Valve donosi igre na Linux

poruka: 7
|
čitano: 1.394
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Valve je u procesu izrade Steam klijenta za Linux platformu, prenosi Phoronix. Nakon mnogobrojnih špekulacija, potvrđeno je ono čemu smo se s entuzijazmom nadali - Source engine dobiva Linux port, što znači da bi u dogledno vrijeme "Pingvin" mogao zavrtjeti hitove kao što su Half Life, Counter Strike, Postal, Team Fortress te mnoge druge, pogonjene ovim popularnim i moćnim engineom. Vrlo je vjerovatno kako će sva nova izdanja istovremeno biti dostupna za Windows, Mac i Linux, a distribucija će biti omogućena putem Steam klijenta, koji bi se trebao pojaviti krajem ljeta. Ovo je zaista velika vijest za Linux operacijski sustav, kojemu su igre oduvijek bila bolna točka.

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=valve_steam_announcement&num=1

Moj PC  
8 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

Dijelim entuzijazam. Konacno ce uskoro doci vrijeme kada ce i Linuxaši moci(slobodno) reci da su pravi igraci na "svom terenu"...

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Valve donosi igre na Linux
BLOGERX4 kaže...

Dijelim entuzijazam. Konacno ce uskoro doci vrijeme kada ce i Linuxaši moci(slobodno) reci da su pravi igraci na "svom terenu"...

Tako je!!! Osmijeh

17 godina
neaktivan

Samo neka optimiziraju i za ATI kartice, ako se ne varam sve igre na linuxu zasad rade bolje pod nvidiom?

i nije Postal nego Portal :P

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nema se šta optimizirati, nego ATI treba konačno napraviti linux driver koji će dobro raditi.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
stef kaže...

Nema se šta optimizirati, nego ATI treba konačno napraviti linux driver koji će dobro raditi.

Nema šta ATI konačno napraviti linux driver koji će dobro raditi već u potpunosti omogućiti i podržati izradu kvalitetnog open-source drivera. ;)

domicius
16 godina
neaktivan
domicius kaže...
stef kaže...

Nema šta ATI konačno napraviti linux driver koji će dobro raditi već u potpunosti omogućiti i podržati izradu kvalitetnog open-source drivera. ;)

Jedno i drugo, navjerujem da će napraviti u potpunosti opensource driver jer bi onda Nvidia iskoristila sve te trikove koje koristi Ati oko optimiziranja i ubrzavanje sa driverima.  Ako prestanu praviti drivere (vlasnicke)  za starije grafe onda nek izvole napraviti kak spada u potpunosti otvorene drivere, a ako su kartice nove onda nek naprave bolje vlasnicke od dosadasnih. 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice