imam 1.87 gb rama, 2 plocice od gigu ali mi integrirana grafika uzima 128 mb, e sad koliko da stavim initial a koliko max??, 1.5 veću? jer sad mi je ono System managed size, ili da ostavim tako?, to je da windows sam odredi ako se ne varam??, citao sam da je na računalima sa više od 512 mb rama najbolje postaviti minimalnu veličinu na pola velicine rama a maksimalnu na ostaviti na trostrukoj veličini, kako mi matematika nije jaca strana molim vas da mi kažete kako tocno da stavim tako, inital i max size koliko?, puno hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Stavi Initial i Maximum na 2880 MB.
To je zato što imaš fizičkih 2048 MB, od kojih je 128 MB dodijeljeno grafici.
2048 - 128 = 1920
1920 * 1,5 = 2880
citiram iz casopisa jednog - neki postavljaju minimalnu i maksimalnu velicinu page filea na istu vrijednost ,teoretski bi to trebalo ubrzati rad jer windowsi ne moraju povecavati datoteku, međutim, uglavnom ne dobijete baš nikakvo poboljšanje ,a u nekim ce slucajevima rad biti sporiji nego prije!! ... pa zato ne bi htio dam mi bude isto initial i maximum
, davno prije sam npr na malo memorije - 256 mb min- 384 max - 768 mb, i super je radilo!, a sad sve više rama pa me buni, staviti cu maximum na 2880, ma već sam ja to probao , ali intial bi stavio pola više od 1920 mb
, i zašto nitko ne koristi system managed size?
još samo da pitam koliko bi mi windowsi postavili velicinu inital i max npr kad se formatira? eto znam da sam dosadan ali želim najbolje za svoje računalo . a i tek sam kupio nedavno još jednu gigu rama
još samo da pitam koliko bi mi windowsi postavili velicinu inital i max npr kad se formatira? eto znam da sam dosadan ali želim najbolje za svoje računalo . a i tek sam kupio nedavno još jednu gigu rama
Ako hoćeš da znaš koliko bi ti stavio Windows, stavi na Windows Managed pa ćeš videti, mislim da max stavlja na 1,5*količina_RAM-a.
Prednost fiksne veličine je u tome što ne dolazi do fragmentacije page fajla stalnim alociranjim i dealociranjem njegovih delova.
Optimalna veličina je pitanje na koje je teško odgovoriti. Ako ti se napune i RAM i page fajl, proces koji pokušava da alocira memoriju će pući. Ipak, ogroman page fajl nema smisla, jer ako je potreba memorijski prostor mnogo veći od količine RAM-a, računar će usporiti do neupotrebljivosti. Ja držim fiksnu veličinu od 2GB kao nešto što je dovoljno veliko, a opet nije preterano.
Dok sam imao 2Gb RAM-a PF mi je imao fiksnu vrijednost od 1Gb, a sada sa 4Gb držim ga na tek toliko na 512Mb jer uz programe koje koristim više od toga mi stvarno trenutno nije potrebno!
još jedan podatak za mem.. pošto svaki proces može alocirati do 2GB, to je realna granica iznad koje se ništa bitnog ne mijenja, s tim da je poželjno da bude jednak ili veći od RAMa. U ovom slučaju je 2GB OK.