Prije sam doma imao gigabajt memorije 667Mhz
Prije par tjedana sam kupio 2 gigabajta knigmaxove 800Mhz memorije.
Oba dvoje je DDR2.
Jel mogu ja te dvije memorije staviti zajedno?
Prije sam doma imao gigabajt memorije 667Mhz
Prije par tjedana sam kupio 2 gigabajta knigmaxove 800Mhz memorije.
Oba dvoje je DDR2.
Jel mogu ja te dvije memorije staviti zajedno?
Mogu ako su isti naponi i po mogućnosti latencije.
Naravno, frekvencija će se automatski smanjiti.
Imam i ja tako u laptopu.
Kako da provjerim to?
Samo stavi i radit će. Ne brini.
Kako da provjerim to?
Daj marku te memorije pa cu ja provjerit.
E vidiš tu je problem,nemogu nigdje naći na njoj koja je marka,jedino se sjećam da je od 667Mhz,pošto Bufer Overflow kaže da će raditi onda ću ju staviti,ako skurim nešto ti si kriv
E vidiš tu je problem,nemogu nigdje naći na njoj koja je marka,jedino se sjećam da je od 667Mhz,pošto Bufer Overflow kaže da će raditi onda ću ju staviti,ako skurim nešto ti si kriv
Ako su raličiti naponi, vjerovatno nece raditi.
Jer matična nemoze davati raličite napone memorijama, mora biti isto, kada bi spustio na istu razinu onda bi bilo upitno dali bi taj memorijski modul izdrzao.
Ako stavim taj 1 hoće li nešto pregorjeti,nije mi bitno ako taj 1 ode,danas nisu skupi baš previše,nego mi je samo da mi se ne pokvari matična ili nešto.
Ako stavim taj 1 hoće li nešto pregorjeti,nije mi bitno ako taj 1 ode,danas nisu skupi baš previše,nego mi je samo da mi se ne pokvari matična ili nešto.
Neće ti se pokvariti ništa, ako nebude radilo vjerovatno će izbacitvati BSOD-ove.
Ako su raličiti naponi, vjerovatno nece raditi.
Jer matična nemoze davati raličite napone memorijama, mora biti isto, kada bi spustio na istu razinu onda bi bilo upitno dali bi taj memorijski modul izdrzao.
Sve DDR2 memorije rade na 1.8V (osim ako nisi nešto sam petljao po naponima)
@ Monte Christo: 100% će raditi i to na taktu ove sporije memorije, jedino što bi ti moglo predstavljati problem je da ti matična ne podržava te Kingmaxe (u što sumnjam jer je kingmax jako poznat proizvođač)
Nisu sve 1.8. Imaš recimo Patriot memorije na 1.9 800 Mhz.
Sve DDR2 memorije rade na 1.8V (osim ako nisi nešto sam petljao po naponima)
@ Monte Christo: 100% će raditi i to na taktu ove sporije memorije, jedino što bi ti moglo predstavljati problem je da ti matična ne podržava te Kingmaxe (u što sumnjam jer je kingmax jako poznat proizvođač)
-to je točno. Deklaracija za 1.9 je reklama zbog OCa, to znači da priozvođač garantira da podnosi toliki napon.
-Sad malo ispravaka. To su DDR2 (667 i 800) memorije, iste su (vrste), samo različitih specifikacija. Preporuka je korištenje identičnih, dok ove možemo nazvati 'sličnima', ali sve kombinacije rade. Moguć je obrnuti slučaj, ako MBO ne podržava niži FSB od 800 MHz, ne može se koristiti 667 ili 533 memorija, sve ostale kombinacije rade. Noviji AMD i i7 CPUi imaju integrirani mem.kontroler, zato su 'osjetljiviji' na memoriju, traže određene JEDEC standarde SPD-EPP itd., ali uglavnom sve radi (recimo problem sa starim Kingmaxima na AMDu).