DDR2 ili DDR3

poruka: 62
|
čitano: 18.429
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: DDR2 ili DDR3
tihy kaže...

sastavio sam racunalo:

procesor Intel core 2 quad q9400 , 4x2.66 ghz, socket 775.6mb

ddr3 2048mb (2gb) kingmax, 1333 mhz, cl9, flfe85f-b8ee9 ............ i takve dvije memorije i imam 4 gb.

xfx hd4890 1gb ddr5 hawx xxx dual dvi, hdtv, 900mhz

hdd wd caviar 320 gb, wd3200aaks, serial ata II, 16mb cache, 720

corsair 550w, vx series cmpsu-550vxeu,12cm vent..atx

Jel mi netko moze rec koju da uzmem maticnu.....neku jako dobru negdje do 700 kn.

Neznam baš ploće za inteloc cpu sa podrškom za ddr3 memoriju,osim onih sa 2modula ddr3 i 2 ddr2,ali tu nikako,već kad ideš na ddr3 uzmi phenom 2 955,slićna je cijena kao q9400,ali je dosta bolji.

16 godina
neaktivan
DDR2 ili DDR3

ok...i jos nes da pitam.... Jeli mi dovoljno napajanje od 550w za tu konf. koju imam..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tihy kaže...

ok...i jos nes da pitam.... Jeli mi dovoljno napajanje od 550w za tu konf. koju imam..

I puno. Corsair bi bez problema mogao povući crossfire od ATI 4890.

We don't need no educatio/ We don’t need no thought control/No dark sarcasm in the classroom...
16 godina
neaktivan
DDR2 ili DDR3

aha...a hoce li mi stekat gta4?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
DDR2 ili DDR3

Nece ti ništa štekati, samo nikako nemoj uzimati ddr3 RAM sa tim procesorom(mislim na intel core 2 quad). Slušaj ljude i uzmi si Phenom II, naravno sa prikladnom maticnom za taj procesor.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.7.2009 11:35 (PsychoticBaklava).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DDR2 ili DDR3

a zas da ne uzimam ddr3 za taj procesot..jel onda nesta nevalja ili...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
DDR2 ili DDR3

Nije da ne valja, vec mislim da nema previse smisla trosit na ddr3 ako ne uzimas i7 procesor, barem dok jos ne pojeftini...ja bi osobno uzeo neki kvalitetni ddr2 i ostatak love potrosio na nesto drugo..

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DDR2 ili DDR3

Kako mogu biti 2 gb ddr3, mislio sam da one idu po 3gb, 6gb,...?

O očima n00bova svatko je cheater. U očima moderatora svatko je spamer.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DDR2 ili DDR3

pogledaj u adm.hr

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
DDR2 ili DDR3

Koliko ja znam mogu biti po dva modula ddr3, stvar je recimo kod Core i7 procesora da imaju trokanalni memorijski kontroler pa se za njih stavljaju tri modula.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
PsychoticBaklava kaže...

Koliko ja znam mogu biti po dva modula ddr3, stvar je recimo kod Core i7 procesora da imaju trokanalni memorijski kontroler pa se za njih stavljaju tri modula.

Pa možeš staviti DDR 3 memoriju kako hoćeš i koliko hoćeš. Imaš 6 utora(kod nekih 3 ili 4) i možeš staviti u 2 utora recimo pa ti radi na dual channel ili single channel(zavisi kako se stavi), ili staviš 3 ploćice pa ti rade u triple channelu, ili ako jednu odvojih od ove dvije onda rade u single channelu.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
16 godina
neaktivan
DDR2 ili DDR3

preko Overseasa ili HP ekspressa..za koliko dana stigne comp.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tihy kaže...

preko Overseasa ili HP ekspressa..za koliko dana stigne comp.

Na otok meni stigne za oko 3-4 dana. Tebi bi trebalo prije stići.

We don't need no educatio/ We don’t need no thought control/No dark sarcasm in the classroom...
16 godina
neaktivan
DDR2 ili DDR3

jos samo da nes pitam...jer kad se kupuje kuciste jer ja moram  i kupiti ventilator....ili u kucistu vec ima ventilator... i jer mi vi mozete preporuciti neko kuciste u adm..negdje oko 280 kn..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tihy kaže...

jos samo da nes pitam...jer kad se kupuje kuciste jer ja moram  i kupiti ventilator....ili u kucistu vec ima ventilator... i jer mi vi mozete preporuciti neko kuciste u adm..negdje oko 280 kn..

Evo ti ovaj. Za hlađenje ima ''One 120mm front fan(Optional), One 120mm rear fan''.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2009 14:43 (Razer_Copperhead).
16 godina
DDR2 ili DDR3

Jeste vidjeli koliko su ddr3 rami poskupili u ADM-u, prek 100 kn vise neg prije 2 tjedna.

12 mjesec je blizu
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DDR2 ili DDR3

Ja bi stavio x2 hd4850

I`em HARD PRO GAMER!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
DDR2 ili DDR3
Evo, ovo je za sve moderatore: Decki, malo ste nam se razbahatili. Dajete kartone svima i to zbog gluposti, ovo je jedan crvani za sve vas. i ljepo cu vam reci, vi ste ovaj forum otjerali od onoga sto je bio prije, stvarno ste ga pogorsali.

. i lijep pozdrav svima vama i nadam se da cete me bannati, da se nemoram sam iskljucivati...pozdrav svima vama...ko zeli link od pravog foruma neka se javi na: zerocool12@windowslive.com

1 0 hvala 0
16 godina
tihy kaže...

aha...a hoce li mi stekat gta4?

???????? sa tom konfiguracijom ni u snu!Izlanuo se

Hitler
15 godina
neaktivan
PsychoticBaklava kaže...

pozz...istina samo kaj za i7 treba ecc ram koji je puno skuplji od obicnih........:)
17 godina
neaktivan
miro_xfx kaže...
pozz...istina samo kaj za i7 treba ecc ram koji je puno skuplji od obicnih........:)

Koliko sam upoznat s hardverom Intelov čipset X58 ne podržava ECC DDR3 za Core i7 procesore, no podržava neke Xeon procesore iz Nehalem serije .

Što se same ugradnje modula tiče, Core i7 procesor može raditi i na 2 kanala dakle 4 memorijske pločice (kako će recimo raditi nadolazeći Core i5 procesori)... Mislim da je par postova prije Hyperion govorio o načinu kombiniranja modula i kanala

Ako griješim neka netko korigira moju tvrdnju.

Pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2009 23:40 (Prometej).
15 godina
DDR2 ili DDR3

Zeznuo sam se i kupio tri giga ddr3 rama (kit) a ploča ja dual chanel. Jel mi bolje imati samo dva giga u dual chanelu ili 3 giga

kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiill frenzy
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DDR2 ili DDR3

Jel može mala pomoć?

jel isplativije uzeti

ovaje procesor

1.http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_255_206&products_id=7096

ili

2.http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_255_206&products_id=5326

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DDR2 ili DDR3

da ne otvaram novu temu.

kupujem novu konfu i što je isplativije uzeti za konfu od 3000-3500kn(kanta samo): ddr2 2x2GB Corsair PC8500 1066MHz ili ddr3 2x2GB Corsair 1333MHz ili možda čak 1600MHz?

Evo tema o konfi: http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/konfa-do-3k-kn/39080.aspx

konfa bi služila za surfanje, filmove i pokoju igricu(al malo) i vrtila bi Windows 7

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lucky luck kaže...

da ne otvaram novu temu.

kupujem novu konfu i što je isplativije uzeti za konfu od 3000-3500kn(kanta samo): ddr2 2x2GB Corsair PC8500 1066MHz ili ddr3 2x2GB Corsair 1333MHz ili možda čak 1600MHz?

Evo tema o konfi: http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/konfa-do-3k-kn/39080.aspx

konfa bi služila za surfanje, filmove i pokoju igricu(al malo) i vrtila bi Windows 7

Ako ides na DDR3 onda se ne isplati uzimat ovaj sporiji, razlike u performansama izmedju DDR2 1066 i DDR3 1333 su sitne, pogotovo u igrama. Ako ides na DDR3 nemoj uzimat nista ispod 1600MHZ...

My life has no purpose, no direction, no aim, no meaning, and yet I'm happy. I can't figure it out. What am I doing right?????
17 godina
ch33ta kaže...

Ako ides na DDR3 onda se ne isplati uzimat ovaj sporiji, razlike u performansama izmedju DDR2 1066 i DDR3 1333 su sitne, pogotovo u igrama. Ako ides na DDR3 nemoj uzimat nista ispod 1600MHZ...

Nije to uvijek tako! Pošto si se odlučio za AMD-a, oni i onako (službeno) ne podržavaju DDR3 memoriju bržu od 1333 MHz. U praksi se ona overclockanjem može natjerati da ide brže. Sad ovisi o tebi. Ako budeš clockao procesor onda kupi i bržu memoriju. Ako ćeš ga ostaviti na defaultu onda ti brža memorija nije potrebna.

U svakom slučaju se prelazak na DDR3 u ovom trenutku isplati ako ne radi performansi onda radi kasnije eventualne nadogradnje

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
15 godina
neaktivan
DDR2 ili DDR3

Ajde da ne otvaram novu temu, samo da vas pitam koju DDR 2 2GB da uzmem?

0 0 hvala 0
17 godina

G.skill F2-8500CL5D-2GBPK

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2009 20:18 (makopos).
15 godina
neaktivan
DDR2 ili DDR3

Gdje ima za kupit i koliko košta?

0 0 hvala 0
17 godina

Izgleda samo u linksu. ali ako hoćeš neki drugi ram kod nekog drugog možeš, možeš uzeti kingston, corsait, g.skill, mushkin, ocz.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice