Veza izmedju rama?

poruka: 16
|
čitano: 4.228
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Veza izmedju rama?

Jel mi mozete objasnit nest -.- opet -.-

Imam ddr2 dimm 333mhz rame,jel ako kupujem jel moram kupit ddr2 dimm rame? i jel moraju biti na 333mhz?

Jazavac
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Veza izmedju rama?

Da moraš kupiti DDR2. Možeš kupiti i bržu memoriju od 333MHz al će ti raditi na istoj frekvenciji kao i stara tj. na 333.

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Veza izmedju rama?

Ako ostavi staru onda da a ako stavi samo nove radite ce ti na frekvencii memorije ako ploca podrzava. Ukratko radit ce ti na najvecoj frekvenciji koju podrzava ram koji stavis i ploca.

:)
15 godina
neaktivan
Veza izmedju rama?

znaci mogu mixat rame od 333mhz sa 533mhz i tako?

a sta sa tim dimm? jel onda moram naci dimm rame?

Jazavac
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nema drugi. samo ti uzmi DDR2 bilo koji.

15 godina
neaktivan
Bl4ckD3v!L kaže...

Da.

Kao što su ti rekli gore, takt memorije koja je po dafaultu 533 MHz se spušta na 333 MHz da bi obje mogle raditi jednako. Jedino što moraš paziti je da budu obje DDR2.

I'm sarcastic and what's your superpower?
15 godina
neaktivan
Veza izmedju rama?

ok to shvacam,gledao sam u everestu kakvi su mi rame i kaze da su ddr2 dimm,pa sam zato pitao jel moram naci te ddr2 dimm rame,da budu kompatibilni ili bilo koje ddr2 rame?

Jazavac
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sve ddr2 ram memorija za stoni pc su dimm. zaboravi ovo dimm. Jedino sto mozes pogledati na stranicama proizvodjaca koje memorije su testirane ali mozes i to zanemariti jer ce ti 99,9 % svaka ddr2 memorija biti kompatibilna.  

15 godina
neaktivan
Veza izmedju rama?

Veliko hvala,svima,trazio sam 6 mjeseci te ddr2 dimm rame od tocno 333mhz a nisam trebao bit kreten nego sam odma trebao pitat :D :D

Jazavac
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Veza izmedju rama?

Svaki noviji memorijski moduli koriste DIMM tako da se nećeš zeznuti koji god da uzmeš, osim ako nađeš neke prastare sa SIMM u što čisto sumnjam :)

I'm sarcastic and what's your superpower?

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Ma nema toga odavno vec. Sve ddr2 su kompatibilne i koju god da kupi pasat ce, 

15 godina
neaktivan
Veza izmedju rama?

mislio sam da ce bit nekih komplikacija jer imam staru maticu ( asus p5pl2 )

Jazavac
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

komplikacija tipa...?

Sve je standardizovano. Postoje ploce i memorije koj ese ne vole ali to su izuzeci i to jako rijetki.

15 godina
neaktivan
Veza izmedju rama?

ma evo ja skupljam novce za nove rame,a jel bi ti logic mogao nekako navratit u moj komp preko tw5 p a da pogledas sta bih jos trebao napravit/kupit?

Jazavac
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne radim takve stvari. Postaj ovdje komponente pa ce ti neko odgovoriti. 

16 godina
Bl4ckD3v!L kaže...

-kompliciraš jednostavnu stvar. Kupi RAM DDR2 bilo koji, naravno sporiji će biti jeftiniji, ali od bržeg nemaš koristi jer se brzina spušta prema sporijem.

btw. DDR2 ne postoji kao 333 verzija, (što je zapravo točno) nego je pod oznakom 667 (da 666 je preskočeno). Postoji mogućnost da ploča (novija) nemože bootati s RAMom na 533 jer neke ploče podržavaju samo novije 800-> ... vidi na stranicama proizvođača, ili u manualu od MBO.

Zato preporuka, kupi DDR2-800 (6400) ili 667 pa mora raditi.

edit: mala škola; (kad već kompliciramo, bar da se nešto i nauči..)

DIMM je modul na kojem su banke chipova složene... pa tako trenutno imamo 2Gb chip kad se složi x8 kom na pločicu-DIMM, dobijemo 2GB, pa dvostrano=4GB (ili GiB)

SDRAM, DDR, DDR2, 3 ... su vrste, mogu biti raznih brzina.

Puni naziv DDR2 SDRAM, DIMM (modul) plus oznaka brzine u MHz ili propustnost. Pošto je DDR = double data, tehnički je pogrešno govoriti o npr 800MHz, jer radi na 400 u DD modu, što je efektvno= 800 MHz na SDRAMu kad se računa propustnost.

Dodajmo, važne su latencije, CAS-RAS, TRS, T... ali ne toliko da bi te trebalo zanimati. Namigiva

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.8.2010 0:08 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice