Skoro sam naleteo na program koji koristi USB memoriju kao RAM memoriju, "eBoostr", instalirao ga i...
rezultati su vidljivi. Da li je neko imao dobrih ili losih iskustva sa ovim ili slicnim programom?
Skoro sam naleteo na program koji koristi USB memoriju kao RAM memoriju, "eBoostr", instalirao ga i...
rezultati su vidljivi. Da li je neko imao dobrih ili losih iskustva sa ovim ili slicnim programom?
aj daj mi link pa da ga i ja skinem...
to je teorecki nemoguče ram je 10puta brži
Kakva vrsta USB-ova koristi....memoriske kartice ili flash???
to je teorecki nemoguče ram je 10puta brži
Windows Vista od prvoga dana izlaska ima opciju sličnu ovoj - ReadyBoost. Windows 7 imaju istu opciju.
Koriste se USB flash diskovi i pojedine memorijske kartice! To nije moguće uraditi sa svim USB flash diskovima!
Ovo je efektivna stvar! Poboljšanja se mogu osjetiti, ali ne kod računala koja imaju već dovoljno memorije! Poboljšanja se bolje osjete na sporijim računalima koja su "knap" s RAM-om. Ograničenje veličine flash diska formatiranog u FAT ili FAT32 je 4GB a ukoliko je stic formatiran u NTFS ograničenja nema! No NTFS se ne preporučuje jer mogu se pojaviti problemi zbog prebrzog upisivanja na flash disk!
Sve u svemu treba isprobati ovaj program! Ali ako mislite od "stare babe da napravite djevojku" e pa neće moći! No svoju staru damu ćete svakako dovesti u dobru kondiciju!
u mene na kompu je 512 mb rama i svaka poimoc je dobrodosla...
u mene na kompu je 512 mb rama i svaka poimoc je dobrodosla...
Dobro je to u mene je 384...(stid me)ali dobro me sluzi.....bubav moja hhehe
No NTFS se ne preporučuje jer mogu se pojaviti problemi zbog prebrzog upisivanja na flash disk!
Ha? Možeš li malo pojasniti to? Prvi put čujem za tako nešto.
Imam Windowse XP SP3 32-bit te 4GB rama.. Oni očitavaju 3,25GB, pa predpostavljam da mi USB od 2GB nebi promijenio stvar zar ne?
Imam Windowse XP SP3 32-bit te 4GB rama.. Oni očitavaju 3,25GB, pa predpostavljam da mi USB od 2GB nebi promijenio stvar zar ne?
Koliko znam, ReadyBoost/eBoostr ne koriste flash memoriju kao RAM nego kao swap file, tako da mislim da nema veze što je limit 3,25 GB RAM.
No, mislim da u tvome slučaju ovo ne bi imalo velikog značaja.
Ja imam također 2GB ram-a ali osjetim poboljšanje u nekim aplikacijama, doduše ja koristim alat iz sedmice, readyboost na USB-u od 2GB prostora.
I da, nije preporučljiv ntfs može stradati stick(jednostavno crkne), ili pak nastati neki drugi problem.... tako sam ja čuo!
Instaliro sam program imam memorisku kar. micro SD 4GB....stavio sam 1GB podmemorije promijen se vide.....ali ne prikazuje u svojstvima da imam jos 1GB...ŠTO???
ja sam takodjer instaliro program stavio usb od 2gb i u mene ima osjetne rezlike...
Ovaj programčić ne proširuje vaš RAM preko flasha, nego koristi USB memory key (il šta već mu date) kao mjesto pohrane swapa, koji se inače drži na lokalnom disku.
Tako da...
Da, RAM je brži od USB sticka, ali stick je daleko brži od HDDa.
Ne, ne vidiš dodatne GB RAMa, jer ti njemu nisi povećao RAM, već samo premjestio swap sa HDDa na bržu memoriju.
Ovaj programčić ne proširuje vaš RAM preko flasha, nego koristi USB memory key (il šta već mu date) kao mjesto pohrane swapa, koji se inače drži na lokalnom disku.
Tako da...
Da, RAM je brži od USB sticka, ali stick je daleko brži od HDDa.
Ne, ne vidiš dodatne GB RAMa, jer ti njemu nisi povećao RAM, već samo premjestio swap sa HDDa na bržu memoriju.
Umjesto one virtualne memorije na disku se koristi na flash memory stick.
A ako imate 4GB ram-a netreba vam ni ready boost ni virtualna memorija na disku (isključite je) i dobite u ovom slučaju najviše performanse naprema virtualne memorije na hardu ili ready boosta.
Evo ja sam isprobao,stavio sam MP3 od 1GB i radi! Ugl.malo brže otvara programe, a moram vidjeti kak će funkcionirati u igrama!
Jel se moze kaj zeznut ak iam stick radi tog upaljen??