Pozdrav!
Nisam baš vičan rootanju i sličnim čeprkanjima po mobitelima (a nemam para da si kupim iPhone) pa sam se nedavno dao u potragu za novim mobitelom jerbo sam starog kineza Jiayu S3 Advanced, kojeg sam koristio godinu i pol - razbio.
Nakon nekoliko dana intenzivne potrage za nekim od renomiranih shenzhenskih brandova, odluka je pala na Meizu M5 Note. Cijena od nekakvih 200-tinjak eura ohrabrila me da se odlučim za kupovinu jer se, po svemu sudeći, radilo o mobitelu iznimnih performansi - veliki 5,5'' ekran, 4.000mAh baterija, 3GB RAM-a (imam slabiju verziju od 3GB RAM-a i 16GB interne memorije). Nisam mogao dočekati da mobitel napokon stigne kako bih se okolo mogao hvaliti kako sam za tako male pare dobio zvjerku perfirmansi sličnih nekim high end modelima uistinu renomiranih brandova kojih se ne sramite izvaditi dok na špici okidate jubilarni 34. selfie.
Ipak, radost i veselje je kratko trajalo - nakon samo dva-tri dana mobitel se počeo brutalno grijati i baterija je doslovno znala iscuriti kao pijesak iz pješčanog sata. Možda čak i više od toga živciraju me j#&ene reklame koje se na zaslonu pojave svaki puta kad otključate mobitel. Dakle - kaos.
Neki malo pametniji ljudi su mi objasnili da je mom mobitelu potrebno rootanje i rekli su mi da je to mačiji kašalj za napraviti. Naravno, nije bilo tako - pokušao sam sa raznim aplikacijama i programima, ali i dalje nisam mogao obrisati one nekakve defaultne Meizuove aplikacije koje brutalno žderu bateriju. Ponovno sam se obratio kolegama koji su, kako rekoh, dosta vičniji spomenutoj problematici, ali i oni su se našli pred zidom i nisu mi nikako mogli pomoći pa iz tog razloga molim nekoga da mi pomogne.
Dakle, pokušane su sve moguće fore sa XDA foruma (ima 101 Meizu model ali ne i M5 Note), pokušano je rootati sa raznim Kingrootovima, SU-ovima i sličnim pizdarijicama i ništa - defaultne aplikacije i dalje su ovdje i žderu mi živce i bateriju.