel?). Ubuduće kad ćeš rootati uključi debugging iako ne kužim što će ti rootan mob ako stavljaš stock rom.

Ne, slika je od soft bricka samo, uređaj je I9000, imaju neki samsung galaxy s-ovi koji nemogu ući kombinacijom tipki u dl mod. Pokušao sam sto puta sve kombinacije. Nabavio sam jig i bez problema ušao u download mode, flashao istu stvar opet i uspilo. Dakle ista verzija odina, isti rom u PDA i isti pit file i ovaj put nije brickao. Skroz čudno sinoć je blokao i ušao u soft brick nakon pokušaja bootanja. 

Evo sad flasham cm10.1 nightly pa ide slim bean, jer slim bean zapne svaki put na logu od semaphora kad pokušajem sa cm9 ili gingerbreada.. 

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
13 godina
neaktivan
cecenac kaže...
i_rambo_plache kaže...

Ne, slika je od soft bricka samo, uređaj je I9000, imaju neki samsung galaxy s-ovi koji nemogu ući kombinacijom tipki u dl mod. Pokušao sam sto puta sve kombinacije. Nabavio sam jig i bez problema ušao u download mode, flashao istu stvar opet i uspilo. Dakle ista verzija odina, isti rom u PDA i isti pit file i ovaj put nije brickao. Skroz čudno sinoć je blokao i ušao u soft brick nakon pokušaja bootanja. 

Evo sad flasham cm10.1 nightly pa ide slim bean, jer slim bean zapne svaki put na logu od semaphora kad pokušajem sa cm9 ili gingerbreada.. 

Morao sam 3 puta pročitati da shvatim jel ti još brickan ili ne. (koliko sam shvatio, uspio si sa jig-om ući u DL mode?) Smijeh

Od svakoga prema njegovim mogućnostima, svakome prema njegovim potrebama.
14 godina
neaktivan
Unix kaže...
cecenac kaže...

Morao sam 3 puta pročitati da shvatim jel ti još brickan ili ne. (koliko sam shvatio, uspio si sa jig-om ući u DL mode?) Smijeh

Da, JIG to the rescue :). U principu dogodio se soft brick koji je bez JIG-a bio hardbrick jer nisam mogao ući u dl mod.

Preglup soft brick jer sam danas ponovio istu stvar sa istim fajlovima i nije soft brickao. Sad sam na CM 10.1 nightly zadnjem koji je užasan i ruši se, pa ću morat skinit rom mananger apk da uđem u recovery jer na failu od CM-a nema opcije za uć u recovery a gplay se ruši. 

Slim bean nemogu instalirat bez cm10.1 prethodno jer zapne u bootloop..

17 godina
neaktivan
cecenac kaže...
Unix kaže...
cecenac kaže...

Da, JIG to the rescue :). U principu dogodio se soft brick koji je bez JIG-a bio hardbrick jer nisam mogao ući u dl mod.

Preglup soft brick jer sam danas ponovio istu stvar sa istim fajlovima i nije soft brickao. Sad sam na CM 10.1 nightly zadnjem koji je užasan i ruši se, pa ću morat skinit rom mananger apk da uđem u recovery jer na failu od CM-a nema opcije za uć u recovery a gplay se ruši. 

Slim bean nemogu instalirat bez cm10.1 prethodno jer zapne u bootloop..

pa kad zapne u bootloop onda bi trebal još jedanput flashati rom i poslije toga bi ti trebalo biti ok

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
14 godina
neaktivan
jura kaže...

pa kad zapne u bootloop onda bi trebal još jedanput flashati rom i poslije toga bi ti trebalo biti ok

To bi bilo idealno al nemogu uć ni u recovery pa nemogu flashat opet dok je u boot loop-u. Evo sad sam bacio na njega cm10.1 nightly zadnji koji je imao recovery 6.0+ i napokon se uspješno instalirao slim bean, jedino mi je zasad prazan status bar nema ništa u njemu. valjda će se pojavit kad flasham gapps i pobrišem dalvik još jednom.

15 godina
neaktivan

Pa jesi probao sa tri tipke uć u recovery dok je boot loop ?? Trebalo bi biti moguće.

Samsung Galaxy SIII mini :)
14 godina
neaktivan
goranbm kaže...

Pa jesi probao sa tri tipke uć u recovery dok je boot loop ?? Trebalo bi biti moguće.

Jesam, jednostavno neće. Inače ovo je najšugaviji primjer galaxy s i9000 koji su proizveli. Flashao sam kroz odin darky-a 10.2 pa onda cm9.0 pa cm 10.1 pa slim bean v5.0. 

I radi sve savršeno fluidno da nemožeš vjerovat s obzirom na hardver i kad se izgasi ekran, OS se sruši i mob boota u recovery. Na sva tri rom dakle cm 9.0, 10.1 i slim-u. Pretpostavljam da je semaphore kernel related jer su sva tri bazirana na tome. Kernel ima neku opciju powersave koja na ovom primjeru nemože održat sistem i ruši se. Zna li netko koji je najbolji non semaphore kernel ROM ? Ima li nešto bolje od darky-a 10.2

13 godina
neaktivan

Momci moze pomoc. Koja ima najnovija official verzija za galaxy s1 , i molim upute za instalaciju, prvi put radim za samsung... i pozeljno bi bilo da ima hrv..

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 11:47 (someguy).

0 0 hvala 0
12 godina
someguy kaže...

Momci moze pomoc. Koja ima najnovija official verzija za galaxy s1 , i molim upute za instalaciju, prvi put radim za samsung... i pozeljno bi bilo da ima hrv..

http://www.smartphonehrvatska.com/2012/04/28/upute-kako-nadograditi-galaxy-s-na-value-pack/

Evo šefe. Ovo ti je zadnja službena verzija koliko ja znam. Upute su odlične. I sam sam je koristio prije rootanja i bila je prilično dobra.

E da, moraš je s Odinom flashati al nije teško.

pozz

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 9:32 (KRISTIJANJE).
15 godina
neaktivan

Ja kad sam stavio taj Value Pack 2.3.6 nije bilo HRV jezika.... Možda sam neku krivu verziju skinuo.

Samsung Galaxy SIII mini :)
17 godina
goranbm kaže...

Ja kad sam stavio taj Value Pack 2.3.6 nije bilo HRV jezika.... Možda sam neku krivu verziju skinuo.

Ženin S1 je imao/ima HRV jezik sa 2.3.6 nadogradnjom.

Steam profile: Virty
14 godina
neaktivan

Poštovanje , imam problem ,stavio sam ICS 333 i Semaphore kernel ics 1.3.0 i gapps , ali javlja mi pgrešku kod  Google playa  , javlja da je greška sa gmailm i nemogu si složit google acc.. Piše da taj račun već postoji..I još jedna stvar, mob mi prečesto ostaje bez signala i neta.. 

0 0 hvala 0
15 godina
DexusOne kaže...

Poštovanje , imam problem ,stavio sam ICS 333 i Semaphore kernel ics 1.3.0 i gapps , ali javlja mi pgrešku kod  Google playa  , javlja da je greška sa gmailm i nemogu si složit google acc.. Piše da taj račun već postoji..I još jedna stvar, mob mi prečesto ostaje bez signala i neta.. 

Trebaš staviti 1.3.0s (pripazi na ovo "s").

Za probleme sa gapps stavi datafix

01101110 01101010 01101111 01101110 01101010 01101001
14 godina
neaktivan

Ok , a dal će mi se s time riješiti problem signala? Jer stalno mi nestaje signal od kad mi je rootan mob.. To više nije pouzdan mob..

14 godina
neaktivan

Evo , stavio sam kernel 1.3.0s i opet isto , gubi se signal!! Dal se može flashat bilo koji modem ili mora biti kompatibilan sa kernelom?

0 0 hvala 0
15 godina

Ne znam jeli može bilo koji modem, meni radi ovaj šta se dobije uz ICS333.

Možda najbolje da opet odeš u recovery i napraviš wipe cache i dalvik cache (nadam se da si napravio wipe data/factory reset prije nego si prvi put stavio ovaj rom), flash rom (ICS333), flash semaphore 1.3.0s (kernel ako treba i 2 puta i/ili preko Odina, možda čak kernel ostavit onaj koji je bio pa kada proradi onda update na 1.3.0s), flash gapps, reboot, nakon šta uđeš normalno u mob opet ga ugasiš pa u recovery i flash datafix.

01101110 01101010 01101111 01101110 01101010 01101001
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sve sam napravio , osim flash datafix (što je to?) .. A kak da stavim ponovo stock kernel? Bio je gingerbread 2.3.3 gore ,al neznam koji kernel. I probat ću opet flashat 1.3.0s.. A  recimo ak nebi radilo i dalje , dal mogu probat neki drugi kernel ili je ovaj najbolji?

14 godina
neaktivan

Već 2 fkng sata sam potrošio guglajući kak da flasham modem preko recoverya i nigdje nemrem nać za cm9 modem u zip fajlu!! Ovo je za poludit , katastrofa!! Daj ak neko zna kak da ovo riješim ili mi da neki link za modem da riješim to pucanje signala.. Navodno je dobar JW4 ,al nema ga ni pod razno.. 

16 godina
DexusOne kaže...

Već 2 fkng sata sam potrošio guglajući kak da flasham modem preko recoverya i nigdje nemrem nać za cm9 modem u zip fajlu!! Ovo je za poludit , katastrofa!! Daj ak neko zna kak da ovo riješim ili mi da neki link za modem da riješim to pucanje signala.. Navodno je dobar JW4 ,al nema ga ni pod razno.. 

Evo, lega - svi postojeći modemi za i9000, i baš kako trebaš - u .zip file-u. {#}

(Oko kompatibilnosti ne brini, flashati možeš ovo na ≥ Android 2.3.)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1870460

XXJW4 se konkretno krije OVDJE.

Kada se kunem majkom možda lažem, ali kada se kunem ocem govorim istinu, majke mi!
14 godina
neaktivan

Puno ti hvala stari! Jedva čekam da dođem doma i isprobam ovo jer me izluđuje ovakvav telefon.. Fala na zipu , mada vjerujem da bi i sa odinom išlo ,al još sam novi u tome pa reko da nekaj ne zbrljam.. Znači modemi se mogu stavljati bez obzira na kernel i custom rom? Taj dio me strašno mučio..

16 godina
DexusOne kaže...

Puno ti hvala stari! Jedva čekam da dođem doma i isprobam ovo jer me izluđuje ovakvav telefon.. Fala na zipu , mada vjerujem da bi i sa odinom išlo ,al još sam novi u tome pa reko da nekaj ne zbrljam.. Znači modemi se mogu stavljati bez obzira na kernel i custom rom? Taj dio me strašno mučio..

Upravo tako, iz iskustva to mogu potvrditi - neovisno o ROM-u i/ili kernelu, modem se može bez problema staviti (ko što već rekoh, to vrijedi za ≥ Android 2.3, na ranijim verzijama nisam imao prilike isprobati) s tim da kad jednom flashaš modem, ako ROM kojeg flashaš poslije tog modema nema neku opaku politiku promjene modema uređaja (tipa neke MIUI verzije i slično), instalirani ti modem (u tvom slučaju, taj famozni XXJW4) ostaje.

Uživaj! {#}

Kada se kunem majkom možda lažem, ali kada se kunem ocem govorim istinu, majke mi!
13 godina
neaktivan

imam problem sa tipkovincom na ovom mobitelu...kad ju prebacim u 3x4 umjesto slova stalno mi ispisuje brojeve, dok sa querty tipkovnicom sve radi kako treba. Mob je kupljen vani pa nemam hrvatski izbornik i tipkovnicu. Kako da iskučim tu glupost da mi više ne piše samo brojeve. Mobittel je na stock roomu, nije ništa prčkano po telefonu

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo , taman se poveselim da će sad sve bit ok kad opet isti problem.. Nestaje signal.... Neznam sad stvarno kaj da napravim.. Svi tu hvale taj ICS 333 s kernelom 1.3.0. i mogu priznat da stvarno fluidno radi , al kad nebi šteko fkng signal.. Ima ko kakvo rješenje? Dal da probam neki drugi modem , tj , dal je u tom problem? Dal se to može hardwareski oštetiti  (modem), mada mob je star skoro 3 godine , al nikad nije ni padao ni ništa takvo.. Plz neki prijedlog ...

15 godina

Kako ti to šteka signal? U čemu je točno problem? Ja sam na tom romu odkako je izašao i nikad nikakvih problema.

BF Nick: Xtream_Switch
14 godina
neaktivan

Recimo dok idem surfat bilo preko Opere , bilo preko appsa(24 sata, facebook ,gmail..) signal se potpuno izgubi na par sekundi i onda se pojavi i to i mobile net i signal za pozive i smsove.. I tako stalno , jedno vrijeme je ok i onda opet na momente nestaje pa se pojavi.. Al fora je da sam ja mislio da će se to popravit sa ics 333 jer to mi se počelo događat od kad je rootan mob.. Jedno 2 tjedna mi je bio samo rootan , bez custom romova.. Znam da se nešto promjenilo u "aboute phone" ,al nemogu se sjetiti.. moguće da se i baseband promjenio,al nisam siguran.. Siguran sam da sad imam samo običnu ciglu umjesto moba.. Sviđa mi se ics 333 , al ak ne rješim morat ću ga vratiti na stock..Imaš li kakav prijedlog?

14 godina
neaktivan

E, da , i stavio sam danas XXJW4 modem i opet isto.. Možda u manjoj mjeri puca signal nego na XXJVU..

0 0 hvala 0
15 godina

Probaj staviti SlimBean 4.2.2. Taj mi ima lega i stvarno savršeno radi. Ja bih ga isto stavio na svoj ali mi se ne da zezati kad mi ovaj ICS3333 odlično radi.

BF Nick: Xtream_Switch
14 godina
neaktivan

Samo da dodam ,malo prije sam probao još 4 različita modema flahshat i opet signal nestaje..

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice