RAM problem s bootanjem

poruka: 7
|
čitano: 1.780
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
RAM problem s bootanjem

Pozdrav svima. Imam problem s ramom zbog kojeg nemogu bootat. Imam 2 pločice po 2 gb rama koje su 1333 hz i imaju brzinu 9-9-9-24. Kad spojim samo ta 2 rama nemam problema s bootanjem, ali kupio sam jos 1 ram od 4 gb od corsaira 1866 hz s brzinama 9-10-9-27 i kad stavim te rame uz ove dvoje nemogu dic windowse (dodje mi do windows start up i ne pokaze se logo i tu stoji). Isprobao sam stavit te nove rame same i isto mi se ne dize windows. A rami su mi ves tadili svi 3 oko 4 mjeseca bez problema i sad kad sam novu graficku uzeo imam problema s njima. Dali neko ima neko rijesenje ako se uzme u obzir da ja pretpostavljam da su rami ispravni jer su malo koristeni? Ili postoji sansa da imam problema s maticnom (ASRock 890GX Extreme 3). Molim za pomoc i unaprijed zahvaljujem. (brzine u biosu su mi stavljene na auto i bios je odredio 9-9-9-24, mozda 24 treba dignut na 27?)

0 1 hvala 0
15 godina
Re: RAM problem s bootanjem
Jesi li radija update biosa matične?
Zadar živi vječno!
13 godina
neaktivan

Jesam ali ne nedavno. Dali mislis da bi to mozda pomoglo?

15 godina
RAM problem s bootanjem

Ne bi odmoglo sigurno.

Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Update-o sam i nista -.-. Dali bi moglo do timera bit?

17 godina
RAM problem s bootanjem

Novi RAM ti nije kompatibilan sa starim ili nije kompatibilan sa plocom. Sto ces dalje sam smisli...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Neznam kako su mi vec ti rami padili u paru bez problema oko 3 mjeseca. I onda ispušem prašinu iz kompa i stavim novu grafu i sad nerade. Od kolege sam još 2 razlicite plocice posudio imaju 1333 mhz-a ko i moje i niujednoj kombinaciji nerade zajedno s mojim ramima. A moji sami rade odlično. Da nije možda do postavka u biosu? Slotove za rame sam provjerio i nije do njih... Molim vas pomozite.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice