Jutros uzeo da instaliram Linux Mint i formatiram HDD izaberem particiju snimim linux i poslije logovanja kad izadje deskt zaledi se i jedino ga mogu ugasit i tako sve probao sam i ubuntu i kubuntu i archlinux ista stvar i na njima je bila ...Prije sam imao windowse , ovo je prvo susretanje sa ovim sistemom , imam 2 GB rama AMD 4600 2.4dc i intengrisanu nvidinu neku graficku ..
Zaledjivanje poslije instalacije
- poruka: 2
- |
- čitano: 4.101
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ako bas sve isto puknu sto si probao onda nesto nije u redu s procesom koji koristis. Ajde malo opisi situation, instalacija prodje ok? prikaze grub? instaliras s usb-a,cd-a... jesi pazio na x86 ili x86_64?
jel desktop ili notebook?
Neobicno je da sve na isti nacin ne shtima. Nedavno sam imao situaciju gdje sam pokusavao spasiti jedan novi ultrabook iz ralja win8 i sve su distre pucale neobjasnjivo na isti nacin. Ne budi ljen, pokusao sam ih prilicno prije nego sam shvatio da je u biti problem u drugom racunalu, ovom na kojem sam pripremao medije, u mom slucaju usb instalaciju.
Naime desktop vrti ubuntu koji ima neki ugradjeni kreator usb medija pa sam njega koristio, a ispalo je da se taj usb_disk_creator dobro ponasa i optimiziran je samo za ubuntu. Cim sam usb stick instalacije poceo pripremati s unetbootin, dakle samo drugom aplikacijom, sve ove distre su odjednom proradile na tom laptopu. Ista stvar je ako npr przis dvd-e za instalaciju na prevelikim brzinama... takvo nesto je i kod tebe sigurno, sretno.