HTC Hd2, da li je rootan ?

poruka: 19
|
čitano: 7.577
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Vecer svima.

Jucer sam uzeo sa njuskala polovnog HD2, u odlicnom stanju.

Zanima me da li je mobitel rootan, jel' stavljan room kakav i jesu jos kakve gluposti  na njemu ?

Na njemu je android, ne znam tocno koji, covjek mi je nesto pricao ali nisam ga nista razumio.

I vidim u opcijama ikonicu pod nazivom "Superuser"  ... 

Da li ima bolja verzija androida za ovaj model, jer ovaj je dosta brz, ali izgleda koma. Kada uđem u glavni menu, listam prema dolje, kao da vrtim neku kuglu (gore-dolje).

Ovo pise na njemu:

-broj modela: NexusHD2

-verzija sustava Android: 2.3.7

-verzija osnovnog frekvenci...: 15.42.50.11U_2.15.50.14

-verzija jezgre: 2.6.32.15_tytung_gb_r16  tytung@ubuntu #292

-broj međuverzije: GWK74 (NexusHD2-Gingerbread V3.3a)

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()

0 0 hvala 0
13 godina
Re: HTC Hd2, da li je rootan ?

Da rootan je imas superuser ,rom je stavljen gore kao sto vidis android 237 jer on u org stanju dolazi sa windows mobile 6.5 .da ima noviji android za taj ubiti ima najnoviji android i dosta romova ima za taj mobitel jer ima otkljucan bootloader pa gore moze ic android i windows phone pa je zanimljiv mooderima ovdje imas popularne i cesto updateane romove http://android.hd2roms.com/ a ovdje sve za njega moguce android romove i upute kako se instaliraju http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=928

XS LT26i
14 godina
neaktivan

Tnx kolega. A daj mi reci, jel ovo sta je prijasnji vlasnik stavio na njega. Da li mu to sta skodi ili je bolje da je sve original kao kada je dosao iz ducana ? To me najvise zanima.. Da se sada nebi skurila maticna ili koji drugi dio...

BTW: Za sta sluzi uopce taj superuser ? Kako ga koristiti ?

0 0 hvala 0
13 godina

Tu ti je sve o njemu od A-Ž http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=531 , wp, android , romovi i sve gluposti , mozes i sam stavit 4.2.2 android. Naravno da mu ne škodi ništa, drugi operativni sustav, jedino sto je ovaj mobitel specifican zbog tog bootloadera, pa radi i android na njemu, nemas se sta bojati

!!! SuperSU requires a rooted device !!!

SuperSU allows for advanced management of Superuser access rights for all the apps on your device that need root. SuperSU has been built from the ground up to counter a number of problems with other Superuser access management tools.

Features include:- Superuser access prompt- Superuser access logging- Superuser access notifications- Per-app notification configuration- Temporary unroot- Deep process detection (no more unknowns)- Works in recovery (no more segfaulting)- Works when Android isn't properly booted- Works with non-standard shell locations- Always runs in ghost mode- Wake on prompt- Convert to /system app- Complete unroot- Backup script to survive CyanogenMod nightlies- Icon selectable from 5 options + invisible- Theme selectable from 4 options- Launch from dialer: *#*#1234#*#* or *#*#7873778#*#* (*#*#SUPERSU#*#*)

The Pro version additionally offers:- OTA survival mode (no guarantees)- Full color-coded command content logging (input/output/error)- Per-app logging configuration- Per-app user override- Grant/deny root to an app for a set amount of time- PIN protection- Per-app PIN protection- Adjust auto-deny countdown

Ukratko , kao u windowsima kada napravis vise usera, i administrator, sada mozes instalirati SETCPU stimati frekvenciju procesora i neke programe koji zahtijevaju root prava

XS LT26i

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
g3arv8 kaže...

Tu ti je sve o njemu od A-Ž http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=531 , wp, android , romovi i sve gluposti , mozes i sam stavit 4.2.2 android. Naravno da mu ne škodi ništa, drugi operativni sustav, jedino sto je ovaj mobitel specifican zbog tog bootloadera, pa radi i android na njemu, nemas se sta bojati

!!! SuperSU requires a rooted device !!!

SuperSU allows for advanced management of Superuser access rights for all the apps on your device that need root. SuperSU has been built from the ground up to counter a number of problems with other Superuser access management tools.

Features include:- Superuser access prompt- Superuser access logging- Superuser access notifications- Per-app notification configuration- Temporary unroot- Deep process detection (no more unknowns)- Works in recovery (no more segfaulting)- Works when Android isn't properly booted- Works with non-standard shell locations- Always runs in ghost mode- Wake on prompt- Convert to /system app- Complete unroot- Backup script to survive CyanogenMod nightlies- Icon selectable from 5 options + invisible- Theme selectable from 4 options- Launch from dialer: *#*#1234#*#* or *#*#7873778#*#* (*#*#SUPERSU#*#*)

The Pro version additionally offers:- OTA survival mode (no guarantees)- Full color-coded command content logging (input/output/error)- Per-app logging configuration- Per-app user override- Grant/deny root to an app for a set amount of time- PIN protection- Per-app PIN protection- Adjust auto-deny countdown

Ukratko , kao u windowsima kada napravis vise usera, i administrator, sada mozes instalirati SETCPU stimati frekvenciju procesora i neke programe koji zahtijevaju root prava

Aha. A posto nisam nikada radio rootanje i stavljao room na mobitel, neka stoji ovako kako je. Brz je i ne trza. Jedino me muci potrosnja baterije. 

Nisam upoznat dobro sa ovim mobitelom, pa me zanima, dali je u redu da baterija traje uz normalno koristenje tocno 24h/1dan ? I vidio sam na Ebay-u baterije za HD2 od 2600 mAh-a, da li se to isplati uzeti ?  Hoce baterija sta duze trajati ?

I zanima me jos, zasto kada uđem u menu - aplikacije  i tu mi pise unutarnja pohrana 83 MB up. i 68MB bespla... Sto nije to premalo ? Jer kada skinem neke aplikacije od 20-30mb i kaze mi da imam jos malo mjesta. Kaj nema on vise memorije u sebi ? 

EDIT: Android mi je instaliran valjda na mobu, jer memorijska mi je prazna. I kada ju izvadim, normalno android radi... Ako to sta pomaze...

Inace, ovo je mobitel mojih snova, imao sam i HOX koji je puno bolji inace, ali HD2 je "number1". 

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 16:23 (Karlovac_047).
13 godina

sto se tice baterije to je normalno za android jedino sto bih ti preporucio je da si skines SETCPU i u njemu mozes praviti profile, npr ja kod sebe imam when - screen off - set CPU to 384 MHz , i tako stedim bateriju . kolika ti je sd kartica, prebaci igrice i programe na sd karticu , posto je to android 2.3.7 mozda moras skinuti app2sd , da prebacujes ( nemoj me drzat za rijec ) jer noviji android sam prebacuje.

XS LT26i

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
g3arv8 kaže...

sto se tice baterije to je normalno za android jedino sto bih ti preporucio je da si skines SETCPU i u njemu mozes praviti profile, npr ja kod sebe imam when - screen off - set CPU to 384 MHz , i tako stedim bateriju . kolika ti je sd kartica, prebaci igrice i programe na sd karticu , posto je to android 2.3.7 mozda moras skinuti app2sd , da prebacujes ( nemoj me drzat za rijec ) jer noviji android sam prebacuje.

Ma memorijska mi je 2 gb i sada sam prebacio sve moguce na nju preko app2sd i pise mi da je na mobitelu zauzeto 154mb, a slobodno je 64mb...?

A taj SETCPU ? To se nesto prcka po procesoru ili samo stiscem po kvacicama u tome programu ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 16:31 (Karlovac_047).
13 godina

ako nemas nista vazno probaj puknuti factory reset,  pa onda sa app2sd ljepo napravi , a sto se tice set cpu , jednostavno je nemozes nista smrljati, ovaj frajer je do sitnog detalja objasnio 

XS LT26i

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
g3arv8 kaže...

ako nemas nista vazno probaj puknuti factory reset,  pa onda sa app2sd ljepo napravi , a sto se tice set cpu , jednostavno je nemozes nista smrljati, ovaj frajer je do sitnog detalja objasnio 

Nemoj mi zamjeriti na glupim pitanjima. Ali sada cu se nauciti posto ne znam. {#}

Kada napravim factory reset. Ne mogu nista zeznuti oko mobitela, posto je rootan ? Sto cu napraviti sve sa tim factory resetom ?

13 godina

tipa reinstaliranje windowsa, vracas mob u stanje kao u trgovini samo sto naravno ostaje android, znaci backupaj imenik, slike , mp3 sto vec imas i tu ti pise kako se napravi http://www.tech-recipes.com/rx/17868/android-2-3-how-to-safely-factory-reset-a-gingerbread-device/

XS LT26i
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 16:42 (g3arv8).

1 0 hvala 1
14 godina

ako ima gingerbread, onda ima i drugi kernel i recovery... skini si cm9, jedan od najstabilnijih romova za hd2... ja bih cak probao ici na 4.2 ili paranoid android, kombinacija tablet i phone ui-a mi se mnogo dopada 

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
david7 kaže...

ako ima gingerbread, onda ima i drugi kernel i recovery... skini si cm9, jedan od najstabilnijih romova za hd2... ja bih cak probao ici na 4.2 ili paranoid android, kombinacija tablet i phone ui-a mi se mnogo dopada 

Hvala na prijedlogu. Jednom sam gledao kako je to frend radio, ali zamalo je uspio..Pa je zeznuo cijelu xperiu S. I prodao ju za dijelove, nije prosla ni na servisu. A rađe platim nekom, da mi to napravi, jer ne zelim "unistiti" mobitel koji sam trazio vec godinu dana skoro, a da je skroz ocuvan i od prvog vlasnika. hehe

14 godina

razumijem, ali fend je vjerovatno shebo nesto kod flashanja kernela... ti ovdje to vec imas i doslovni se sve svodi na skidanje roma, stavljanja na sd karticu i flashanja kroz recovery

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
david7 kaže...

razumijem, ali fend je vjerovatno shebo nesto kod flashanja kernela... ti ovdje to vec imas i doslovni se sve svodi na skidanje roma, stavljanja na sd karticu i flashanja kroz recovery

a daj mi reci, posto sam citao da se android stavlja na memorijsku karticu..Kako to da je na mom hd2, instaliran bas na njemu ? Ja izvadim memorijsku i on normalno radi. I memorijska mi je skroz prazna.. U cemu je tu razlika, instaliranje OS-a na memorijsku i direktno na uređaj ?

14 godina

krivo si shvatio.. na memorijsku stavljas flashabilan zip.... to je ajmo reci kao iso windowsa... nakon toga ulazis u recovery odredjenom kombinacijom tipki te tamo odaberes da ces instalirati update sa sd kartice... nakon toga on instalira to na memoriju uredjaja... memorijska poslije nema veze s time... mislim da ti cak ni taj zip ne treba biti na kartici

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 22:18 (david7).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina

tako je, provjeris samo ispravnost zipa prije flashanja , bateriju napunis preko 50 % ( da nebi bilo ) i ostalo je 2 minute posla , imas sigurno na youtube tutoriala , korak po korak.

XS LT26i

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Rijeseno

A molim pomoc hitno!!! 

Isao sam nesto prickati po HD2 Toolkit i sada kada pokrenem mobitel, na pocetku pise NAND kernel is failed ! Sto sam napravio ????

EDIT: naisao sam na ovo: 

It say so because you have no Rom on your device. Just copy the rom zip file on your sd card. From the MAGLDR menu select "ad recovery" then "install zip from sd card", select the rom .zip file. Wait until it's done and you should be ready to go

Da li to pomaze i ako da, kako to napraviti ne razumijem ?

Evo sve radi. Stavio sam nekakav rom za 2.3.7 android, instalirao preko sd kartice i radi sve  {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 23:33 (Karlovac_047).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ne prepoznaje wifi mrezu ...

Moze pomoc ?

Sestri sam poklonio HD2 i mobitel prepozna sve mreze u blizini ali nece se nikako spojiti, signal je dobar ali nema sanse da se mobitel spoji na bilo koju mrezu..Zasto ?

Moze li novi ROM pomoci ?

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Re: Ne prepoznaje wifi mrezu ...
Karlovac_047 kaže...

Moze pomoc ?

Sestri sam poklonio HD2 i mobitel prepozna sve mreze u blizini ali nece se nikako spojiti, signal je dobar ali nema sanse da se mobitel spoji na bilo koju mrezu..Zasto ?

Moze li novi ROM pomoci ?

Velika vjerovatnost da je problem u kernelu samog roma. Ili nisi dobro instalirao rom. prije svake instalacije novih rom-ova moras preko custom recovery-a uraditi wipe data\factory reset,wipe cache. 

Ako i dalje imas problema  probaj sa drugim romom.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice