2 različite memorije

poruka: 13
|
čitano: 3.855
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
2 različite memorije

Prije sam doma imao  gigabajt memorije 667Mhz

Prije par tjedana sam kupio 2 gigabajta knigmaxove 800Mhz memorije.

Oba dvoje je DDR2.

Jel mogu ja te dvije memorije staviti zajedno?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
2 različite memorije

Mogu ako su isti naponi i po mogućnosti latencije.

Evo ide nevjesta preljepa je zaista

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
2 različite memorije

Naravno, frekvencija će se automatski smanjiti.

Imam i ja tako u laptopu.

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
2 različite memorije

Kako da provjerim to?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
2 različite memorije

Samo stavi i radit će. Ne brini.

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: 2 različite memorije
Monte Christo kaže...

Kako da provjerim to?

Daj marku te memorije pa cu ja provjerit.

16 godina
neaktivan
2 različite memorije

E vidiš tu je problem,nemogu nigdje naći na njoj koja je marka,jedino se sjećam da je od 667Mhz,pošto Bufer Overflow kaže da će raditi onda ću ju staviti,ako skurim nešto ti si krivNamigiva

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Monte Christo kaže...

E vidiš tu je problem,nemogu nigdje naći na njoj koja je marka,jedino se sjećam da je od 667Mhz,pošto Bufer Overflow kaže da će raditi onda ću ju staviti,ako skurim nešto ti si krivNamigiva

Ako su raličiti naponi, vjerovatno nece raditi.

Jer matična nemoze davati raličite napone memorijama, mora biti isto, kada bi spustio na istu razinu onda bi bilo upitno dali bi taj memorijski modul izdrzao.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2009 10:11 (fabijan654321).
16 godina
neaktivan
2 različite memorije

Ako stavim taj 1 hoće li nešto pregorjeti,nije mi bitno ako taj 1 ode,danas nisu skupi baš previše,nego mi je samo da mi se ne pokvari matična ili nešto.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Monte Christo kaže...

Ako stavim taj 1 hoće li nešto pregorjeti,nije mi bitno ako taj 1 ode,danas nisu skupi baš previše,nego mi je samo da mi se ne pokvari matična ili nešto.

Neće ti se pokvariti ništa, ako nebude radilo vjerovatno će izbacitvati BSOD-ove.

17 godina
neaktivan
fabijan654321 kaže...
Monte Christo kaže...

Ako su raličiti naponi, vjerovatno nece raditi.

Jer matična nemoze davati raličite napone memorijama, mora biti isto, kada bi spustio na istu razinu onda bi bilo upitno dali bi taj memorijski modul izdrzao.

Sve DDR2 memorije rade na 1.8V (osim ako nisi nešto sam petljao po naponima)

@ Monte Christo: 100% će raditi i to na taktu ove sporije memorije, jedino što bi ti moglo predstavljati problem je da ti matična ne podržava te Kingmaxe (u što sumnjam jer je kingmax jako poznat proizvođač)

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2009 10:24 (Paolo2612).
16 godina
protjeran

Nisu sve 1.8. Imaš recimo Patriot memorije na 1.9 800 Mhz.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2009 10:25 (fabijan654321).
16 godina
Paolo2612 kaže...

Sve DDR2 memorije rade na 1.8V (osim ako nisi nešto sam petljao po naponima)

@ Monte Christo: 100% će raditi i to na taktu ove sporije memorije, jedino što bi ti moglo predstavljati problem je da ti matična ne podržava te Kingmaxe (u što sumnjam jer je kingmax jako poznat proizvođač)

-to je točno. Deklaracija za 1.9 je reklama zbog OCa, to znači da priozvođač garantira da podnosi toliki napon.

-Sad malo ispravaka. To su DDR2 (667 i 800) memorije, iste su (vrste), samo različitih specifikacija. Preporuka je korištenje identičnih, dok ove možemo nazvati 'sličnima', ali sve kombinacije rade. Moguć je obrnuti slučaj, ako MBO ne podržava niži FSB od 800 MHz, ne može se koristiti 667 ili 533 memorija, sve ostale kombinacije rade. Noviji AMD i i7 CPUi imaju integrirani mem.kontroler, zato su 'osjetljiviji' na memoriju, traže određene JEDEC standarde SPD-EPP itd., ali uglavnom sve radi (recimo problem sa starim Kingmaxima na AMDu).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice