Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.518
|
čitano: 13.046.969
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
vrinho kaže...

Bok ljudi, trebam pomoć... Kupujem nešto pa se još premišljam.... Ima ko Huawei P8lite? Mišljenja?

Razmišljam još i o Meizu M2/Note i Xiaomi Redmi 2/Note. Vidim da ih dosta hvalite i preporučujete ovdje, ima li još što u tom cjenovnom rangu? 2GB rama i 16GB memorije obavezno. Može nešto i s Njuškala ako tko zna pouzdanog i poštenog prodavača.

Itko, netko, bilo tko....

12 godina
neaktivan
metrix.2k kaže...

A Z3c u usporedbi sa LG Flex 2?

Ako možeš podnjet frkani mobitel zašto ne, noviji je svakako, ali sve skupa ti je to tu negdje, baterija neće sigurno bit bolja kao ni ispoliranost sustava.

9 godina
neaktivan
Izgleda nitko da nema taj P8 lite. Ko sto reko prije u mene je Mate 7 i odlican je, mislim da i taj lite sigurno nije los mobitel nimalo. Cito sam na mob.hr da su ga prodali u 10mil primjeraka u prvi 9 mjeseci tako da i to nesto govori. A i taj Meizu note 2 i Xiaomi redmi note 2 su sigurno dobri mobiteli, al veci od P8 lite. Jel ti bitna sad velicina ili ti je svejedno?
10 godina
protjeran
metrix.2k kaže...

A Z3c u usporedbi sa LG Flex 2?

Gle, konstantno uspoređuješ totalno neusporedive telefone.

Flex 2 kao i G3 ima 5.5" ekran i ogromna je razlika u dimenzijama između njega i Z3 compacta.

Prvo se dgovori sam sa sobom koliko velik telefon želiš pa se onda može pričati.

Z3c uopće nije ista kategorija kao dotični telefoni, odi u neki t-centar pa vidi šta ti paše.

15 godina
Dane24 kaže...
Izgleda nitko da nema taj P8 lite. Ko sto reko prije u mene je Mate 7 i odlican je, mislim da i taj lite sigurno nije los mobitel nimalo. Cito sam na mob.hr da su ga prodali u 10mil primjeraka u prvi 9 mjeseci tako da i to nesto govori. A i taj Meizu note 2 i Xiaomi redmi note 2 su sigurno dobri mobiteli, al veci od P8 lite. Jel ti bitna sad velicina ili ti je svejedno?

P8 lite mi ima savršenu veličinu, 5 incha ali ne igra mi ulogu ako je i veći za 0,5 incha. I nije neka velika razlika. Još ću malo istražiti prije kupnje, hvala.

10 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Najveca stvar koju moras uciniti je zapitati se za sta ce ti sluziti mobitel.

Ako ces slikat, trazi kameru ali ces izgubiti na ostalom.

Ako ces multimediju, trazi jaci zvucnik ali ces izgubit na ostalom.

Ako ces igrice trazi onaj koji ima jaci CPU i GPU za bolje igrice ali opet gubis primjerice na kameri.

Jer ostalo ce ti sve jace biti sa jacim CPU i GPU osim kamere, ali ustvari kome je ona toliko i bitna.

Meni osobno ne toliko.

Ako ti je bitna velicina ekrana uzmi onaj koji ima veci ekran, ako ti je bitan PPI onda uzmes onaj koji ima bolji PPI.

Iako realno Full HD je i vise nego dovoljan zaslon za bilo koji mobitel ili tablet. Cak i sa 720P zaslonom ja mislim neces moci primjeriti pixele na ekranu osim ako se bas ono dobro ne zagledas i ides s ciljem da ih trazis.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
delta-hawk kaže...

Najveca stvar koju moras uciniti je zapitati se za sta ce ti sluziti mobitel.

Ako ces slikat, trazi kameru ali ces izgubiti na ostalom.

Ako ces multimediju, trazi jaci zvucnik ali ces izgubit na ostalom.

Ako ces igrice trazi onaj koji ima jaci CPU i GPU za bolje igrice ali opet gubis primjerice na kameri.

Jer ostalo ce ti sve jace biti sa jacim CPU i GPU osim kamere, ali ustvari kome je ona toliko i bitna.

Meni osobno ne toliko.

Ako ti je bitna velicina ekrana uzmi onaj koji ima veci ekran, ako ti je bitan PPI onda uzmes onaj koji ima bolji PPI.

Iako realno Full HD je i vise nego dovoljan zaslon za bilo koji mobitel ili tablet. Cak i sa 720P zaslonom ja mislim neces moci primjeriti pixele na ekranu osim ako se bas ono dobro ne zagledas i ides s ciljem da ih trazis.

Vidiš varaš se, često mobiteli sa boljim SoCom imaju i bolje kamere bez obzira na megapikselažu. Zašto? Pa zbog recimo ugrađene bolje optike ili senzora ali uz SoC se veže i kvaliteta ISP i drivera. Što kvalitetniji SoC kvalitetniji je i ISP, procesuiranje i driveri + open source podrška. 

12 godina

Prije tjedan dana sam kupio LENOVO VIBE X3 i za sad mogu reć samo superlative. Mob je snažan, velik, brz, fluidan i prekrasan. Definitivno best buy ako netko traži flagship a ne želi davat 5k+ kuna za Samsung/LG/iPhone. Topla preporuka i ako netko ima pitanja slobodno PM! :)

http://www.gsmarena.com/lenovo_vibe_x3-7755.php

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
metrix.2k kaže...

Cak i sa 1280x720 ekranom? Isplati li se tolku zrtvu napravit samo radi superiorne baterije kod Z3C, a i jos je poprilicno star?

Kakav je M4 Aqua u usporedbi?

Kakva fakin žrtva?

Nemoj brijat kad ne znaš o čemu briješ. Niža rezolucija na ekranu te "inčaže" dat će ti superiorne performanse (fluidnost i ostalo) te trajanje baterije

u odnosu na isti hardver s većom rezolucijom.

A tko tvrdi da vidi piksele na hd rezoluciji na telefonima sere goleme nakupine istih.

Ako nisam bio jasan... kupi Z3c. Puno recenzenata je zaključilo da je još fluidniji i brži od većeg brata, upravo iz spomenutih razloga.

14 godina
odjavljen

Svi vi koji pametujete oko Z3C ekrana uzmite taj mobitel i pomno probajte naći te famozne piksele.

Ili još bolje, uzmite iPhone 6S koji ima neprimjetnih 7ppi više i pomno probajte naći te famozne piksele na njegovom ekranu.

Ova tema svakim danom postaje sve tužnija zbog pametovanja nekih ljudi koji mobitel vidjeli nisu, svaka čast izuzecima.

Ne želim nikoga uvrijediti, to nije moja namjera, ali ako tako jako nešto tvrdite, onda budite 100% sigurni da to jest tako, zaboravite na reviewove, 5 sekunda pregledavanja u T-Com, Tele2, VIP... centrima itd.

Da razjasnimo do kraja, ekran od uređaja Sony Xperia Z3 Compact nije koma, pikseli nisu vidljivi itd.

Ja vam garantiram da bilo tko uzme Z3C neće imati problema s niskom rezolucijom ekrana, zato jer golim okom razliku na 5" 1920x1080 (~441pp) i 4.6" 1280x720 (~319ppi) ekranu nećete vidjeti.

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

5 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ukratko sta se vise isplati

Xiaomi Redmi 3 - 200 eura

Xiaomi ima FM radio, IrDA, ali nema zastitu ekrana ali zato ima 4100 mAh bateriju i octa core procesor

ili

Meizu M2 - 150 eura

Meizu ima Dragontail zastitu ekrana i 2500 mAh bateriju i quad core procesor, ali nema IrDA ni FM radio

Ostale razlike onako na prvi pogled i nisu bas velike

Xiaomi Redmi 3 vs Meizu M2 - GSM arena Bar ako je vjerovati GSM areni

Mobitel bi koristio jedan ne bas zahtjevan korisnik, mobitel bi mu sluzio iskljucivo za pozive i poruke.

Whats app i Viber, facebook i malo surfanja po internetu i slusanje muzike i malo Youtube.

I po koju igricu za ubiti vrijeme.

Pa sta vi mislite

0 Meizu M2
10 Xiaomi Redmi 3

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Definitivno Xiaomi Redmi 3, sto zbog baterije sto zato jer je noviji, iziso tek ove godine ako se ne varam. Za takvo koristenje mislim da moze izgurat 2 dana bez problema.
10 godina
protjeran
@Deadwood
A gdje ti to vidiš da itko spominje piksele na z3c i da netko priča da ekran ne valja?
Upadaš ko padobranac.
Problem je u fizičkoj dimenziji samog ekrana jer je upitno da li je 4.6" dovoljno za razne aplikacije, multimediju, surfanje internetom, navigaciju i za masu ostalih stvari.
Ako je nekome dovoljno onda je taj telefon dobar izbor, ja osobno ne bi davao novce za takav ekran.
10 godina
neaktivan

Meni je ta 4.6 idealna velicina. Steta sto nema vise mobitela slicnih velicina.

Jer nekima je 5 incha jednostavno preveliko, a da ne spominjemo 5.5 inc.

Ja jos uvjek kao sekundarni mobitel koristim LG L7 sa 4.3 inc ekranom i mogu ti reci da mi je to i nekako najljepsa velicina.

Ali svatko ima svoje

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
tommy_vercetti kaže...
@Deadwood
A gdje ti to vidiš da itko spominje piksele na z3c i da netko priča da ekran ne valja?
Upadaš ko padobranac.
Problem je u fizičkoj dimenziji samog ekrana jer je upitno da li je 4.6" dovoljno za razne aplikacije, multimediju, surfanje internetom, navigaciju i za masu ostalih stvari.
Ako je nekome dovoljno onda je taj telefon dobar izbor, ja osobno ne bi davao novce za takav ekran.

metrix.2k "Cak i sa 1280x720 ekranom? Isplati li se tolku zrtvu napravit samo radi superiorne baterije kod Z3C..."

ti "...compact je sa svojim 4.6 ekranom i hd rezolucijom smijurija od telefona"

Konstantno se spominje HD rezolucija, 2K i sl.

Između ostalog, preporučaš A5 ispred Z3C.

Z3C je flagship uređaj u manjem izdanju, a A5 je mid-high range Samsungov uređaj.

Naravno da je 4.6" dovoljno za "razne aplikacije, multimediju...", da nije niti bi postojao Z3C niti bi postojao iPhone 6(S).

I kao što je delta-hawk napisao, veličina je subjektivna, meni osobno pašu veliki mobiteli (cca. 6"). ali znam relativno puno ljudi kojima je taman 4".

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.2.2016 15:17 (Deawood).
15 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Svi vi koji pametujete oko Z3C ekrana uzmite taj mobitel i pomno probajte naći te famozne piksele.

Ili još bolje, uzmite iPhone 6S koji ima neprimjetnih 7ppi više i pomno probajte naći te famozne piksele na njegovom ekranu.

Ova tema svakim danom postaje sve tužnija zbog pametovanja nekih ljudi koji mobitel vidjeli nisu, svaka čast izuzecima.

Ne želim nikoga uvrijediti, to nije moja namjera, ali ako tako jako nešto tvrdite, onda budite 100% sigurni da to jest tako, zaboravite na reviewove, 5 sekunda pregledavanja u T-Com, Tele2, VIP... centrima itd.

Da razjasnimo do kraja, ekran od uređaja Sony Xperia Z3 Compact nije koma, pikseli nisu vidljivi itd.

Ja vam garantiram da bilo tko uzme Z3C neće imati problema s niskom rezolucijom ekrana, zato jer golim okom razliku na 5" 1920x1080 (~441pp) i 4.6" 1280x720 (~319ppi) ekranu nećete vidjeti.

Živa istina.. Imam sony z3c tako da znam o cemu gospodin prica, nakon toliko mobitela sa sigurnoscu mogu reci da z3c ima ekran tj display vrh.

12 godina
neaktivan
tommy_vercetti kaže...
@Deadwood
Upadaš ko padobranac.

Imao sam i Z3c i imam Z5c i ne vidim problem u dijagonali? Mobitel nije namjenjen gledanju filmova i duljem buljenju, za to imaš tablete ili laptope, za sve drugo mi je ta dijagonala sasvim dovoljna.

10 godina
protjeran
I koga briga šta je tebi dovoljno?
Nekome je i 4" sasvim ok i dovoljno.
Ali ako netko traži savjet za kupovinu onda treba prvo reći šta njemu više odgovara jer je razlika ogromna između jednog LG G3/Flexa i z3c.
11 godina
neaktivan
Realno, ekran i performanse su mi najbitnije.

Stavljao sam flex 2 i mnoge druge u usporedbu jer su mi odredjene karakteristike telefona pojednako bitne.

Sto mi se isplati ugrabit a5 i njegov vrh ekran ako cu za dva miseca imat shit performans.. Zato sam vrlo neodlucljiv, moje isprike.
10 godina
neaktivan
Smartphone do 1000 kn

Dakle, nakon što mi od zadnjih 4 kupljena smartphona na svakom nešto nije valjalo (bilo da je nov ili rabljen) odlučio sam kupiti neki drugi.

Od ovoga mobitela očekujem samo da radi i da se ne kvari toliko (na seriju mislim) i da rade osnovne aplikacije za komunikaciju.

Pritom nije bitan sustav, samo da radi normalno, srednje do nisko- zahtjevni korisnik sam.

Kupujem bilo kako (njuškalo, dućan, novo, rabljeno- očuvano), samo ne kineze preko neta (jedan imam već, niti mjesec dana mu je trebalo da se pokvari).

Skloniji sam markama poput Sonya, Samsunga i sl. čisto iz razloga jer imam dobra prijašnja iskustva s istima.

Jedino bih volio da je ekran do maksimalno 4,6 ili 4,7 incha, što manje to bolje.

Ne bih volio dati više novaca, bolje što manje normalno.

Hvala unaprijed svima!

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Mozes LG Spirit nov do ti novaca ja mislim, malo bolji LG G3s, a sad od ostalih jedino iPhone 4s mozes nac do tih novaca al je to premal ekran vise, barem meni, a od Samsunga do tih para ne znam sta bi najbolje sluzilo. Sebi nisam htio uzet nijednog do tih para, za 1200kn sam si uzeo Note 2 i mob je odlican i sad sto se tice samog rada mobitela, al je vec star dosta. Od LG neki model bi po meni sigurno bilo najbolje uzet.

13 godina
neaktivan

sony xperia z1 compact.

10 godina
neaktivan
Pozz. U zadnjih par dana sam u potrazi za novim mobitelom do nekih 2000-2200kn. Bitno mi je da ima što veći ekran i što jaču bateriju. Jedino što sam našao je lg g flex 2(instar informatika 2187kn). Što vi mislite, da kupim njega ili nešto drugo??

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
M3d0 kaže...
Pozz. U zadnjih par dana sam u potrazi za novim mobitelom do nekih 2000-2200kn. Bitno mi je da ima što veći ekran i što jaču bateriju. Jedino što sam našao je lg g flex 2(instar informatika 2187kn). Što vi mislite, da kupim njega ili nešto drugo??

Za njega kazu da se grije dobro jer je sd810, a ako oces jos veci imas Huawei Mate 7 do tih novaca, bar kod mene. A baterija je odlicna, dva dana bez problema 9, 10sati SOTa ja izvucem bez problema. Jel ti bitan i za gaminga ili?

10 godina
neaktivan
Huawei mate 7 mi je ipak malo prevelik. A i dosta je skuplji os 2800-4000kn. Što se tiče pregrijavanja navodno je donekle riješeno zadnjom nadogradnjom.od igrica igram samo coc.
9 godina
neaktivan
M3d0 kaže...
Huawei mate 7 mi je ipak malo prevelik. A i dosta je skuplji os 2800-4000kn. Što se tiče pregrijavanja navodno je donekle riješeno zadnjom nadogradnjom.od igrica igram samo coc.

A da, kod nas u BiH ga se nadje bez problema za 2000kn, toliko sam platio svoga. A nije bas prevelik jer ima malo "mesa" ispod i iznad zaslona. Prelijep izgled bar meni :P. A za Flexa ne znam, mozda ga neko ima pa da kaze svoje misljenje. Imas nov Xiaomi Redmi Note 3 do tih novaca, LG G3 cesto spominjani haha, Samsungov neki mid range A5, Xperia Z2, al ne znam kakvi su sto se baterije tice.

10 godina
neaktivan
Gamer321 kaže...

sony xperia z1 compact.

Danas mi jedna utekla u zadnji čas, 500 kn čovjek samo tražio

10 godina
protjeran

Pozz,imam Note 3 N 9005,zadovoljan sam sa njim ali izgleda da mu je odzvonilo sto se tice Androida 6.0.
Sad mjerkam Samsung J7 (2016 model) ,ima li neko iskustva sa njim ?Znaci bar 2 GB RAM i bar 16 GB ROM !

Antutu bar 34-35 k !
Ili neki drugi do 300 e a da je novi model i da ima buducnost ! :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2016 8:14 (mackocicko2004).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pa J7 nije neki upgrade naspram notea 3 

Ja bi preporučio Nexus 5x, taman je 299€ sad, a odličan mob

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2016 9:26 (maks0806).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
tommy_vercetti kaže...
I koga briga šta je tebi dovoljno?
Nekome je i 4" sasvim ok i dovoljno.
Ali ako netko traži savjet za kupovinu onda treba prvo reći šta njemu više odgovara jer je razlika ogromna između jednog LG G3/Flexa i z3c.

Aj ne budi svakom loncu poklopac i pomogni čovjeku. 

Ja nemam pojma što si ti još neodlučan jer ako poslušaš što ti ljudi kažu ovdje Z3C ili Z3 uvjerljivo vodi ispred G3 opcije. Lipo odi u neku trgovinu di drže oba ili sva tri po mogućnosti i pogledaj kak ti stoji u ruci, kakav je ekran itd. pa ćeš brže donjet odluku. 

Dobar dio ljudi ovdje je imao iskustvo više uređaja pa ti govore iz iskustva ali uvijek je osobni dojam pri kupovini najbitniji.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice