Nadogradnja sa DDR2 800; dvojbe

poruka: 4
|
čitano: 1.506
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav! Znam da svima koji zalaze ovdje već pada mrak na oči od ovakvih tema, ali jednostavno se ne mogu odlučiti.

Imam konfiguraciju građenu oko Gigabyte GA-P35C-DS3R matične ploče (rev 1 verzija), koja prema službenim stranicama podržava DDR3 od 1333/1066/800 MHz; odnosno DDR2 od 1066/800/667 MHz. Trenutno imam dva A-Data modula, svaki od 1 GB, tip DDR2 800 MHz. Sa konfiguracijom sam inače vrlo zadovoljan, s obzirom da mi je ista Katica za sve: od komponiranja i obrade glazbe, preko web dizajna i fotografije, pa do gledanja filmova i igranja srednje zahtjevnih igara, tako da je nemam planova još dulje vrijeme mijenjati.

Međutim, budući da su cijene memorija u zadnje vrijeme vidim dosta pale, dvoumim se oko nadogradnje sadašnje memorije koju imam instaliranu još od jeseni 2007. kad sam kupio spomenute komponente. Ne znam puno o tech detaljima u vezi sa memorijama, pa se dvoumim između slijedećeg:

1) da li prijeći na DDR3 memoriju, s obzirom da je ova ploča podržava (do 1333 MHz);

2) da li je taj A-Data (kojeg sam kupio jer im je ponestalo popularnog Kingmax-a) dobra memorija, i da li bi dobio na performansama ugradnjom, recimo, Corsairovih modula?

3) da li bi prijelaz sa sadašnjih 800 MHz na 1066 MHz brand-name DDR2 memorije puno značio?

4) isplati li se ipak ubaciti 4 GB rama s obzirom na činjenicu da imam 32-bitne Windowse te grafičku karticu sa 1024 MB DDR3 memorije?

Napomenuo bih samo da trenutno koristim Windows 7 RC 32-bit, a u budućnosti ću vjerojatno kupiti full verziju kad ova istekne, međutim ne planiram prelazak na 64 bita, budući da sam korisnik Digidesign Pro Tools-a koji za sada ne podržavaju 64 bita, a veliko je pitanje hoće li i kada će, jer trenutna verzija 8, koja je inače priličan korak naprijed po mogućnostima, i dalje isključivo radi na 32-bitnim Windowsima.

Unaprijed hvala na savjetima, i molim za skori odgovor, budući da sam planirao to riješavati ovih dana.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Nadogradnja sa DDR2 800; dvojbe

Ako misliš ostat na 32bit windowsima nema razolaga za promjenu, ionako nebi dobio ni 5% na perfomansama.

jako volim dejana s bug foruma.
16 godina
neaktivan

1.nema potreba.bolje performanse nećeš ni osjetit

2.nije sad neka super-uber memorija ali služi svrsi....stavljanjem corsaira nećeš dobit ništa

3.kratko i jasno ne

4.da ne zato što imaš grafu od 1gb i 32 bitne winse već zato što same aplikacije postaju sve zahtjevnije i zahtjevnije

knowledge is power hide it well
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja sa DDR2 800; dvojbe

Zahvaljujem na odgovorima! Dakle, kao što sam i sam potajice sumnjao, ne isplati se.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice