Kamere u smartfonima- Rasprava izdvojena tema

poruka: 6.796
|
čitano: 2.025.429
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: Kamere u smartfonima- Rasprava
ocean77 kaže...
S9 i P20 PRO...pa da si napisao S9+ jos bi malo smisla, ali S9 je konkurencija obicnom P20.
Ja bi cak izabrao prije i obicni P20 u odnosu na S9, a gdje nebi tek P20 PRO.

Koliko S9+ ima bolje slike od S9?

Ako ne pričamo o bokeh i širokokutnoj kameri. Zoom mi ne znači ništa.

Po čemu je P20 bolji od S9? Prvenstveno kamera, a onda i druge stvari.

Edit 12:32: Tek sad sam vidio usporedbu P20 i S9. Stvarno bolja kamera. Ja sam do sada gledao P20Pro.

Već sam ti odgovorio u temi o P20. Meni su slike puno bolje na P20 ali video je bolji na S9. Istina je da je u usporedbi S9+

I ono što je tip rekao da je za point&shoot P20 bolji od P20 Pro

Najviše me iznenadila selfie kamera. Iako kod S9+ je buo uključen beauty mode

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2018 12:37 (CroDexter).
16 godina
protjeran
zvonac kaže...
CroDexter kaže...

Trenutno se premišljam izmedju P20 Pro i S9

S9 mi nije nešto zbog zaobljenog ekrana i boja na ekranu.

P20 mi ima dosta lošiju prednju kameru i ako sam dobro skužio/vidio stabilizacija kod videa nihe baš dobra.

Radi li stabilizacija samo kod 1080@30?

Plus P20 pegla slike do bola.

Baš mi se ne uzima Samsung ali kao da nema konkurecije po pitanju fotoaparata.

Budi strpljiv i pricekaj da huawei sredi firmware, trenutno kamera nije u punom sjaju al to bi  se uskoro moglo promjeniti..

Svjestan sam da je trenutno SW problem ali tko zna kada i koliko dobar će to biti update. Hvale se kamerom, a trenutno ne radi kako treba.

Gledao sam usporedbu selfia. Katastrofa na P20 Pro. Kažem, rado bi uzeo P20.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2018 12:32 (CroDexter).
12 godina
CroDexter kaže...

Svjestan sam da je trenutno SW problem ali tko zna kada i koliko dobar će to biti update. Hvale se kamerom, a trenutno ne radi kako treba.

Gledao sam usporedbu selfia. Katastrofa na P20 Pro. Kažem, rado bi uzeo P20.

Selfie kamera mi je sporedna, koristim ju 1 u 100 slucajeva.

Inace nisam primjetio bilo kakav problem sa kamerom (P20 PRO), sada sam vidio vec hrpetinu primjera (ljudi koji znaju baratati kamerom) i kada se adekvatno koristi na pravim postavkama ta kamera nema konkurencije trenutno...Panasonic CM1 i sl. egzotike ne racunam.

Za obicni P&S i dalje smatram da je Galaxy S9 odlican izbor...vecina ljudi ima niske kriterije i to je super mob.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2018 12:47 (ocean77).
9 godina
protjeran
Pixel 2 je bolji i od samsungovog i od hudinijevog govneta

0 2 hvala 0
11 godina
Kamere u smartfonima- Rasprava

ovo sto sam do sad vidio na p20pro je katastrofa.. valjda ce softverom uspjet nesto napravit.. a ako budu sa updateima po pitanju kamere kao i do sada onda nista od toga, mogu samo jos pokvarit

nego nesto slabo ima mix 2s testiranja i usporedbi.. dxo vise ne racunam kao imalo ozbiljan izvor 

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2018 13:14 (digitall).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Ja neznam o cemu vi pricate. Meni je P20 Pro osim u kameri gori mob od S9+ u svemu. Jednostavno nisam ljubitelj Huawei softvera i automatski otpada. Ikone i UI izgleda kao da je zapeo u 2013god. Kamera mu je najveca prednost i mislim da ce se radi nje i najvise prodavati. 

@Ocean neznam zasto bi neko ko ima visoke kriterije nasao S9 kao los mob? Evo ja imam jako visoke kriterije i S9 mi je bolji nego P20P

A Pixel 2 nije bolji ni od Note 8, bar meni koji sam imao oba

1 0 hvala 0
11 godina
MARKOZD15 kaže...

@Ocean neznam zasto bi neko ko ima visoke kriterije nasao S9 kao los mob? Evo ja imam jako visoke kriterije i S9 mi je bolji nego P20P

pa kao da nisi skuzio do sad, njemu je iskljucivo jedna jedina stvar bitna; crop 200% i trazenje detalja, ostalih 50 parametara slike (ono sto cini cijelu sliku) su mu nebitni.. tako da mu svaki samsung otpada..

ja nisam fan nicega i trenutno sam u lovu na mix 2s, ali moram priznati samungu da ima vjerojatno najbolji auto mod od svih skupa, i da ni jedna slika s njim u bilo kojim uvjetima ne moze ispasti lose za razliku od konkurencije 

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2018 14:14 (digitall).
16 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...

Ja neznam o cemu vi pricate. Meni je P20 Pro osim u kameri gori mob od S9+ u svemu. Jednostavno nisam ljubitelj Huawei softvera i automatski otpada. Ikone i UI izgleda kao da je zapeo u 2013god. Kamera mu je najveca prednost i mislim da ce se radi nje i najvise prodavati. 

A Pixel 2 nije bolji ni od Note 8, bar meni koji sam imao oba

Ikone i UI su ti prepreka? 

12 godina
Bas, stavi Nova launcher i ima ikone kakve zeli ili od Pixela ako brije na Google.

Za Samsung sam komentirao da je super za neku tinejdjericu, babu od 70 godina i sl. profil kupaca gdje iskljucis mozak i opalis fotku...dobit ces najbolji rezultat.
18 godina
Odličan nenamjeran kompliment Samsungu. :)

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
ansha kaže...

Ikone i UI su ti prepreka? 

I sto je tu cudno? Ocu lijep UI, ne zelim dati toliko para za mobitel gdje je sve nedovrseno?

ocean77 kaže...
Bas, stavi Nova launcher i ima ikone kakve zeli ili od Pixela ako brije na Google.

Za Samsung sam komentirao da je super za neku tinejdjericu, babu od 70 godina i sl. profil kupaca gdje iskljucis mozak i opalis fotku...dobit ces najbolji rezultat.

Stavljanje Launchera nece maknuti ruzni UI (postavke i ikone u njima), plus na S9 imas full manual mode pa nije samo dobar za tinejdjerice? Moze ga bilo ko koristit, pa cak i neko zahtjevniji poput tebe i mene

12 godina

I ja hocu lijep mob, a S9 mi to nije, zakrivljen ekran mi je isto deal-breaker jer sam imao vec nekoliko Samsunga sa tim i ne zelim vise...taj detalj mi nije ruzan vec ga ne mogu adekvatno zastititi bez da dodatno ne poruznim mob, dosta mi je vec i mobitela sa sicusnim senzorima kamere jer vec godinama svi tapkaju u mjestu i Huawei je napokon napravio nesto sto svaki istinski ljubitelj fotografije prizeljkuje... jednostavno ne zelim kupiti vise mob sa malim senzorom i podrzavati takvu politiku.
Nadam se da ce Samsung sa S serijom ostvariti losu prodaju i da ce ih trziste kazniti jer ne micu sa mjesta...promjenjiva blenda na tako malom senzoru je vise gimmick dok kada netko odluci ubaciti senzor gotovo 200% veci od konkurencije cini napokon pravu stvar...drago mi je da se dogodio P20 PRO jer nakon njega nema povratka na staro...tko zeli i dalje imati ono sto gledamo vec godinama samo naprijed...mene S9 kao ni iPhone ne privlači nimalo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2018 16:58 (ocean77).
12 godina

https://drive.google.com/file/d/1S0HMtRpi4_dnD3-ONkG1yiaAeG8qNfj6/view?usp=sharing

Jedan primjer koji mi se svidja na P20 PRO je sto je ovo jedan od rijetkih camera mobitela koji ostavlja dojam pravog fotica.

Obilje detalja, nema watercolor efekta, nema preizostravanja...sve je onako kako i ocekujem od veceg senzora.

Bit ce zanimljivo vidjeti kako radi sa alternativnim app, zatim RAW i Lightroom...

Isto tako i nocne, nema zagladjivanja detalja vec ima prirodnu manju koncentraciju šuma (vidi se na plocicama)...

https://drive.google.com/file/d/1uWQBs3uRXtO3yb6eMcpRk2KHza-JXe9H/view?usp=sharing

Therein lies the problem though. While phones like the Galaxy S9 and iPhone X are designed to have no learning curve, there is one to the Huawei P20 Pro camera. If you’re not willing to invest time to truly understand it, it’s not the camera for you. If you are willing to learn how to use it, the results speak for themselves.

The biggest Android competitor to the Hauwei P20 Pro is the Samsung Galaxy S9 Plus, and which you should buy depends mainly upon your preferences. If you want a phone that can take great photos without having to learn too much, the Galaxy S9 Plus is the way to go. If you want a phone to take great pictures in every condition, and you’re willing to put a little time into learning the many settings and options, the Huawei P20 Pro is for you.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2018 17:21 (ocean77).

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
11 godina
ocean77 kaže...

Obilje detalja, nema watercolor efekta, nema preizostravanja..

lol

https://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=76065508&postcount=29

potrudili su se napraviti duplo gori watercolor efekt i preizostavanje u odnosu na stari s7 kada se samsung jos izivljavao na tome..

The biggest Android competitor to the Hauwei P20 Pro is the Samsung Galaxy S9 Plus, and which you should buy depends mainly upon your preferences. If you want a phone that can take great photos without having to learn too much, the Galaxy S9 Plus is the way to go. If you want a phone to take great pictures in every condition, and you’re willing to put a little time into learning the many settings and options, the Huawei P20 Pro is for you.

kako glupo receno.. ispada da samo huawei ima pro mode ili sta? pa ono; treba se malo potruditi, vamo, tamo i to je to..  pa svaki ima pro mode (osim ajfona), da ne povjerujes, i sve te reultate mozes jos poboljsati..

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2018 17:53 (digitall).
13 godina
neaktivan
Ne zaboravimo da je kvaliteta samsunga iz 2013... Kupis novi mobitel i to s9+ ili s8+ platis masno i imas 50-50 da ces morat na servis...
A da ne govorim onda o j ili a seriji... Kojima je općenito kamera šrot žešći u usporedbi s konkurencijom u svim segmentima osim u top segmentu di su jos i ok ali meni pixel i sad huawei lagano unistavaju onu samsungovu reglama kamera potpuno nova...
Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ne zaboravimo da je kvaliteta samsunga iz 2013... Kupis novi mobitel i to s9+ ili s8+ platis masno i imas 50-50 da ces morat na servis...
A da ne govorim onda o j ili a seriji... Kojima je općenito kamera šrot žešći u usporedbi s konkurencijom u svim segmentima osim u top segmentu di su jos i ok ali meni pixel i sad huawei lagano unistavaju onu samsungovu reglama kamera potpuno nova...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Horatio_Hornblower kaže...

Odakle ti te nebuloze? Kao neko ko je rastavljao S8/S8+ i radio u servisu tvrdim da je kvaliteta izrade na S seriji vrhunska i top 3 na trzistu. 

12 godina
digitall kaže...
ocean77 kaže...

lol

potrudili su se napraviti duplo gori watercolor efekt i preizostavanje u odnosu na stari s7 kada se samsung jos izivljavao na tome..

kako glupo receno.. ispada da samo huawei ima pro mode ili sta? pa ono; treba se malo potruditi, vamo, tamo i to je to..  pa svaki ima pro mode (osim ajfona), da ne povjerujes, i sve te reultate mozes jos poboljsati..

Taj link koji si stavio na kojemu je slika sa DxO je i mene pokolebao i popljuvao sam kameru od P20 PRO (imas u ranijim postovima)...iskreno ne znam kako su dobili takvu ocajnu kvalitetu koju su jos nagradili sa prvim mjestom.

Srecom pocelo se pojavljivati sve vise i vise uzoraka i moj post se referira na to...potpuno sam promjenio misljenje jer sam vidio na vise mjesta uzorke koji su susta suprotnost ovome.

Godinama svi "svrsavaju" na Lumiu 1020 i sada dodje mobitel koji ponudi slicnu velicinu senzora koji jos i potuce Lumiu 1020 na blind testu, a mnogi se ovdje pozivaju bas na te blind testove kao mjerodavne i sada opet ne valja kamera na P20 PRO.

Ja sam vise "tehnicki" tip osobe i vidim ono sto mnoge i ne zanima i meni je P20 PRO nakon duze vremena napokon jedan mob koji mi je privukao paznju u moru dosadnih Galaxy-a, iPhonea koji su godinama reciklirali jedno te isto...

12 godina
MARKOZD15 kaže...
Horatio_Hornblower kaže...

Odakle ti te nebuloze? Kao neko ko je rastavljao S8/S8+ i radio u servisu tvrdim da je kvaliteta izrade na S seriji vrhunska i top 3 na trzistu. 

Vidis, meni je osnovni problem sa S8+ bila upravo kvaliteta materijala i zato sam ga prodao.

Mobitel mi se poceo grebati, a ja nisam nalazio nacin kako da to sprijecim...nasao sam kaljeno staklo koje je naizgled dobro sjelo, ali nakon 2 tjedna se pocela prasina podvlaciti pa je to grozno izgledalo...probao jos jedan koji je uzasno sjedao, stavio klasicni screen protector koji je jos gore izgledao...na kraju skinuo i za mjesec dana ekran pun mikro ogrebotinica...skinem Spigen masku kada vidim tragove na okviru (metalni sredisnji okvir)...isti dan je bio na njuskalu dok ga nisam totalno ruinirao da ga ne mogu prodati za OK cijenu...katastrofa od kvalitete.

Vidim da se ljudi zale i za Note 8 da je ista stvar.

15 godina
odjavljen

Meni je to tako na svakom mobitelu kojeg sam u zadnje vrijeme imao, iP8+, Mi Note 3, S7E itd. Jednostavno se previse grebu, mislim da je to novije staklo u pitanju. Jedini problem kod S8 je recimo sto nemozes adekvatnu zastitu nabaviti jer je prezakrivljen, dok se ovi ostali jednako grebu ali bar mozes dobru zastitu nabaviti

0 0 hvala 0
12 godina
MARKOZD15 kaže...

Meni je to tako na svakom mobitelu kojeg sam u zadnje vrijeme imao, iP8+, Mi Note 3, S7E itd. Jednostavno se previse grebu, mislim da je to novije staklo u pitanju. Jedini problem kod S8 je recimo sto nemozes adekvatnu zastitu nabaviti jer je prezakrivljen, dok se ovi ostali jednako grebu ali bar mozes dobru zastitu nabaviti

Moje iskustvo nije takvo.

Galaxy S7 koji sam imao 6 mjeseci niti jedan trag koristenja, a koristen je na identican nacin...nisam na ekran nista stavljao, samo sam imao Spigen masku.

Zenin S7 preko godinu dana isto nista, Mi Note 3 takodjer i samo S8+ iznimka...vidim po netu i Note 8 ista stvar...

11 godina
ocean77 kaže...
digitall kaže...
ocean77 kaže...

lol

Taj link koji si stavio na kojemu je slika sa DxO je i mene pokolebao i popljuvao sam kameru od P20 PRO (imas u ranijim postovima)...iskreno ne znam kako su dobili takvu ocajnu kvalitetu koju su jos nagradili sa prvim mjestom.

Srecom pocelo se pojavljivati sve vise i vise uzoraka i moj post se referira na to...potpuno sam promjenio misljenje jer sam vidio na vise mjesta uzorke koji su susta suprotnost ovome.

Godinama svi "svrsavaju" na Lumiu 1020 i sada dodje mobitel koji ponudi slicnu velicinu senzora koji jos i potuce Lumiu 1020 na blind testu, a mnogi se ovdje pozivaju bas na te blind testove kao mjerodavne i sada opet ne valja kamera na P20 PRO.

Ja sam vise "tehnicki" tip osobe i vidim ono sto mnoge i ne zanima i meni je P20 PRO nakon duze vremena napokon jedan mob koji mi je privukao paznju u moru dosadnih Galaxy-a, iPhonea koji su godinama reciklirali jedno te isto...

ja sto vise po netu gledam primjera i usporedbi to vidim sve vise razlicitih rezultata, sto je valjda prvi mob do sada sa tako ocito razlicitim rezultatima i to mi odmah baca sumnju na sve.. 

da je u meduvremenu izdan neki update koji se odnosi na kameru i koji radi toliku razliku svi bi ga spomenuli - ne spominje ga nitko,

da postoji vise razlicitih modela sa razlicitim hardverom/softverom za razlicita trzista vec bi se saznalo sve i izmjerile sve razlike do zadnjeg detalja - ne spominje nitko..

razmisljajuci nekom logikom moze se doci do toga taj njihov "ai" nekad sjebe da ispadne losije od nokie 3310, a nekad odradi vrhunski.. na takve stvari se ne zelim oslanjati, to mora raditi uvijek i svugdje, ne mora bas svaki put vrhunski, ali barem da bude dobro, a ne tako lose..

jer kosta toliko koliko kosta..

osobno cu moci dati neko svoje misljenje jedino kad ga budem imao neko vrijeme (par tisuca slika u svim uvjetima), ali ce se to tesko dogoditi zbog moje mrznje prema rupama u ekranu..

a postoji jos jedna stvar - mozda postoje razlike u hardveru koje su presutili kao sto su bile sa mate9 i p10 i ufs memorijama - lutrija cista.. u specifikacijama pise najbrza, a ako imas srece dobijes ju..

12 godina

40MP fotka sa Huawei P20 PRO:

https://flic.kr/p/22X4yDu

Super korisno na dnevnom svjetlu tko zeli ogromnu kolicinu detalja.

Tko zeli uzeti stvari u svoje ruke moze koristiti i 40 MP DNG pa izvuci jos vise.

Nocne fotke kada se koristi 10 MP izgledaju isto odlicno:

https://flic.kr/p/25D8D9j

Jedan portret sa monokromatskom kamerom na P20 PRO:

https://flic.kr/p/22X4dGq

1 0 hvala 0
11 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Decko je zapravo Samsung fan pa ga razumijem.

11 godina
ocean77 kaže...

Decko je zapravo Samsung fan pa ga razumijem.

sto ne umanjuje cinjenice da dobija razno razne rezultate s njim :)

kao i ostali "ne recezenti"

12 godina
Tko zna izvuci ce iz P20 PRO ono sto iz S9 nece nikada...nije P20 za svakoga.

0 0 hvala 0
11 godina
ocean77 kaže...
Tko zna izvuci ce iz P20 PRO ono sto iz S9 nece nikada...nije P20 za svakoga.

mozda. vjerojatno.

ja bi to izjavio tek kada bi probao oba u pro modu u istim uvjetima (raw).

ne navijam uopce za s9, samo sam realan, jer su puno puta do sada te raznorazne brojke na papiru pokazale nesto drugo u stvarnosti...

a ako se sadasnja ekipa bori sa pixel2 kao sto vidimo, pixel3 ce ih pomesti za koji mjesec..

13 godina
neaktivan
Kad ti jedan kolega serviser za samsunga rece da je kvalitetan... Preko 90% mob na servisu su samsunzi i to je totalno porazavajuca statistika jer ima miljarda ljudi i huawei htc sony ali nijedan brend nije gori nego samsung...
J serija je uzas a je blagi uzas a s je na sto naletis...
Moj PC  
0 2 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice