Pomoć u odabiru ram memorije! zaključana tema

poruka: 6
|
čitano: 2.107
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Pomoć u odabiru ram memorije!

Pozdrav,

naime imam ovakvo pitanje. Pomoću crucial scannera na netu (http://www.crucial.com/store/listparts.aspx?model=G570%20%284334%29) odredio sam koji tip ram memorije odgovara mom laptopu ( laptop je lenovo g570, trenutačno imam 4gb rama na njemu, te želim podići to na 8 gb, to mi je potrebno jer sam se počeo baviti photoshopom, često imam puno programa otvorenih itd..). Naime, tip memorije koji mi treba je DDR3, 4GB, 133MHz, SODIMM (bolje objašnjeno na gornjoj stranici).

Na ovoj stranici: http://www.nabava.net/radna-memorija-ram__190/kingston-ram-4gb-so-dimm-ddr3-1333mhz__1246241 pronašao sam upravo te modele u hrvatskoj. Cijene na toj stranici kreću se od cca 160 kn do 350 kuna. Sad me zanima da li mogu staviti ovaj jeftiniji ram od cca 200 kuna, ili da baš uzmem ovaj od 282 kune (za koji piše baš na toj stranici da je kompatibilan sa mojim notebookom). I još nešto, da li je bolje da uzmem obje nove pločice rama, ili da samo nadogradim s još jednom od 4 gb.

Puno sam napisao, no nadam se da ćete shvatiti i pomoći mi. Hvala vam.

0 1 hvala 0
17 godina

Jedan podatak nisam našao, a to je da li trenutno imaš 1x4GB ili 2x2GB? U prvom slučaju, slobodno kupi onaj jeftiniji modul od 4GB i dodaj ga u prazan slot, a u drugom bi morao da kupiš 2x4GB, pri čemu bi ti postojeći moduli ostali višak (mogao bi ih prodati).

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Pomoć u odabiru ram memorije!

Imam 1x4GB. Znači, neće biti problema ukoliko nadogradim s ovim jeftinijim? Zato što sam gledao bolje, i ovaj skuplji od 282 kn ima napon od 1.35 V, kao što i crucial kaže, a ovi jeftiniji imaju 1. 5 V. I da li je vazno ovo CL9 ili CL11? Jer su to stvari po kojima se ovi ram-ovi na stranici razlikuju.. Malo sam detaljan, ali moram biti, ne bih htio baš zeznuti si komp..

17 godina

Pogledaj na kom naponu ti radi RAM koji već imaš, pa upari napone. Standardni napon za DDR3 je 1.5V, 1.35 je  low voltage varijanta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

U redu, onda najbolje da uzmem ovu skuplju, jer koliko sam vidio, niti jedna druga se ne slaze po naponu s ovom. I jos zadnje, da li da onda izvadim ovu koja je unutra i prodam ju i da kupim nove dvije ovakve, ili da samo nadogradim s ovom jednom novom, a staru ostavim unutra

0 0 hvala 0
17 godina

Najsigurnije bi bilo da kupiš par identičnih, ali, da kupujem za sebe, uzeo bih samo jedan modul. Uostalom, ako slučajno bude problema sa kompatibilnošću, možeš drugi da poručiš naknadno.  {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 14:21 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice