ima li šta pametnije
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ima li šta pametnije
ima li šta pametnije
Aj ti svojim poslom...
ima li šta pametnije
S obzirom da je ovo tema za kamere na smartphonu, a Sony je napravio ogroman iskorak naspram prosle godine, mi mozemi o tome raspravljati. Koliko god je istina da svake godine sve dublje propada, ja bi volio da ih jednog dana vidim uz bok ostale konkurencije.. Jer proizvode jako kvalitetan hardver ukomponiran u odlican dizajn.
Da li je netko koristio ili vidio negdje fotke od Nokia 7 plus telefona, može i osmice posto imaju iste kamere.
7 je android one, sviđa mi se cijena i dizajn, međutim sve što sam našao su YouTube recenzije i fotke su u videu
Jučer baš bio u Maksimiru i uspoređivao Iphone 8 i Pixel 2 XL.
Ma onaj Iphone tako dobro pogađa točnost boja da to nisu istine. Koje ti boje vidiš uživo takve su i na slici. Jednostavno nikad boje nisu previše hladne ili tople, boje su realne.
Scene :
Mrak (noćni klub) Pixel bolji. Bolje slika ispadnu.
Dnevne slike u smislu prirode i sl - jednaki, s tim da Iphone prikaže realne boje.
Dnevne slike gdje je objekt na suncu a ti u hladu - Iphone bolje obradi taj bljesak sunca.
U svakom slučaju Iphone ima jedan od najboljih softwarea za obradu slike.
Jučer baš bio u Maksimiru i uspoređivao Iphone 8 i Pixel 2 XL.
Ma onaj Iphone tako dobro pogađa točnost boja da to nisu istine. Koje ti boje vidiš uživo takve su i na slici. Jednostavno nikad boje nisu previše hladne ili tople, boje su realne.
Scene :
Mrak (noćni klub) Pixel bolji. Bolje slika ispadnu.
Dnevne slike u smislu prirode i sl - jednaki, s tim da Iphone prikaže realne boje.
Dnevne slike gdje je objekt na suncu a ti u hladu - Iphone bolje obradi taj bljesak sunca.
U svakom slučaju Iphone ima jedan od najboljih softwarea za obradu slike.
OK, boje su mu ocito OK i to je to...sve ostalo ga Pixel ubija.
Svojim postom si zelio izvuci nesto pozitivno iz iPhonea i nasao si, a da si zelio biti kriticniji mogao si napisati stosta protiv iPhonea...ima materijala uglavnom.
Ne treba usporedjivati prikaz boja na mobitelu, jer displayi su razlicito kalibrirani.
Treba usporediti fotografije na kalibriranom monitoru, i onda vidjeti stvarnu situaciju.
Iz iskustva mogu usporediti 3 najbolje kamere na Nokia telefonima:
Nokia 808
Nokia 1020
Lumia 950 XL
Najostrije fotografije sa najvise detalja daje 1020.
Najvjerniji prikaz boja daje 808.
Najbolji video snima 950 XL.
Sve u svemu, nebi mijenjao 808 za ni jedan novi telefon, sto se tice fotografija.
I dalje je ta Nokia kraljica.
Vratio sam se taman iz Slovenije pa evo jos malo fotki sa Mi Note 3...mariborsko Pohorje, Rogla, Maribor, Olimje...
Skijanje traje još?
Čini mi se presnažan oversharpening kod P20.
Čini mi se presnažan oversharpening kod P20.
Takoder isto vidim. Jedan od ova dva gadno izostrava sto je po meni jako besmisleno na 40MP. Ubiti to mi je besmisleno opcenito na bilo kojem senzoru, a kamoli tek na ovakvom
Dajem na ruku da su sa 10mp jos vise izostrene. Ja da imam P20 Pro slikao bi sa 40mp iskljucivo u RAW-u.
ja koliko vidim po svim tim testovima p20pro izostrava malo previse, nr takoder agresivan.. kao da kopiraju samsung od prije par godina, koji sad sa s9 ne radi vise tako, ima toga jos malo ali 50% manje od s7 kad gledam usporedbe s9 vs s7.. iako mi se svida kad je slika malo ostrija, ali ovo sa p20 je malo previse
Tako je, a to isto kažu ostale recenzije.
Znači treba se stavit na 10mpix i čak pojedinci sumnjaju da je 40mpix marketinški trik.
Skijanje traje još?
Nismo isli zbog skijanja vec vise zbog proljeca u planinama, a kako smo isli i do Rogle tamo smo zatekli snijeg koji nismo ocekivali...bilo ga je barem pola metra jos.
https://forum.xda-developers.com/u11/how-to/pixel-2-camera-vs-htc-u11-camera-google-t3775688
HTC U11 Gcam vs Pixel 2
Rezultat je lagana pobjeda Huaweia P20 PRO.
https://www.gsmarena.com/nokia_lumia_1020_vs_huawei_p20_pro_blind_shootout-review-1745p2.php
Mislim, Lumia 1020 je super kamera, al brate ispizdio kad treba promijenit fokus pa čekaš pola dana da to odradi...
Po meni isto jako dobra kamera pa nekome kome je puno dati 200€ više za Pro, dobar izbor.
https://www.flickr.com/photos/146228843@N02/sets/72157692339477592/
But we're not going to get anything that compares even vaguely well to a half decent camera until we go to larger sensors still, or multi sensor arrays. As I said elsewhere, at least one major smartphone maker is working on a prototype of a phone with a 1" sensor ...
Sad je pitanje koji proizvođač testira 1" senzor na smartfonu; al bi to bila bogme šaka u oko ovima koji su još na 1 2/3" pa i manjim senzorima
Ovo me ne bi čudilo da neko izbaci mob sa 1" kamerom, ogromni korak napred, očito većina neće sjedit skrštenih ruku neg će se bacit na posao, nakon što su vidli Huaweijev model P20pro, kreće utrka u povećanju senzora..
Kolko sam čitao, LG u G7 opet stavlja kameru sa 16mpx, vjerojatno ista ali softverski poboljšanja..
https://forum.xda-developers.com/huawei-p20-pro/help/camera-t3769720/page11
Gledajte fotke, 6P sa Gcam vs P20Pro, razlika je i više neg vidljiva..
Vjerojatno se radi o Samsungu i 1 inch senzoru jer njih je najvise zabolio izlazak P20 PRO.😀
Trenutno se premišljam izmedju P20 Pro i S9
S9 mi nije nešto zbog zaobljenog ekrana i boja na ekranu.
P20 mi ima dosta lošiju prednju kameru i ako sam dobro skužio/vidio stabilizacija kod videa nihe baš dobra.
Radi li stabilizacija samo kod 1080@30?
Plus P20 pegla slike do bola.
Baš mi se ne uzima Samsung ali kao da nema konkurecije po pitanju fotoaparata.
Trenutno se premišljam izmedju P20 Pro i S9
S9 mi nije nešto zbog zaobljenog ekrana i boja na ekranu.
P20 mi ima dosta lošiju prednju kameru i ako sam dobro skužio/vidio stabilizacija kod videa nihe baš dobra.
Radi li stabilizacija samo kod 1080@30?
Plus P20 pegla slike do bola.
Baš mi se ne uzima Samsung ali kao da nema konkurecije po pitanju fotoaparata.
Budi strpljiv i pricekaj da huawei sredi firmware, trenutno kamera nije u punom sjaju al to bi se uskoro moglo promjeniti..
Ja bi cak izabrao prije i obicni P20 u odnosu na S9, a gdje nebi tek P20 PRO.
Nemoš vjerovat da P20 PRO ima bolje slike od Nokie stare 5 godina!