Posto Desire HD-a imam vec 4 mjseca, odlucio sam napraviti mali review koji ce nadam se pomoci nekome da se odluci na kupovinu istoga.
Naziv uredjaja : HTC Desire HD
Tehnicki podatci :
- Android v2.2(Froyo), v2.3(Gingerbread), sljedeca nadogradnja na v4.x
Ekran :
- Ekran ima velicinu od 4,3 incha te razlucivost od 480x800 pixela
- Kapacitativni touchscreen
- Multi-touch
- Proximity senzori – Senzori koji iskljucuju ekran prilikom razgovora
- Accelerometri – Automatska rotacija ekrana, ovisno o tome kako okrenete mobitel
CPU :
- Scorpion 1GHz
- Mogucnost O.C-a do 1.53GHz
GPU :
- Adreno 205
Memorija :
- 768MB RAM
- 1,5GB unutanje memorije
- Moguce prosirenje putem MicroSD memorijske kartice do 32GB, 8GB dolazi uz uredjaj
Kamera :
- 8 megapiksela sa autofocusom te duplim LED blicem, rezolucije 3264x2448 pixela
- Geo-tagging, prepoznavanje lica
- Snimanje video klipova u 720p rezoluciji
Baterija :
- Li-lon 1230 mAh
Konektori :
- 3,5mm audio jack - Dolby Mobile and SRS sound
- Micro USB
Ostalo :
- 3G
- Bluetooth
- WiFi
- Wifi Hotspot
- GPRS
Moje misljenje :
HTC-a posjedujem vec skoro 4 mjeseca i apsolutno sam zadovoljan u svakom pogledu. Kada sam ga prvi put otvorio, dojam je bio doslovno „Woow“. U kutiji dobijete standardno USB kabel, punjac, slusalice, uputstva i naravno sam uredjaj. Sve je to spakirano u malu kutijicu. Na njemu imam silikonsku foliju koja ga stiti od ostecenja, te zastitnu foliju na ekranu. Znaci za trosak od svega 80kn zastitio sam ga od svih ostecenja i kada ga budem prodavao skinem sve sa njega i biti ce u tvornickom stanju. Idemo dalje, ima jako velik ekran, pogodan cak i za gledanje filmova na putovanjima. Pogoni ga Android 2.3 Gingerbread OS, te ima jako veliku podrusku za aplikacije i HD igre tipa Brothers in Arms, Assasins Creed, PES, Need for Speed, Hero of Sparta, Splitner Cell itd., naravno kao i svi Androidi. Jako je brz zahvaljujuci pristojnoj kolicini rama, gledanje videa u FullHD-u takodjer ide tecno, nekada na sekundu zastane i ide dalje. Kamera mu je najveci adut po meni, ona je 'pak jedan od razloga zbog kojeg sam ga ja osobno uzeo. I slike i video isječci su jako dobri. Makro je po meni jako dobar. Mnogo je mogucnosti za podesavanje slike u vidu „ostrine, kontrasta, zasicenosti te ekspozicije“. Tu je naravno moguce i biranje prizora kao „portret, pejzaz, akcija, noc itd.“ Nocno slikanje je jako dobro, blic je dosta jak. Jos bi bolje bilo da umjesto u 720p rezoluciji snima u 1080p poput Galaxy-a S2, al' dobro. Najveca zamjerka za ovaj mobitel po meni je trajanje baterije iako nista cudno, jer Androidi opcenito nisu bas bajni po tom pitanju. Meni traje maximalno jedan i pol' dan. Ali znaci aktivnog koristenja 4 do 5 sati. Surfanje mobilnim internetom ili putem WiFi mreza u kaficima, slusanje glazbe, igranje igara, slikanje, razgovaranje minimalno 1h te SMS-anje itd. .
Moja ocjena :
8.5/10
Review je znaci jos u razvoju. Veceras ili sutra stizu original slike uredjaja, te ako bude vremena test kamere. Znaci slikanje i snimanje po danu i po mraku. Test Macro-a itd.
Ako sam nesto pogresno naveo ili napisao, ako bih mogao jos sto dodati samo recite. Znaci sve primjedbe i prijedlozi su dobrodosli.