[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 835.201
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root
Tionio kaže...

evo jesam, dobio sam superuser, i sa root chacherkom sam provjerio, i mobitel je ROOT-an
šta sad? :)

Pa sada imaš ovlasti da stavljaš aplikacije za koje je potreban rootan telefon, znaći neke aplikacije traže root premission, a superuser će se uvijek pokretati kad budeš stavljao takve aplikacije i pitati te da li želiš dopustiti aplikaciji da se koristi na tvom mobu.

Sve se nema.Možeš mislit.
16 godina

mi mozes navest primjer neke aplikacije pa da isprobam :)

TiONiO
13 godina
neaktivan
[FAQ] Android flash, custom ROM, root

Root Explorer ili Rom Manager ili titanium backup , cpu setup mislim i antu-tu benchmark imaš ih na Marketu ali traži jer se sad baš ne mogu sjetiti.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Zna li neko programčić sa kojim mogu da rootam Samsung Galaxy Mini 5570. Probao sam sa ROM Managerom ali mi nigdje ne pokazuje njegov model

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa rom managerom se ne roota osim ako ne stavljaš custom rom pogledaj stranicu ili dvije u nazad pa vidi sa ćime se roota.

Lp !

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Fero kaže...

Root Explorer ili Rom Manager ili titanium backup , cpu setup mislim i antu-tu benchmark imaš ih na Marketu ali traži jer se sad baš ne mogu sjetiti.

evo instalirao sam titanium backup i kad ga upalim kaze mi ROOT ACCESS: X FAILED
dok u isto vrijeme root checker kaze da je mobitel rootan..
predosjecao sam da nesto nije uredu!

TiONiO
13 godina
neaktivan

probaj drugu apk. cpu setup ili superuser ažuriraj

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ažurirao sam superuser i probao sam busybox koji se isto žali na root access

TiONiO
13 godina
neaktivan

Hm, da li se javi superuser kad pokrećeš apk za koji treba rootan mob i probaj pokrenuti vraćanje tvorničkih postavki ako si radio backup prije rootanja tako da možeš vratiti sve kontakte i kopije trenutnih postavki prije rootanja. Ako ne bude radilo deinstalaj superuser i ponovo ga skini s marketa i instaliraj. A što se tiće samog rootanja znaš da ako se kaj dogodi tvoja je odgovornost i zato ne odgovaram ako se što zakomplicira.

Lp. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
probao sam vise puta i opet nece imam busybox koji odbija suradnju sa superuserom dok titanium radi bez problema, neke app mi prihvaca dok neke ne ugl os se ne zeli dignuti prebacim ga na mob idem na recovery instaliram pokrenem nece probam napraviti push preko adb javlja da nema dozvolu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bubach1989 kaže...
probao sam vise puta i opet nece imam busybox koji odbija suradnju sa superuserom dok titanium radi bez problema, neke app mi prihvaca dok neke ne ugl os se ne zeli dignuti prebacim ga na mob idem na recovery instaliram pokrenem nece probam napraviti push preko adb javlja da nema dozvolu

skini busybox instaler i isprobaj neke od drugih verzija busybox jer neki ne radi na svim mobitelima kada je rotan zato postoji više verzija ali instaliraj preko busybox instalera pa vidi koji će prihvatiti tog ostavi.

Lp.

16 godina

evo uspio sam, puno ti hvala
znaci reinstalrao sam superuser, re-rootao sam ga, i sad sve radi!
;)

TiONiO

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Uspio sam dobiti na busybox root prem. ali i dalje mi nezelim staviti gaosp jednostavno se mezeli bootat sve normalno instalira al kad treba bootat jednostavno odbija suradnju
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gledajući taj forum gdje si skinuo rom gaosp dosta ljudi se žali da ne funkcionira, problemi sagalaxy updaterom i recoveriem tako da nije baš idealno riješenje stavljati jer mislim da je to beta verzija a kod njih nikada ne znaš da li će raditi. Maja preporuka da se vratiš na tvornički rom dok ne izbace stabilnu verziju gaospa.
Lp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Moze li mi netko preporuciti koji je najbolji rom za Xperiu X10?

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Moze li mi netko preporuciti koji je najbolji rom za Xperiu X10?

Najbolje ti je pogledati xda forum i tamo pronaći rom za tvoj mob, imaš tutorijale i iskustva drugih forumaša. Pogledaj ovaj link http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1305945 i ovaj link http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1213843, a odluka je tvoje i ne odgovaram za moguće probleme ovo je postavljeno sa Xda foruma.

Lp !

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.3.2012 14:32 (Fero).
13 godina
neaktivan
aha al stvar je u tom kaj je meni covijek reko da moze ici taj 2.3.2 gaosp nighty na moj i vidio sam xda developers da ljudi koji imaju i7500 imaju isti taj gaosp i da im sve funkcionija ispravno i stabilno i jedino sto ja zelim je ubrzati ovo sra.... od mog moba da brze reagira i da mu se nepale toliki nepotrebni procesi koji za nista ne sluse nego samo zderu memoriju i proc s to se kod ovog moba jako kuzi trenutno je na 1.6 androidu i posve je stabilan bez stekanja zasto nezeli prihvatiti ja neznam mozda ja nesto krivo radim neznam al jednostavno odbija suradnju probat ce jos taj covijek kaj mi je reko za to pa cemo vidjet ako ne usipje onda nek ide sve u pm :))))
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gledaj prijatelju ima dosta stvari koje mogu prijećiti bootanje moba. E sad ne kužim da li je to rom gaosp ili gingerbread kaj si probao staviti jesi ga prvo rootao i flashanje pokrenuo u recoveri modu jer vidim da ljudi imaju recovery problem
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imam problem sa recovery modom
kada pritisnem kombinaciju tipki mob krene u recovery
i onda se prikaze slika sa onim usklicnikom i sam se pokrene u 

normalnom modu 
u pitanju je galaxy i7500  

mobitel nije rootan niti ima na sebi kakave custom romove
jos je na 1.6 verziji 

Pare nisu problem,para nema
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Znaci ovak u pitanju je ginger nighty 2.3.2 od darkaza kao i recovery 6.5.2 od darkaza mob je rootan i radi normalno jedino kaj bezeli je bootat os sve ostalo radi perfektno danas ce mi ivaj kolega probat sve ici ce id nule znaci flash recovery i ginger jer sve mi se cini da sam mozda ja negdje fulo htio sam cak preko odina probat flashat ginger sl nisam uspio :(
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
prototype sony kaže...

imam problem sa recovery modom
kada pritisnem kombinaciju tipki mob krene u recovery
i onda se prikaze slika sa onim usklicnikom i sam se pokrene u 

normalnom modu 
u pitanju je galaxy i7500  

mobitel nije rootan niti ima na sebi kakave custom romove
jos je na 1.6 verziji 

Prvo bi trebao zasebno rootati mobitel i skninuti s Marketa apk. Rom Manager i tamo mozeš staviti mob u recovery mod ili ti ClockWorkMod recovery. pa on stavlja mob u recovery mod i sa sd kartice flashas rom koji mora biti u zip. formatu. Rom stavljaš na sd karticu kao i sve drugo ali ne u mapu nego preko Pc copy-paste na sd card(removable card) bez pokretanja njegovog managera nego kao da stavljaš usb stick, ne smije ti prepoznati mob. Onda ideš u recovery mod preko Rom managera i izabireš flash sa sd kartice i odabereš zip. file roma. Eto to ti je neki od postupaka, ali negdje je potrebno pokrenuti i wipe data kod flashanja moba odnosno nakon flasha i napraviti Basic reset na tvorničke postavke te vratiti backup kontakata, muzike , slika. Ovo je jedan od naćina ali se ograđujem ako bi bilo kakvih problema sve sto radiš je na vlastitu odgovornost.

Lp !

15 godina
neaktivan

proticao sam masu texta, i pogledao masu videa posto sam novi sto se tice androida. Uglavnom mislim da  sam shvatio, samo imam jedno pitanje

kada rootam mob, htio bi si ostaviti stock rom zbog stabilnosti, a dodati samo custom kernel cisto zbog poboljsanog softvera za zvuk, bateriju i kameru.

da li je to pametna ideja, i da li je uopce moguce, rutati i na stock rom staviti custom kernel ??

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Flash kernela ne jer to se radi podrške drugih romova, to ti je kao dnovi bios za novi rom. Ne stavljati novi kernel na stock rom.
Lp.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

tnx ... eo bas gledam izaso je 0.4 za nexus s... pa me zanima samo jos zadnje pitanje i mislim da sam shvatio sve, a dalje polako po uputama i sigurno B)

sad da stavim znaci i custom rom i custom kernel dok mi je mob na 0.3, da li bi dobio ovaj update 0.4 icsa bez stock roma ?? ili bih morao sve to raditi manualno, mislim znao bi ja to ali problem je sto idem na sezonu i nevjerujem da cu imat komp tamo ...

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2012 8:36 (DambaOs).
13 godina
neaktivan

Pozz !

Koliko sam shvatio ti si na stock romu na ICS 0.3, a update na 0.4 ne bih dobio ako promijeniš rom i kernel. Ako stavljaš neki rom npr. Cyanogen rom u nekim slućajevima moraš i raditi flash kernela zbog odvijanja brzine roma i u ispravljanju bugova apk. u tom romu. Neki romovi rade na stock kernelu. Custom romovi su bazirani na stock romovima ali su rađeni zbog uglađenosti rada jer su izbačene neke apk.itd... Ako si na ICS onda bi morao stavljati i romove koji su napravljeni da rade na stock romu sigurno si vidio negdje da piše da je Cyanogen rom rađen za Ics i taj stavljaš, ako si na Gingerbreadu 2.2.1 npr. pise da je taj Cyano rom rađen za Gingerbread 2.2.x ili toćno za određeni rom 2.3.5 recimo. Eto mislim da sam ti donekle objasnio.

Samo još da ti dam primjer ja sam samo rootao svoj mob na stock romu i kada idem na update roma preko njegovog managera pokazuje da imam zadnju verziju 2.2.3 na tele2 e sada ne znam da li rootani mob može pokupiti službeni update. Nisam to istražio , a nije mi sada ni potrebno možda bih ga trebao unrootati pa probati da li ima update.

Evo to sam ti htio samo navesti kao primjer ako bi slućajno stavljao custom rom, a gledaj možda za tvoj mob ima već napravljen rom baziran na Ics 0.3, a kada bih htio 0.4 morao bi vratiti na stock rom. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Fero kaže...

Samo još da ti dam primjer ja sam samo rootao svoj mob na stock romu i kada idem na update roma preko njegovog managera pokazuje da imam zadnju verziju 2.2.3 na tele2 e sada ne znam da li rootani mob može pokupiti službeni update. Nisam to istražio , a nije mi sada ni potrebno možda bih ga trebao unrootati pa probati da li ima update.

to baš i mene muči ovih dana, DHD u pitanju.., takve stvari ne pišu točno na xda u temi za moj root, pa možeš samo nagađati..al ja se nadam da radi OTA po nekoj logici, ako ništ drugo možeš prek RUU

13 godina
protjeran

znači kak rootati ili staviti cyanogenmod na samsung galaxy 5? btw na androidu 2,2 znam uzrok kratkog trajanja baterije. zato jer je uvijek pokrenuto 15-20 aplikacija koje nisam niti otvorio, možeš ih zatvoriti s task managerom ali će se one opet same otvoriti. tak da neznam kak napraviti da se ne otvaraju same od sebe. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2012 15:32 (Big_Smoke_Is_Gay).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam pitanje oko rootanja Galaxy Mini. Problem je u tome što ga nikako ne mogu rootati. Prvo što je čudno da se mora pritisnuti druga kombinacija tipaka da bi se ušlo u stock recovery mod, znači umjesto samo da držim home+power moram još i volume up stisnuti i onda ne ide u recovery već moram dobro gledati i napregnuti oči jer se na ekranu skoro nevidljivo, zatamnjeno do kraja pojavi natpis SAMSUNG i onda pustim tipku power i nastavim držati ove dvije i onda uđe u recovery. Ako hoću u download mode moram držati home+power+volume down isto kao na SGS II. U download modu ODIN mi uopće ne prepoznaje da je uređaj spojen tako da ga ne mogu flešati nikako. KIES prepoznaje uređaj i piše da je zadnja verzija softa na njemu, što i je gingerbread 2.3.6.  Nije mi ovo prvi put pa da sad neznam o tome ništa, ali totalno mi je čudno kako se ponaša jer sam od klinca nedavno sve fino napravio na istom takvom telefonu Galaxy Mini iz T-mobilea. Da li je neko imao sličnih problema?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

kontam sve to, al me zanimalo sam dal dobiem updejt... tnx

13 godina
neaktivan

Root tvog moba možda bi moglo sa SuperOneClick raditi, drugo stavljanje roma preko programa Odin ili u CWM-clockworkModu u kojem izabireš recovery mod pa onda sa zip. file rom koji si skinuo na SD card radiš flash.Ttvoj mob ima tvornički Download mod u koji ulaziš pritiskanjem u isto vrijeme tipke Power+Volumen Down+Home i držiš nekoliko sec. ali mobitel prvo ugasiš i onda držiš te tipke. Evo ti link pa pogledaj kako raditi nešto što te zanima http://igyaan.in/2011/10/14857/independence-special-upgrade-samsung-galaxy-5-android-2-3-4-gingerbread.  Bitan ti je ClockworkMod znaći da možeš raditi sve preko moba u recovery i radi backup svega prije što se upustiš u bilo što. Ipak moraš prvi puta sa Odinom stavljati ClockworkMod kojeg skineš u tar.file. Radi po onom tutorijalu samo za Clockworkmod ali probaj prvo rootati mob ali tar.CWM skini s ovog linka http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1151396 i to 5.0.2.7 i flash i radi po ovom tutorijalu.

Ako nešto krene po zlu ne odgovaram sve što radiš je na tvoju odgovornost ovo su samo smjernice kako bi trebalo napraviti postupak ali se ograđujem od bilo kakve odgovornosti ako nisi siguran bolje ne raditi ništa.Lp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice