Kompatibilnost DDR3 memrorije.

poruka: 3
|
čitano: 888
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Zanima me: dal' ima šanse da moja memorija proradi na mojoj ploči?

Konkretno imam; Asus H81 M-K, Corsair Vengeance Low Profile 1600MHz DDR3 1.5V 1x4GB, te Kingston Hyper X Fury DDR3 1.5V 1866MHz 1x8GB.

Dal' ima šanse da rade zajedno ako spustim latencije i frekvenciju?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Kompatibilnost DDR3 memrorije.
Premeseagry kaže...

..

Dal' ima šanse da rade zajedno ako spustim latencije i frekvenciju?

- šanse postoje .. kao i za loto (ali u ovom slučaju cca 97,4%) doks spuštanje latencija može biti problem.. prvo što se misli (manje=brže.. latencije se povećavaju kad se traži stabilnost-kompatibilnost..), latencija=kašnjenje.

- ubodeš, upališ, radi.

(izuzetak je kad ne radi, + od UEFIja i fastboota, stvarno treba ugasiti PC i podesiti odgovarajućue postavke BIOSa koje npr preskaču detekciju HWa ali to je stvar postavki kao i OC ne same kompatibilnosti koji formalno svi deklariran uređaji moraju zadovoljiti, dakle svaka DDR3-1.5V memorija bi trebala raditi izuzetak je veća gustoća modula što može zahtijevati noviji BIOS ili drugi chipset.) Po deklaraciji 99,9% mora raditi. No dodatno se može pojaviti problem uparivanja.. tad vidiš dali radi pojedini modul sam.. i podesiš ako se može npr latencije (ali BIOS bi to sam morao podesiti naravno opet ovisi kako je podešen i npr fastboot).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
neaktivan

Samo da se javim, rješio stvar.. trebalo je updateat bios. Ugl. sad radi. :)

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice