Pozdrav svima. Imam problem s ramom zbog kojeg nemogu bootat. Imam 2 pločice po 2 gb rama koje su 1333 hz i imaju brzinu 9-9-9-24. Kad spojim samo ta 2 rama nemam problema s bootanjem, ali kupio sam jos 1 ram od 4 gb od corsaira 1866 hz s brzinama 9-10-9-27 i kad stavim te rame uz ove dvoje nemogu dic windowse (dodje mi do windows start up i ne pokaze se logo i tu stoji). Isprobao sam stavit te nove rame same i isto mi se ne dize windows. A rami su mi ves tadili svi 3 oko 4 mjeseca bez problema i sad kad sam novu graficku uzeo imam problema s njima. Dali neko ima neko rijesenje ako se uzme u obzir da ja pretpostavljam da su rami ispravni jer su malo koristeni? Ili postoji sansa da imam problema s maticnom (ASRock 890GX Extreme 3). Molim za pomoc i unaprijed zahvaljujem. (brzine u biosu su mi stavljene na auto i bios je odredio 9-9-9-24, mozda 24 treba dignut na 27?)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Jesam ali ne nedavno. Dali mislis da bi to mozda pomoglo?
Ne bi odmoglo sigurno.
Update-o sam i nista -.-. Dali bi moglo do timera bit?
Novi RAM ti nije kompatibilan sa starim ili nije kompatibilan sa plocom. Sto ces dalje sam smisli...
Neznam kako su mi vec ti rami padili u paru bez problema oko 3 mjeseca. I onda ispušem prašinu iz kompa i stavim novu grafu i sad nerade. Od kolege sam još 2 razlicite plocice posudio imaju 1333 mhz-a ko i moje i niujednoj kombinaciji nerade zajedno s mojim ramima. A moji sami rade odlično. Da nije možda do postavka u biosu? Slotove za rame sam provjerio i nije do njih... Molim vas pomozite.