Nadogradnja RAM memorije izdvojena tema

poruka: 1.590
|
čitano: 652.798
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

hej, zelio bih kupiti dodatnih 2GB RAMA ali ne znam za kojeg proizvođača da se odlucim. trenutno imam u kompjuteru 2GB RAM od Kingmax-a.

brzina mi je 533Mhz, da li je bolje uzeti memoriju s vecom brzinom ili ovom kakvom ja imam.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Nadogradnja RAM memorije
Pero10 kaže...

hej, zelio bih kupiti dodatnih 2GB RAMA ali ne znam za kojeg proizvođača da se odlucim. trenutno imam u kompjuteru 2GB RAM od Kingmax-a.

brzina mi je 533Mhz, da li je bolje uzeti memoriju s vecom brzinom ili ovom kakvom ja imam.

Prilikom nadogradnje najbolje je dodati RAM potpuno identičan onome koji je već instaliran u računalu. U suprotnom moraš znati koji RAM i koliki kapacitet (ukupan i po DIMM) podržava tvoja matična ploča odnosno moraš znati koji RAM radi u tvojoj matičnoj ploči. Ne web stranici proizvođača i matične ploče i RAM memorije možeš pronaći informaciju da li je određeni RAM kompatibilan sa određenom matičnom pločom.

10 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

podrzava najvise 4GB

a sada mi nije jasno, na memoriji mi pise da je brzina 500Mhz, a u kompjuteru pise 533Mhz?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

bok novi sam pa imam jedno pitanje

trebao bi nadograditi ram memoriju, imam ovu maticnu: http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/K8NF6G-VSTA/?cat=Download

pošto ona ima dva slota i moze samo 2x1 gb ram-a, kako da znam koju ram memoriju da uzmem, jel bi mogla ovakva ram memorija da se uzme: http://www.chipoteka.hr/artikl/75483/dimm-ddr-1gb-400mhz-crucial

zato jer neznam kako se to gleda po ddr ili frekvenciji, malo sam citao i vidio sam da mora biti isti ddr i frekvencija, na toj maticnoj imam DDR.

Hvala :)

0 0 hvala 0
11 godina
Nadogradnja RAM memorije

trebao bi pomoć oko ramova, dal će raditi

imam 2 x Kingmax 2GB, DDRII 800 non-ECC, CL5.0 ,64Mx8, KLDE8 , u utorima 1 i 3 za dual channel

i sad bi uzeo 2 x 2 gb ddr2 memorije tipa ecc, Samsung
M391T5663DZ3-CF7 CCB 2GB 240p PC2-6400 CL6 18c 128x8 DDR2-800 2Rx8 1.8V ECC UDIMM, Samsung

za utore 2 i 4, dal netko ima iskustava sa ovim ramovima, dal će to radit kako treba

(moja matična MB Gigabyte EP35-DS3, ima 4 x DDR2-dual channel 1066/800/677 Mhz)

lp

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Obzirom da je Samsung koji namjeravaš ugraditi ECC memorija (Error Checking & Correction) koja se inače koristi u serverima, ista nije podržana od Intel-ovog P35 Chipset-a koji ti imaš u svojoj ploči. Vidi sliku.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.4.2014 22:32 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav,

Zanima me koja je razlika između HyperX Blu i Red serije? dali je samo u boji ili? trenutno imam 2x2GB Blu i uzeo bi mozda jedan keks od 8GB Red pa me zanima dali bi bilo komplikacija kakvih ili šta? 

Nemam potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
askip kaže...

Pozdrav,

Zanima me koja je razlika između HyperX Blu i Red serije? dali je samo u boji ili? trenutno imam 2x2GB Blu i uzeo bi mozda jedan keks od 8GB Red pa me zanima dali bi bilo komplikacija kakvih ili šta? 

Provjeri specifikacije, ali ako rade na istom taktu onda je razlika jedino u boji.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
15 godina
XXX-Man kaže...
askip kaže...

Pozdrav,

Provjeri specifikacije, ali ako rade na istom taktu onda je razlika jedino u boji.

nije samo takt moguća razlika (mada vjerojatno za ovaj slučaj je).

-napon, latencije, ecc, pa sve do samog chipa elpida, samsung i broja čipova-gustoći, SS-DS itd. tako da su razlike moguće (ne moraju bit bitne), a možda samo prema VGA taboru. (ne googla mi se razlika).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
moderator
ihush kaže...

nije samo takt moguća razlika (mada vjerojatno za ovaj slučaj je).

-napon, latencije, ecc, pa sve do samog chipa elpida, samsung i broja čipova-gustoći, SS-DS itd. tako da su razlike moguće (ne moraju bit bitne), a možda samo prema VGA taboru. (ne googla mi se razlika).

Ako se radi o ovoj memoriji onda je :)

Ako su na istom taktu onda su identičnih specifikacija, a samo različite boje.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
14 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Razlika je samo u boji, da bi se Kingston uklopio u različito dizajnirane matične ploče.

Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
Nadogradnja RAM memorije

pozz društvo imam jednu malu molbu ne znam koji mi je ram skinuo speccy,i cpuid i nista samo nesto pise  DRAM Frequency:665.1Mhz(u CPU-ID-u programu ovo piše)Otkrio sam da je ram Kingston DDR3 4GB e sad kolika je frekfencija.Kako ću doći do nje.Hvala unaprijed.

fb34
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CPU kaže...

pozz društvo imam jednu malu molbu ne znam koji mi je ram skinuo speccy,i cpuid i nista samo nesto pise  DRAM Frequency:665.1Mhz(u CPU-ID-u programu ovo piše)Otkrio sam da je ram Kingston DDR3 4GB e sad kolika je frekfencija.Kako ću doći do nje.Hvala unaprijed.

Pod Moj PC, osim Kingston-a, imaš upisanu i A-Data RAM i da je radna frekvencija istih 800 MHz. Provjeri da li u BIOS-u možeš ručno podesiti RAM da radi na 400 ( tj. 800 MHz u dual channel modu). Trenutno je podešeno na 333 MHz ( tj. 666 MHz u dual channel modu). Pomoću CPU Z programa provjeri da li uopće jedan od ta dva RAM-a može raditi na 400 MHZ u suprotnom brži RAM automatski se prilagođava sporijem.

11 godina
Nadogradnja RAM memorije

sorry zbog toka ne gledaj moj pc kupio sam novi kom a taj je isto u funkciji što si ti rekao.Novi mop. sam nedavno kupio pa ga još nisam stavio pod moj pc.

fb34
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Nadogradnja RAM memorije

pa memorija ti radi na 1333mhz...sada jel je takva i sama memorija ili je samo tako postavljena da radi...to ne znamo ovako :D

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Nadogradnja RAM memorije

trebao bi pomoć oko ramova, dal je kompatibilno sa mojim ramovima,intel procesorom, i matičnom

imam 2 x Kingmax 2GB, DDRII 800 non-ECC, CL5.0 ,64Mx8, KLDE8 , u utorima 1 i 3 za dual channel

i sad bi uzeo 2 pločice po 2GB DDR2 memorije, model Kingston KVR800D2N6/2G, 800MHz.

za utore 2 i 4, dal netko ima iskustava sa ovim ramovima, dal će biti prepoznate i raditi kako treba

(moja matična MB Gigabyte EP35-DS3, ima 4 x DDR2-dual channel 1066/800/677 Mhz, Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz)

lp

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Kingston RAM je poznat kao takav da radi u velikoj većini matičnih ploča. U tvom slučaju već imaš Kingmax RAM koji ima CL5 latencije. Bilo bi idealno kada bi nabavio RAM sa CL5 latencijama ali kapacitet je taj koji igra glavnu ulogu. RAM koji želiš kupiti ima odličan feedback na Amazon.de:  http://www.amazon.de/product-reviews/B0012Y0QT8/ref=dp_top_cm_cr_acr_txt/280-3743673-3491127?ie=UTF8&showViewpoints=1

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Pozdrav, imam 2x2GB Kingston DDR3 1333 D3N9 CL9, htio bih upgradeat, da li moram naci bas tocno tu ili mogu neku drugu kingston samo da je cl9 i 1333? i da li pomaze performansama (npr. sa 4 na 6GB)

Siky1234
14 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Sa ovog linka skini liste testiranih RAM modula koji će sigurno raditi u tvojoj ploči (ako je ova pod moj PC), izaberi željeni i to je to: http://www.asus.com/Motherboards/M4N68T_V2/HelpDesk_QVL/

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
Nadogradnja RAM memorije

molim mišljenje oko ramova,

i sad bi uzeo

MUSHKIN 2 x 2 GB, DDR2, Redline 1066Mhz, Kit ,Mushkin Redline PC2-8000
Part # 996593
Type , 240 pin DDR2 SDRAM
Size ,4GB, 2x2GB Modules
Timings 5 - 5 - 5 - 12, 2T
Speed 1000MHz
Voltage 2.0-2.1V
Density   256Mx64

za utore 2 i 4, dal netko ima iskustava sa ovim ramovima, dal će to radit kako treba, kako bi trebalo podesit napon ako bi koristio svoje 2 x Kingmax 2GB i MUSHKIN 2 x 2 GB, DDR2, Redline 1066Mhz pošto one koriste veći napon

(moja matična MB Gigabyte EP35-DS3, ima 4 x DDR2-dual channel 1066/800/677 Mhz)

lp

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Evo ti link sa listom RAM modula testiranih za tvoju matičnu ploču. http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/motherboard_memory_ga-ep35-ds3_2.1.pdf

Ja ne bih rizikovao i napamet kupovao RAm za koji nisam siguran da će raditi u matičnoj ploči. Zato kupi sva 4 nova ili polovna ali da budu ista a te lako možeš prodati. Preporučujem Kingston @800Mhz.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
Nadogradnja RAM memorije

bok, evo mene ponovno

nabavio sam ramove,za sad radi dobro,samo zanima mišljenje dal će dobro raditi

(moja matična MB Gigabyte EP35-DS3, ima 4 x DDR2-dual channel 1066/800/677 Mhz,procesor intel 4 jezgre)

i sad sam ugradio u utore 2 i 4, 2 x Kingston 2GB 240-Pin  DDR2 800  Model KTH-XW4400C6/2G (male visine)

kolko sam skužio ove imaji latenciju 6

lp

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

E ovako, imam 2 plocice Kingston HyperX-a, znaci 2 x 4GB.. E sad sam dobio neke 2 plocice kingstona, 2 plocice po 2GB, 1333 je frekvencija, dok je HyperX 1600.. Eh sad, posto imam jos 2 slobodna slota na maticnoj, jel bi bilo ok da to ubacim, vec sam pokusao, radi ok, al u principu jel to moze tako i jel uredu ? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Pa ako je radilo to je to :)

Radit će ti sva memorija na 1333 MHz.

Ali nemaš ni potrebe za više od 8GB...

12 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Pa ako je radilo to je to :)

Radit će ti sva memorija na 1333 MHz.

Ali nemaš ni potrebe za više od 8GB...

Ma ja, to i ja kontam, nema potrebe.. Prodat cu ovo i zdravo.. Hvala na pomoci :D

10 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav ekipa!

Dakle,imam stariji laptop Gericom Blockbuster

(American Megatrends) N251S0

Pentium 4 2,66 GHz ATI Radeon 9600

U laptopu sam imao 2x256MB rama dok mi jedan "keks" nije prestao funkcionirati.. zelim si naruciti rame preko neta ali me zanima koliko maksimalno rama moja matična može podržati!?

Inače u laptopu mi trenutno radi Nanya 256 MB DDR 266 MHz CL 2.5 PC 2100 S . . . 

HVALA

0 0 hvala 0
15 godina

-teže je pronaći sve teh.podatke. Vidi ovdje, Gericom-BB-251S1 (tvoj je S0) recimo slično, ali ne možeš računati da je jednak odgovor.

edit: link na izbor BlockBuster serije.

Za S1 je navedeno max 1GB, tj to je 2x512MB-DDR (jedinica-DDR je bez broja, 266MHz, druga oznaka je PC-2100, može raditi 266, možda 333-400)

-problem kod novijih je podržavanje gustoće chipa, dimm modula, nije ista stvar 1 modul od 1GB, 2x512, nije svejdno dali taj 512 ima chipove s jednje ili s obje strane i koliko je chipova. Takve stvari pišu u specifikacijama, sve ostalo što ne pronađeš moraš isprobati, prije tog ne možeš znati.

-za RAM je često poželjan i noviji BIOS, možda pomogne, najvažniji je konkretan chipset i moguća ogranićenja koje neki model (proizvođač) može imati kao i support koji je jadan..

- neisplativo je za takvo računalo ulagati, ali ako je cijena prihvatljiva tvoja odluka, s tim da je 1GB danas ispod poželjne količine (2GB), 1GB je minimum za normalan rad. Ako radi i dalje ćeš imati slabije računalo samo s malo više rama.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.5.2014 14:42 (ihush).
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Bok. Planiram uskoro obnovit komp (ima 5 godina već), pa me zanima dali da uzmem ddr3 ili da si pustim ovaj ddr2 koji imam? Jeli velika razlika?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pa ako ti maticna prima ddr3 onda ti je to bolje.

14 godina
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav evo da se javim da sam uzeo G.Skill Ripjaws X, 2x4 gb, 1333 Mhz za smiješne novce pošto nisam bio bas  u mogucnosti puno prckat oko toga jer sam zurio dalje testirao sam ih nabrzaka i ispravni su i sve 5 no sad mi problem predstavlja Raijintek Themis.Prenisko mi je pa nemogu staviti sva 4modula ima tko kakvu ideju? šta napraviti da stavim sva 4modula? mjenjati coller? nekako ga podignuti? probat nagurat nekak? (nisam stigao vidjeti mozda bi mi stalo kad bi ga skinuo pa stavio HyperX memoriju(niža je) pa onda njega.

I još da vas pitam kako u biosu da namjestim da mi rade na 1333mhz a ne na 1066mhz? 

Hvala 

Nemam potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice