Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.518
|
čitano: 13.045.263
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

molim ako mi neko moze pomoci savijetom,,kupio bih lettv1s pa sam gledao na aliexpreu pošto nisam nikad narucivao sa te stranice trebam malu pomoc,,,,,,naime radi se o tome sto vidim da ima jako raznih cijena za isti uredaj pa me zanima da ako narucim uredaj od prodavaca gdje pise isporuka dhl-on a nevidi se dali uredaj dolazi iz eu zemalja ili ne uredaj dolazi iz neke od eu zemlje pošto neznam dali dhl vrsi prijevoz samo unutar eu ili i van eu,,i vidim da ima velikih razlika izmedu prijevoza cijene se krecu od 22do88eura ,dali placam navedenu cijenu dostave,,,puno hvala

0 1 hvala 0
16 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela

Sorry unaprijed na OFF-u...
Vidim da se gore spominjao A5 2016 model!
Meni takoder na papiru uredaj izgleda.. pa cak cu reci odlicno!
Sve sto covjek moze pozeljeti i po solidnoj cjeni (na njusci ih ima po 2200 kn, nove zapakirane).
Stvarno ima sve najnovije kerefeke - fingerprint, FHD zaslon s 72.5% StB ratiom, solidna baterija i po meni i vise nego dovoljan HW (snap 615 + 2 GB Ram-a).
U odnosu na proslogodisnji A5, stvarno su napravili poboljsanje na svakom polju i uredaj je malo slabiji S6 :)
Takoder, sve gledma na papiru, pa neznam kako se ponasa u praksi?!
Kamera neznam po cmeu bi bila bolja na huaweiu, posto na papiru, A5 16 obecava (f1.9, OIS i 13 Mgpx? - sto meni izgleda kao malo slabija verzija s S6ice).
Bilo bi super cuti iskustva iz prve ruke, posto mi se svida uredaj, a pomno pratim razvoj Windows platforme (od pocetak sam na njoj, a L920 me zasad dobro sluzi, al vrijeme je za bolje..)

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 11:02 (x360gamer).
11 godina
neaktivan
x360gamer kaže...

Sorry unaprijed na OFF-u...
Vidim da se gore spominjao A5 2016 model!
Meni takoder na papiru uredaj izgleda.. pa cak cu reci odlicno!
Sve sto covjek moze pozeljeti i po solidnoj cjeni (na njusci ih ima po 2200 kn, nove zapakirane).
Stvarno ima sve najnovije kerefeke - fingerprint, FHD zaslon s 72.5% StB ratiom, solidna baterija i po meni i vise nego dovoljan HW (snap 615 + 2 GB Ram-a).
U odnosu na proslogodisnji A5, stvarno su napravili poboljsanje na svakom polju i uredaj je malo slabiji S6 :)
Takoder, sve gledma na papiru, pa neznam kako se ponasa u praksi?!
Kamera neznam po cmeu bi bila bolja na huaweiu, posto na papiru, A5 16 obecava (f1.9, OIS i 13 Mgpx? - sto meni izgleda kao malo slabija verzija s S6ice).
Bilo bi super cuti iskustva iz prve ruke, posto mi se svida uredaj, a pomno pratim razvoj Windows platforme (od pocetak sam na njoj, a L920 me zasad dobro sluzi, al vrijeme je za bolje..)

Papir je nebitan, bitno je kako se kamera ponasa u praksi.

A5 (2016) je i meni zanimljiv uredjaj, posebno radi baterije, ali ipak idem s "flagshipom" :)

9 godina
neaktivan
Ne znam za Mate 8, kod mene (BiH) nema ga jos kupit, al imam Mate 7 i mobitel je odlican. Tako da Mate 8 sigurno je za klasu bolji mobitel, i moj sljedeci mob ako bude srece. Na ovoj sedmici imam strasnu bateriju koja pukne i 8 sati SOTa bez problema, bar moga koristenja.
10 godina
odjavljen
zoranndrc68 kaže...

molim ako mi neko moze pomoci savijetom,,kupio bih lettv1s pa sam gledao na aliexpreu pošto nisam nikad narucivao sa te stranice trebam malu pomoc,,,,,,naime radi se o tome sto vidim da ima jako raznih cijena za isti uredaj pa me zanima da ako narucim uredaj od prodavaca gdje pise isporuka dhl-on a nevidi se dali uredaj dolazi iz eu zemalja ili ne uredaj dolazi iz neke od eu zemlje pošto neznam dali dhl vrsi prijevoz samo unutar eu ili i van eu,,i vidim da ima velikih razlika izmedu prijevoza cijene se krecu od 22do88eura ,dali placam navedenu cijenu dostave,,,puno hvala

odustani od tih sugavih kineza i kupi provjereni, xiaomi ili meizu

10 godina
neaktivan

Meizu M2 Note ili Meizu M2 obicni, su ti dobri budzet telefoni.

Ili nadji neki Xiaomi dobar budzet telefon, Letv je dobar na papiru ali jos ne nije potvrdio kao dobra i kvalitetna marka.

Tako da ni ja ga nebi uzimao.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 14:08 (delta-hawk).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

EVo ima neka promocija na ulefona na http://www.gearbest.com/m-promotion-active-218.htm

Zna li neko da li sada šalju pošto je kod njih nova godina?

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 14:46 (kinicari).

0 0 hvala 0
13 godina

Oprosti ali Letv nije šugav nimalo. Pa qualcomm snapdragon 820 je imao showcase na njemu te je prvi mob sa tim procom koji će izaći. Dobri su oni

Moj PC  
1 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
Sada nakon surfanja po bespućima interneta moj se izbor nakon brojnih telefona sveo na ova 2:
Huawei p8 lite
Htc 820
E sada p8lite ima kvalitetniji zaslon (iako su oba 720P na manju dijagonalu ipak ima više pixela po inču) ima double tap to wake i sve to ali kamere su mu malo slabije u odnosu na htc pogotovo prednja; oba su octa core i trebala bi pružati dovolju podršku za taj neki gaming što ja radim
E sada na duge staze koji je mob bolje uzeti?
I na htc jeli se toliko primjeti taj "nedostatk pixela"?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Jel ti bitno kolika je velicina ekrana, a kamera sigurno zadnja nije losa u Huaweija, a i prednja je dobra jer neces se s njom slikat u mraku. Da se nesto puno osjete pixeli mislim da i nisu.
10 godina
neaktivan

Jeli ti bitna softwerska podrska mobitela, ako je ja bi radije odabrao Huawei jer on ide samo gori dok HTC godinama vec samo pada.

Nisu imali pravi mobitel vec godinama, pod pravi mislim na neki koji je se prodao u milionima primjeraka. Dok Huawei ih ima koliko hoces.

Njihovi prodajni rezultati su iz godine u godinu sve veci i bolji, kao i mobiteli i njihova opcenita rasprostranjenost u biznisu.

Dok HTC sve vise propada svakim danom, HTC je sad samo sjena onoga sto je nekoc bio, dok je Huawei dosao do toga da moze sa svojim mobitelima konkurirati Apple-u i Samsungu.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
A Huawei je odmah do Samsunga i Applea. I osobno ne bih uzeo nijedan HTC jer su ruzni koliko mogu bit, a ni blizu ostalih proizvodjaca po svemu. Imam Huawei Mate 7 i mobitel je predobar. Osobno bi uzeo taj P8 lite prije HTC od ta dva moguca izbora.
14 godina
odjavljen
Dane24 kaže...
A Huawei je odmah do Samsunga i Applea. I osobno ne bih uzeo nijedan HTC jer su ruzni koliko mogu bit, a ni blizu ostalih proizvodjaca po svemu. Imam Huawei Mate 7 i mobitel je predobar. Osobno bi uzeo taj P8 lite prije HTC od ta dva moguca izbora.

1. Izgled je u potpunosti subjektivan.

2. HTC flagshipovi su kvalitetnije izrađeni (kućište) i Sense je puno bolje odrađeni nego npr. TouchWiz ili LG UI. Samsung je s S6 jako poboljšao TouchWiz, ali još uvijek to nije na razini Sony UI ili Sensea.

Smiješno mi je ovo bubanje na pamet, pokraj sebe imam dvije Xperie Z3C, One M8 i nekakvi Samsungov mid range lag phone (aka Grand Prime).

Naravno, GP može odmah van ići jer je Samsungov mid range uređaj i naravno lag je preprisutan (lock screen se otključava cca 3 sekunde).

Što se tiće Z3C i M8, oba vrhunska uređaja, ali izrada od M8 je neusporediva s ičim drugim na tržištu i Sense radi poprilično glađe.

Što se tiće Desire uređaja, oni nemaju nikakve veze s One serijom, koja je daleko ispred, što je i logično, s obzirom da je One flagship serija.

Desire osobno ne bih uzimao, nikako mi se ne sviđa. 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
10 godina
neaktivan
Ma meni što se tiče izleda oba fino izgledaju, htc će sigurno dobiti i MM update dok sa p8lite nisam baš potpuno siguran
Kada sam gledao na smartphonehvatska recenzije oba uredjaja toni je rekao da p8lite igrice vrti sa primjetim lagom i to mi je najveća prepreka za njega

0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav ekipa. Gledam za malo stariju osobu neki smartphone. Budžet je 1200 kuna. Koje mi možete mobitele preporučiti? Dvoumim se između Galaxy Grand Nea Prime i Lumije 640. Svaki savjeti su dobrodošli..Hvala :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Deawood kaže...
Dane24 kaže...

1. Izgled je u potpunosti subjektivan.

2. HTC flagshipovi su kvalitetnije izrađeni (kućište) i Sense je puno bolje odrađeni nego npr. TouchWiz ili LG UI. Samsung je s S6 jako poboljšao TouchWiz, ali još uvijek to nije na razini Sony UI ili Sensea.

Smiješno mi je ovo bubanje na pamet, pokraj sebe imam dvije Xperie Z3C, One M8 i nekakvi Samsungov mid range lag phone (aka Grand Prime).

Naravno, GP može odmah van ići jer je Samsungov mid range uređaj i naravno lag je preprisutan (lock screen se otključava cca 3 sekunde).

Što se tiće Z3C i M8, oba vrhunska uređaja, ali izrada od M8 je neusporediva s ičim drugim na tržištu i Sense radi poprilično glađe.

Što se tiće Desire uređaja, oni nemaju nikakve veze s One serijom, koja je daleko ispred, što je i logično, s obzirom da je One flagship serija.

Desire osobno ne bih uzimao, nikako mi se ne sviđa. 

Kvaliteta izrade Xperie Z3 je itekako usporediva sa kvalitetom izrade M8.

14 godina
odjavljen

Baci Z3 s 10m visine i baci M8 s 10m visine. 

Kvalitetu izrade je tu teško usporediti, krivo sam se izrazio, može se jedino izdržljivost mjeriti, jer staklo nikada neće biti izdržljivo kao full metal body. 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

0 0 hvala 0
12 godina
Deawood kaže...

Kvalitetu izrade je tu teško usporediti, krivo sam se izrazio, može se jedino izdržljivost mjeriti, jer staklo nikada neće biti izdržljivo kao full metal body. 

Upravo tako. Iako, pad sa 10 m visine (ako nije pijesak ili mekana zemlja podloga) sumnjam da bi bilo koji mobitel "preživio" bez izuzetno velikih oštećenja.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2016 15:45 (RobotTitan).
12 godina
neaktivan
Deawood kaže...

U stvarnosti je ovo nekako invalidan argument jer nisu svi građevinari pa da hodaju po skelama na 2+ metra. Treba bit realan, da metal je dosta čvršći od stakla ali i to ima svoje minuse, npr. vidljivost sitnih ogrebotina i posebno na M seriji od HTCa nekompaktnost dizajna gdje je prednjica staklena a sve ostalo metalno. Meni osobno to nije idealno, više mi paše Z3 riješenje sa sendvičem od metala i stakla. Ali i to ima svoje minuse, već spomenuta čvrstina i estetika gdje se lako packa staklo. Nema nekog idealnog rješenja osim onog koje čovjek osobno izvidi i proba.

15 godina
RobotTitan kaže...
Deawood kaže...

Upravo tako. Iako, pad sa 10 m visine (ako nije pijesak ili mekana zemlja podloga) sumnjam da bi bilo koji mobitel "preživio" bez izuzetno velikih oštećenja.

Motorola se ne slaze s tim

http://trakt.tv/user/MjezZza
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2016 16:49 (maxy0).
10 godina
neaktivan
alen4430 kaže...

Pozdrav ekipa. Gledam za malo stariju osobu neki smartphone. Budžet je 1200 kuna. Koje mi možete mobitele preporučiti? Dvoumim se između Galaxy Grand Nea Prime i Lumije 640. Svaki savjeti su dobrodošli..Hvala :)

Grand Neo nemoj da si jadan, 1 GB rama i 8 GB internog prostora, give me a break. Pa za te novce mozes naci kineza kakvog hoces da boli glava sa 2/3 GB rama i 32/64 prostora i sta sve ne.

A Lumia je onako solidna za nekog penzica jer on ce ionako samo zvati i slati poruke. Dok ako se radi o nekom 40 godina i malo vise onda mu uzet neki dobar mobitel tipa Meizu ili Xiaomi i slicno, naucit ga da koristi viber i whats app i tih 1200 kuna iskoristiti do maximuma a ne na neke replicirane modele sa osjetnim lagom vec nakon par dana.

15 godina
delta-hawk kaže...
alen4430 kaže...

Grand Neo nemoj da si jadan, 1 GB rama i 8 GB internog prostora, give me a break. Pa za te novce mozes naci kineza kakvog hoces da boli glava sa 2/3 GB rama i 32/64 prostora i sta sve ne.

A Lumia je onako solidna za nekog penzica jer on ce ionako samo zvati i slati poruke. Dok ako se radi o nekom 40 godina i malo vise onda mu uzet neki dobar mobitel tipa Meizu ili Xiaomi i slicno, naucit ga da koristi viber i whats app i tih 1200 kuna iskoristiti do maximuma a ne na neke replicirane modele sa osjetnim lagom vec nakon par dana.

A gledao sam, ali nigdje nisam našao Meizu ili Xiaomi kod nas, da su novi uređaji, a da imaju i ovdje garanciju. Možeš li mi dati neke linkove? Hvala. Slažem se za Grand Neo, najgori mobitel ikad kojeg sam imao priliku koristiti. Pozz :)

EDIT: Za oko mi je zapeo i Asus Zenfone Go (quad core, 2 GB RAM memorije). Što misliš o tome?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2016 19:20 (alen4430).
10 godina
neaktivan

Imas u Hangaru i jos nekim domacim shopovima u ponudi Meizu.

Cini mi se i da je Mobis njihov zastupnik u Hrvatskoj, ali Meizu bi mozda bio malo pretezak za pocetnika.

Xiaomi je odlican, a Asus je taman dobar za pocetnika. Cak bi i neki napredniji manje zahtjevni korisnici mogli biti zadovoljni s njim.

Ako ga mozes dobiti za 1200 kuna moj ti je savjet da ga uzmes

0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

Trebam preporuku rabljenog mobitela za 400-500kn, Android ili WP za poklon sestri. Idealno bi bilo da je dual-sim, tako da mislim da samo Lumie zadovoljavaju taj kriterij. Veličina ekrana 4.7 - 5.0"za surfanje Internetom, telefoniranje i SMS.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Lumia 535 cini mi se zadovoljava

0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
delta-hawk kaže...

Lumia 535 cini mi se zadovoljava

Tako se i meni čini, dual sim i dovoljno velik ekran. 

10 godina
neaktivan

Ali ja osobno nebi Lumiu koristio pa taman da se moram vratiti na Nokiu 3310

0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
delta-hawk kaže...

Ali ja osobno nebi Lumiu koristio pa taman da se moram vratiti na Nokiu 3310

Zašto? Mislim ja osobno koristim iPhone, nebitno, no imao sam i WP telefon i bio sam zadovoljan. Za 500 kn ne mogu uopće niti razmišljati o Android telefonu, tako da za poklon će i Lumia biti dovoljna.

10 godina
neaktivan

Nikad mi nije sjeo dobro, a android nekog kineza mozes naci za 500 kuna.

Ali ko zna ako nije zahtjevan korisnik bit ce njoj dobra Lumia

0 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ta Lumia ce bit i vise nego dobra za poklon, mislim da kinez od 400kn ne more bit nesto posebno dobar naspram Lumiom.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice