[FAQ] Android flash, custom ROM, root
- poruka: 2.073
- |
- čitano: 840.861
- |
- moderatori:
XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Odi na ovu stranicu i probaj kontaktirati Alifdroida na pm nek ti pobliže objasni http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1538083.
e ovak htio bi kupit na omniusu android single unlock za 15 €...i sad nasao sam detalje za svoj mobitel http://www.omnius-server.com/phone?id=188
i ovo pise za unlock " Unlock network lock by certificate replacement" ...e sad mene zanima ako ga ja otkljucam na taj nacin na sve mreze hoce li mi se otkljucat fastboot?
e ovak htio bi kupit na omniusu android single unlock za 15 €...i sad nasao sam detalje za svoj mobitel http://www.omnius-server.com/phone?id=188
i ovo pise za unlock " Unlock network lock by certificate replacement" ...e sad mene zanima ako ga ja otkljucam na taj nacin na sve mreze hoce li mi se otkljucat bootloader?
A gledaj ako otkljućavaš mobitel na sve kartice mislim da ti bootloader ostaje S-On, uostalom vidjet ćeš ako to napraviš.
Pa napravi prvo bootloader S-Off pa ga otkljućaj na sve mreže.
a sry sry krivo sam napisao...bootloader sam otkljucao ali mi je fastboot zakljucan...otkljucavao bih na sve mreze samo pod uvjetom da mi se i fastboot otkljuca
a sry sry krivo sam napisao...bootloader sam otkljucao ali mi je fastboot zakljucan...otkljucavao bih na sve mreze samo pod uvjetom da mi se i fastboot otkljuca
pa stavi Recovery CWM ili Recovery za tvoj mob i instaliraj preko toga druge romove. A Probaj otkljućati mob na sve mreže i otkljućati fastboot ili na onom linku imaš i drugih opcija.
za moj mobitel postoji 1 rom koji ne treba custom kernel...uspio sam otkljucat bootloader al izgleda da cu za yebeni fastboot ipak morat izdvojit koju kunu
Znaci trebam da stavim kakav Custom Rom na Xperia X10, jer zelim jaci zvuk, da li jaci zvuk mogu dobit stavljanjem nekih Custom ROM-ova?
Ako moze neki fin TUT kako staviti Custom ROM na Xperia x10 ?
Ali bolji zvuk mozes sredit preko EQ-a.
potrazi xLoud i instaliraj ga preko cwm
Bok svima,
htio bi stavit SyanogenMod na svoj HTC Desire Z. Pratim upute u novom broju Bug-a gdje su rootanje i stavljanje custom ROM-a obavili na HTC Desire-u. Zanima me da li su potrebni alati koji su tamo navedeni važeći i za moj mobitel, pošto su to mobiteli iz iste HTC Desire serije.
Spomenuti alati za rootanje su:
Superuser 3.0.7
HTC Fastboot driveri za Windowse
Revolutionary koji se može nać na www.revolutionary.io
Ovaj zadnji kada se skida ne nudi opciju za HTC Desire Z, već samo za HTC Desire.
Također, u časopisu je na HTC Desire stavljen MIUI, međutim ja bi umjesto njega samo skinuo SyanogenMod zapakiranu datoteku. Alat koji je ovdje još spomenut:
Update.zip koji služi za particioniranje SD kartice, pa me zanima da li i njega mogu koristiti neovisno o tome koji custom ROM stavljam?
Eto, hvala za pomoć, htio bi samo bit siguran prije nego krenem u taj podhvat da si ne zmrdam mobitel :D
Bok svima,
htio bi stavit SyanogenMod na svoj HTC Desire Z. Pratim upute u novom broju Bug-a gdje su rootanje i stavljanje custom ROM-a obavili na HTC Desire-u. Zanima me da li su potrebni alati koji su tamo navedeni važeći i za moj mobitel, pošto su to mobiteli iz iste HTC Desire serije.
Spomenuti alati za rootanje su:
Superuser 3.0.7
HTC Fastboot driveri za Windowse
Revolutionary koji se može nać na www.revolutionary.io
Ovaj zadnji kada se skida ne nudi opciju za HTC Desire Z, već samo za HTC Desire.
Također, u časopisu je na HTC Desire stavljen MIUI, međutim ja bi umjesto njega samo skinuo SyanogenMod zapakiranu datoteku. Alat koji je ovdje još spomenut:
Update.zip koji služi za particioniranje SD kartice, pa me zanima da li i njega mogu koristiti neovisno o tome koji custom ROM stavljam?
Eto, hvala za pomoć, htio bi samo bit siguran prije nego krenem u taj podhvat da si ne zmrdam mobitel :D
Slićni jesu ali.... ne radi to na svom mobu nego sa xda foruma http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=835777, http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=916431. Drugo moraš provjeriti da li ti je bootloader S-on ili S-off.Ako je S-on moraš ga otkljućati da bi ga rootao, stavljao druge romove, stavio novi Recovery itd...
Ako otkljućaš bootloader znaći da ti bude S-off i rootaš gubiš garanciju i teško ćeš moći vratiti na S-on. Ovaj link obavezno proćitaj http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=875099.
Pozz !!!
Pozz ekipa,
totalni sam noob šta se tiče stavljanja custom ROMova pa me zanima šta se događa sa aplikacijama koje su već instalirane na mob (imam ih 100tinjak) ??
Pozz ekipa,
totalni sam noob šta se tiče stavljanja custom ROMova pa me zanima šta se događa sa aplikacijama koje su već instalirane na mob (imam ih 100tinjak) ??
Brišu se. Osim ako radiš Nandroid Backup iz CWM Recoverya ostaju na mobu ali ne možeš ih sve prebaciti na novi rom jer neke ne bi radile. Backup je obavezan jer nikada ne znaš što će se dogoditi sa novim romom tako da se možeš vratiti na orginalni rom sa svim aplikacijama, kontaktima, slikama, muzikom itd...
Pozz !!!
Guten tag..
Ich heisse Luka..ma zajebavam se xD
Ae ispocetka..cao ja sam luka..Imam samsung galaxy s advence..Super je mob..Ja bi ga htio rootati sve sam procito ali nemogu naci kako da rootam..Naso sam na onoj stranici (developers tak nes) al kaze da nije siguran i nema moje verzije?
Jel moze mala pomoc na PM ili ovdje..bio bih zahvalan =)
Guten tag..
Ich heisse Luka..ma zajebavam se xD
Ae ispocetka..cao ja sam luka..Imam samsung galaxy s advence..Super je mob..Ja bi ga htio rootati sve sam procito ali nemogu naci kako da rootam..Naso sam na onoj stranici (developers tak nes) al kaze da nije siguran i nema moje verzije?
Jel moze mala pomoc na PM ili ovdje..bio bih zahvalan =)
Možda ali samo možda, a to se ne isplati jer bi mogao imati hard brick zato ti neću staviti link.
Pričekaj još dok developeri na xda forumu ne otkriju sigurne naćine rootanja, CWM Recoveri itd...
Poz !!!
Ali ako netko zna sigurnu metodu neka kolegi pomogne u što čisto sumnjam.
yo ekipa, stavio sam si Cyanogen rom 7.2 na svoj Desire. Rom je jako dobar, sve funkcionira super, kamera je još bolja sa fokusom. No, pošto je interna memorija jako mala, našao sam način i tutorial kako ju povećati pa ću ponovo krenuti od početka i dok preoblikujem memoriju, možda bi razmotrio stavljanje nekog drugog roma. Jedina mana ovog cyanogen moda je da mi se čini da se mrvicu vuče kroz izbornik kad šaltam.
Ekipa na xda koristi neke miui ali ima ih pun kufer.
Zna li netko podatak koji se romovi najčešće koriste i koji su onako iskustveno najbolji. Da se malo zajebavam sa tim.
I još nešto, pomoću one aplikacije Titanium Backup bi se moralo moć pobrisati neke debilne sistemske aplikacije tipa Peep, news&weather, torch... itd. Ali nikako da ih pobriše. U čemu je fora?
Živcira me da mi u mobitelu stoje aplikacije koje ama baš nikad ne koristim, a jedan od razloga rootanja je valjda da si sam svoj gazda jebiga. Ima ko kakav advice?
yo ekipa, stavio sam si Cyanogen rom 7.2 na svoj Desire. Rom je jako dobar, sve funkcionira super, kamera je još bolja sa fokusom. No, pošto je interna memorija jako mala, našao sam način i tutorial kako ju povećati pa ću ponovo krenuti od početka i dok preoblikujem memoriju, možda bi razmotrio stavljanje nekog drugog roma. Jedina mana ovog cyanogen moda je da mi se čini da se mrvicu vuče kroz izbornik kad šaltam.
Ekipa na xda koristi neke miui ali ima ih pun kufer.
Zna li netko podatak koji se romovi najčešće koriste i koji su onako iskustveno najbolji. Da se malo zajebavam sa tim.
I još nešto, pomoću one aplikacije Titanium Backup bi se moralo moć pobrisati neke debilne sistemske aplikacije tipa Peep, news&weather, torch... itd. Ali nikako da ih pobriše. U čemu je fora?
Živcira me da mi u mobitelu stoje aplikacije koje ama baš nikad ne koristim, a jedan od razloga rootanja je valjda da si sam svoj gazda jebiga. Ima ko kakav advice?
Napravi prvo Nandroid backup, ali vidim da si već stavio Cyanogen Rom 7.2. Ako uninstalaš orginal aplikacije koristi Titanium Pro apk ili Root uninstaller Pro apk jer sa njima možeš i vratiti deinstaliranu aplikaciju s mobitela ali napravi prvo backup aplikacije koji mićeš.
Ovi romovi koje si naveo se koriste najviše ali moraš isprobavati da vidiš koji je tebi najbolji, sa nekim romovima moraš stavljati i kernel da bi to bolje funkcioniralo, pa neke fixeve koji ispravljaju rom itd...
Uff hvala ti na odg. Čini mi se predaleko bavljenje sa kernelima jbg. Jedva sam se odvažio i na hommade root and rom install :D
Ove aplikacije budem probo?
Nema ih na Marketu? Ove PRO se mora platit jel tak?
Da li se Custom ROM stavlja preko flash tool-a ili ako ne, kakos se stavlja ?
Telefon: Xperia X10
Da li se Custom ROM stavlja preko flash tool-a ili ako ne, kakos se stavlja ?
Telefon: Xperia X10
Evo ti linkovi pa proući : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1305945 , http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1711802 i
Jeli ITKO imao problema tijekom rootanja i kada je sve završio? Guglam i vidim da se dogodi da je nekima mob sporiji itd, pa pitam jesu oni pogriješili tijekom rootanja ili što? Jer platiti mob od 2k+ kn i uništit ga rootanjem ne čini se kao pametna ideja.
Imam HTC blackstone i pokusavam pokrenuti Ubuntu na njemu no stignem do djela gdje se trebam logirati i tu stanem jer se pod
a) nema virtualne tipkovnice pa ne mogu nista upisati
b) ima tipkovnice ali ne reagira uopce.
Ima nekakvo rijesenje za to?
http://forum.xda-developers.com/wiki/HTC_Rhodium/Ubuntu#Debian_branch
Imam HTC blackstone i pokusavam pokrenuti Ubuntu na njemu no stignem do djela gdje se trebam logirati i tu stanem jer se pod
http://forum.xda-developers.com/wiki/HTC_Rhodium/Ubuntu#Debian_bran
go online (via WiFi or 3G), open lxterminal* and run apt-get install xvkbd . After that run xvkbd" to get a virtual on-screen keaboard .
- gok - gnome onscreen keyboard (to install: apt-get install gok)
- cups - Common Unix Printing System (to install: apt-get install cups)
- onBoard - Ubuntu onscreen keyboard (to install: apt-get install onboard)
Jesi napravio ovo :
http://forum.xda-developers.com/wiki/HTC_Rhodium/Ubuntu#Debian_bran
go online (via WiFi or 3G), open lxterminal* and run apt-get install xvkbd . After that run xvkbd" to get a virtual on-screen keaboard .
- gok - gnome onscreen keyboard (to install: apt-get install gok)
- cups - Common Unix Printing System (to install: apt-get install cups)
- onBoard - Ubuntu onscreen keyboard (to install: apt-get install onboard)
Jesi napravio ovo :
STARTUP datoteku sam slozio no kako da pokrenem lxterminal? Ja se tek trebam logirati u ubuntu da bi bilo sto mogao instalirati ili pokrenuti GUI, no kako se logirati bez tipkovnice ili?
tap and hold just like in WinMo . Probaj tako.
Najbolji CUSTOM ROM za HTC Wildfire ? Hvala !