Bio sam malo glup pa sam zabrljao nesto sto se grafike tice...
Instalirao sam Xubuntu na moj stariji laptop koji ima ati graficku...
I isprva je sve radilo (super sam zadovoljan linuxom), ali ne na max rezoluciji, pa sam instalirao EnvyNG (post o tome sam nasao na ovome forumu). Taj program kao sam pronade graficku i instalira drivere.
Nakon instalacije ga pokrenem, odaberem 'automatic instalation' (ili tak nesto) i on sve odradi. Ja lijepo restartam, vidim rezolucija se povecala, sad je super, na onom izborniku rezolucija ih ima puno vise...
Onda sam otisao otvoriti Hardware drivers. I vidim pokraj graficke pise 'In Use' ali nema kvacice na enabled. I tak stisnem ja kvacicu, opet se nesto pocne instalirati i to ukloni par fajlova i opet me pita da restartam, ali onda poceli problemi:
Digne se sistem i kaze mi kao: 'Ubuntu run in low graphics mode'. Kad kliknem Continue nastavi se dizati i rezolucija je opet super, ali u Settings Manageru pod Display ima samo Default rezolucija. Opet kliknem na EnvyNG da mi ponovno instalira i instalirao on, ali mi je rezolucija 640x480 i ima ostalih (manjih). Nakon toga opet klinem kvacicu na Enabled (pod ono nesto drivers) i onda mi opet govori 'Ubuntu run in low graphics mode' i nakon Continue je opet s rezolucijom sve ok, ali ne kuzim zasto to javlja.
Kako da to sve maknem i da mi opet bude onako kako je bilo kad sam samo instalirao uz pomoc EnvyNG-a, s puno ponudenih rezolucija, bez ove greske na pocetku i da mi je rezolucija kakva treba biti ?
Hvala na odgovorima i na citanju ovog ogromnog teksta