Sve sam rekao u naslovu , mijenjao password i taj novi zaboravio! Nemogu update system , nemogu otvarati filove na drugom disku(HDD)... nemam ideju kako ovo riješiti!
Hvala na pomoći eventualnoj!
Sve sam rekao u naslovu , mijenjao password i taj novi zaboravio! Nemogu update system , nemogu otvarati filove na drugom disku(HDD)... nemam ideju kako ovo riješiti!
Hvala na pomoći eventualnoj!
Daj malo više informacija. Koj password?
Korisnički ili root?
1. Prilikom prikaza početnog ekrana GRUBa odabrati Recovery mode
2. Odabrati Drop to root shell
3. Ukucaš passwd USERNAME
4. Ukucaš password jednom, pritisneš enter, zatim drugi put (neka te ne zbuni što se kursor neće micati prilikom kucanja passworda)
5. Ukucaš init 6 (za restart računara)
Daj malo više informacija. Koj password?
Korisnički ili root?
Korisnički je u pitanju. Nemam password za root , Lubuntu se "digne" bez passworda , sada su dva korisnika (me i moj nećak) , administrator (me) je promijenio password... koji sada neznam!!!
Googlajući sam vidio upute ; uđem u recovery.... jednostavno promijenim password... ali kada se učita Lubuntu , taj novi password ne funkcionira ( nemogu update system jer traži password, nemogu "otvarati" gledati druge particije jer traži password. E sad znam password od nećaka ali on nije administrator btw , odredim da je on administrator ( njgov password sam zapisao na papir)... pa vidim da li će raditi; to mi je na drugom računalu.
budem probao
p.s. ludilo mi je sa passwordima (box,dropbox,msn,yahoo,googledrive,Skydrive,skype,.... ima ih još) moram naći neki kvalitetan program za OVO
uuuuuuuuuuuuuuufffffffffffff
http://keepass.info/ ili ovaj free , vrlo popularan , napravis database sa master pwdom , i to je to
Sustav ti je možda mountan samo za čitanje a ne za pisanje, možda zato nisi uspio promijeniti password.
Pokušaj ponovo, po ovim uputama:
http://www.psychocats.net/ubuntu/resetpassword
To je isto što ti je uberT napisao uz mali dodatak:
1. Prilikom prikaza početnog ekrana GRUBa odabrati Recovery mode (ako ti se GRUB ne prikazuje, prilikom bootanja drži tipku Shift)
2. Odabrati Drop to root shell
3. Ukucaš mount -o rw,remount / (sustav mora biti mountan za pisanje da bi mogao napraviti promjene)
4. Ukucaš passwd USERNAME (ako si zaboravio koji ti je USERNAME, upiši ls /home i dobit ćeš popis svih korisnika)
5. Ukucaš novi password jednom, pritisneš enter, zatim drugi put (neka te ne zbuni što se kursor neće micati prilikom kucanja passworda)
6. Ukucaš init 6 (za restart računara)
Hvala na pomoći ; nešto nije štimalo sa Linuxom očigledno ! Uradio sam reinstall , 15tak minuta (mnogo mnogo manje vremena utrošeno nego googlajući riješiti .... problemčić).
Lubuntu je 12:10 , već par mjeseci mogu reći samo pohvale!