Imam stariju matičnu MSI K9n neo v3 nforce 560. Sa računalom sam kupio i 2x1Gb Kingmax ddr 800 pc 6400. Već godinama mi se zna desiti da se računalo ugasi samo od sebe u "idlu", a kada se igraju zahtjevne igre nema nikakvih problema. Mijenjao sam i napajanje, rezultata nema. Odlučio sam kupiti memoriju 2x2Gb Adata (ad2u800b2g6-b). Kada stavim 2 modula u dual channel računalo radi od par sati do par dana normalno, a zatim se počinje intezivno gasiti (nekada i koju sekundu nakon startanja - još u bios-u) ta gašenja postanu vrlo intenzivna tako da računalo se ne da niti koristiti. Nakon što promijenim mjesta modulima nekada ta gašenja budu intenzivna, a nekada računalo radi koji dan bez problema sa možda 1-2 gašenja dnevno, a onda se opet problem intenzivira. Nakon što stavim samo jedan modul računalo radi bez ikakvih problema... Nemam više ideju što raditi jer sam i testirao memorije sa kojekakvim memtestovima, sve je u redu, probao mijenjati postavke u biosu vezane za memoriju (kompatibilnost, latencije, napone) i ništa nisam postigao, računalo radi bez greške sa jednim modulom, a sa dva luduje (bilo stara memorija bilo nova). Ima li tko kakvo iskustvo na ovoj ploči molim javite.....
P.S. na ploči je zadnji službeni Bios (2.9)