Matična K9n NEO V3 ne prima 2 modula memorije

poruka: 2
|
čitano: 878
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Matična K9n NEO V3 ne prima 2 modula memorije

Imam stariju matičnu MSI K9n neo v3 nforce 560. Sa računalom sam kupio i 2x1Gb Kingmax ddr 800 pc 6400. Već godinama mi se zna desiti da se računalo ugasi samo od sebe u "idlu", a kada se igraju zahtjevne igre nema nikakvih problema. Mijenjao sam i napajanje, rezultata nema. Odlučio sam kupiti memoriju 2x2Gb Adata (ad2u800b2g6-b). Kada stavim 2 modula u dual channel računalo radi od par sati do par dana normalno, a zatim se počinje intezivno gasiti (nekada i koju sekundu nakon startanja - još u bios-u) ta gašenja postanu vrlo intenzivna tako da računalo se ne da niti koristiti. Nakon što promijenim mjesta modulima nekada ta gašenja budu intenzivna, a nekada računalo radi koji dan bez problema sa možda 1-2 gašenja dnevno, a onda se opet problem intenzivira. Nakon što stavim samo jedan modul računalo radi bez ikakvih problema... Nemam više ideju što raditi jer sam i testirao memorije sa kojekakvim memtestovima, sve je u redu, probao mijenjati postavke u biosu vezane za memoriju (kompatibilnost, latencije, napone) i ništa nisam postigao, računalo radi bez greške sa jednim modulom, a sa dva luduje (bilo stara memorija bilo nova). Ima li tko kakvo iskustvo na ovoj ploči molim javite.....

P.S. na ploči je zadnji službeni Bios (2.9)

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 11:53 (Mac_os).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Matična K9n NEO V3 ne prima 2 modula memorije

Nakon dugo kopanja po matičnoj ploči i milion korekcija bios-a, potencijalni uzrok tajnovitom gašenju računala vjerojatno nije memorija nego loš kontakt na 24 pinskom konektoru za napajanje matične ploče. Nakon što sam promijenio mjesta memorijskim modulima po tko zna koji puta (a oni su tik uz 24 pinsko napajanje) primijetio sam da se učestalost gašenja kompa smanjila. Nakon toga sam izvadio 24 pin napajanje pošpricao sa kontakt sprejem malo pročistio sa čačkalicom i već danima nema problema....

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2014 9:48 (Mac_os).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice