HTC Desire HD [Review by Gman]

poruka: 9
|
čitano: 1.591
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Posto Desire HD-a imam vec 4 mjseca, odlucio sam napraviti mali review koji ce nadam se pomoci nekome da se odluci na kupovinu istoga. 

Naziv uredjaja : HTC Desire HD

Tehnicki podatci :

OS

- Android v2.2(Froyo), v2.3(Gingerbread), sljedeca nadogradnja na v4.x

Ekran

- Ekran ima velicinu od 4,3 incha te razlucivost od 480x800 pixela

- Kapacitativni touchscreen

- Multi-touch

- Proximity senzori – Senzori koji iskljucuju ekran prilikom razgovora

- Accelerometri – Automatska rotacija ekrana, ovisno o tome kako okrenete mobitel

CPU :    

- Scorpion 1GHz 

- Mogucnost O.C-a do 1.53GHz

GPU

- Adreno 205

Memorija :

- 768MB RAM

- 1,5GB unutanje memorije

- Moguce prosirenje putem MicroSD memorijske kartice do 32GB, 8GB dolazi uz uredjaj

Kamera

- 8 megapiksela sa autofocusom te duplim LED blicem, rezolucije 3264x2448 pixela

- Geo-tagging, prepoznavanje lica

- Snimanje video klipova u 720p rezoluciji

Baterija :

- Li-lon 1230 mAh

Konektori

- 3,5mm audio jack - Dolby Mobile and SRS sound

- Micro USB

Ostalo :

- 3G

- Bluetooth

- WiFi

- Wifi Hotspot

- GPRS

Moje misljenje :

HTC-a posjedujem vec skoro 4 mjeseca i apsolutno sam zadovoljan u svakom pogledu. Kada sam ga prvi put otvorio, dojam je bio doslovno „Woow“. U kutiji dobijete standardno USB kabel, punjac, slusalice, uputstva i naravno sam uredjaj. Sve je to spakirano u malu kutijicu. Na njemu imam silikonsku foliju koja ga stiti od ostecenja, te zastitnu foliju na ekranu. Znaci za trosak od svega 80kn zastitio sam ga od svih ostecenja i kada ga budem prodavao skinem sve sa njega i biti ce u tvornickom stanju. Idemo dalje, ima jako velik ekran, pogodan cak i za gledanje filmova na putovanjima. Pogoni ga Android 2.3 Gingerbread OS, te ima jako veliku podrusku za aplikacije i HD igre tipa Brothers in Arms, Assasins Creed, PES, Need for Speed, Hero of Sparta, Splitner Cell itd., naravno kao i svi Androidi. Jako je brz zahvaljujuci pristojnoj kolicini rama, gledanje videa u FullHD-u takodjer ide tecno, nekada na sekundu zastane i ide dalje. Kamera mu je najveci adut po meni, ona je 'pak jedan od razloga zbog kojeg sam ga ja osobno uzeo. I slike i video isječci su jako dobri. Makro je po meni jako dobar. Mnogo je mogucnosti za podesavanje slike u vidu „ostrine, kontrasta, zasicenosti te ekspozicije“. Tu je naravno moguce i biranje prizora kao „portret, pejzaz, akcija, noc itd.“ Nocno slikanje je jako dobro, blic je dosta jak. Jos bi bolje bilo da umjesto u 720p rezoluciji snima u 1080p poput Galaxy-a S2, al' dobro. Najveca zamjerka za ovaj mobitel po meni je trajanje baterije iako nista cudno, jer Androidi opcenito nisu bas bajni po tom pitanju. Meni traje maximalno jedan i pol' dan. Ali znaci aktivnog koristenja  4 do 5 sati. Surfanje mobilnim internetom ili putem WiFi mreza u kaficima, slusanje glazbe, igranje igara, slikanje, razgovaranje minimalno 1h te SMS-anje itd. .  

Moja ocjena :

8.5/10

Review je znaci jos u razvoju. Veceras ili sutra stizu original slike uredjaja, te ako bude vremena test kamere. Znaci slikanje i snimanje po danu i po mraku. Test Macro-a itd. 

Ako sam nesto pogresno naveo ili napisao, ako bih mogao jos sto dodati samo recite. Znaci sve primjedbe i prijedlozi su dobrodosli. {#}

Only God can judge me!
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.2.2012 11:11 (Gman).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
protjeran

ovo sam i ja mogao kopirat s neta

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Hvala na primjedbi. Ali kopirani su samo tehnicki podatci. I review jos nije gotov. 

Only God can judge me!
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: HTC Desire HD [Review by Gman]
Gman kaže...

Hvala na primjedbi. Ali kopirani su samo tehnicki podatci. I review jos nije gotov. 

odvrti neki test

16 godina
neaktivan

Samo recite koji. Rekao sam, sve preporuke su dobrodosle i voljan sam odvrtiti sve testove koje preporucite kad uhvatim vremena.

Only God can judge me!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

A kakve su to FullHD igre za telefone? {#}

Moram priznati da još nisam vidio niti telefon sa 1920x1080 rezolucijom ekrana a još manje igre koje podržavaju tu rezoluciju.

I rather like the restless nights
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

bez uvrede ali napravio si review za uredaj star godinu dana, mozda i vise...

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Suddenly Psychotic kaže...

16 mjeseci star cca. Ali ja podržavam recenije malo starijih uređaja. Ipak se ti uređaji još uvijek prodaju po oglasima, pa možda nekom pomogne.

I rather like the restless nights
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.2.2012 11:09 (Bladepu).
16 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

A kakve su to FullHD igre za telefone? {#}

Moram priznati da još nisam vidio niti telefon sa 1920x1080 rezolucijom ekrana a još manje igre koje podržavaju tu rezoluciju.

Moj bed. Samo HD. {#}

Suddenly Psychotic kaže...

Bio sam skeptican zbog starosti uredjaja, ali su se odredjeni forumasi slozili da ga ipak uradim.

Only God can judge me!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice