Cubot GT99 Smartphone Android 4.2

poruka: 2.779
|
čitano: 835.488
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Cubot GT99 Smartphone Android 4.2
sapy kaže...

Pa koliko treba da dode to cudo do Svedske :( jos 22.9. sam kupio mob, shippan je 9.10.

Departured at 2013/10/9 20:39:31 from Flytexpress Sorting Center location
Electronic data received at 2013/9/22 20:05:12, Flytexpress Sorting Center

ovo je tracking number (jos ga ne pronalazi na 17track, znaci nije jos ni u Svedskoj?): RE645141194SE

17 track nije ni moj RE xxx....xxxSE broj prepoznao osim onog broja na dnu računa koji prati flyt express a počinje s A0000xxxxxx...

na mom još piše da je zaprimljen u sorting centru flyt expressa a u švedskoj kao da nije ni bio.

već su me 11. 10. tražili papire za carinu tako da izgleda malo šteka taj tracking jer je već na carini.

2013-10-06 06:51:00 je bio dan otpreme, malo sam ih gnjavio i šarmirao ženski dio customer servisa pa su me i osobno obavjestili mailom kad i što je poslano.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 16:09 (ivan08).
13 godina

Ne razumijem zašto se nastavlja praksa kupovanja s banggooda.

Ako naručite s geekbuyinga platite manje zbog mogućnosti plaćanja u AUD (danas cijena oko 810kn s kuponom -5$), i kraće čekate na pošiljku jer ide direktno u HR preko singposta.

Carinu više ne možete izbjeći slanjem preko Švedske pa ne razumijem zašto bi banggoodu davali više novca.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 17:58 (assassin.st).
Moj PC  
1 3 hvala 0
17 godina

Zato što se Banggood pokazao kao jeftiniji i pouzdan. geekbuying mobiteli su imali otiske prstiju, a support im je gori od banggooda. Nekome bljeskalica na mobitelu nije radila i geek ponudio 5$ kupon za narudžbu iznad 100$. Odugovlače još više prilikom reklamacija, svako malo se žale na njihov support.

A drugi razlog zašto je banggood bolji jest niže cijene, na Geeku Cubot Gt99 košta 155$ dok na banggoodu 146$ s kuponom (ušteda je i ako se odabere aud). Tu je ušteda za jednu dodatnu bateriju. A carinu sada svi plaćaju jer rade punom parom, i geek i bang nažalost.

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 20:49 (Ag008).
11 godina

Ekipa s XDA foruma spominju da se GPS moze poboljsati dodavanjem 10cm zice koja glumi gps antenu. Jedino mi nije jasno kuda tocno ju spojiti. Kazu da ne treba nista rastavljati :D

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2455531&page=2

Jel netko probao to odnosno jel netko otvorio cubot i nasao konektor/antenu za gps? 

2 0 hvala 2
17 godina

Evo slike koju su oni stavili 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
2 0 hvala 3
11 godina
Patrick_cro kaže...

{#}Jesi liksi {#}

Pitanje je bilo kud tocno gurnut, jer ovak izgleda da je lik zakacil zicu za "nista". Ak ne skines plastiku (a tvrdi da se nist ne treba skidat osim straznjeg poklopca), kud ces okaciti zicu? 

16 godina
neaktivan
srcipesak kaže...
Patrick_cro kaže...

{#}Jesi liksi {#}

Pitanje je bilo kud tocno gurnut, jer ovak izgleda da je lik zakacil zicu za "nista". Ak ne skines plastiku (a tvrdi da se nist ne treba skidat osim straznjeg poklopca), kud ces okaciti zicu? 

Po slici izgleda da je samo uglavljena između plastike i bakrenog jezička u prorezu.

17 godina
srcipesak kaže...
Patrick_cro kaže...

{#}Jesi liksi {#}

Skineš stražnji poklopac i pogledaj sliku pa onda pogledaj to mjesto na mobu, između kontakta i plastike ima taman dovoljno mjesta za žicu.

Samo žica mora biti jako tanka jer u suprotnom poklopac ne sjeda na mjesto kako treba, mislim da bi najbolje bilo koristiti aluminijsku foliju.

Ja sam probao ali nisam primjetio nikakva poboljšanja, naprotiv, čini mi se da sad radi još gore (ako je to uopće moguće), svakako ću još eksperimentirati.

17 godina

Pa sasvim je moguće da ti ta folija, ako nije spojena na pravo mesto, radi kao neka vrsta "štita" (slično kao Faradejev kavez). Ako nije potrebno nikakvo rastavljanje, onda je žica spojena na donji od ona dva elementa gde se vidi da kablić ulazi, ali se nikako ne bih zakleo da su to kontakti, tako da sam vrlo sumnjičav prema celoj priči, verovatnije je da je opaženo poboljšanje čista slučajnost, ili čak samo placebo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

U spomenutoj temi na XDA pišu da im je pomoglo, meni nije {#}

Koliko se sjećam, u nekoliko YT tutorijlala koje sam pogledao uvijek je bilo potrebno rastaviti mob da se dođe do konektora, iako nije bio u pitanju Cubot GT99.

Tako da je moguće da ovo nisu odgovarajući kontakti/konektori.

Bilo bi dobro da još netko proba pa da javi rezultate.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ima li cubot rgb ili pentile matricu?

0 0 hvala 0
13 godina
voci kaže...

Ima li cubot rgb ili pentile matricu?

RGB, kao i svaki drugi mobitel s LCD ekran..

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
11 godina
Eyekool kaže...

U spomenutoj temi na XDA pišu da im je pomoglo, meni nije {#}

Koliko se sjećam, u nekoliko YT tutorijlala koje sam pogledao uvijek je bilo potrebno rastaviti mob da se dođe do konektora, iako nije bio u pitanju Cubot GT99.

Tako da je moguće da ovo nisu odgovarajući kontakti/konektori.

Bilo bi dobro da još netko proba pa da javi rezultate.

Exactly!! Poslal sam pm deckima s XDA pa čekam odgovore {#}

16 godina
je li netko probao ovo:
http://www.needrom.com/mobile/cubot-gt99-ver-0802/

ima li poboljšanja?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo, sada neki koristite mob već neko vrijeme pa me sad zanima vaš sud.

Jel ima nekoga ko žali što je uzeo mob? 

Biste li preporučili i dalje mob ili ima nešto bolje u tom cjenovnom razredu?

Trenutno vidim da je cijena 118€ dok je cubot one 144€-gledao sam malo specifikacije, ali ne mogu naći nešto što bi opravdalo toliku razliku u cijeni. Isplati li se dati malo više para pa rađe ipak uzeti One?

(pokušao sam naći zasebnu temu za Cubot One, ali nažalost nije ništa našlo)

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Dosao I moj cubot.kada pisem poruku onda mi vibrira kad upisem slovo kako cu to makniti.

No Pain No Gain

0 5 hvala 0
17 godina

Nije savršen, ali ni drugi telefoni koje sam imao to nisu bili (bez obzira na marku). Imam dve zamerke:

• GPS se zna "izgubiti", tj iz čista mira krenuti u pogrešnom pravcu. Ne znam utiče li na to kompas, koji nema veze sa životom (probao sam uobičajene metode "baždarenja", nije pomoglo; čuo sam da je "out of the box" zapravo ispravan, ali da ga onaj GPS fix "pokvari", no ne mogu da potvrdim, nisam radio factory reset).
  • postoji ona jedna crta pri dnu ekrana na kojoj se pri bržoj akciji malo lomi slika.

Prvi problem mi nije dealbreaker, ali nije zanemarljiv. GPS je upotrebljiv, ali ne može se pouzdati u njega za navigaciju, jer te zna iz čista mira sa ispravne lokaicije prebaciti u susednu ulicu. Ne znam jesu li baš svi MTK uređaji takvi.

Drugi problem se tu i tamo uoči. Iskreno, nisam znao da postoji dok nisam pročitao ovde u temi, pa ga tražio, no pre ili kasnije bih primetio. Neki kažu da im je ovaj problem nestao posle gašenja i paljenja telefona, no to kod mene nije bio slučaj, drugi da ode posle fabričkog reseta, no mene za sada ne iritira toliko da bih to uradio.

Poređenje sa drugim modelima ne bih umeo da dam jer ne pratim, no, kome gore navedeni problemi nisu posebno značajni, uređaj je za preporuku. Lepo izgleda, lep mu je ekran, brz je, radi lepo... Zadnja maska nije od kamena, no, ako mnogo "škripi", verovatno nije lepo legla i treba je skinuti i ponovo staviti. :) Za sada manja zamerka je to što je samo 1GB interne memorije ostavljen aplikacijama, čini se da bi to moglo ispasti malo (bez obzira na SD karticu).

EDIT: @Fabregas: Idi na Language and Input/Android Keyboard i isključi vibrate on keypress.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 10:20 (Ivan(4)).
Moj PC  
3 0 hvala 4
12 godina
protjeran

Zasada sve OK osim Gps .pise mi na da Google naps navigation is not available. To cu probat rojesiti kasnije .I cini mi se da je slot za memory card nespretno napravljen. Kao da ce se slomiti kada uguram karticu.

No Pain No Gain

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da li instalacija MIUI roma rješava i problem GPSa? odakle uopće mogu skinuti MIUI za ovaj mobitel?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jeste probali ovo za GPS? Meni je s time dosta precizan.

http://www.gizchina.com/2013/07/23/how-to-fix-poor-gps-on-mediatek-phones/

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 12:24 (Ag008).
11 godina
Ag008 kaže...

Jeste probali ovo za GPS? Meni je s time dosta precizan.

http://www.gizchina.com/2013/07/23/how-to-fix-poor-gps-on-mediatek-phones/

Lako za fiksno, kak se ponasa u radu? Kretanje pjeske/bicikl/auto/you name it?

Meni lock ulovi jedino s gps test appom, od 30-120 sekundi ovisi kolko srece imam, kak se krecem drzi lock ali ponekad ko da zaglavi, dodje neki timeout i onda me pocne bacati na random lokacije dok se opet ne pokrenem i dok ne ulovi otprilike "tocnu" lokaciju. Naravno podrazumijeva se vidljivost prema nebu i upaljen 3g. Povremeno zavrsim u nekom parkicu s krosnom drveca i vec gps pocne krepavati... 

Tak da definitivno polazem nade u gps fix s onom zicom dok mi netko otkrije kud ju treba tocno piknuti.

15 godina
neaktivan

daj recite mi neki quad core (može bit i dual core, ako ima jaču grafiku) do 200$, a da ima dobru antenu tj da mu radi GPS

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Bitno je da si na mjestu kada prvi uključuješ GPS navigaciju. Ostani na mjestu 1m i tek onda se počni kretati. Nikada nemojte u pokretu uključivati GPS jer će doći do velikih odstupanja. Meni s Copilotom Live odlično radi GPS i ne brka ulice ili nepto slično, dosta je precizan.

15 godina
neaktivan

kako radi gps na cubotu na google mapsu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

neradi mi ni sa fixom opet ista poruka.

No Pain No Gain
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 14:01 (Fabregas4).

0 0 hvala 0
17 godina

MOže ss poruke?

Mobitel radi s Google mapsom ali na netu ima puno boljih navigacija

15 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

MOže ss poruke?

Mobitel radi s Google mapsom ali na netu ima puno boljih navigacija

Naprimjer?

17 godina
Fabregas4 kaže...

neradi mi ni sa fixom opet ista poruka.

Google Maps navigacija (službeno) nije dostupna u HR.

"Obični" Google Maps možeš normalno korisiti.

12 godina
protjeran

aha,koju navigaciju ti korsitis i jel radi kako treba?

No Pain No Gain
17 godina

GPS u mom slučaju ne radi kako treba pa ga niti ne korisitm, ali na to sam računao prilikom kupnje mobitela, Google Maps su mi sasvim dovoljni.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice