Kamere u smartfonima- Rasprava izdvojena tema

poruka: 6.796
|
čitano: 2.025.282
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Kamere u smartfonima- Rasprava
ocean77 kaže...

Decko je zapravo Samsung fan pa ga razumijem.

Nema on ni jedan od navedenih mobova. Toliko je nepismen da je opce cudo kaj zna napraviti acc na forumu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2018 23:23 (TTTT).
8 godina
Horatio_Hornblower kaže...
Kad ti jedan kolega serviser za samsunga rece da je kvalitetan... Preko 90% mob na servisu su samsunzi i to je totalno porazavajuca statistika jer ima miljarda ljudi i huawei htc sony ali nijedan brend nije gori nego samsung...
J serija je uzas a je blagi uzas a s je na sto naletis...

Kakve to veze ima sa ovom temom? Većina ljudi zna da je Samsung u tome segmentu izrazito lošiji od ostalih nakon S7 serije. Ne moraš to ponavljati non stop.

Pričamo o kamerama u mobitelima.

15 godina
odjavljen
Horatio_Hornblower kaže...
Kad ti jedan kolega serviser za samsunga rece da je kvalitetan... Preko 90% mob na servisu su samsunzi i to je totalno porazavajuca statistika jer ima miljarda ljudi i huawei htc sony ali nijedan brend nije gori nego samsung...
J serija je uzas a je blagi uzas a s je na sto naletis...

Dok ne dokazes prekini pricati gluposti molim te. Smorio si sa hejtanjem Samsunga

16 godina
neaktivan
Kamere u smartfonima- Rasprava

1. Koji mobitel ima bolju kameru Huawei P20 (ne pro) ili LG V30?

2. Koji je od ova dva mobitela po vašem mišljenju sveukupno bolji?

0 0 hvala 0
15 godina
P20 slike, V30 video. S tim da V30 ima zanimljivu wide kameru.
Dao bi općenito malu prednost V30 zbog OLED ekrana bez notcha, 3.5mm jacka (i to kakav), bežićno punjenje
Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina
summus kaže...

V30 ima samo bolji video odnosno zvuk u videu, fotić nije na razini ostalih flagšipa, mada ima najmanji senzor od većine, kolko tolko je LG uspio sredit fotić kroz softver, pa krajnji rezultat i nije tolko loši..

A dok bi uspoređivali fotić na P20Pro i V30, Huawei je bolji čak i sa "beta" softverom..

12 godina

Huawei P20 PRO vs Galaxy S9+...Huawei je 40MP fotka crop, a Galaxy S9+ je standardnih 12MP.

Ocekivano vise detalja je na crop-u kod Huaweia.

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
da li su ovo posljednji trzaji diva

Sony Xperia XZ2 Premium ima vrhunske low light kamere
https://preporucamo.com/sony-xperia-xz2-premium-ima-vrhunske-low-light-kamere/2018/04/16/

0 0 hvala 0
15 godina
ocean77 kaže...

Huawei P20 PRO vs Galaxy S9+...Huawei je 40MP fotka crop, a Galaxy S9+ je standardnih 12MP.

Daj mi neki dobar razlog zašto bi netko slikao u 40mpx?

16 godina
protjeran
zuper kaže...
ocean77 kaže...

Lol, pa dao ti je razlog. 12MP nije dovoljno, u dnevnim uvjetima fali rezolucije definitivno...

12 godina
zuper kaže...
ocean77 kaže...

Evo recimo zbog ovako neceg...ovo je moja fotka od prije tjedan dana sa mariborskog Pohorja u Sloveniji.

https://flic.kr/p/23eAb1q

Za landscape po danu bi volio imati fotke sa sto vise detalja.

Za street photography sa nekim gradjevinama u daljini isto.

Ne gledamo fotke svi na isti nacin...ja recimo cesto svoje fotke sa raznih putovanja gledam i detaljnije na velikom IPS monitoru, a ne samo 1:1 ili ekranu mobitela.

15 godina
Osim ako na drveću ne tražiš specifičnu grančicu, ne vidim razlog.
Zapravo jedini razlog je ako imaš 5K iMac.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Zašto neki ljudi zele imati sto bolju grafičku karticu...meni ne pada napamet da odem na temu o grafičkim karticama i tamo nekome pisem sta ce mu Nvidia 1060 kada je dobra i 970.
16 godina
neaktivan
ocean77 kaže...

video na 1:56

ne znam čemu takav hype u vezi tog mobitela. Ili je to ono kada mali dostigne velikog pa se malog još gura sa nadom da prestigne velikog. 

Bosančero kaže...
da li su ovo posljednji trzaji diva

Sony Xperia XZ2 Premium ima vrhunske low light kamere
https://preporucamo.com/sony-xperia-xz2-premium-ima-vrhunske-low-light-kamere/2018/04/16/

dok jerry otvori mobitel što unutra skrivaju da je tako debeli možda kojeg kineza jer prema specifikacijama ne vidim, a zadnja strana zaobljeni je bilo fora prije par godina pa natrag. 

Zanimljivo da i dosta komentara pljuvanje po 16:9 dok je bilo isto pljuvanje na dildo omjer ekrana, ali se valjda islapilo iz glave pa se okrenulo pljuvanje 

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2018 20:47 (Jim Carrey).
11 godina
ocean77 kaže...

ocekivano naravno, ali ocekivano 2-3 puta vise detalja, a ne 5% vise.. s tim da je s9 bolje odradio sjene, svjetlije su i vidljivije je vise u njima, i ima vise detalja desno na stupu :) ako cemo bit picajzle

Jim Carrey kaže...

video na 1:56

ne znam čemu takav hype u vezi tog mobitela. Ili je to ono kada mali dostigne velikog pa se malog još gura sa nadom da prestigne velikog. 

pixel2 ga pomeo naravno.. sta ce tek pixel 3 napravit..

tu je u videu bas jedna zanimljiva stvar koju kolega ocean gleda i po cemu prosuduje neku kameru, na 4:11 usporedba slike sa 40mpx i 12mpx, ocekuje se ono - drasticna razlika jel tako.. kao ono rezultat je pobjednicki za kolegu oceana jer se na onom slonu vide fino slova i detaljnije je, ali je slika opcenito losija od pixelove.. pixel cak ima vise detalja na ogradi, bolje sjene, nebo, i nema te neke cudne crvene krosnje drveca kao p20pro.. tako da bi on tu sliku proglasio boljom, dok bi je svi ostali proglasili losijom.

ove slike prije te su na p20 losije valjda od svih konkurenata u klasi..

puno vise sam ocekivao od tog moba, puno, puno vise..

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2018 21:54 (digitall).
15 godina
odjavljen
ocean77 kaže...

Vidi se razlika u sitnim detaljima i teksturama, velicina senzora je ucinila svoje

zuper kaže...

Ja da imam P20P, slikao bi u 40MP, mozda jedino ne po mraku. Zasto? Zato sto ce ti na recimo 2k monitoru sigurno bolje izgledati  12MP slika nego 5MP slika, pa tako ce ti i 40MP slika bolje izgledati od 12MP. Mozes si i cropati i frameati kako god ti pase, bas zato jer imas prostora za rad, puno vise nego na 12MP senzoru. 

Ja da imam P20P iskljucivo bi slikao u RAW formatu u 40MP po danu

15 godina
odjavljen

https://m.gsmarena.com/sony_xperia_xz2_premium_dual_cameras_4k_hdr_screen-news-30550.php

Sony izbacio novu Xperiu XZ2 Premium. Sto kazete na kamera setup?

EDIT: Isprike, vidim da ima vec

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2018 22:30 (MARKOZD15).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...

Ja da imam P20P iskljucivo bi slikao u RAW formatu u 40MP po danu

Mene isto zanima RAW za kasnije kada ću imati vremena uredjivati fotke ali sada mi je bitno da mogu poslati slike.

može li se trenutno RAW na lagani način podjeliti/poslati putem Google Photos ili drugog servisa?

I mogu li s moba poslati RAW kroz app, a da se konvertira automatski u jpeg?

8 godina

nije mi jasno, zasto svi ovi telefoni sa SD845 navode 2160@30FPS, pa sta nije jedan od novih obiljezja SD845 4K@60FPS?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
3dfx kaže...

nije mi jasno, zasto svi ovi telefoni sa SD845 navode 2160@30FPS, pa sta nije jedan od novih obiljezja SD845 4K@60FPS?

zato sto drugi dio posla obavlja sam senzor. ako on nema tu sposobnost onda mu daba bilo kakav isp

12 godina
neaktivan

Sonyjev sigurno ima ali mislim da je problem zagrijavanje i/ili ruljanje baterije di bi nakon 5 minuta tog uratka telefon izgubio xyz postotaka baterija. Sjetimo se samo kako su i prvi mobovi sa 4K snimanjem imali ograničenja na mislim 5 minuta snimanja samo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kakve vama općenito izgledaju fotke fotkane sa 18:9, 18,5:9 ekranima na 16:9 monitoru ili telki?

0 0 hvala 0
11 godina

https://www.flickr.com/photos/140956409@N04/sets/72157693133473691/with/26154759277/

s7e usporedba stock kamere i gcam

ss su stock, px su gcam

taj sad vec stari mob ima potencijal da se bori s danasnjom ekipom

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Oldy kaže...
Kakve vama općenito izgledaju fotke fotkane sa 18:9, 18,5:9 ekranima na 16:9 monitoru ili telki?

fotkam u 4:3, bez obzira kakav mi je ekran na mobitelu, jer su na tim postavka mi fotke najvece rezolucije

12 godina

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
4:3 je malo starinski format za one kockaste telke. A ovaj 18:9, 18,5:9 mi se nikako ne poklapa sa 16:9.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Oldy kaže...
4:3 je malo starinski format za one kockaste telke. A ovaj 18:9, 18,5:9 mi se nikako ne poklapa sa 16:9.

Meni osobno 4:3 najbolje izgleda. 16:9 mi izgleda nekako rastegnuto. A ovaj novi format necu ni komentirati

8 godina
Oldy kaže...

4:3 daje navise megapixela i fotke su jednostavno, bolje, ostrije itd

uostalom, uvijek mozes 4:3 "cropat" na 16:9

16:9 koristim za video, ali za fotkanje iskljucivo 4:3, jer je format jednostavno bolji i omogucuje vise opcija kod obrade ili pregleda

16:9 kada zarotiras za 90 stupnjeva, ne mozes nista s time raditi 

naravno, ako na kameri 16:9 daje najvecu rezoluciji onda cu koristiti nju, medutim do do sada nisam vidio na niti jednom telefonu koji sam imao

s druge strane, ako ti je lakse zbog gledanja fotki na uredajima sa 16:9, onda naravno, go for it ako ti to olaksava zivot, nece na TV-u biti nikakve razlike

11 godina

https://www.phonearena.com/news/huawei-p20-pro-apple-iphone-x-google-pixel-2-xl-samsung-galaxy-s9-plus-low-light-night-camera-comparison_id104179

u dosta slika cak i s9+ po kojem se pljuje ima vise detalja nego p20pro koji je navodno superduper ultra mega lowlight kralj... lol

neke slike sa p20pro su tako lose da je to uzas, ne da su vodene boje, nego vodene boje u ulju na masnom platnu pod vodom

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.4.2018 8:45 (digitall).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zvonac kaže...
summus kaže...

V30 ima samo bolji video odnosno zvuk u videu, fotić nije na razini ostalih flagšipa, mada ima najmanji senzor od većine, kolko tolko je LG uspio sredit fotić kroz softver, pa krajnji rezultat i nije tolko loši..

A dok bi uspoređivali fotić na P20Pro i V30, Huawei je bolji čak i sa "beta" softverom..

Treba napomenuti ako neko voli slow motion da ce mu tu v30 dati znatno lošije iskustvo nego npr jedan sony tog ranga. Ne znam kako to ima izvedeno na huawei mobu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice