Kamere u smartfonima- Rasprava izdvojena tema

poruka: 6.796
|
čitano: 2.025.917
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Kamere u smartfonima- Rasprava
Bosančero kaže...
zna li neko sto mi štuca video snimanje na htc 10
nevjerovatno ali sam totalno razočaran video uratkom i losiji je pazi sad, od Lenova z2 !! koji daje realan snimak približan onome što ljudsko oko vidi, a o nekom štucanju, laganom zastajkivanju i zamrzavanju kao na htcu ni riječi

Imao sam pola godine HTC 10 i video je bio naprosto fantastican...nikakva trzanja, drop frame-ova, artifakata, moire-a i sl.

15 godina
odjavljen
Kamere u smartfonima- Rasprava

Takoder imao HTC 10, cijeli dozivljaj kamere mi je bio odlican, fotke i video. Samo je bila spora za bilo sto u pokretu slikati

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
ne znam onda šta je problem kod mene, a ja zbog OISa i kvalitetnije kamere očekivao da to bude daleko bolje od z2

zna li neko kolika bi mogla biti rezolucija videa ljudskog oka kad bi tehnički bilo moguće, kao u SF filmovima, na neki način ugradit čip u mozak koji bi mogao da snimi video ljudskog oka
a mislim da je orlovo oko još jače

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
P20 PRO VS GALAXY S9+ TEST KAMERA! KAKO SE NOSE TEŠKAŠI?
https://www.balkangadgets.com/p20-pro-vs-galaxy-s9-test-kamera/

0 0 hvala 0
18 godina

https://photos.app.goo.gl/qU1EUEeVoPd12WUj2

Ovaj mi se mob poceo svidjat, najvise radi kamere, alternativu za sad ne vidim, jedino di kiksa je video, ois je los.

Navodno ce prvi update rijesit neke stvari..

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Znači postupak sličan kao nekad kod Lumija. Senzor snimi u full rezoluciji, dok post processing spaja 4 pixela u jedan dajući jasnu 10mpx fotku. A u low light obavezno Night mode uključiti
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

tko zeli da mu na s7 fotke budu bolje nego na s8 i s9 nek si instalira zadnju betu gcam 8.3

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Postavke koristis defaultne, kao na xda?
11 godina

manje vise da, malo se nekad poigram s nekim postavkama i moze se dobit jos bolji rezultat, ali onda zna biti i rusenja i svasta..

na defaultu kako je autor postavio radi za sada bez problema, samo sam stavio slow shutter x2 koji do sada nije bio u opcijama u 8.2 ver

nije naravno savrseno, nekad ce stock kamera dati sliku boljeg kontrasta ili dinamickog raspona, ili svjetliju, ali je sad vec u vecini slucajeva gcam bolja

cak i portret je odlican

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.4.2018 11:45 (digitall).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
digitall kaže...

tko zeli da mu na s7 fotke budu bolje nego na s8 i s9 nek si instalira zadnju betu gcam 8.3

Mozes mi dati direktan link za download? Hvala ti

Sretan Uskrs svima!

11 godina
MARKOZD15 kaže...
digitall kaže...

Mozes mi dati direktan link za download? Hvala ti

Sretan Uskrs svima!

https://drive.google.com/file/d/1Mw2HL_cHr-fCOSwaIOEgUNhHHrw4f6As/view?usp=sharing

10 godina
neaktivan

Jako dobro, nekakav update i moze to bolje..

0 0 hvala 0
12 godina
Probao sam ju sada na zeninom S7, a u par minuta koristenja srusila se nekoliko puta...sporo radi, portret mode šteka...praktički neupotrebljiva.
Ono malo sto sam uspio uslikati zaista slike jesu bolje sa vise detalja, ali app je nepouzdana.

0 0 hvala 0
11 godina
ocean77 kaže...
Probao sam ju sada na zeninom S7, a u par minuta koristenja srusila se nekoliko puta...sporo radi, portret mode šteka...praktički neupotrebljiva.
Ono malo sto sam uspio uslikati zaista slike jesu bolje sa vise detalja, ali app je nepouzdana.

tako mi je bilo do prije par vezija, sad radi bez greske vec nekoliko stotina slika. postavi onako kako autor kaze, nesto tipa obrisi data, udi u app, pa opet obrisi pa je ugasi na silu.. tako nesto.  ne znam napamet pogledaj na xda s7 temi

11 godina
odjavljen
Meni radi bez problema. Evo jučer okinuo nekoliko slika na koncertu i nijednom se nije srušila app.
10 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina

41MP sa veličinom 1,4 mikrona? To bi bio ogroman senzor, mnogo veći od P20 Pro. Sumnjam da je tako...

EDIT: i odmah nakon posta mi sine u glavu da je 1. april...

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.4.2018 22:13 (zuper).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
malo je 3 kamere da nareda...
ništa bez jeno šest, sedam... i to sa grbama kao u Ajfoneta

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

To ti je sve pussy smoke. Najbolje ti je skinuti freedcam, slikati u rawu i poslije editati u lightroomu

12 godina

Svaka ti dala Deutsch...zašto ja ne znam za ovu app. 🙂
Stavio sam ju na Mi Note 3 i kamera radi upravo onako kako prizeljkujem.
Pregrst detalja i bez noise reduction...perfektno.

Sto se tice Gcam na S7 radi sada OK i isto je puno bolja od default kamere.
Portrait mode radi odlicno.

Na zalost radi samo na ljudima dok na Mi Note 3 radi na bilo cemu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2018 11:31 (ocean77).

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Samo mislim da je dosta bitno da je cam 2 api ukljucen, npr snapdragon kamera ima jako dobru elektronicku stabilizaciju videa :)

18 godina
Što mislite o backupu na Google fotografije? Neograničen prostor u visokoj kvaliteti vs originalna veličina?

0 0 hvala 0
12 godina
Ja koristim neograničenu kolicinu i nisam primjetio oku vidljivu razliku u odnosu na original velicinu.

0 0 hvala 0
18 godina
I ja isto koristim besplatnu opciju iako godišnje imam pretplatu na 100GB. Video zapisi potroše puno ako se odabere opcija da se zadrži original. Pogotovo 4K. Bilo bi super da naprave opciju da se fotografije zadrže u originalu a video komprimira.

0 0 hvala 0
12 godina

Evo Deutch jedna fotka sa Xiaomi Mi Note 3 i FreeDCam...namjerno sam fotkao da se vidi i dio neba jer se na njemu vidi da je fotka bez pretjeranog post processing-a...gotovo da ga i nema.

https://flic.kr/p/HAZ76u

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

bas me zanima kakve ce nocne bit, nisam ni ja u zadnje vrijeme koristio freedcam, ali mislim da se bas po noci vidi razlika 

11 godina
Deutsch kaže...

To ti je sve pussy smoke. Najbolje ti je skinuti freedcam, slikati u rawu i poslije editati u lightroomu

a koja je razlika izmedu slikanja u raw s tom aplikacijom (ili bilo kojom drugom), i sa default aplikacijom za kameru u rawu?

nije li raw neobradeni skup podataka sa senzora? sto dovodi do zakljucka da ce iskljucivo i jedino default aplikacija imati najbolji pristup senzoru zbog drivera.. tj. dati najbolji raw.. osim mozda ako ta aplikacija ima neke opcije koje defaultna nema..

18 godina
Nedavno sam prešao sa S8 na iPhone 8 plus tako da su dojmovi još uvijek svježi za određene usporedbe. Oduševljen sam s portrait načinom. Ok, to i nije neka usporedba ali tu sam 'dobio' dosta s prelaskom. Video je puno uglađeniji, prirodniji... Ok, zvuk je vjerojatno na strani Samsunga ali ukupni dojam je da je video bolji kod iPhone. Što se slika tiče, ovisi o situaciji. Moram se naviknuti na više šuma u low light uvjetima na iPhone. Inače mi se više sviđa prikaz boja na iPhone. Selfie je lošiji nego na S8. Inače, reakcije ljudi su dosta pozitivne kad dijelim slike s iPhone. Placebo možda, ali kao da radim bolje fotografije s iPhone. Inače sam prosječan fotograf u najboljem slučaju. :)

0 0 hvala 0
12 godina
Sil kaže...
Nedavno sam prešao sa S8 na iPhone 8 plus tako da su dojmovi još uvijek svježi za određene usporedbe. Oduševljen sam s portrait načinom. Ok, to i nije neka usporedba ali tu sam 'dobio' dosta s prelaskom. Video je puno uglađeniji, prirodniji... Ok, zvuk je vjerojatno na strani Samsunga ali ukupni dojam je da je video bolji kod iPhone. Što se slika tiče, ovisi o situaciji. Moram se naviknuti na više šuma u low light uvjetima na iPhone. Inače mi se više sviđa prikaz boja na iPhone. Selfie je lošiji nego na S8. Inače, reakcije ljudi su dosta pozitivne kad dijelim slike s iPhone. Placebo možda, ali kao da radim bolje fotografije s iPhone. Inače sam prosječan fotograf u najboljem slučaju. :)

Sve je to OK, ali kada uzmem iPhone 8+ i vidim one bezele imam dojam da je mob iz muzeja suvremene umjetnosti.

Pogotovo muzejski izgleda naspram modernog moba kakav je Galaxy S8.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice