Gearbest.com

poruka: 1.642
|
čitano: 453.683
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Gearbest.com
Fox Mulder kaže...

ekipa, paket koji mi je bija "zapea" u Briselu je stiga. zajeba je poštar, nije naša nikoga doma i nije ostavija nikakvu obavijest. na sriću moju je djelatnica u pošti pronašla moj broj mobitela na aketu i nazvala me dan prije nego su ga tili poslat nazad :D

evo isti sam slucaj imao prije neki dan, isto postar papiric nije ostavio pa su zvali iz pošte

ali imam problem s ovom posiljkom : NL14595969569934

pise na trackingu da je doslo u ZG 17.4 ali ja jos nisam dobio ( 17-Apr-2016 03:51 PM - CROATIA, the transfer of customs )????

16 godina
Gearbest.com

Nazovi postu carinjenja i pitaj ih gdje je zapelo

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
red_bull kaže...

Nazovi postu carinjenja i pitaj ih gdje je zapelo

zvao sam, oni kazu da oni takve trackinge ne prate... samo one npr. EA123456789HR)

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2016 13:24 (Chuck1).
10 godina
odjavljen
Gearbest.com

Ne znam jesam opet pogodio s poštom, ali evo, xiaomi power bank 20000 mAh, naručen 21.04., dan kasnije poslano, a upravo stiglo k meni 

6 0 hvala 0
17 godina
kbenzema kaže...

Ne znam jesam opet pogodio s poštom, ali evo, xiaomi power bank 20000 mAh, naručen 21.04., dan kasnije poslano, a upravo stiglo k meni 

Kad bi uvijek ovako bilo, pfff. :D

17 godina
Gearbest.com

http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_193367.html?wid=3

Naplate li carinu, tj. PDV ako gearbest šalje iz EU skladišta? Valja li išta ovaj media player, ima li nešto bolje za sličnu cijenu? I ima li još kakav kod, kupon ili nešto da se da ubost.... :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
SinCr0 kaže...

http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_193367.html?wid=3

Naplate li carinu, tj. PDV ako gearbest šalje iz EU skladišta? Valja li išta ovaj media player, ima li nešto bolje za sličnu cijenu? I ima li još kakav kod, kupon ili nešto da se da ubost.... :)

Probaj za početak odabrati Croatia pod "Shipping Cost to:"

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
17 godina

A, jbg, zaboravio sam da ne šalju iz EU skladišta u Hrvatsku.... znao sam da nešto ima s tim EU skladištem. :) Druga dva pitanja i dalje stoje, za neki drugi media player.

9 godina
neaktivan
Gearbest.com

http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_193367.html?wid=1

ako vec narucujes, naruci na akciji ;)

Specifikacije su dobre, cijena ekstra...

Mene interesuje da li neko zna naplacuju li carinu za BiH?

0 0 hvala 0
12 godina
toro86 kaže...

Naravno da naplacuju, ovdje nista ne prolazi bez carine pa makar iz Neuma dolazilo, osim ako imas bas srece pa cariniku mrsko otvarati paket  

http://www.itrevolucija.org/
9 godina
odjavljen
toro86 kaže...

Ti kao fizicko lice imas pravo na uvoz robe do 50 KM bez carine i PDV-a. Eventulno ce ti traziti dokaz o placanju da vide koliko si platio.

15 godina
Gearbest.com

Molim da mi pojasnite nešto u svezi gearbesta.  Ima ljudi koji dobiju robu iz Mađarske, pa mi nije jasno na koji način im stiže iz Mađarske?  Je li treba izabrati CH ili HK skladište, pa onda gearbest na unutarnjem Bingo natjecanju izabere 3 sretna dobitnika kojima će se roba poslati iz Mađarske, ili pak postoji neka opcija koju sam ja previdio, a preko koje se ipak bijedni i diskriminirani Hrvat dočepa opcije slanja iz EU skladišta?  P.S. Je li carina svejedno stavlja u proceduru carinjenja robe iz Mađarske, recimo ako na sebi ima žutu etiketu "Goods not fulfilling the conditions prescribed by articles 9 & 10..." ?  Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 21:06 (krofna).

1 0 hvala 0
15 godina
anelko kaže...
toro86 kaže...

Naravno da naplacuju, ovdje nista ne prolazi bez carine pa makar iz Neuma dolazilo, osim ako imas bas srece pa cariniku mrsko otvarati paket  

Većina Tv Boxova , prođe bez carine , otvore na carini i platiš 3.5KM kad poštar donese , naručio sam ovaj http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_282317.html i tako je bilo , mada sam platio 53$ jer sam imao "points" btw , vidim nema na stanju EU plug samo USA , ali ima sličan tj gotovo isti http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_354313.html ili http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_349813.html , taj što si naveo i nema neke spec OK.

10 godina
odjavljen

To za njih ne vrijedi, bar iz mojeg iskustva. Sve kaj mi je od njih stiglo bilo je u onim bijelim/sivim omotnicama, a to nije "small packet".

13 godina
kbenzema kaže...

To za njih ne vrijedi, bar iz mojeg iskustva. Sve kaj mi je od njih stiglo bilo je u onim bijelim/sivim omotnicama, a to nije "small packet".

Totalno nebitno odakle se narucuje, bio to GB, BG, eBay, aliexpress, itd, itd.. To se odnosi na sve i jedan web shop i na tvog poštara.. Znam masu slucajeva gdje sam narucio kad ikad neki item, netko od poznanika je narucio isti, on platio 4.5 kn, ja nisam platio gotovo nikad nista.. Taj "harač# postoji unazad 3-4 godine, samo ocito su se odlucili sada ga malo više aktivirati, jer jadni, nemaju dosta novaca sto nas lupaju sa svih strana..

Nađem se u Zg u utorak, taman prijepodne mi stigne kući obavijest za carinu za paket, reko super ode ja fino po njega u Branimirovu.. Doslovno se paket nalazio pored njega, uzeo ga je, pogledao, pogledao isprintani poziv za carinjenje, racun i naplatio mi to dodatnih 75 kn na onih već standardnih 35 što se placa carinski postupak.. Na pitanje zasto to tako, prvi odgovor je bio može mi se, kad sam digao frku, onda kao eto znate to je hitni postupak.. Kako hitni pa nisam trazio da rondaš po nečijem šup*u nego da samo taj sto je pored tebe stavis ispred sebe i naplatis carinu.. I da ne zaboravim jos dodatnih 15 kn je trošak primanja novca u ruke zaposlenika..

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
10 godina
odjavljen
Majdo, al oću reć da sve kaj mi je do sada stiglo s gearbesta, niš nije imalo oznaku small packet. Dok s ebaya i aliex je. U tom je razlika.

A to pratim baš od prije 3-4 mj. kad je poštarica htjela naplatit. Nakon toga više nije, vidjela valjda da nema smisla, a i znamo se.

Vjerojatno nisu imali evidenciju, sad bi očito mogli pa će morat naplatit
11 godina

Naručio slusalice, piston 3, i to 22.3.16, kako do 1.5.2016 nisu stigle posalo sam im ticket i dobio odgovor da cekam jos 15 dana.

Koliko vidim po raznim forumima svima kasne samo slusalice pa sam pokrenuo paypay disput posto tu nesto opako smrdi, vidjet cu sto ce dalje i kako ce reagirat, nekako mislim da ih nisu ni poslali posto je ona slika paketa full zamucena

16 godina
Gearbest.com

Moje su stigle nakon 40 dana i naravno poslali nakon pocetka disputea. Paket koji su prvi put kao poslali je u biti isti samo preljepljena naljepnica. Vidi se ispod. Kutija isprebijana ko da ju je tenk pregazio ali slusalice netaknute.

Lose prvo iskustvo.

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

jesi li imao kakav tracking number?

Moj pokazuje da je zapelo u Belgiji, i to je to

Number:YT1608211077407467
Status:Transit
Destination:HR
Origin:CN
8 2016/3/30 13:58:03 it will take 2-8 days to complete delivery----BRUSSELS - BELGIUM
7 2016/3/30 13:58:03 Parcel handed over to Post office----BRUSSELS - BELGIUM
6 2016/3/30 11:04:00 Custom clearance completed----BRUSSELS - BELGIUM
5 2016/3/28 0:52:00 Arrived at BRU airport,Custom clearance processing----BRUSSELS - BELGIUM
4 2016/3/26 1:06:00 Departed Facility in HONG KONG----HONGKONG - HONGKONG
3 2016/3/25 20:19:00 Arrived at Sort Facility HONG KONG----HONGKONG - HONGKONG
2 2016/3/24 6:17:10 Departed Facility in SHENZHEN----SHENZHEN - CHINA
1 2016/3/23 19:27:35 Arrived at Sort Facility in SHENZHEN----SHENZHEN - CHINA

===========================================================

10 godina
odjavljen
Pročitaj iskustva s prethodnih stranica. U belgiji zna zapest. Nekolicina nama je zapelo 19.3. i onda nakon mj. dana svima isti dan doslo. Al opet, ima stvari koje su mi iz belgije došle za 2-3 dana. Trebalo bi stići.
9 godina
neaktivan
Gearbest.com

koliko malsimalno preporucujete da se ceka paket, prije nego postane kasno, jer na stranici pise 45 dana, a citam da ljudi imaju mnogo negativnih iskustava sa svim stranicama, ukljucujuci i ovu...

0 0 hvala 0
13 godina

Zasto bi postalo kasno? Paypal te stiti 180 dana, dakle pola godine, ne vidim kako moze biti kasno ako si platio paypalom?

9 godina
neaktivan

pitam iz razloga sto vidim da na stranici pise da kao vracaju novac u roku 45 dana, a na nekim stranicama citam da je kad dodje do toga ona ''ujeo vuk magare''...

13 godina

Znaš onu staru kinesku: Ali piše ti na fejsu da si u vezi. Piše i na autobusu lasta pa ne leti.

Bilo gdje da kupuješ, bilo to GearBest, Banggood, eBay, itd, itd, ako se pojavi problem, netko razvlaci da se to otegne što duže, paypal dispute i doviđenja, te price rekla kazala gurni pod tepih, od toga nema nista..

Jer naravno da će svatko od njih probati malo otezati da ti dobiješ svoj paket, a on da nije izgubio novce i da ne mora se zezati s naplatom pošiljke od pošte.. Pa što se meni dogodilo, par stranica unazad sam napisao baš, paket stigao nakon 4 mjeseca.. Te stvari su ipak izvan ruke prodavača onog trena kad on preda paket u poštanski ured.. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2016 0:32 (majdo).
11 godina

Nude mi povrat od 6 USD, to je 45% iznosa, pa ukoliko ipak stignu da im vratim tih 6 USD, ako ne, vratit ce mi ostatak.

Problem je sto traze da cekam do 30.5, a to je 3 dana nakon paypalovog roka za aktiviranja clama iz disputa, koje mustre, naravno da sam odbio i trazim puni iznos do predzadnjeg dana prije claima

13 godina

Ako dobro pratim što pišeš, paket si narucio 23.3 a 30.3 je stigao u Belgiju, i tu naravno ko i svima drugima zapeo jer nema slobodnih magaraca za Hrvatsku.. Ne znam cime drugo salju kad je takav problem s dostavom iz Belgije.

U tom slucaju ako je to vezano za tu pošiljku, ti bi trebao biti 180 dana zaštićen, ili sam nešto previdio?

9 godina
neaktivan
Gearbest.com

Veliki pozdrav svima

Ja sam preko gearbesta 17.03. naručio mini 8s tv box. 26.03. su ga "poslali" preko china posta (došla slika paketa, itd.). Od 28.03. kada bih unio tracking je stajalo samo "electronic data recieved". Čekao sam do 13.04. kada sam ih kontaktirao preko facebooka i rekli mi da se strpim par dana. 22.04. sam ih opet kontaktirao da se ništa nije promijenilo i oni su mi javili (24.04.) da je paket zapeo na kineskoj granici i da će ga poslati opet preko nl posta (poslali mi novu sliku i novi tracking broj). Od 28.04. na stranici nizozemske pošte stoji da je paket "pre-advised"(koliko sam razumio, to znači da su oni rezervirali da će paket poslati, ali da ga još nisu "fizički" poslali). Kontaktirao sam ih 03.05. da jesu li oni to poslali i od tada uopće ne odgovaraju, a još tamo stoji da je paket "pre-advised". 

0 0 hvala 0
11 godina
majdo kaže...

Ako dobro pratim što pišeš, paket si narucio 23.3 a 30.3 je stigao u Belgiju, i tu naravno ko i svima drugima zapeo jer nema slobodnih magaraca za Hrvatsku.. Ne znam cime drugo salju kad je takav problem s dostavom iz Belgije.

U tom slucaju ako je to vezano za tu pošiljku, ti bi trebao biti 180 dana zaštićen, ili sam nešto previdio?

Tako je, ali posto sam otvorio dispute paypal mi daje rok do 25.5 da pokrenem clam ili ga zatvorim, ako ga zatvorim ne znam mogu li ga ponovno otvoriti za istu transakciju

9 godina
odjavljen

180 dana je za otvaranje dispute. Neces moci ponovo otvoriti. Guraj sad do kraja.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice