Razlika izmedu DDR3 4Gb i DDR3 8Gb

poruka: 91
|
čitano: 27.091
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

tako je, ja bih najrađe imao jedno 50x GTX 580 u ultra warp SLI, al nemam para.

što će mi to ?

što vas briga ako imam pred kućom 8 ferraria, 5 aston martina i 34 hotela, 89 vila po svijetu i 4 ljubavnice.

tko ima, nek˙ si kupi.

ako to nekom čini zadovoljstvo, sreću, zašto ne ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Razlika izmedu DDR3 4Gb i DDR3 8Gb

HEhehheeh

COvjek je pitao ima li smisla i da li ce sta dobiti. Nece dobiti nista ali ako covjeka veseli zasto ne. Ja prvi imam hrpu gluposti koje su neisplatne.

:)
15 godina
neaktivan
logic kaže...

HEhehheeh

COvjek je pitao ima li smisla i da li ce sta dobiti. Nece dobiti nista ali ako covjeka veseli zasto ne. Ja prvi imam hrpu gluposti koje su neisplatne.

Dobiti će, ali bi više dobio bržim diskom tipa WD Black ili moj F4, ili kakvim SSD-om.

Ali da neće dobiti ništa prelaskom na 8gb je glupost par excellance. Ne znam po čemu to zaključuješ i na koliko si računala koristio 8gb memorije?

Cemetary gates
15 godina
neaktivan

Pitam jedino iz razloga što sam ja zadnje 3g na takvim kompovima.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
thedream kaže...
logic kaže...

HEhehheeh

Dobiti će, ali bi više dobio bržim diskom tipa WD Black ili moj F4, ili kakvim SSD-om.

Ali da neće dobiti ništa prelaskom na 8gb je glupost par excellance. Ne znam po čemu to zaključuješ i na koliko si računala koristio 8gb memorije?

Jooooooj Ajd da ne razvlacimo dalje u detalje samo cu ti reci da pogledas malo bolje. Nigdje nisam rekao da nece nista dobiti vec da je ta dobit zanemariva. Naravno da ce dobiti ali je pitanje sta i kad. Evi ti meni reci koliko FPS-a ce dobiti prelaskom sa 4 na 8 GB RAMA a fps je jedino bitno kod igri.

15 godina
neaktivan

Bitna su i učitavanja mapa, pogotovo kod MMORPG igara gdje su mnogim igračima sekunde bitne, kao i u masovnim online RTS strategijama gdje  nije sve u fps već upravo i u rasterećenju hard diska, odnosno intenzivnijem korištenju radne memorije. Kažem, za 370kn ako se ne varam imaš 2x2 Kingmaxe DDR3, šta se tu ima dodati?

A koristi ima, pa bar ti znaš upisati google i 4 vs. 8gb ram, pa malo temeljitije pročešljati.

U fps će vjerojatno razlika biti minimalna, par posto ako i toliko, no veća količina memorije će utjecati na sve ostale faktore, prije svega na brzinu učitavanja mapa i među-mapa, te eventualni lag i frame-drop. Tu može pomoći svakako više radne memorije.

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Filewalker! kaže...

Kao sto sam vec rekao, slike cete dobiti sutra ili prekosutra, kada dođem kuci i budem imao vremena.

Pa di su te slike {#}

Vrhunska odlučnost nije u dobivanju svake bitke, nego u poražavanju neprijatelja bez ulaska u boj - Sun Tzu - The Art of War (6th century BC)
17 godina
protjeran
logic kaže...

Jooooooj Ajd da ne razvlacimo dalje u detalje samo cu ti reci da pogledas malo bolje. Nigdje nisam rekao da nece nista dobiti vec da je ta dobit zanemariva. Naravno da ce dobiti ali je pitanje sta i kad. Evi ti meni reci koliko FPS-a ce dobiti prelaskom sa 4 na 8 GB RAMA a fps je jedino bitno kod igri.

ja čuo da će crysis2 tražiti bar 8Gb rama pa požurite u trgovine, bit će gadno kad svi navale, bolje sad dok još ima rama, nestat će {#}

17 godina
neaktivan

Evo sad citam ovaj clanak i ne vidim neku specijalno veliku dobit. Naveli su tri slucaja i to:

- Kad je istvremeno pokrenuto vise virtualki,

- vise programa pokrenutih istovremeno a koji su gladni memorije i

- igranje igre i istovremeno pokrenuta aplikacija gladna memorija.

Sve izuzetni slucajevi jako rijetki na desktop konfiguracijama. Za prosjecnom usera potpuno zanemarive situacije.

15 godina
neaktivan

Ja ti kažem da uz memory remap u BIOS-u i manje izmjene virtualne memorije, odnosno hibernacije, cijeli sistem osjetnije lakše diše. Nije isto kad se nešto zapisuje u RAM ili na hard disk, osim jasno na SSD koji je još uvijek egzotika.

Što se igara tiče odgovorio sam ti gdje se korist vidi, u frameu je minimalna ali utječe na sve ostalo, da se ne ponavljam. Zaista sam imao 3 setupa sa 8gb DDR2 memorije i ovo mi je prvi sa 8gb DDR3. Ispod toga više ne idem, bar što se tiče 64-bitnih OS-ova čije su aplikacije da se izrazim seljački, često prilično masnije i vole više žderati RAM-a od 32-bitnih.

8gb RAM-a bi preporučio korisnicima 64-bitnih OS-ova, te onima koji osim što rade ono što si naveo, žele za doplatu od 350-380kn imati brže učitavanje onoga - što sam ja rekao gore.{#} Ne da mi se baš ponavljati, što se vidi.

A najgore od svega mi je kad mi se netko zakači i tupi, kao sada slučajno ti, da koristi nema. A probao sam i x64 XP i Vistu 64U, samo još mi fali W7 64U, pa ću usporediti.

O igrama ne treba trošiti riječi, najbolji primjer ti je i najbanalniji, World of Warcraft. Učitavanja su i do 30% brža sa 8gb u odnosu na 4gb na Visti 64. Da li to vrijedi 350kn?

Po meni da, a i ostalim bivšim i sadašnjim WoW junkijima. {#}

Ponavljam, toliko košta prosječan miš srednje klase danas i rasprava je totalno promašena. Da je 2gb keks 350kn ajde, ali 2x2, ne želim u tome sudjelovati. Rekao sam što sam imao.

Dapače, ne moramo se slagati. Ali po meni su koristi jasno vidljive i jedini argument zaista nije cijena. Osim eksperimentiranja sa OS-om i brzinom, i u igrama se osjeti da lakše dišu, kako ne. Odavno nije sve u frameovima.

Cemetary gates
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Najzgodnije od svega je svakako što možeš lagodnije koristiti Prefetcher hehe, na 4gb to baš i nije dobra ideja.

http://www.vistax64.com/tutorials/72293-superfetch-memory-prefetcher.html

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

300kn 4gb, mislim što reći, i to Kingmaxi.

http://www.protis.hr/products/details/memorija-ddr3-1333mhz-4gb-2x2gb-kingmax--cl90-128mx8-flfe/38008

Uzeti ću ih još sutra vjerojatno.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
logic kaže...

Evo sad citam ovaj clanak i ne vidim neku specijalno veliku dobit. Naveli su tri slucaja i to:

- Kad je istvremeno pokrenuto vise virtualki,

- vise programa pokrenutih istovremeno a koji su gladni memorije i

- igranje igre i istovremeno pokrenuta aplikacija gladna memorija.

Sve izuzetni slucajevi jako rijetki na desktop konfiguracijama. Za prosjecnom usera potpuno zanemarive situacije.

...

thedream kaže...

http://www.protis.hr/products/details/memorija-ddr3-1333mhz-4gb-2x2gb-kingmax--cl90-128mx8-flfe/38008

2x2? pa zar nemaš već 8GB? ili je hrpa ovih postova nabacana onako...

Prosječni user ne postoji. Ipak, recimo da taj 'prosječni user' može mirno živjeti s 2, 4 ili više (i manje RAMa) ovisno o svojim potrebama, točnije o potrebama aplikacija koje koristi, podešenosti (optimiziranog) sistema itd..

Točno (slažem se) cijena RAMa je tkava da netreba  previše mudrijati, 'nek se nađe'. Ipak postoji problem. Samo računalo, ograničenost chipseta, broj utora i postojeći DIMMovi. Većina 'prosjećnih usera' teško može na više RAMa ili to podrazumijeva kupnju 2x4GB ('bacanje' starog RAMa).. uz pitanje koji OS koriste. XP (99%=32bit) je još uvijek vodeći OS, Sedmica (i vista) su podjednako (nema podataka) 32-64 bit, pa kako će na 32bit OSu aplikacija iskoristiti više od 2GB? (preciznije 1.7 je uobičajena granica, može do 3GB..). btw tu ne govorim o cca 2.7-3.5 za OS , to nije problem.(postoji tema..)

Dakle, svi koji mogu, žele i / ili trebaju više od 4GB moraju prvo zadovoljiti zahtijeve (HW+OS, legalni?), uz trubljenje o bržem učitavanju i par FPSa... (samo igre profitiraju?), uz preduvijet jda je i igra za 64bitnu ver. ... jer inače nema koristi od bilo koje veće količine iznad preporučenog requrementsa, optimuma....

Imaš pravo, uspoređujući s prosjećnom cijenom miša, treba uzeti više RAMa, ali ga se bez odgovarajućeg sistema i potrebnih podešavanja neće iskoristiti (kao što ni fićo nebi iskoristio 'gepek' šlepera).

U takvim stvarima (igre) osjetniji boost preformansa daje VGA iz više kategorije za tu razliku u cijni... uz napomenu da ovdije ne govorimo o PCu s 1-2GB (ili manje) nego s 4 na 8.

- to je samo moje mišljenje, svako drugačije mišljenje je također jedanko dobro, međutim tvrdnje i savijete treba (bar donekle) obrazložiti.. gornji link dokazuje nešto sasvim drugo (kao što logic kaže...)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

ako imas para, i imas zelju, kupi...

razliku ces osjetit, i bar ce ti bit dusa mirna..ako ne kupis, stalno ces se pitat a da li sam mozda trebao..

kupi, osjeti razliku, i sam zakljuci..

nisu to ogromne pare, a cim toliko razmisljas o tome, ocigledno ih imas..

to ti je slinco ko kad das vise para za jace napajanje, koje ti ne treba..osiguraj se, ako bas moras

15 godina
neaktivan

Imam tri računala {#}, svoje, ono od roditelja koje sam složio, i jedno u firmi opet, od roditelja. Poslikam, samo si trebao tražiti. Ja sam osoba od integriteta.

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
thedream kaže...

Imam tri računala {#}, svoje, ono od roditelja koje sam složio, i jedno u firmi opet, od roditelja. Poslikam, samo si trebao tražiti. Ja sam osoba od integriteta.

-ne, nisi me razumio (istina, moja krivica, jer nisam književni tip.. pa mi na 'papiru' misli nisu pretjerano jasne..) - btw, NHF  ništa osobno ili sl. -samo raspravljamo. {#}

-ovdje savjetujemo drugima (ne sebi, ne svojim željama, potrebama itd..) jer ti za sebe znaš dovoljno i samo tvoja želja-odluka (i nešto novca) odlučuje o količini RAMa. Ja bi recimo želio (doma) složit  s 60+GB... no nije isplativo.

Problem je što netko (predpostavka) s manje iskustva, znanja.. i na tko zna kakvom računalu pročita ove preporuke i žica starce ''tata kupi mi...'' i na kraju se razočara.

Preduvijeti su računalo, OS... i opet znanje kako podesiti sistem jer đaba mu RAM ako u backu vrti skype, torrent, googlesearch, earth, parsto virusa, indexiranje, defrag... i to sve na AthlonXP i TNT2-VGA... (karikiram, ali možda je sad jasnije..) jer puno korisnika misli da će već kupnjom DDR3 bit 'jači' (mada njihova MBO podržava DDR2...) recimo. {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Samo mala digresija jer sam ja spomenuo "prosjecnog korisnika". Pod tim sam mislio na korisnika iz prvog posta koji na kompu ima samo jednu igru pokrenutu istovremeno a u pozadini ne kodira video niti ima phoshop sa odgormnom slikom u raw formatu sa nekom bolesnom rezom i nekoliko desetina leyera. Znaci jedna igra i prelazak sa 4 na 8 GB rama je skoro neprimjetan. Sve sto sam pisao je u tom kontekstu a ne da niko nece osjetiti ni u kakvoj situaciji. Znaci za korisnika u prvom postu se odnosilo sve sto sam napisao.

17 godina
protjeran
thedream kaže...

jes kupio bona ?

ja gledam Corsair 1600 2x2 GB 386 kn cl9 a ja budala platio gskill prije 3 mjeseca u linksu ripjaws 750kn :bang:

http://www.protis.hr/products/details/memorija-ddr3-1600mhz-4gb-2x2gb-corsair-cmx4gx3m2a1600c9/30100

15 godina
neaktivan

Ja sam HyperX-e kod njih uzeo, drugi kit od 2x2, oko 540kn. Nema možda 2mj. Ne znam koliko je danas cijena, mislim da nije mnogo manja.

A čuj, Kingmax 1333 je RAM za mase, a kad vidiš da 300kn košta 2x2 to je ono, candy shop. Dok su Ripjawsi ovisno o izvedbi poprilično clockerske memorije, šta će bolje objasniti dečki koji ju koriste ili su probali, tipa jurky,cele i ekipa.

Odlučio sam se za HyperX jer imam već 2x2, pa mi je bilo i sugerirano da uzmem iste, tj. isti ili bar približan kit, možda noviju reviziju ili nešto, ali da je HyperX blu.

Da ne kombiniram baš Corsair, Kingston i šta ja znam G Skill na istoj ploči. Da zna biti problema.

Nisam kupio, mislim da ću se sutra otići raspitati, nisam baš na ti sa novcem pošto u subotu stan plaćam. {#}{#}{#} I to u iznosu jedne dobre 6970tke + ovaj 300kn RAM za režije. {#}

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hm razglabajte vidim da nitko nema bas velikog znanja kad je memorija u pitanju...uglavnom ja sam odustao od 8gb jer mi ne treba ,za win7U 64bit mi je dosta 1gb ddr3,i imam jos 3gb,sa svim mogucim programima i igrama koje su mi koristene u isto vrijeme,memorija mi ne prelazi 75%,znaci da objasnim imam ladicu sa majicama i u toj ladici stane jos 1 majica i to je to,dok god ja imam mjesta za jos jednu majicu nema potrebe kupovati jos 4 ladice !!!

a ovaj chiko sto je naveo da preporucuje za 64bitne OS 8gb rama :)) nek se zakopa u zemlju :)

end of discussion !

po meni 8gb i vise treba onima koji se bave grafikom i programiranjem na kompjuteru,prosjecnom korisniku je 4gb i vise nego dosta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Vista Ultimate 64, virtualnu sam vratio na postavke koje je sam OS preporučio, evo potrošnje memorije da ne radim apsolutno ništa na kompu. Dakle moja instalacija Viste i svi programi koji mi trebaju.

http://img703.imageshack.us/img703/5299/ramnw.jpg

2.20gb u prosjeku, dakle Vista64 idla, i troši 2.20gb RAM-a u mom setupu. I da za 300kn razmišljam ili 400 hoću li na 8gb? Zaboravi.

50% mi je jeo samo OS dok nisam radio ništa.

Sad je potrošnja između 20-30% dok Vista miruje. Hej, 20-30% cucla RAM-a dok OS miruje?! Od 8gb. Pa ti računaj, za 300kn je li bolje da ždere 30% od 8gb ili 50-60% od 4gb.

Na stranu kakav je to OS, i šta ja radim na njemu. Pričam u svoje ime, i imam setup kakav imam.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

jel ti znas da postoji razlog zasto uzima toliko memorije!? i da se po potrebi isprazni i koristi za recimo igru!?

My Life Is A Very Serious Game...
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Vista Ultimate 64, virtualnu sam vratio na postavke koje je sam OS preporučio, evo potrošnje memorije da ne radim apsolutno ništa na kompu. Dakle moja instalacija Viste i svi programi koji mi trebaju.

http://img703.imageshack.us/img703/5299/ramnw.jpg

2.20gb u prosjeku, dakle Vista64 idla, i troši 2.20gb RAM-a u mom setupu. I da za 300kn razmišljam ili 400 hoću li na 8gb? Zaboravi.

50% mi je jeo samo OS dok nisam radio ništa.

Sad je potrošnja između 20-30% dok Vista miruje. Hej, 20-30% cucla RAM-a dok OS miruje?! Od 8gb. Pa ti računaj, za 300kn je li bolje da ždere 30% od 8gb ili 50-60% od 4gb.

Na stranu kakav je to OS, i šta ja radim na njemu. Pričam u svoje ime, i imam setup kakav imam.

Promjeni onda OS ako ti toliko ždere.

Evo moj, Win7 Professional 64bit: http://img11.imageshack.us/i/idlet.jpg/

Trenutno idle, upaljen od podneva, u međuvremenu gledao malo Pulp Fiction, pokrenuo igru, slusao glazbu, gledao bedastoce na youtubeu.

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.1.2011 19:32 (AA-d00d).
15 godina
neaktivan

U igrama je zauzeće oko 70% na 4gb setupu i 45-55% na 8gb. Probao sam Crysis, Dirt2, ETQW i Metro2033.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Evo moj, pokrenut browser i jos par sitnica...

Win7 x64

memorija memorija
Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

Win7 x64

A kad ga ne gasis 7.5 dana onda ti se i nakupi u memoriji dosta smeca

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
16 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

Win7 x64

O bokte :O....Ja svoj (Moj PC) imam upaljen 24/7 vec jedno 4 tjedna (uTorrent seeda xD) i zauzima 2 i pol ono, a koristim za igre i sve i imam pun kufer tih widgeta i svega u trayu....Ali vidim da imas 100+ procesa dok sam ja s upaljenim svim mogucim programima (opera, meda player, utorrent, eset, ccc, msn, nokia pc suite, screamer, daemon tools, skype, xfire, notepad , calc, itunes, fraps (evo toga sam se sve sjetio)) i imam 62 procesa dok ih ti imas skoro duplo vise, pa koje su to jos sitnice? :S....Ili se varam?

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
16 godina

Citajuci ovu temu, sad ni sam neznam dali mi treba jos 4 gige ili ne????

Mislim da mi netreba, ali opet ako bi os lakse disao zasto ne! {#}

Martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Marti kaže...

Citajuci ovu temu, sad ni sam neznam dali mi treba jos 4 gige ili ne????

Mislim da mi netreba, ali opet ako bi os lakse disao zasto ne! {#}

netreba ti ako ih nećeš iskoristiti.

Al isto tako nikom netreba Ferrari, pa opet ako imaš para dobar je za kur*enje XD

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice